آسیب‌شناسی فروش پایین تبلت‌ها؛ بخش اول: آمازون

۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۴ دقیقه
آمازون

اگر به خاطر داشته باشید، پیش از این ما در مقاله‌‌ای با عنوان «تحلیل بازار تبلت‌ها» به افت فروش کلی این دستگاه‌ها پرداخته بودیم و در آنجا گفتیم که این بحران، موجی فراگیر است که گریبان‌گیر اکثر سازندگان شده است. البته منظورمان از افت فروش تبلت‌ها، همان تبلت‌های ساده (Slate Tablets) بود، نه تبلت‌های هیبریدی (Hybrid Tablet). حال قصد داریم در سری مطلب‌های «آسیب‌شناسی فروش پایین تبلت‌ها» به مشکلات فروش برخی سازندگان بپردازیم و ببینیم که چه موانعی بر سر راه فروش آن‌ها وجود دارد.

در این قسمت می‌خواهیم به بحث پیرامون تبلت‌های آمازون بپردازیم. همان‌طور که می‌دانید، تبلت‌های فایر (Fire) آمازون در دنیا به‌عنوان تبلت‌هایی خوش‌ساخت و با قیمت مناسب شناخته می‌شوند. آمازون با تکیه بر این دو اصل قصد دارد میزان فروش و سهم خود از بازار تبلت‌ها را افزایش دهد. اما تبلت‌های این شرکت دارای کمبودها و ضعف‌هایی است که این موضوع سبب شده تا برخی کارشناسان حوزه‌ی تکنولوژی و کاربران، در شرایط برابر و یکسان تبلت شرکت‌های اپل، سامسونگ یا گوگل را به آن‌ها ترجیح دهند. راستش را بخواهید، مهم‌ترین موضوعی که ما را در نوشتن این متن ترغیب کرد وجود یک پرسش بود؛ آن هم این‌که چرا تبلت‌های آمازون با وجود کیفیت ساخت خوب و عملکرد سخت‌افزاری مشابه با رقیبانش، هیچ‌گاه در چند سال گذشته نتوانستند در لیست برترین تبلت‌های بازار داشته باشند.

    ‌‌   ‌‌

سیستم‌ عامل، متهم اصلی فروش پایین تبلت‌های آمازون

از نظر ما، اصلی‌ترین مشکل تبلت‌های آمازون، سیستم‌ عامل و رابط ‌کاربری آن‌ها است. در دورانی به سر می‌بریم که حتی تبلت‌های با سیستم‌عامل اندروید که از محبوبیت بسیار بالایی برخوردارند و مردم به آن‌ها خو گرفته‌اند هم با چالش افت فروش روبرو هستند. حال در این میان شرکتی به نام آمازون وجود دارد که چالشی به نام سیستم‌ عامل را برای خود به وجود آورده است. سیستم‌ عامل در نظر گرفته شده برای تبلت‌های آمازون، Fire OS است که بر مبنای سیستم‌ عامل اندروید طراحی شده است. Fire OS برخلاف اندروید قابلیت‌های شخصی‌سازی زیادی ندارد و محیط آن به جذابیت اندروید نمی‌رسد.

تبلت آمازون

مهم‌تر از این موضوع، نبود سرویس‌های شرکت گوگل و بازار این شرکت یعنی «Play Store» است. ازاین‌رو کاربران می‌بایست یا قید استفاده از این سرویس‌های پرکاربرد و ارزشمند را بزنند (که عملا غیرممکن است) یا اینکه با نصب بازارهای (استورهای) غیر رسمی و تایید نشده‌ی تولیدکنندگان، سرویس‌های گوگل را از آنجا دریافت کنند و با آن‌ها کار کنند.

سیستم‌ عامل محدود و غیر جذاب و همچنین قیمت بالا، متهم‌های ردیف اول و دوم آمار فروش پایین تبلت‌های آمازون در بازار کشورمان است.

البته به غیر از این موضوع، می‌توان عامل قیمت را متهم ردیف دوم فروش پایین تبلت‌های آمازون در کشورمان دانست. از آنجا که مسیر فروش تبلت‌های آمازون در انحصار یک شرکت داخلی است، قیمت این محصولات چندان رقابتی نیست.

‌‌‌‌   ‌‌

Fire OS در مقابل iOS

شاید بتوان با مقایسه‌ی دو سیستم‌ عامل Fire OS و iOS و پی بردن به شباهت‌ها و تفاوت‌های آن‌ها، متوجه شد که آمازون چه اجحافی در حق سیستم‌ عامل تبلت‌های خود کرده است. این دو سیستم‌ عامل انحصارا در تبلت‌های ساخت آمازون و اپل مورد استفاده قرار می‌گیرد. ازاین‌رو می‌توان گفت که انواع دستگاه‌هایی که به این سیستم‌های ‌عامل مجهز هستند، بسیار کم و محدود است و از این بابت این دو سیستم‌ عامل کاملا شبیه به هم هستند.

آمازون

اما اپل با طراحی تعداد زیادی از برنامه‌ها و بازی‌های مختلف برای سیستم‌عامل iOS و ایجاد محیطی ساده اما جذاب، توانسته بیشترین سهم از بازار تبلت‌ها را به خود اختصاص دهد تا کاربران نهایت رضایت را از این اکوسیستم داشته باشند. ازاین‌رو باید گفت که کلید حل این مشکل تنها در دستان شرکت آمازون است. آمازون باید به فکر غنی‌تر کردن و جذاب‌تر کردن سیستم‌عامل Fire OS باشد.

تبلت های آمازون

اما سیستم‌ عامل Fire OS دارای سرویس منحصربه‌فرد و بی‌نظیری به نام «آمازون پرایم» (Amazon Prime) است که شبیه آن را در کمتر سیستم‌ عاملی می‌توان پیدا کرد. این سرویس امکان استفاده از دریای بی‌کرانی از کتاب‌های الکترونیک، موزیک و فیلم را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. اما استفاده از این سرویس تنها در ۳۰ روز نخست رایگان است و برای ادامه‌ی استفاده‌ از آن می‌بایست هزینه‌ی قابل‌توجهی پرداخت کرد. هزینه‌ی اشتراک یک‌ساله‌ی این سرویس، ۹۹ دلار آمریکا است.

‌‌‌‌    ‌‌

داستان بلک‌بری و درسی برای آمازون

شاید مرور تاریخ و کمک گرفتن از آن تا حد زیادی بتواند این مشکل آمازون را حل کند. اگر به خاطر داشته باشید، شرکت بلک‌بری سالیان سال محصولات خود (گوشی‌ها و تبلت‌ها) را با سیستم ‌عامل ساخت خود یعنی BlackBerry OS تولید می‌کرد. این سیستم‌ عامل گرچه دارای مزیت‌هایی مانند امنیت بسیار بالا و برنامه‌های پیام‌رسان بسیار مفید و جذاب بود، اما از فقر برنامه‌های متنوع و متعدد رنج می‌برد. بلک‌بری که نمی‌خواست فروش محصولاتش تنها به افراد و قشر خاصی مانند سیاست‌مداران که به دنبال امینت بالا هستند، محدود شود، به سمت استفاده از سیستم‌ عامل محبوب و جواب پس‌داده‌ی اندروید رفت. «پریو» (Priv) نخستین گوشی بلک‌بری است که با سیستم‌ عامل اندروید تولید شده است. اکنون می‌توان گفت که پرچم‌دار گوشی‌های بلک‌بری در هیچ زمینه‌ای از برترین گوشی‌های جهان کم ندارد و می‌تواند شانه‌به‌شانه‌ی آن‌ها رقابت کند. شاید آمازون هم بتواند با اتخاذ سیاستی مانند شرکت بلک‌بری، وضعیت تبلت‌های خود را بهبود بخشد. کاملا روشن است که انجام این کار بسیار مخاطره‌آمیز خواهد بود و نیاز به جسارت فراوانی است. اما آمازون باید بداند که برای ایجاد تحول، می‌بایست دست به کاری بزرگ و شاید پرخطر بزند.

    ‌‌

شما در مورد تبلت‌های آمازون چه فکر می‌کنید؟ آیا به تبلت‌های این شرکت علاقه دارید و از آن‌ها استفاده می‌کنید؟ اگر از آن‌ها استفاده نمی‌کنید، دلیل‌تان برای این امر چیست و چه راهکاری را به این شرکت پیشنهاد می‌کنید؟

‌‌‌   ‌‌

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

۵ دیدگاه
  1. Avatar كامران

    موافقم

  2. Avatar رامين

    من تبلت امازون kindle fire hdx را دارم ، بسیار با کیفیت و روون است ، منتها یک نکته که اشاره نکردید اینه که کرنل و اصالت سیستم عامل همون اندروید است و من همه نرم افزارهای اندرویدی را از ایران اپس به راحتی روی این تبلت نصب میکنم ، ولی جالبیش اینه که در مقایسه با بقیه اندرویدیها بسیار روان است ، بسیار روان ، با اینکه زیاد ازش استفاده نمیکنم ولی بیش از حد ازش راضی هستم

  3. Avatar سامان فياضي

    آمازون و چه به تبلت.
    بهتره بره همون کتاب خوان هاش رو بزنه.
    یا چمیدونم بچسبه به همون فروشگاهش.
    مطمئنا فایرها برای آمازون، ضرره.

  4. Avatar بابك گيلاني

    برام خیلی عجیبه که چرا هیچ وقت تبلت های آمازون برام مهم نبودند. به نظر من مقصر اصلی سایر شرکت هایی هستند که دستی در واردات این تبلت ها نداشتن و بازارش رو رقابتی نکردن.

  5. Avatar اميد نقاد

    جهت شادی روح تازه از میان رفته، تبلت های آمازون صلواتی بفرستید…
    ???

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه