نقد و بررسی تبلت ZedBook G؛ با یک تیر سه نشان بزنید!

۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۷ دقیقه
نقد و بررسی ZedBook G

این روزها تبلت‌های هیبریدی یا همان تبلت-لپتاپ‌ها در اوج هستند و فروش بسیار خوبی دارند. اکثر سازندگان تبلت‌ها به دنبال خلق نوآوری در محصولات هیبریدی خود هستند تا بتوانند آن‌ها را از سایر رقبا بهتر نشان دهند. شرکت آی‌لایف (i-Life) با تولید تبلت‌های سری زدبوک (ZedBook) قصد دارد سهمی از این بازار جذاب و رو به رشد داشته باشد.

نخستین تبلت هیبریدی شرکت آی‌لایف، «زدبوک» بود. نوآوری این شرکت در این تبلت هیبریدی، اجرای دو سیستم‌عامل ویندوز و اندروید است. در حقیقت این برای نخستین باری نبود که ما شاهد تبلتی با چنین ویژگی‌ای بودیم؛ اما زدبوک به‌عنوان یک تبلت هیبریدی مقرون‌به‌صرفه، محصولی بسیار جذاب و ارزشمندی بود. بعد از گذشت حدودا یک سال از معرفی و فروش این تبلت، شرکت آی‌لایف نسل بعدی این محصول را با نام ZedBook G راهی بازار کرد. زدبوک G به‌عنوان دومین تبلت هیبریدی آی‌لایف، آپدیت‌هایی جزئی اما تاثیرگذاری در مقایسه با نسل قبل خود دارد. مهم‌ترین و بزرگ‌ترین تفاوت این تبلت با نسل قبلی خود مربوط به نسخه‌ی سیستم‌عامل آن است. اندروید نسخه‌ی ۵.۱.۱ (لالی‌پاپ) در کنار ویندوز ۱۰ در زدبوک G اجرا می‌شود. از دیگر تفاوت‌های ملموس و برجسته بین این دو نسل تبلت زدبوک می‌توان به جنس بدنه‌ی آن‌ها اشاره کرد. اگر به خاطر داشته باشید، ما در نقد نخستین نسل از تبلت‌های زدبوک، به جنس بدنه‌ی آن انتقاد وارد کردیم. خبر خوب آن‌که آی‌لایف در زدبوک G به‌جای استفاده از پلاستیک براق، این بار از پلاستیک مات استفاده کرده که اثرانگشت و چربی کمی به خود جذب می‌کند. سایر ویژگی‌ها و مشخصات تبلت زدبوک G کاملا مشابه با نسل پیشین خود است. برای اطلاعات بیشتر در مورد دومین تبلت هیبریدی شرکت آی‌لایف، زدبوک G، با دیجی‌کالا مگ همراه باشید.

     ‌‌   ‌‌

طراحی و ساخت

اگر به یاد داشته باشید، یکی از جدی‌ترین نقدهایی که ما به طراحی تبلت آی‌لایف زدبوک وارد کردیم، جنس بدنه‌ی آن بود. ناراحتی ما به خاطر پلاستیکی بودن قاب پشتی این محصول نبود؛ بلکه روی سخن ما به نوع پلاستیک این تبلت برمی‌گشت. زدبوک بدنه‌ای بسیار براق داشت و این موضع سبب می‌شد تا لک و چربی به‌راحتی بر قاب پشتی آن بنشیند و از زیبایی این محصول بکاهد. همچنین در هنگام در دست گرفتن این تبلت چندان حس اطمینانی نداشتیم و برخی اوقات ممکن بود که دستگاه از دستمان سر بخورد. اما شرکت آی‌لایف به این مشکل نسل اول تبلت‌های هیبریدی خود توجه کرد و آن را در نسل بعدی یعنی زدبوک G برطرف کرد. اکنون می‌توان گفت که دیگر آن مشکل نسل نخست در نسل دوم تبلت‌های خانواده‌ی سری زدبوک به چشم نمی‌خورد. بدنه‌ی زدبوک G از نوع پلاستیک مات است. استفاده از این جنس بدنه در زدبوک G سبب شده تا علاوه بر اینکه این محصول زیبا به نظر برسد، حس مطمئن‌تری در دست داشته باشد.

تبلت آی لایف

دیگر مشکلی که با نسل نخست تبلت‌های زدبوک داشتیم، ضخامت و وزن نسبتا زیاد آن بود. اما خبر بد آن‌که آی‌لایف تصمیمی برای ظریف‌تر کردن تبلت زدبوک G نگرفته است. زدبوک G وزنی معادل با ۶۰۵ گرم دارد و از این لحاظ با نسل قبلی خود فرقی ندارد؛ اما داک کیبورد این محصول اندکی نسبت به نسل گذشته‌ی خود سبک‌تر شده است. کیبورد زدبوک G حدود ۱۳ گرم از کیبورد زدبوک سبک‌تر است و به ۵۳۵ گرم رسیده است. ازاین‌رو همچنان همان حرفی که در مورد نسل گذشته‌ی این تبلت گفتیم، در مورد زدبوک G هم تکرار می‌کنیم. این دستگاه هرگز جزو تبلت‌های باریک و سبک ۱۰ اینچی به‌حساب نمی‌آید. ابعاد این محصول هم نسبت به نسل پیشین خود دستخوش تغییر خاصی نشده است. زدبوک G دارای ۲۵۹ میلی‌متر طول و ۱۷۴ میلی‌متر عرض است. همچنین این دستگاه ۱۱ میلی‌متر ضخامت دارد.

آی‌لایف

با یک نگاه کلی به نمای روبرویی تبلت متوجه خواهید شد که زدبوک G دارای حاشیه‌ی نمایشگر زیادی است. البته می‌توان این فضای پِرت در تبلت زدبوک G را به‌نوعی توجیه کرد. در زمان تماشای فیلم، حاشیه‌های نسبتا زیاد نمایشگر این تبلت کمک می‌کند تا انگشتانتان روی این قسمت‌ها قرار دهید. به همین خاطر، این محل می‌تواند استراحت‌گاه خوبی برای انگشت شست‌تان باشد!

معمولا سازندگان تبلت‌ها از رنگ‌های متنوع و جذابی در محصولات هیبریدی خود استفاده نمی‌کنند و سعی می‌کنند به استفاده از همان رنگ‌های کلاسیک مشکی، سفید و نقره‌ای بسنده کنند. تبلت هیبریدی زدبوک G شرکت آی‌لایف هم از این قاعده مستثنی نیست و در دو رنگ مشکی و نقره‌ای به بازار عرضه شده است. گفتنی است که رنگ حاشیه‌ی نمایشگر هر دو رنگ مذکور، مشکی است.

      ‌

نمایشگر

این روزها کوچک‌ترین اندازه‌ی نمایشگری که برای تبلت‌های هیبریدی استفاده می‌شود، ۱۰ اینچ است. این اندازه نمایشگرها یک مزیت بسیار بزرگ برای کاربران دارد و آن‌که آن‌ها می‌توانند این نوع دستگاه‌ها را راحت‌تر از سایر هیبریدی‌ها جابجا کنند. آی‌لایف برای دومین نسل از تبلت‌های هیبریدی خود از نمایشگر با اندازه‌ی ۱۰٫۱ اینچ و رزولوشن ۸۰۰ × ۱۲۸۰ پیکسل استفاده کرده است. این دقت تصویر، تراکم پیکسلی قابل‌قبول ۱۵۰ پیکسل بر اینچ را برای این محصول به همراه دارد. از خوبی‌های نمایشگر این تبلت می‌توان به فناوری IPS اشاره کرد. استفاده از این فناوری در زدبوک G سبب شده تا نمایشگر این محصول در زوایای مختلف، عملکرد مناسبی داشته باشد.

نمایشگر

اما به علت دقت تصویر نسبتا پایین این تبلت، تصاویر نمایش‌داده‌شده شفافیت تبلت‌های بالا رده را ندارند. علاوه بر این، زدبوک فاقد حسگر نور محیط است. از این رو دستگاه قادر نخواهد بود تا میزان روشنایی نمایشگر را به‌طور خودکار تنظیم کند. از ویژگی‌های برجسته‌ی نمایشگر این تبلت می‌توان به قابلیت دریافت ۱۰ لمس هم‌زمان اشاره کرد.

‌‌‌‌  ‌‌‌‌‌

سخت‌افزار، سیستم‌عامل و دوربین

زدبوک G درست مانند زدبوک می‌تواند در نقش سه فرم‌فکتور گوشی، تبلت و لپ‌تاپ ظاهر شود. این تبلت دارای یک شیار سیم‌کارت است و از شبکه‌های ۲G و ۳G پشتیبانی می‌کند. همچنین امکان برقراری مکالمه در اکوسیستم اندروید در این تبلت وجود دارد. در بسته‌بندی این محصول، داک کیبورد وجود دارد که با اتصال آن به دستگاه، می‌توان آن را به لپ‌تاپ تبدیل کرد.

سخت‌افزار این محصول را تراشه‌ی اینتل اتم مدل Z3735F و پردازنده‌ی چهار هسته‌ای با سرعت ۱٫۸ گیگاهرتز تشکیل می‌دهد. همچنین یک رم دو گیگابایتی از نوع DDR3 این مجموعه‌ی سخت‌افزاری را همراهی می‌کند. آی‌لایف برای این محصول میان‌رده‌ی خود از ۳۲ گیگابایت حافظه‌ی داخلی استفاده کرده که این مقدار به‌وسیله‌ی کارت حافظه‌ی microSD قابل‌افزایش است. زدبوک G به‌عنوان یک تبلت هیبریدی دارای درگاه‌های ارتباطی متعدد و مناسبی است. این دستگاه به یک درگاه ۲.۰ USB و یک درگاه micro HDMI مجهز شده. علاوه بر این، یک درگاه ۲.۰ USB روی داک کیبورد این تبلت وجود دارد.

زدبوک

در قاب جلویی دستگاه، درست در بالای نمایشگر، شاهد یک دوربین ۲ مگاپیکسلی هستیم. دوربین اصلی آن هم کیفیتی برابر با ۵ مگاپیکسل دارد و می‌تواند تصاویر را با نسبت تصویر ۴:۳ ثبت کند. با در نظر گرفتن ماهیت هیبریدی این محصول، باید گفت کیفیت هر دو دوربین قابل‌قبول است و هر دو دوربین در شرایط نوری مناسب، می‌توانند عکس‌های مناسبی بگیرند. همچنین دوربین اصلی این تبلت می‌تواند با حداکثر کیفیت ۷۲۰p فیلم‌برداری کند، این در حالی است که دوربین جلوی آن قابلیت فیلم‌برداری با کیفیت ۴۸۰p را دارد. مهم‌ترین ضعف دوربین اصلی این تبلت مربوط به نبود فوکوس خودکار است. انرژی این دستگاه را یک باتری ۶۶۰۰ میلی‌آمپرساعتی تامین می‌کند که توسط کاربر قابل تعویض نیست.

بزرگ‌ترین آپدیت زدبوک G نسبت به زدبوک مربوط به سیستم‌عامل آن می‌شود. ویندوز ۱۰ به‌عنوان سیستم‌عامل نخست این تبلت انتخاب شده است. زمانی که برای نخستین بار این تبلت را روشن می‌کنید، با سیستم‌عامل ویندوز و رابط ‌کاربری آشنای آن مواجه خواهید شد. در کنار سیستم‌عامل ویندوز، تبلت زدبوک G قابلیت اجرای اندروید نسخه‌ی ۵.۱.۱ را هم دارد.

اندروید

اجرای برنامه‌های ویندوزی و اندرویدی روزمره، در این تبلت به‌صورت روان و بدون مشکلی خاص صورت می‌گیرد. با این حال، قدرت پردازشی این محصول آن‌قدرها زیاد نیست. بهتر است بگوییم به‌هیچ‌وجه نباید از این تبلت هیبریدی عملکردی مشابه لپ‌تاپ‌های پرقدرت امروزی نظیر سرفیس‌ها را انتظار داشته باشید.

‌‌‌‌    ‌‌‌‌‌‌

جمع‌بندی

شرکت آی‌لایف در دومین تجربه‌ی تبلت‌های هیبریدی خود، محصول ارزشمند و قابل قبولی تولید کرده است. همان‌طور که گفتیم مهم‌ترین تفاوت زدبوک G با سایر هیبریدی‌های بازار در اجرای دو سیستم‌عامل ویندوز و اندروید است. همچنین این تبلت برخلاف اکثر هیبریدی‌ها از قیمت مقرون‌به‌صرفه‌ای برخوردار است که این موضوع می‌تواند نظر بسیاری‌ را جلب کند. از نظر عملکرد سخت‌افزاری، زدبوک G هرگز شما را شگفت‌زده نخواهد کرد و تنها می‌تواند از پس اجرای کارهای روزمره به‌خوبی برآید. بدین ترتیب می‌توان گفت که با وجود آنکه زدبوک یک تبلت هیبریدی به‌حساب می‌آید، اما نمی‌تواند کاملا جایگزین لپ‌تاپ قدرتمند و همه‌فن‌حریف‌تان باشد.

آی لایف زدبوک

باوجودآنکه زدبوک G نسبت به نسل گذشته‌ی خود تغییرات زیاد و چشم‌گیری نداشته است، اما محصول تکامل‌یافته‌تری نسبت به زدبوک به‌حساب می‌آید. این محصول از معدود تبلت‌هایی در بازار کشورمان‌ است که می‌تواند دو سیستم‌عامل را اجرا کند. ضمن این‌که، زدبوک G جزو ارزان‌ترین تبلت‌های هیبریدی بازار است.

درمجموع باید بگوییم که اگر به هر دو سیستم‌عامل ویندوز و اندروید علاقه دارید و می‌خواهید که این دو اکوسیستم را در یک دستگاه واحد و با قیمت منطقی تجربه کنید، آی‌لایف زدبوک G انتخاب بسیار خوبی است.

Pros

  • قیمت مناسب
  • قابلیت اجرای دو سیستم‌عامل ویندوز و اندروید
  • مجهز به داک کیبورد
  • دارای شیار سیم‌کارت و پشتیبانی از شبکه‌ی ۳G
  • امکان برقرار مکالمه‌ی تلفنی در سیستم عامل اندروید
  • درگاه‌های ارتباطی متعدد

Cons

  • حافظه‌ی داخلی کم
  • نبود امکان فوکوس خودکار برای دوربین اصلی

 

خرید از دیجیکالا

 

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

۳ دیدگاه
  1. Avatar alirezarng

    بین این دستگاهasus zenpad 10
    کدوم بهتره

  2. Avatar سينا صابري

    البته میشه از یه تعبیر جالب دیگه در مورد این تبلت به کار برد:
    Dual Hybrid
    ???

  3. Avatar اميد رحماني

    اگه قیمتش یه کم پایین تر بیاد، ارزش خریدش بیشتر میشه.
    البته یه نکته ی خیلی خیلی بد در مورد این تبلت وجود داره، اونم اینکه اصلا و ابدا سیستم عامل هایش آپدیت نمیشه.
    مرسی

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه