موزه بازی: شورش در شهر ۱۹۹۱

۱۹ بهمن ۱۳۹۸ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه
Streets of Rage

تنها چند بازی را می‌توان نام برد که در زمان کودکی بیشتر ما آن‌ها را تجربه کرده‌ایم. معروف‌ترین آن‌ها ماریو یا همان قارچ خور است که مدتی پیش در دنیای بازی‌های کامپیوتری ۳۰ ساله شد. اگر کمی به دنبال بازی‌های دیگر باشیم حتما به عنوانی که در آن زمان با نام شورش در شهر شهرت یافته بود، خواهید رسید.

شورش در شهر یا در اصل Streets of Rage از جمله بازی‌های کلاسیک بسیار محبوب اوایل دهه ۹۰ میلادی به شمار می‌رود که برای کنسول Sega Genesis راهی بازار شده بود. موفقیت قسمت اول باعث شد که قسمت‌های دوم و سوم آن هم راهی بازار شوند که هرکدام آن‌ها با استقبال خوبی از سوی علاقه‌مندان به سبک Beat ’em up مواجه شدند.

Streets-of-Rage-1-1

سه شخصیت محبوب در نسخه‌ی اول مجموعه بازی‌های Streets of Rage

 

این مجموعه بازی‌ها داستان بسیار ساده‌ای داشتند که در آن زمان توانستند نظر افراد زیادی را به سمت خودشان جلب کنند. بازی‌کننده در شهری قرار می‌گرفت که گروه‌های خلاف‌کار کنترل آن را به‌دست گرفته بودند و باید با آن‌ها مبارزه می‌کردند. داستان یک ویژگی جالب را در خودش قرار داده بود. مهم نبود که آیا این عنوان را تک‌نفره یا دو نفره بازی می‌کردید یا حتی مهم نبود که پیشنهاد شخصیت Mr. X را قبول می‌کردید یا خیر، این احتمال وجود داشت که در آخر بازی به عنوان رییس خلافکاران شهر انتخاب شوید.

همان‌طور که گفتیم این مجموعه بازی‌ها سه قسمت مختلف داشتند. قرار بود یکی از دنباله‌های بازی توسط استودیوی Core Design برای پلتفرم Sega Saturn ساخته شود. سگا در اواسط روند ساخت این عنوان، نام Streets of Rage را برای این بازی انتخاب کرد که باعث به وجود آمدن اختلاف میان این شرکت و استودیوی سازنده شد. همین مشکل باعث شد که استودیوی Core Design روند ساخت بازی را رها کند و بعدا عنوان Fighting Force را برای کنسول پلی‌استیشن ۱ بسازد.

مجموعه عنوان‌های Streets of Rage به دلیل داشتن روند بازی هیجان‌انگیز و سریع و اینکه می‌شد آن را به صورت دو نفره بازی کرد، مورد توجه بازی‌کننده‌ها قرار گرفتند. شخصیت‌های مختلف این عنوان هرکدام قدرت‌های خاصی داشتند که روی روند بازی تاثیرگذار بودند. اگر این بازی‌ها را به صورت دو نفره تجربه می‌کردید تعداد دشمنان دو برابر می‌شدند و حتی باید با دو غول در هر مرحله مبارزه می‌کردید. روند سختی بازی با توجه به تعداد بازی‌کننده‌ها تغییر می‌کرد؛ اما بازی‌کننده‌ها می‌توانستند با همکاری یکدیگر ضربه‌های ترکیبی مختلفی را روی دشمنان اجرا کنند.

روند بازی به‌صورتی طراحی شده بود که بازی‌کننده‌ها در هر قسمت با تعداد مشخصی دشمن مبارزه می‌کردند. دشمنانی که از جهت‌های مختلف به سمت آن‌ها هجوم می‌آوردند. بازی‌کننده زمانی می‌توانست یک قسمت را پشت‌سر بگذارد که تمام دشمنان آن صحنه را از بین می‌برد.

در مجموعه بازی‌های Streets of Rage بازی‌کننده‌ها می‌توانستند از سلاح‌های سرد هم در جریان مبارزه‌ها استفاده کنند. چاقو، بطری و لوله‌های فلزی مختلفی در محیط بازی پراکنده شده بودند که با استفاده از آن‌ها می‌شد آسیب بیشتری به دشمنان وارد کرد.

Streets of Rage

امکان استفاده از سلا‌ح‌های سرد بسیار محدود بود و پس از چند ضربه از بین می‌رفتند.

یکی از هیجان انگیزترین قسمت‌هایی که در این مجموعه بازی‌ها با آن‌ها مواجه می‌شدیم، کمک نیروهای پلیس به شخصیت‌هایی بود که بازی‌کننده‌ها آن‌ها را کنترل می‌کردند. با درخواست کمک، یک ماشین پلیس وارد محیط بازی می‌شد و با سلاح‌های مختلفی که داشت، تعداد زیادی از دشمنان را از بین می‌برد.

موسیقی‌های این بازی هنوز برای بسیاری از بازی‌کننده‌ها خاطره انگیز هستند. این موسیقی‌ها توسط یوزو کوشیرو (Yuzo Koshiro) ساخته شده‌اند. موسیقی‌های این بازی به‌شدت مورد استقبال قرار گرفتند و حتی بسیاری از منتقدان گفتند که این موسیقی‌ها بسیار جلوتر از زمان خودشان بوده‌اند. در بین این مجموعه بازی‌ها نسخه دوم بیش از پیش از نظر موسیقی مورد استقبال قرار گرفت. در قسمت سوم موسیقی‌ها به شکل تصادفی در بازی پخش می‌شدند و بازی‌کننده‌ها ممکن بود در یک مرحله موسیقی‌های مختلفی را گوش کنند. در ادامه می‌توانید آهنگ‌ ابتدای بازی اولین نسخه از مجموعه‌ی Streets of Rage را گوش کنید:

با توجه به این موضوع که سال‌ها از عرضه این بازی‌ها می‌گذرد، همچنان افراد زیادی هستند که این عنوان‌ها را به شکل‌های مختلف تجربه می‌کنند. این مجموعه بازی‌ها در سال ۲۰۱۱ از سوی سگا برای پلتفرم‌های iOS عرضه شدند، اما پس از مدتی از فروشگاه اپل حذف شدند.

حتی گروهی از علاقه‌مندان به این بازی پس از سال‌ها نسخه‌ی بازی‌سازی شده‌ی این مجموعه را به صورت غیر رسمی راهی بازار کردند. این بازی ترکیب خوبی از سه نسخه‌ی منتشر شده از این مجموعه بازی‌ها بود و بازی‌کننده‌ها با همان فضای کلاسیک و روند بازی هیجان‌انگیز مواجه می‌شدند.

streets of Rage

برای بازگشت سلامتی، آیتم‌هایی مانند سیب، مرغ و تکه‌های گوشت در بازی وجود داشتند.

مجموعه بازی‌های Streets of Rage از جمله بازی‌های کلاسیک به‌یاد ماندی به شمار می‌روند که همچنان می‌توان آن‌ها را بازی کرد و از نسخه‌های مختلف‌اش لذت برد.

در ادامه می‌توانید ویدیوی کوتاهی از این بازی را مشاهده کنید:

دیدگاه شما

۴۳ دیدگاه
  1. Avatar جمیدرضا

    شاید خنده دار باشه . من و داداشم شورش۲ رو با یک آدمک تو سخت ترین حالت (mania) تا آخرش رفتیم. فکر کنید طوریکه هربار شروع بازی رو به ترتیب از گیم ۱ تا ۸ گذاشتیم. یعنی یکبار شروعش از گیم ۱ ، یکبار از گیم ۲ ، یکبار از گیم ۳ و… تا گیم ۸.دیوانه کننده بود. من Max بودم و داداشم Axel. خداییش حرفه ای شده بودیم دیگه !
    ولی الان که فکر میکنم میبینم چه استرسی بهمون وارد میکرد . ولی در کل خیلی حال داد .
    یادش بخیر !!!

  2. Avatar Abbas

    من دهه هشتادیم ولی با این بازی خیلی خاطره و تمومش کردم بالاخره

  3. Avatar آقای عارف

    یادش بخیر

  4. Avatar mohsen

    اهنگشو نمیش دان کرد??.اگ لینگ دانلودشو دارید بزارید.
    فوق العاده بود این بازی ممنون بابات خواطره بازیتون????

  5. Avatar دهه شصتي

    بازی Mortal Kombat رو فراموش کردید.

  6. Avatar وحید

    سلام
    نسخه ژاپنی به اسم Bare Knuckle و نسخه انگلیسی با نام Street Of Rage موجود بود.

  7. Avatar احمدرضا

    من با سگا بازیش می کردم.خیلی عالی بود

  8. Avatar mohammad

    خیلی نوستالژی بود چه زود دیر میشه افسوس موزیکش شاهکاره

  9. Avatar مهیارسامسونگ

    واقعا چه دورانی بود یادمه با سگا داییم بازی میکردیم . من و خالم و خواهرم . با دسته های خراب سگامون . یادمه وقت میزاریم هرکی ۱ ساعت بازی کنه . تا اخرشم رفتیم . مخصوصا مرحله آسانسورش خیلی خوب بود

  10. Avatar احسان

    انگار داشتم با این بازیها زندگی می کردم دمتتون گرم
    خدای من میشه برگشت به اون دوران
    Likeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

  11. Avatar مجتبی

    اخ دمتون گرم . مارو بردین به خاطرات خیلی خوب بچگی. با این بازیها ما زندگی کردیم

  12. Avatar یاسین
loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه