شما بگویید؛ اندروید یا iOS؟

۷ مهر ۱۳۹۷ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه
اندروید در برابر iOS

اندروید بهتر است یا iOS؟ نزدیک به ۸ سال است که طرفداران دو آتشه‌ی گجت‌های دیجیتالی سعی می‌کنند به این سوال پاسخ بدهند. ما هم اینجاییم تا با کمک شما به قانع‌کننده‌ترین دلایل برسیم.

‌‌‌   ‌‌‌   ‌‌

طرفداران سرسخت اندروید و iOS گاه با دلایل منطقی و گاه غیر‌منطقی می‌خواهند شما را قانع کنند تا یک گوشی اندرویدی بخرید یا مستقیم سراغ آیفون بروید. برخی از این دلایل با گذشت زمان بی‌معنی می‌شوند: به‌طور مثال دیگر نمی‌توان به گوشی‌های اندرویدی به‌خاطر نداشتن حسگر اثر انگشت ایراد گرفت. روزبه‌روز‌ دستگاه‌های اندرویدی بیشتری به این حسگر مجهز می‌شوند. از طرف دیگر، اگر تا دو سال پیش می‌گفتیم آیفون به خاطر نمایشگر کوچکش از قافله عقب‌مانده، دیگر باید حرف خود را پس بگیریم؛ حالا با آیفون‌های ۴/۷ و ۵/۵ اینچی می‌توانیم از قابلیت‌های iOS بیشترین بهره را ببریم.

در کنار اندروید و iOS، ویندوز هم با تمام پتانسیل‌هایش حضور دارد. ما در مطالب بعدی به این اکوسیستم پویا و درحال احیا در دستگاه‌های موبایل خواهیم پرداخت؛ اما این‌جا به‌طور کامل می‌خواهیم روی اندروید و iOS‌ تمرکز کنیم.

بیایید خیلی ساده به جهان‌بینی این دو سیستم عامل نگاهی داشته باشیم: iOS در انحصار اپل است. اگر iOS‌ را دوست ندارید، کلا باید قید آیفون را زده و گوشی دیگری بخرید. در این سیستم عامل همه‌چیز به همان شکلی است که اپل می‌پسندد. اپل بررسی می‌کند که شما چه می‌خواهید و چه‌چیز به‌صلاح شماست؛ سپس آن را در قالب یک پکیج آماده پیش روی شما قرار می‌دهد. اما داستان اندروید کمی فرق دارد. گوگل پس از خرید «شرکت اندروید» در سال ۲۰۰۵، به‌تدریج اکوسیستم موبایل خود را روی این سیستم عامل بنا کرد. به‌جز دستگاه‌های نکسوس، اکثر گوشی‌ها و تبلت‌های اندرویدی با تغییرات ظاهری چشم‌گیری روانه‌ی بازار می‌شوند؛ در اندروید، دست کاربر کاملا باز است و به‌راحتی می‌تواند از اپلیکیشن‌های موردعلاقه‌اش به‌جای اپلیکیشن‌های پیش‌فرض سیستم استفاده کند. حتی کاربر می‌تواند به‌وسیله‌ی اپلیکیشن‌های لانچر، رابط کاربری دستگاه را به‌سلیقه‌ی خودش تغییر دهد. در یک کلام، اندروید «قابلیت شخصی‌سازی» بیشتری دارد. یک نکته‌ی مهم دیگر هم وجود دارد: شما تقریبا بدون دردسر می‌توانید از اکثر اپلیکیشن‌های گوگل روی اکوسیستم iOS‌ استفاده کنید. گوگل در این مورد بذل‌و‌بخشش زیادی دارد! اما در سوی دیگر ماجرا، اپل علاقه‌ای ندارد کاربران دستگاه‌های اندرویدی از اپلیکیشن‌های اختصاصی‌اش استفاده کنند. شاید شوخی به‌نظر برسد، اما با جستجو در گوگل پلی، تنها یک اپلیکیشن اپل را پیدا می‌کنید؛ آن‌هم Move to iOS است و به‌درد کاربرانی می‌خورد که می‌خواهند از اندروید به iOS‌ مهاجرت کنند.

کاربران در اقصی نقاط دنیا دلایل مشترکی برای دفاع از این سیستم‌های عامل دارند. با در نظر گرفتن کاربران ایرانی می‌توان یک جمع‌بندی ساده انجام داد:

مزیت‌های اندروید و iOS

در کنار این مزیت‌ها، هر کدام از این سیستم‌های عامل مشکلات خود را هم دارند؛ به‌طور مثال، تنوع زیاد در سخت‌افزار، آن‌هم بعضا با کیفیت پایین، یک معضل بزرگ در دستگاه‌های اندرویدی است. بی‌کیفیت بودن برخی از گوشی‌ها یا تبلت‌های اندرویدی به‌طور مستقیم با ایجاد یک تجربه‌ی نامطلوب در کاربران در ارتباط است. برخی از کاربران هم از محدودیت‌های محصولات اپل می‌نالند. اتکای بیش‌ازحد به برنامه‌ی «آی‌تیونز» برای مدیریت فایل‌ها و برنامه‌ها ازجمله‌ مواردی است که خیلی از کاربران را به سمت محیط باز اندروید می‌کشاند.

جدا از این موارد، بیایید یک بار دیگر نقاط ضعف و قوت این دو اکوسیستم را مرور کنیم و نظرات همدیگر را به چالش بکشیم تا به پاسخ‌های درست‌تری برسیم؛ پاسخ‌هایی که از تجربه‌ی کاربری ما ایرانی‌ها ریشه گرفته. شما این فرصت را دارید که با دلایل منطقی‌تان با یکدیگر مخالفت کنید و تجربه‌های خود را با همدیگر به‌اشتراک بگذارید.

‌‌‌ ‌‌

راهنمای خرید آیفون
برچسب‌ها :
دیدگاه شما

۴۳۶ دیدگاه
  1. مهدی

    سلام ایفون اس ای۲۰۲۰دارم الان از گوشی های اندرویدی بهتره ولی اگه برنامه های هک شده خارجی رو میخواین باید با اپل پول بدین اگر دارین واسه برنامه هم خرج کنین بدون شک اپل بهتره باحالترم هست

  2. رضا

    به نظر من هر دوتاش خوبه .بستگی داره به سلیقه و نیاز هر فردی هر کسی با علاقه خودش اون چیزی رو که خوشش میاد میگیره یکی از آیفون خوشش میاد یکی از گوشیهای انروید هردوتاش هم خوبن ولی بستگی داره به علاقه و …

  3. Ass

    برای هر مشکلی که آیفون داره راه حل هست و کسانی که نمیدونن میتونن مشکلشون رو توی گوگل سرچ کنن یا از کسایی که تجربه دارن بپرسن

    1. علی باقری

      دقیقا

  4. چ

    به نظر من اندروید تنها مشکلی که داره هنگ کردن هست و بقیه چیزاش خوبه.

  5. سعید

    اونایی که میگن سیستم اندروید رو بعد دو سال نمیشه ارتقا داد هیچی راجب اندروید نمیدونن حتی خیلی از گوشی های ۲۰۱۰ اندرید هم میشه به جدیدترین اندروید ه ارتقا داد … فکر میکنین iphone 3g هم میشه؟

  6. سعید

    واقعا فکر میکنی ظاهر ویندوز جذاب تر و متنوع تر از اندرویده؟
    این همه لانچر و اینهمه تم… اگه سیستم باز باشه که دیگه چیزی نیست که عوض نشه

  7. محمد

    چرا ویندوز رو نمیگید
    سیستم روان با حداقل هزینه
    نه هنگ نه کندی
    پشتیبانی مایکروسافت بعد از سالها
    ظاهر جذاب نسبت به اندروید…. ولی نمیتونم با ios مقایسه اش کنم
    محدودیت های اپل رو هم نداره ولی کلی اپ یا بازی جدید رو ندارین که معمولا اونا به کار نمیان

  8. مجتبی

    من اگه تو قرعه کشی آیفن برنده شم میفروشم اندروید میگیرم محدودیت دوس ندارم بارها با کسایی که آیفن دارن بحث کردم آخرش چون کم میاوردن دو جمله میگفتن یک حس کار کردن باهاش خوبه دو بازم حسش خوبه درکل همه هرچی دوس دارن استفاده کنن چون هیچ حسی بهتراز حس انتخاب وآزادی نیست

  9. ناصر

    اقا اینارو ولش.
    یکی بگه مشکل تک سیم کارت بودن اپل رو چطور حل کنیم.
    راه حلی براش هست؟

    1. محمد صفرزاده

      سلام با ی سرچ در اینترنت میتونید گجت دوسیم کارته کردن ایفون را پیدا کنید????

  10. مصطفی

    با سلام، به نظر بنده سیستم عامل به تنهایی چیزی نیست که بشه با اون مقایسه کرد و نتیجه گرفت مهمترین عامل روان کار کردن گجت و تعداد برنامه های خوب و همین طور بازی هاییست که میشه رو یه سیستم عامل روان و بی نقص اجراشون کرد و همینطور فیت شدن سیستم عامل ها با سخت افزار هر گوشی مهم هست که در اینصورت گوشی کمتر داغ شده و فضای کمتری اشغال میکند و باتری شارژ کمتری از دست میدهد.

  11. Farshid

    سلام عزیزان من به تجربه دوتاشونو استفاده کردم
    در کل اندروید سیستم عامل راحت تری هست راحت تر مدیریت فایل هاتو داری ولی سیاست های اپل یکم ادمو محدود میکنه و کار باهاش اوایل سخته اندروید همه چیت رو خودت کنترل میکنی بلعمس انور باید با ای او اس بسازی دوتاشون واس کارای عالین بستگی ب کارایی و سلیقه داره خودم الانم ایفون ۶ دارم احتمالا کوچ کنم به اندروید چون اونجا راحت ترم
    واس دانلود از سایت ها و مدیریت فایل و دانلود از یوتیوب و مدیریت فایل های تلگرام و حافظه جانبی و اتصال فلش مموری و از این موارد ولی ای او اس سیستم خاص تریه وبستگی به علاقه هر شخص داره سروکارتون زیاد با دانلود از صفحات نت باشه اندروید دسترسیش راحت تره
    مثلا موزیک پلیر ایفون فایل رو با ای تیونز باس ساینس کنی که من با این کارای ای او اس حال نکردم ممنون ببخشین طولانی فدات

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه