شما بگویید؛ پیام‌رسان داخلی یا خارجی؟

۲۸ مهر ۱۳۹۸ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
پیام‌رسان

بعد از کش و قوس‌های فراوان، تلگرام سرانجام فیلتر شد. با توجه به شرایط فعلی به نظر می‌رسد فیلترینگ این سرویس پیام‌رسان دائمی باشد. در حال حاضر بسیاری از افراد به تلاش برای استفاده از تلگرام ادامه می‌دهند. ولی تجربه نشان داده کاربران رفته رفته این اپلیکیشن را ترک خواهند کرد و به سراغ گزینه‌های جایگزین خواهند رفت.

در این شرایط بسیاری از کاربران با این سوال روبرو خواهند شد که چه پیام‌رسانی می‌تواند بهترین جایگزین برای تلگرام باشد. به صورت سنتی ایرانی‌ها رابطه چندان خوبی با پیام‌رسان‌های داخلی نداشته‌اند، ولی حالا با حمایت‌های گسترده‌ای که از آن‌ها می‌شود، ممکن است اوضاع تغییر کند. اما همچنان امکان استفاده از سایر پیام‌رسان‌های خارجی هم وجود دارد.

در کل پیام‌رسان‌های داخلی و خارجی هر کدام طرفداران خود را دارند. هر کدام از این دو گروه هم دلایل خاص خود را مطرح می‌کنند. به همین دلیل فرصت را مناسب دیدیم تا در شما بگویید این هفته، نظر شما را در این مورد جویا شویم؛ شما ترجیح می‌دهید به جای تلگرام به سراغ کدام گزینه بروید: پیام‌رسان داخلی یا پیام‌رسان خارجی؟

پیام‌رسان داخلی

از پیام‌رسان‌های داخلی مشهور می‌توان به سروش، بیسفون، بله، گپ، آی‌گپ اشاره کرد. بعد از مسدود شدن تلگرام، پیام‌رسان‌های داخلی بیشتر سر زبان‌ها افتادند. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های تلگرام که آن را از سایر پیام‌رسان‌های خارجی متمایز می‌کرد، کانال بود. تقریبا تمام پیام‌رسان‌های داخلی با ارائه کردن این ویژگی تلاش دارند به عنوان جایگزین تلگرام نظر کاربران ایرانی را به خود جلب کنند.

دولت برای تقویت و رونق پیام‌رسان‌های داخلی مزایای مختلفی را هم در نظر گرفته که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به تامین زیرساخت‌ها و اینترنت رایگان اشاره کرد. یکی از دغدغه‌های حال حاضر این است که با فیلتر شدن تلگرام، عملا مصرف پهنای باند اینترنتی کشور بیشتر شده است. از آن‌جا که سرور پیام‌رسان‌های داخلی در داخل کشور است، رونق گرفتن آن‌ها مصرف پهنای باند اینترنت کشور را هم کاهش می‌دهد و در نتیجه ارز کم‌تری از کشور خارج خواهد شد.

پیام‌رسان‌های خارجی

تلگرام، واتساپ، وایبر، گوگل الو و وی‌چت از پیام‌رسان‌های مشهور خارجی هستند. یکی از مهم‌ترین دغدغه‌ها در خصوص پیام‌رسان‌های خارجی به بحث امنیت و حریم خصوصی برمی‌گردد. در این زمینه نظرات متفاوتی وجود دارد. برخی استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته‌ای مانند رمزنگاری سرتاسری را دلیلی بر امنیت این سرویس‌ها می‌دانند، و برخی هم معتقد هستند به دلیل ذخیره شدن اطلاعات کاربران در خارج از کشور نباید به آن‌ها اعتماد کرد.

نکته دیگر این که تقریبا هیچ‌کدام از پیام‌رسان‌های مشهور خارجی از کانال پشتیبانی نمی‌کنند. این در حالیست که پس از فراگیر شدن تلگرام، استفاده از کانال به یکی از نیازهای کاربران ایرانی و یکی از راه‌های کسب درآمد در ایران تبدیل شده است. علاوه بر این، سابقه‌ی فیلتر شدن یا ممانعت از عملکرد خوب پیام‌رسان‌های خارجی در ایران به قبل از تلگرام برمی‌گردد. شاید بعضی از شما اتفاقی که در گذشته برای وایبر یا وی‌چت افتاد را به خاطر دارید. احتمالا تلگرام هم آخرین پیام‌رسان خارجی نخواهد بود که در ایران فیلتر می‌شود. بنابراین کاربران نمی‌توانند با خیال راحت به یک پیام‌رسان خارجی جایگزین تکیه کنند.

جمع‌بندی

انتخاب یک پیام‌رسان جایگزین برای کاربران ایران، کار دشواری به نظر می‌رسد. آن دسته از پیام‌رسان‌های خارجی که فیلتر نیستند، از کانال پشتیبانی نمی‌کنند. از طرفی امکان مسدود شدن آن‌ها هم وجود دارد. از طرف دیگر پیام‌رسان‌های داخلی هنوز مورد اعتماد عموم مردم نیستند و اغلب باگ‌های زیادی هم دارند. هم‌چنین در این مدت تعداد زیادی از پیام‌رسان‌های داخلی معرفی شده‌اند و هنوز یک اپلیکیشن به طور مشخص جایگزین تلگرام نشده است. حالا نوبت شماست تا در کامنت‌ها نظرتان را به ما بگویید؛ پیام‌رسان داخلی یا خارجی؟ کدام‌یک جایگزین خوبی برای تلگرام است؟

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

۱۰۴ دیدگاه
  1. کاوه

    داخلی خوبه به شرطی که دوباره به انحصار صدا وسیما و پیام رسان سروش اش ختم نشه و مسنجر هایی که توسط جوان های با استعداد و استارت آپ ها طراحی میشن هم شناخته بشن و بیان بالا.

  2. mehran

    وقتی اپ های خوبی وجود دارن چرا باید بیایم فیلترش کنیم بگیم یه چیزی با امکانات و سرعت کمتر تحویلتون میدیم.

  3. شاهین اورازی

    پیام رسان داخلی می تونه بستری مناسب برای انتقال اطلاعات و رفع نیازهای روزمره برای هر کشوری باشه، اما مطمئناً انتخاب من در حال حاضر، پیام رسان خارجی است، چون هیچ اعتمادی از بابت امنیت اطلاعات در داخل کشور برای من وجود نداره. من حاضرم اطلاعاتم خارج از ایران به سرقت بره اما اینجا نه…..
    از زمان قطع شدن تلگرام، نه خودم از این پیام رسان خارج شدم، نه اطرافیانم و نه سازمانی براش کار میکنم…
    شخصاً همرو مرتباً به روز گه میدارم از بابت دور زدن فیلترینگ…

  4. مجید

    با سلام. به نظرم بحث خارجی یا داخلی بودن زیاد مطرح نیست. همه چیز به کیفیت و کارآیی بر می گرده! پیام رسان های داخلی مثل ۴ سال پیش تلگرام هستن. در حالی که باید خیلی پیشرفته تر باشن. چون قبلا تلگرام یا مشابه خارجی بوده و باید بهبود می بخشیدن. ضمن اینکه از نظر زیرساخت اصلا قابل مقایسه نیستن. سرعت تلگرام با این حجم از اطلاعات و کاربران پیام رسان های داخلی رو قورت میده. به طور کلی تنها راه موفقیت پیام رسان های داخلی اینه که قابلیت های تلگرام رو با سرعت بالای اتصال داشته باشن و نوع آوری های مختلف هم ارائه بدن. سرعت بالا و اینترنت رایگان می تونه یه مشوق خوب باشه. فعلا که زیرساخت ها فراهم شده اما از نظر نرم افزاری همه پیام رسان های داخلی مشکل دارن.

  5. بي نام

    خارجی

  6. مسعود

    فقط تلگرام.به هیچ عنوان زیر بار اپ زوری نخواهم رفت اگر این اتفاق بیفته فردا روز اختیار غذایی که میخوریم رو هم از دست میدیم.

  7. علیرضا طاهری

    با سلام
    چه اینترنت رایگانی آخه اینا همش الکیه اینو بیشتر مردم هم میدونن حالا نمیدونم اون عکسی که از تعرفه های کانال و پیام اینا در مورد سروش اومده بیرون درست یا نه ولی مثل اینکه اونجاهم پولی هستش تازه دولت این همه وام داده به اونا که چی بشه!میتونست اون پول رو در جاهای بهتر سرمایه گذاری کنه کجای دنیا دیدین که یک پیام رسان در عرض ۱ ماه کاربراش به ۱۰ میلیون برسه!
    تازه تو کانال خود سروش زده کاربر ۱۰ میلیون ولی ۳۰۰ تا سین خورده خب این یعنی چی؟به نظر من بیشتر مردم تو تلگرام باقی میمونن تا بلاک چین راه اندازی شه برا ما هم هیچ مشکلی با فیلترشکن نیست.
    #در_تلگرام_میمانیم

  8. Ali

    تلگرام فقط

  9. arman

    امنیت مهم تر از فیلتر یا اینترنت رایگانه پس پیامرسان خارجی

  10. انوشیروان

    من تحت هیچ شرایطی پیام رسان داخلی نصب نمی کنم.

  11. علی اصغری

    اجازه بدین نظرمو با یک سوال شروع کنم !
    چرا فقط تلگرام ؟ مگه بقیه پیام رسان هایی مثل واتس اپ یا گوگل الو و … اطلاعات کاربران داخلی رو در داخل کشور ذخیره میکنن که کاری بهشون ندارن ؟ ؟ ؟ ؟ ؟ یا اینکه مسولین ما اگر از اونها درخواست کن اطلاعات کاربرای ایرانی رو در اختیارشون بزارن مثل تلگرام از این کار سر باز نمیزنن و دو دتستی تقدیمشون میکنن ؟ ؟ ؟
    یا سوال خنده دار دیگه ای که میشه پرسید اینه که روال فیلترینگ یک پروسه ای داره که نمیشه برای همشون حکم صادر کرد ؟ یکی یکی باید فیلتر بشن ؟ ؟ ؟

    خب پس چی میشه فقط تلگرام فیلتر میشه ؟ ایا این کار یک بازی تبلیغاتی بود تا با گل آلود کردن فضای مجازی ماهی خودشون رو بگیرن و پیام رسان های خودشون رو سر زبون بندازن ؟

    چه سودی امنیتی ای از کار نصیبشون میشه در حالی که بجز تلگرام و وایبر تقریبا همه پیام رسان های خارجی دیگه به قوت خودشون در حال سرویس هستن ؟ ؟ ؟

    آیا سود مالی ای پشتش هست ؟ یا سودی مبنی بر کنترل بیشتر بر هدایت افکار عمومی توسط آنالیز داده های رفتار کاربران ایرانی و سودجویی های سیاسی یا اقتصادی از این طریق ؟ ؟ ؟

  12. احمد

    سلام
    اول از دیجیکالا تشکر کنم بخاطر انتخاب این موضوع
    در حال حاضر من از تلگرام استفاده میکنم همیشه انتقال و تغییر هزینه هایی داره مثل از دست دادن کاربران و …
    ولی همزمان توی پیام رسان هم فعالیت خودم رو شروع کردم و بعد از مسدود کردن تلگرام شاهد اقبال زیاد افراد به پیامرسان داخلی به خصوص سروش و گپ هستم که بنظرم اتفاق خیلی خوبیه
    پیام رسان های داخلی کیفیت خوبی پیدا کردن و به شخصه سعی میکنم از آنها استفاده کنم

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه