با اپلیکیشن Coda با آیفون‌تان برنامه‌نویسی کنید

۱۷ فروردین ۱۳۹۸ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه

اگر دوست دارید با آیپد یا آیفون‌تان کدهای برنامه‌نویسی‌ را بالا و پایین کنید و بخش‌هایی از آن‌ها را تغییر دهید، اپلیکیشن «کدا» (Coda) این امکان را برای‌تان فراهم می‌کند. در ادامه با دیجی‌کالا مگ همراه باشید.

ما امروز قصد داریم تجربه‌ی کار با اپلیکیشن کدا روی پلتفرم iOS را با شما درمیان بگذاریم. پس از نصب برنامه و ایجاد یک پروژه‌ی جدید، به‌راحتی می‌توانید یک صفحه‌ی وب طراحی کنید. در همان ابتدا مانند یک ویرایشگر کد بسیار حرفه‌ای از شما خواسته می‌شود که نام وب‌سایت را وارد کنید. تغییر فونت و  اصلاح سینتکس کدنویسی هم به‌راحتی در این اپلیکیشن امکان‌پذیر است.

c

شاید در همان ابتدا باورمان نمی‌شد که به این سادگی بتوانیم فریمورک «بوت‌استرپ» (Bootstrap) را برای داشتن تجربه حرفه‌ای‌تر به پروژه‌ی خود در کدا ایمپورت کنیم. قابلیت تکمیل خودکار کد و خطایابی کدهای وب، برای‌مان یادآور ویرایشگر کد حرفه‌ای  Sublime Text است. در ادامه بررسی‌مان  خواستیم که لابه‌لای کدهای HTML از کدهای جاوااسکریپتی استفاده کنیم تا بتوانیم صفحه‌ی وب حرفه‌ای‌تری داشته باشیم. بازهم اپلیکیشن کدا ما را شگفت‌زده کرد و به‌خوبی از پس کدهای جاوااسکریپتی و فریمورک «جی‌کوئری» (jQuery) برآمد.

d

بعد از جاوااسکریپت کدهای PHP را تست کردیم ولی متاسفانه خروجی خوبی دریافت نکردیم. گویا برای استفاده از کدهای PHP را در آیپد دو راه وجود دارد: یک اینکه نسخه‌ی ارایه‌شده برای کامپیوترهای مک را هم تهیه کنیم و دو نسخه‌ی مک و iOS را باهم سینک کنیم و راه دوم این‌که از طریق FTP، کدها را روی هاست آپلود و نتیجه‌ی کار را همواره به‌صورت آنلاین مشاهده کنیم.  به غیر از عدم پشتیبانی خوب از کدهای زبان برنامه‌نویسی PHP، کدنویسی روی یک صفحه لمسی برای ما که همیشه با کیبورد کدنویسی کرده‌ایم کمی سخت بود. برای حل این مشکل کیبورد بلوتوثی تهیه کرده وآن را به آیپد متصل کردیم. شاید باور کردنی نباشد ولی یک لحظه تصور کردیم که با مک بوک در حال کدنویسی هستیم!

b

برای اینکه کمی بیشتر با کدا آشنا شویم، آن را روی یک آیفون هم نصب کردیم. تنها جمله‌ای که شاید بتوان گفت این است که نسخه‌ی آیفون کدا تنها برای زمانی که خیلی سریع می‌خواهید تغییرات کوچکی روی وب‌سایت خود اعمال کنید مناسب است. کدنویسی روی نمایشگر کوچک آیفون زیاد معقولانه نیست.

‌‌‌‌‌      ‌

در مجموع، پشتیبانی خوب از FTP  و سینتکس‌های برنامه‌نویسی متفاوت و پشتیبانی از زبان فارسی از نقاط مثبت این اپ هستند. عدم پشتیبانی خوب از خطایابی کدهای PHP هم تنها نقطه ضعف این برنامه به حساب می‌آید.

Label_Downlaod2

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

۱۱ دیدگاه
  1. ممد علی

    چیطوری دونلودش کینیم ؟ (موفتی)

  2. غریبه

    خیلی اپلیکیشن عالی ای هست. لذت بردم واقعا

  3. صادق

    یکم گرونه برنامش. آخه ۲۵ دلار برای یه برنامه که بتونی فقط توی آیفونت باهاش برنامه نویسی کنی؟

  4. علی

    به نظر من تنها برتری ای او اس نسبت به اندروید داشتن چنین برنامه های حرفه ایی هست که برای کاربرانی که میخان برای کار های بسیار تخصصی از موبایل یا تبلت غیر ویندوزی استفاده کنن بسیار مناسبه اما گستره ی چنین کاربرانی بسیار محدوده و نمیشه اون رو نکته ی مثبت بزرگی دونست. مثلا من به شخصه با این که تقریبا همه ی کارامو با گوشیم انجام میدم تا حالا کوچکترین کمبودی توی اپ های اندروید حس نکردم.

  5. کامل

    سلام
    مطلب جالبی بود.یه سوال،شما اپلیکیشنی سراغ دارید که بشه باهاش با ایپد برنامه نویسی کرد شبیه مک و نیازی به کامپیوتر های مک نباشه یعنی ایکس کد رو ساپورت کنه؟سپاس

    1. damdeok

      بله دوست عزیز .
      این برنامه ک شما می گید تو ای او اس ۱۰ برای ایپد ها هست .

      1. کامل

        سلام،دوست گرامی میشه اسم دقیقش رو بگی ممنون

    2. رضا

      با این اپلیکیشن جدید اپل که توی همایشش معرفی کرد فکر کنم بتونی یه کارایی بکنی. البته این اپلیکیشنو توی اپ استور نزاشتن.

      1. کامل

        از کجا میتونم پیدا کنم ممنون

  6. علي

    راستی اینم بگم ۲۵ دلار می ازه و امکان داره روزی رایگان بشه

  7. علي

    عجب برنامه ی خوبیه من تو ایپد پرو ریختم واقعا عالیه و بسیار لذت بخشه ممنون که این برنامه رو معرفی کردید

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه