شمارش معکوس برای برملا شدن رازهای مشتری

۷ مهر ۱۳۹۷ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱ دقیقه
سیاره مشتری

فضاپیمای جونو این هفته در نزدیک‌ترین فاصله از سیاره مشتری قرار می‌گیرد. جونو که در حال حاضر در مدار مشتری قرار دارد، به زودی در فاصله ۲۵۰۰ مایلی (۴۰۲۳) از ابرهای متراکم این سیاره قرار می‌گیرد. این نزدیک‌ترین فاصله‌ای است که این کاوشگر می‌تواند از مشتری داشته باشد. همچنین اولین باری خواهد بود که جونو در حالیکه تمام ابزارهایش روشن است از کنار مشتری گذر می‌کند. این یعنی ناسا می‌تواند داده‌ها و اطلاعات بسیار مفید و جدیدی به دست بیاورد.

جونو از ۱۴ تیر در مدار مشتری قرار گرفته، اما از آن زمان، این سیاره را چندان آنالیز و بررسی نکرده است. علت این موضوع این است که مسیر فضاپیما به دور این سیاره کمی غیرعادی و نامناسب است. مشتری با تشعشعات شدیدی احاطه شده، این تشعشعات می‌توانند به راحتی ابزار هر فضاپیمایی را که از نزدیکی‌اش گذر می‌کند، از کار بیندازند. بنابراین، برای اینکه تجهیزات جونو آسیب نبینند، جونو در یک مدار به شدت بیضی شکل به دور مشتری می‌چرخد. به این ترتیب، می‌تواند از تشعشعات دوری کند. یک دور کامل در مدار، ۵۳ روز طول می‌کشد و در این مدت جونو تنها چند ساعت به مشتری نزدیک می‌شود.

وقتی در روز چهاردهم تیر جونو در مدار این سیاره‌ی بزرگ گازی قرار گرفت، ناسا تمام ابزارهای آن را خاموش کرد تا مطمئن شود که هیچ‌چیز در فرایند ورود اختلال ایجاد نمی‌کند. ابزارهای این فضاپیما از آن موقع خاموش بوده‌اند، و حالا این کاوشگر آماده است که بالاخره کنجکاوی‌های علمی انجام دهد. «اسکات بولتون»، مامور ویژه بررسی جونو در بیانیه‌ای می‌گوید: «ما جونو را کاملا چک کرده‌ایم. هنوز باید آزمایش‌های بیشتری انجام دهیم. اما مطمئن هستیم که همه چیز درست کار می‌کند. بنابراین برای این گذر بعدی چشم و گوش جونو و ابزارهای علمی ما باز خواهند بود.»

این یعنی ما به زودی اولین تصاویر نزدیک از مشتری را دریافت می‌کنیم. محققان ناسا اولین داده‌های مهم را از جونو خواهند گرفت. این داده‌ها به ناسا کمک می‌کند که مشتری را بهتر از گذشته بشناسند. ابزارهای جونو برای جمع‌آوری جزییات مهم درباره این سیاره طراحی شده‌اند، از جمله اینکه در اتمسفر آن چقدر آب وجود دارد و اینکه آیا در اعماق آن هسته‌ای وجود دارد یا خیر. این اطلاعات می‌تواند به محققان کمک کند تا بهتر بفهمند که مشتری چگونه و کی تشکیل شد.

منبع: The Verge

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

یک دیدگاه
  1. Avatar hr

    سلام، بهتر بود توی تیتر واژه ی سیاره رو هم قبل مشتری ذکر می کردید. اول که تیتر رو دیدم شوکه شدم که یعنی چی برملا شدن راز های مشتری!‌؟ :))

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه