۱۲ گوشی پرچم‌دار برتر ۱۱ تا ۲۵ میلیون تومان که همین الان می‌توانید بخرید (خرداد ۱۴۰۱)

۵ خرداد ۱۴۰۱ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۹۶ دقیقه
راهنمای خرید گوشی

بهترین گوشی‌های هوشمند بالارده و پرچم‌دار در بازه قیمتی ۱۱ تا ۲۵ میلیون تومان کدام هستند؟ در این بخش از راهنمای خرید دیجی‌کالا مگ، برگزیده‌ترین گوشی‌های بالارده بازار را برای شما معرفی و بررسی کرده‌ایم.

با اینکه این روزها، به خاطر وضعیت اقتصادی عجیب و نامتعادل بودن قیمت‌ها، قدرت خرید اکثریت مردم به گوشی‌های میان‌رده و حتی پایین‌رده کشیده شده، اما هنوز گوشی‌های هوشمند پرچم‌دار جایگاه به خصوص خود را دارند و اقبال خوبی نسبت به این هیولاهای جیبی وجود دارد. در این بخش از راهنمای خرید بهترین گوشی‌های هوشمند دیجی‌کالا مگ، ما به سراغ بهترین گوشی‌های بالارده و پرچم‌دار بازار در بازه قیمتی ۱۱ تا ۲۵ میلیون تومان رفته‌ایم و به معرفی آنها و بررسی نقاط ضعف و قوت‌شان پرداخته‌ایم.

چند نکته‌ی مهم

  1. یک راهنمای خرید خوب، راهنمایی است که محصول را بررسی کرده باشد. ما هر یک از محصولاتی را که در لیست آورده‌ایم، به طور کامل می‌شکافیم و نکات مثبت و منفی آن را برای شما بازگو می‌کنیم تا درک بسیار بهتری نسبت به هر یک از محصولات داشته باشید.
  2. سعی شده در هر بازه‌ی قیمتی، بهترین گوشی‌ها بر اساس برند، سخت‌افزار و کارایی‌ انتخاب شود.
  3. قیمت‌های درج شده برای هر محصول از ارزان‌ترین تا گران‌ترین فروشگاه‌های معتبر بازار گردآوری شده است. به این معنا که شما می‌توانید محصول مورد نظر را از قیمت X تا Y در بازار پیدا کنید.
  4. معیارهای مهم ما در انتخاب گوشی‌ها بازدهی سخت‌افزاری، رم، صفحه‌ نمایش، حافظه داخلی و تکنولوژی‌های ارتباطی ۴G و ۵G است.
  5. با توجه به گسترش روزافزون تکنولوژی ۵G، سعی کردیم تا در هر بودجه‌ای در صورت امکان، گوشی‌های مجهز به ۵G را معرفی کنیم.
  6. تا جای ممکن انتخاب‌ها به صورت عادلانه انجام شده است. ما حتی برای هر رده، سه یا چهار گوشی هوشمند را در بازه‌های قیمتی ریزتر معرفی کردیم که گزینه‌های بیشتری پیش روی شما قرار داشته باشد.
  7. به طور حتم گوشی‌های هوشمند دیگری هم می‌توانند در هر کدام از بودجه‌های این راهنمای خرید وجود داشته باشند، اما بنا به محدودیت و ارائه‌ی سریع‌تر و بهتر اطلاعات، قالب راهنمای خرید به شکلی که می‌بینید، بهینه شده است.
  8. بازار گوشی‌های هوشمند مانند هر چیز دیگری در کشورمان، بسیار متزلزل و فاقد ثبات طولانی مدت است. حتما در صورتی که گوشی هوشمندی از لیست انتخاب کردید، قیمت روز آن را هم بررسی کنید.

پرچم‌داران برنزی | ۱۱ تا ۱۵ میلیون تومان

در اولین قدم، به سراغ بازه‌ی قیمتی ۱۱ تا ۱۵ میلیون تومان رفته‌ایم. با اینکه از لفظ پرچم‌دار استفاده کرده‌ایم، ولی تعدادی از گوشی‌های این رده‌ی قیمتی عملا نام «پرچم‌دار» را یدک نمی‌کشند، اما به خاطر بازه‌ی قیمتی آنها و اینکه از قدرت سخت‌افزاری بهتری نسبت به بازه‌های قیمتی قبلی برخوردار هستند، در رده‌ی پرچم‌داران ما قرار دارند. البته، پرچم‌داران برنزی!

این رده مناسب چه افرادی است؟
  • اگر به دنبال حداقلی‌ترین مشخصات سخت‌افزاری گوشی‌های پرچم‌دار هستید.
  • اگر می‌خواهید خیالتان از اجرای بازی‌ها و نرم‌افزارهای متعدد راحت باشد و بودجه‌ی شما همین‌قدر است!
  • اگر به دنبال خرید یک گوشی موبایل آیفون با سخت‌افزار نسبتا جدید هستید.

گوشی موبایل شیائومی ۱۱T Pro 5G

ظرفیت ۲۵۶ گیگابایت و رم ۸ گیگابایت

قیمت: از ۱۲.۶۰۰.۰۰۰ تا ۱۳.۵۰۰.۰۰۰ تومان

نقاط قوت
  • طراحی جذاب و کیفیت ساخت عالی
  • صفحه‌نمایش OLED باکیفیت مجهز به HDR10+، Dolby Vision+ و نرخ تطبیقی ۱۲۰ هرتز
  • شارژر ۱۲۰ وات فوق‌ سریع با زمان شارژ تنها ۱۷ دقیقه!
  • بلندگوهای استریو متعادل با صدایی رسا و به اندازه کافی بلند
  • استفاده از تراشه پرچمدار اسنپدراگون ۸۸۸ با کارکردی عالی
  • فیلم‌برداری قابل قبول و با کیفیت در همه دوربین‌ها
  • رابط کاربری خوب MIUI و پشتیبانی نرم‌افزاری تا ۳ به‌روزرسانی اندروید
نقاط ضعف
  • می‌شد از گواهی IP68 استفاده کرد
  • عمر باتری متوسط است
  • عملکرد چیپ‌ست در حد و اندازه‌های اسمش نیست (اما کافی است)
  • عدم وجود OIS، دوربین تله‌فوتو و زوم بدون افت کیفیت
  • دوربین سلفی جای ارتقا و بهتر شدن دارد
خرید شیائومی ۱۱T Pro 5G از دیجی‌کالا

تاریخ عرضه مهر ۱۴۰۰
ابعاد ۸.۸×۷۶.۹×۱۶۴.۱ میلی‌متر
وزن ۲۰۴ گرم
جنس بدنه فریم از جنس آلومینیوم
قاب جلو از جنس شیشه مجهز به گوریلا گلس ویکتوس
قاب پشت از جنس شیشه
صفحه‌ نمایش ۶.۶۷ اینچ
AMOLED 120Hz
رزولوشن تصویر ۱۰۸۰×۲۴۰۰ پیکسل با تراکم ۳۹۵ پیکسل بر اینچ
سیستم عامل Android 11, MIUI 12.5
چیپ‌ست Qualcomm SM8350 Snapdragon 888 5G (5 nm)
پردازنده مرکزی Octa-core (1×2.84 GHz Kryo 680 & 3×2.42 GHz Kryo 680 & 4×1.80 GHz Kryo 680)
پردازنده گرافیکی Adreno 660
حافظه رم ۸ گیگابایت
فضای ذخیره‌سازی ۲۵۶ گیگابایت
درگاه کارت حافظه ندارد
دوربین اصلی سنسور ۱۰۸ مگاپیکسلی عریض
سنسور ۸ مگاپیکسلی فوق‌عریض
سنسور ۵ مگاپیکسلی تله‌فوتو ماکرو
فیلمبرداری ۸K@30fps, 4K@30/60fps, 1080p@30/60/120/240/960
دوربین سلفی سنسور ۱۶ مگاپیکسلی عریض
فیلمبرداری ۱۰۸۰p@30fps
صدا اسپیکر استریو
جک ۳.۵ میلی‌متری ندارد
اسپیکرهای تقویت شده توسط هارمن کاردن
درگاه‌های ارتباطی USB Type-C 2.0
شبکه‌های ارتباطی ۵G، ۴G، ۳G، ۲G
تعداد سیم‌کارت ۲
سنسور اثر انگشت دارد ( روی قاب پشتی)
باتری
لیتیوم-یونی ۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی
فست‌ شارژ ۱۲۰ وات

نسخه‌ Pro گوشی شیائومی ۱۱T یکی از گزینه‌های پرقدرتی است که در بازه قیمتی ۱۹ میلیون تومان قرار دارد. گوشی هوشمندی که از دومین پردازنده قدرتمند حال حاضر اسنپدراگون بهره می‌برد، صفحه‌نمایش خارق‌العاده‌ای دارد، دوربین‌های پرقدرتی در اختیار دارد و یکی از ویژگی‌های منحصر به فردش، شارژر ۱۲۰ واتی آن است.

گوشی ۶.۶۷ اینچی شیائومی ۱۱T با ضخامت ۸.۸ میلی‌متر، ابعاد بزرگی دارد و شاید برای کسانی که دست‌های کوچکی دارند، خیلی مناسب نباشد. اسکنر اثر انگشت همچنان در لبه گوشی و روی دکمه پاور کار شده که بسیار هم سریع عمل می‌کند در حدی که تنها به یک میلی‌ثانیه برای باز شدن قفل گوشی پس از لمس انگشت، زمان نیاز دارد. دکمه تنظیم صدا در بالای دکمه پاور کار شده و پورت USB-C را هم می‌توان در قسمت پایین گوشی مشاهده کرد. البته خبری از جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون نیست و طرفداران هدفون‌های سیمی باید از دانگل استفاده کنند.

برآمدگی دوربین که ما در مدل‌های Mi 19T Pro می‌دیدیم، این بار در شیائومی ۱۱T به حداقل رسیده و آزاردهنده نیست. با این حال قاب پلاستیکی پشت تا حد زیادی مستعد به جا ماندن اثر انگشت و لک است و نمی‌توان همیشه آن را تمیز نگه داشت.

صفحه‌نمایش شیائومی ۱۱T Pro پنلی AMOLED در سایز ۶.۶۷ اینچی است که مقداری از صفحه‌نمایش ۶.۸۱ اینچی Mi 11 کوچکتر است. وضوح صفحه‌نمایش ۲۴۰۰ در ۱۰۸۰ پیکسل است که در نوع خود استاندارد و خوب کار می‌کند و وضوح بالایی دارد. شاید اگر آن را در کنار Mi 11 که رزولوشن QHD دارد قرار دهیم، تفاوت‌هایی را احساس کنید اما مشهود نیست.

نرخ نوسازی تصویر در شیائومی ۱۱T Pro به ۱۲۰ هرتز می‌رسد که باعث می‌شود تصاویر نمایشگر صاف و شفاف به نظر برسند. این نرخ همچنین بیشتر در شبکه‌های اجتماعی و هنگام بازی می‌تواند خودنمایی کند.

شیائومی ۱۱T Pro از چیپ‌ست اسنپدراگون ۸۸۸ استفاده می‌کند که یکی از بهترین چیپ‌ست‌های اندرویدی محسوب می‌شود و در گوشی‌های پرچم‌دار مورد استفاده قرار می‌گیرد. با اینکه این چیپ‌ست از هر لحاظی می‌تواند نیازهای کاربر را تامین کند، هر برنامه‌ای را اجرا کند و در بازی‌های سنگین بهترین کیفیت ممکن را ارائه دهد، اما کمی از سایر گوشی‌هایی که از این پردازنده استفاده کرده‌اند‌، ضعیف‌تر است. برای مثال امتیاز Mi 11 و Mi 11 Ultra با چیپ‌ست مشابه از شیائومی ۱۱T Pro بهتر است. حتی گوشی‌های گلکسی S20 FE و وان‌پلاس ۸ پرو با چیپ‌ست اسنپدراگون ۸۶۵ عملکرد بهتری داشتند.

به نظر می‌آید یکی از دلایلی که باعث افت عملکرد چیپ‌ست می‌شود، داغ‌ کردن آن است. هنگام انجام کارهای فشرده یا اجرای بازی‌های سنگین، گوشی خیلی زود داغ می‌کند که خیلی زودتر از سایر دستگاه‌ها با چیپ‌ست مشابه است. با تمام این‌ها، شیائومی ۱۱T پرو یک گوشی پرسرعت است. بازی‌ها روان اجرا می‌شوند و می‌توان با حداکثر گرافیک و تنظیمات ممکن، از آنها لذت برد. داغ کردن گوشی آزاردهنده نیست و در طولانی مدت هم مشکلی برای گوشی پیش نمی‌آورند، اما همیشه آن را باید در نظر داشته باشید.

شیائومی ۱۱T Pro از همان دوربین ۱۰۸ مگاپیکسلی اولیه و دوربین تله ماکرو ۵ مگاپیکسلی مشابه Mi 11 معمولی استفاده می‌کند. دوربین‌های فوق عریض و سلفی به ترتیب ۸ و ۱۶ مگاپیکسلی هستند که اندکی وضوح‌شان پایین است.

دوربین اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی در موقعیت‌هایی که نور کافی وجود داشته باشد، تصاویری مناسب با کنتراست خوب، رنگ‌های روشن و جزئیات زیاد را می‌تواند ثبت کند. تصاویر در حالت استاندارد با رزولوشن ۲۷ مگاپیکسل ثبت می‌شوند که از طریق قابلیت Pixel Binning، چهار پیکسل در یک پیکسل ترکیب می‌شوند.

با فعال کردن حالت ۱۰۸ مگاپیکسلی، عکس‌های ثبت شده جزئیات‌شان فوق‌العاده زیاد می‌شود که برای انجام ویرایش بسیار مناسب هستند. با این حال مقداری رنگ‌ها و روشنایی می‌تواند کمتر باشد به خصوص اگر شرایط نوری خیلی استاندارد نباشد. در شرایط نور کم، شیائومی T11 Pro کار سختی در پیش دارد به طوری که نویز در تصاویر بیشتر دیده می‌شود.

دوربین فوق‌عریض ۸ مگاپیکسلی می‌تواند تصاویری با رنگ‌های خیلی نزدیک به دوربین اصلی ثبت کند. به خاطر رزولوشن کمتر، برخی تصاویر دارای مناطقی دانه دانه هستند که البته از فاصله نزدیک مشهود می‌شوند. تماشای تصاویر فوق‌عریض در صفحه‌نمایش گوشی مناسب است اما در صفحه‌های بزرگ می‌توان ایراداتش را متوجه شد.

دوربین ماکرو ۵ مگاپیکسلی در شیائومی ۱۱T Pro خوش می‌درخشد. با این سنسور می‌توان تصاویر ماکرو و کلوزآپ زیبایی ثبت کرد. تعداد کمی از گوشی‌های هوشمند هستند که چنین سنسور ماکرو خوبی در اختیار دارند و می‌توانند به دوربین تله شیائومی نزدیک شوند.

دوربین ۱۶ مگاپیکسلی سلفی هم از کیفیت خوبی برخوردار است و می‌تواند تصاویر سلفی با کیفیتی را ثبت کند که برای شبکه‌‌های اجتماعی بسیار مناسب است.

دوربین اصلی شیائومی ۱۱T Pro می‌تواند تا وضوح ۸K و نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه ویدیو ضبط کند. هر دو وضوح ۴K و ۱۰۸۰p را هم می‌توان با نرخ ‌های ۳۰ و ۶۰ فریم استفاده کرد. لرزشگیر دیجیتال برای همه رزولوشن‌ها و نرخ فریم‌ها به جز ۸K و ماکرو در دسترس است.

برای دوربین اصلی، حالت Steady Mode وجود دارد که می‌توان از آن برای فیلم‌برداری از یک سوژه ثابت استفاده کرد. با این حالت، می‌توان تمام تمرکز دوربین را روی سوژه قرار داد و بیشتر روی کیفیت تمرکز کرد تا ثبات حرکت. حالت فوکوس صدا نیز وجود دارد که به وسیله آن، می‌توان صدای بیشتری را از سوژه دریافت کرد.

نرخ بیت ویدیو برای رزولوشن ۸K به مقدار ۱۲۸ مگابیت در ثانیه، ۴K به مقدار ۵۰ مگابیت بر ثانیه و برای ۱۰۸۰p به مقدار ۲۰ مگابیت در ثانیه است. در حالی که صدا همیشه به صورت استریو با نرخ بیت بالا ۳۲۰ کیلوبیت در ثانیه ضبط می‌شود.

ضبط ویدیو در رزولوشن ۸K مناسب است، اما محدودیت ۶ دقیقه‌ای دارد. رنگ‌ها ستودنی هستند و کنتراست، محدوده دینامیکی و وضوح فوق‌العاده است. با این حال یک مقدار جزئیات در سطح متوسط قرار دارد. اما وقتی روی ۴K سوییچ می‌کنیم، شرایط حتی بهتر از قبل می‌شود. وضوح در این حالت زیاد است و کیفیت از هر لحاظ خوب است.

شیائومی ۱۱T پرو از یک باتری با ظرفیت ۵۰۰۰ میلی‌آمپر ساعت استفاده می‌کند. وقتی این باتری را در کنار نمایشگر بزرگ، نرخ نوسازی تصویر بالا، چیپ‌ست پرانرژی و مودم ۵G قرار می‌دهیم،‌ متوجه می‌شویم که نباید از باتری انتظار نتایج خارق‌العاده داشت.

در استفاده‌های محدود، می‌توان یک روز کامل را با گوشی سر کرد. اما اگر از آن دسته کاربرانی هستید که همیشه گوشی دست‌تان است، مدام در شبکه‌های اجتماعی هستید، ساعت‌هایی را بازی می‌کنید و در کل، استفاده‌های زیادی از گوشی می‌کنید، امکان دارد برای آخر روز مجبور باشید هر چه سریع‌تر گوشی را به شارژ بزنید.

البته نکته جالب شیائومی ۱۱T پرو در شارژر آن است. این گوشی به یک شارژر ۱۲۰ وات مجهز است که تنها در ۱۷ دقیقه می‌تواند گوشی شما را از صفر به صد برساند. عددی شگفت‌انگیز و خیره‌کننده که این روزها بسیار کم دیده می‌شود.


گوشی موبایل سامسونگ Galaxy S20 FE 5G

ظرفیت ۱۲۸ گیگابایت و رم ۸ گیگابایت

قیمت: از ۱۳,۸۰۰,۰۰۰ تا ۱۵,۶۰۰,۰۰۰ تومان

نقاط قوت
  • صفحه‌ ‌نمایش با کیفیت سوپر آمولد و ۱۲۰ هرتز
  • دوربین‌های پرقدرت و باکیفیت سه‌گانه
  • دوربین سلفی با کیفیت
  • قیمت فوق‌العاده مناسب به نسبت کارایی
  • قدرت سخت‌افزاری بالا و اجرای همه بازی‌های سنگین در بهترین حالت
  • مجهز به استاندارد IP68
نقاط ضعف
  • نیاز به خرید یک شارژر ۲۵ وات
  • اسکنر اثرانگشت اپتیکال که نیازمند فشار بیشتر برای تشخیص است
  • عمر کمتر باتری نسبت به چیزی که انتظار می‌رفت
خرید سامسونگ Galaxy S20 FE 5G از دیجی‌کالا

بهترین گوشی میان‌رده

تاریخ عرضه مهر ۱۳۹۹
ابعاد ۱۵۹.۸×۷۴.۵×۸.۴ میلی‌متر
وزن ۱۹۰ گرم
جنس بدنه فریم از جنس آلومینیوم
قاب جلو از جنس شیشه
قاب پشت از جنس پلاستیک
صفحه‌ نمایش ۶.۵ اینچ
Super AMOLED 120Hz
رزولوشن تصویر ۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل با تراکم ۴۰۷ پیکسل بر اینچ
سیستم عامل Android 12, One UI 4.1
چیپ‌ست Qualcomm SM8250 Snapdragon 865 5G (7 nm+)
پردازنده مرکزی Octa-core (1×2.84 GHz Kryo 585 & 3×2.42 GHz Kryo 585 & 4×1.8 GHz Kryo 585)
پردازنده گرافیکی Adreno 650
حافظه رم ۸ گیگابایت
فضای ذخیره‌سازی ۱۲۸ گیگابایت
درگاه کارت حافظه microSDXC
دوربین اصلی سنسور ۱۲ مگاپیکسلی عریض
سنسور ۸ مگاپیکسلی تله‌فوتو
سنسور ۱۲ مگاپیکسلی فوق‌عریض
فیلمبرداری ۴K@30/60fps, 1080p@30/60fps
دوربین سلفی سنسور ۳۲ مگاپیکسلی عریض
فیلمبرداری ۴K@30/60fps, 1080p@30/60fps
صدا اسپیکر استریو
بدون جک ۳.۵ میلی‌متری
صدا با کیفیت ۳۲ بیت / ۳۸۴kHz
تنظیم شده توسط برند AKG
درگاه‌های ارتباطی USB Type-C 3.2
شبکه‌های ارتباطی ۵G، ۴G، ۳G، ۲G
تعداد سیم‌کارت ۲
سنسور اثر انگشت دارد (زیر صفحه‌نمایش)
باتری لیتیوم-یونی ۴۵۰۰ میلی‌آمپرساعتی
فست شارژ ۲۵ وات
فست‌ شارژ بی‌سیم ۱۵ وات
شارژ برعکس ۴.۵ وات

نسخه‌ ۵G گوشی گلکسی S20 FE یکی از گزینه‌های محبوب و قدرتمندی است که شما می‌توانید در بازه‌ قیمتی ۱۳.۵ میلیون تومان پیدا کنید. گزینه‌ای که تفاوت زیادی با نسخه‌ ۴G دارد و به مراتب بازدهی بهتری را ارائه می‌دهد.

با اینکه سامسونگ در طراحی و ساخت S20 FE، به خاطر ارائه نسخه‌ای ارزان از پرچمدار قدیمی خود یعنی S20، هزینه‌ها را کاهش داده و مثلا به جای شیشه در قاب پشتی، از پلاستیک استفاده کرده، اما همین جنس هم بسیار مرغوب بوده و سامسونگ با اعمال انحنا در اطراف باعث شده تا یکپارچگی و البته زیبایی خاصی به گلکسی S20 FE بدهد.

گلکسی S20 FE وزنی معادل ۱۹۰ گرم دارد و ضخامت آن به ۸.۴ میلی‌متر می‌رسد که کمی ضخیم‌تر و سنگین‌تر از گلکسی S20 معمولی است. اما با توجه به اینکه گلکسی S20 FE صفحه‌نمایش ۶.۵ اینچی دارد و بزرگتر از ۵.۲ اینچی S20 است، این قضیه منطقی به نظر می‌رسد. ارگونومی گوشی بسیار خوب است و در دست گرفتن راحت و کاربردی است. بدنه S20 FE هم به دارای استاندارد IP68 است که آن را در مقابل آب و گرد و غبار کاملا مقاوم می‌کند.

حسگر اثرانگشت به مانند سایر پرچمداران و سایر گوشی‌های گران‌تر سامسونگ در زیر صفحه‌نمایش کار شده اما نکته قابل توجه این است که از سنسور اولتراسونیک برای این سنسور استفاده نشده و به جای آن از سنسور نوری بهره گرفته شده است. به همین دلیل، شما بعضی‌ وقت‌ها مجبور می‌شوید انگشت خود را برای باز شدن صفحه بیشتر فشار دهید.

در بخش صفحه‌نمایش ما با یک پنل سوپر آمولد که وضوحی برابر با ۲۴۰۰ در ۱۰۸۰ پیکسل دارد مواجه هستیم. این صفحه Full-HD+ نرخ نوسازی‌ تصویری معادل ۱۲۰ هرتز دارد که در محیط کاربری، اجرای ویدیوها و بازی‌ها خود را نشان می‌دهد. پنل سوپر آمولد بسیار با کیفیت بوده، رنگ‌ها را فوق‌العاده به نمایش می‌گذارد و جزئیات خیره‌کننده است. روشنایی تصویر حداکثر به ۶۷۹ نیت می‌رسد که بسیار خوب است، اما در قیاس با ۸۵۷ نیت گلکسی اس ۲۰ مقداری کم‌تر است که مشکل خاصی را ایجاد نمی‌کند.

گلکسی S20 FE سامسونگ در دل خود به یک چیپ‌ست اسنپدراگون ۸۶۵ مجهز است که در مدل پیش‌رو، آن را یک حافظه رم ۸ گیگابایتی و ۱۲۸ گیگابایت حافظه ذخیره‌سازی همراهی می‌کند. البته مدل ۶ گیگابایتی این گوشی نیز با قیمتی پایین‌تر موجود است. خوشبختانه گلکسی S20 FE دارای درگاه کارت حافظه است و می‌توان از اس‌دی کارت‌هایی تا حجم یک ترابایت در این گوشی استفاده کرد.

در استفاده‌های روزانه مانند وب‌گردی، گشت و گذار در شبکه‌های اجتماعی و اجرای برنامه‌های مختلف، هیچ کمی و کاستی در سرعت و قدرت گوشی نمی‌بینید. اجرای بازی در گلکسی S20 FE مثل آب خوردن است و بازی‌هایی مانند آسفالت ۹، Call of Duty Mobile، PUBG و Fortnite در بهترین حالت خود اجرا می‌شوند. در بنچ‌مارک Geekbench این گوشی که نسخه‌ای محدود شده از S20 پرچمدار است، توانست به امتیاز ۲۹۲۸ دست پیدا کند که کمی کمتر از امتیاز ۳۱۴۷ گلکسی S20 است. آیفون ۱۱ را که می‌توان گوشی هم‌رده S20 دانست امتیازی معادل ۳۲۵۱ کسب کرده است.

گلکسی S20 FE سامسونگ یکی از بهترین مجموعه دوربین‌ها را در بازه قیمتی ۱۳ میلیون تومانی در اختیار دارد که ارزش خرید آن را به شدت بالا می‌برد. دوربین‌های پشتی شامل یک دوربین اصلی ۱۲ مگاپیکسلی، دوربین فوق‌عریض ۱۲ مگاپیکسلی و یک لنز تله‌فوتو ۸ مگاپیکسلی با زوم اپتیکال ۳ برابر و زوم دیجیتال ۳۰ برابر است.

زوم ۳۰ برابری دیجیتال در گلکسی S20 FE خیلی خوب کار می‌کند و می‌توانید از فاصله‌ای دور، سوژه‌هایی را با گوشی ببینید که با چشم غیر مسلح به سختی تشخیص داده می‌شوند. در عکاسی پرتره، گلکسی S20 FE کاری به مراتب بهتر از گوشی آیفون ۱۱ پرو مکس که گران‌تر هم هست انجام می‌دهد و چهره را روشن‌تر و طبیعی‌تر به نمایش می‌گذارد. با این حال مناظر، آب و درختان در آیفون غنی‌تر به نظر می‌رسند و نمای تار کمی ظریف‌تر کار شده است.

وضوح تصاویری که دوربین اصلی به ثبت می‌رساند عالی است. جزئیاتی مانند برگ و شاخه درختان واضح هستند و آسمان آفتابی عکس را از بین نمی‌برد که این نکته مثبتی محسوب می‌شود. نوردهی در تصاویری مانند ردیفی از درختان یا در میان فضایی که پر از سایه‌ است، به خوبی انجام می‌شود و می‌توان از هر منظره‌ای، تصاویر با کیفیت و مناسبی تهیه کرد.

عکاسی در شب یا در محیط کم‌نور با گلکسی S20 FE قابل قبول است. می‌توان جزئیات را در عکس‌ها یافت و دوربین سعی می‌کند نور طبیعی را در تصویر ثبت کند.

دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسلی گلکسی S20 FE دارای دو گزینه معمولی و فوق‌عریض است که انعطاف‌پذیری دوربین را برای موقعیت‌های مختلف نشان می‌دهد. کیفیت تصاویر ثبت شده در این دوربین هم مناسب است و می‌توان از آن به عنوان یکی از بهترین گزینه‌ها برای ثبت تصاویر سلفی نام برد.

گلکسی S20 FE سامسونگ می‌تواند تا وضوح ۴K و نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه فیلم ضبط کند. در حالت فوق‌عریض می‌توان ویدیوهای ۴K و ۱۰۸۰p را با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه ثبت کرد. کیفیت ویدیوهای ثبت شده با دوربین اصلی خوب است. البته شاید در حالت ۴K مقداری شاهد افت کیفیت نسبت به گلکسی S20 پرچمدار باشیم، اما باز هم از وضوح، محدوده دینامیک و رنگ‌پردازی خوبی برخوردار است. در حالت ۱۰۸۰p هم می‌توان کیفیت را هم‌رده گلکسی S20s دانست. همین وضعیت را هم می‌توان در قبال دوربین فوق‌عریض مشترک دانست.

تثبیت‌کننده الکترونیکی در همه حالت‌ها و در همه دوربین‌های گلکسی S20 FE سامسونگ وجود دارد. در دوربین اصلی، عالی عمل می‌کند و راه رفتن عادی را بسیار نرم و بدون لرزش ثبت می‌کند. در دوربین فوق‌عریض، این تثبیت‌کننده عالی کار نمی‌کند و هر از چند گاهی شاهد تکان خواهیم بود. اما در کل می‌توان از این لرزشگیر نتایج خوبی را ثبت کرد.

گلکسی S20 FE دارای باتری به حجم ۴۵۰۰ میلی‌آمپر ساعت است که از باتری ۴۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی گلکسی S20 بیشتر و هم‌اندازه گلکسی S20s پلاس است. در تست‌های انجام شده، این باتری می‌تواند در شرایط کاری فشرده و عملکردهای زیاد، یک روز کامل را دوام بیاورد اما باز هم باید مقداری روی آن کنترل داشت. فکر نکنیم که بشود روی این باتری برای دو روز حساب کرد اما اگر جزو کسانی هستید که خیلی با گوشی کار نمی‌کنند، این احتمال هم وجود دارد. در یکی از تست‌ها، از ساعت ۷ صبح و استفاده منظم و معمول از گلکسی S20 FE برای چندین ساعت، هنوز ۵۵ درصد از شارژ در ساعت ۱۶ بعد از ظهر باقی مانده بود.

با اینکه گلکسی S20 FE از شارژر ۲۵ واتی پشتیبانی می‌کند، اما سامسونگ یک شارژر ۱۵ واتی را در جعبه گوشی قرار داده که سرعت خیلی بالایی ندارد. ۱۵ دقیقه شارژ تنها ۱۶ درصد و ۳۰ دقیقه شارژ، ۳۵ درصد را به باتری اضافه می‌کند. اگر قصد خرید گلکسی S20 FE دارید، حتما خرید یک شارژر ۲۵ واتی فراموش نشود.


گوشی موبایل اپل iPhone SE 2020
ظرفیت ۱۲۸ گیگابایت و رم ۳ گیگابایت

قیمت: از ۱۴,۰۰۰,۰۰۰ تا ۱۷,۲۹۹,۰۰۰ تومان

نقاط قوت
  • جمع و جور، بسیار سبک و مقاوم در برابر آب
  • عمر صفحه‌نمایش روشن با کنتراست بالا
  • عملکرد عالی چیپ‌ست A13
  • اسپیکرهای استریو با صدای بلند
  • بازگشت Touch ID و سرعت بالای آن
  • قابلیت فیلم‌برداری در وضوح و نرخ فریم‌های متنوع با کیفیت عالی به همراه لرزشگیر اپتیکال و دیجیتال فوق‌العاده کاربردی
  • به‌روزرسانی منظم iOS و پشتیبانی خوب اپل
  • ارزان‌ترین آیفون با موجودی گسترده و کاربردی در بازار 
نقاط ضعف
  • حاشیه‌های زیاد به مانند گوشی‌های قدیمی آیفون و طراحی قدیمی
  • ظرفیت محدود باتری
  • انتقال فایل از طریق سیستم iTunes ملال‌آور است
  • شارژر بسیار آهسته ۵ واتی که شما را مجبور به تهیه یک شارژر ۱۸ واتی به صورت جداگانه می‌کند
خرید اپل iPhone SE 2020 از دیجی‌کالا

بهترین گوشی پرچم‌دار

تاریخ عرضه اردیبهشت ۱۳۹۹
ابعاد ۱۳۸٫۴×۶۷٫۳×۷٫۳ میلی‌متر
وزن ۱۴۸ گرم
جنس بدنه فریم از جنس آلومینیوم
قاب پشت و جلو از جنس شیشه
استاندارد ضد آب / گرد و غبار IP67
صفحه‌ نمایش ۴.۷ اینچ
Retina IPS LCD
رزولوشن تصویر ۷۵۰ × ۱۳۳۴ پیکسل با تراکم ۳۲۶ پیکسل بر اینچ
سیستم عامل iOS 15.2
چیپ‌ست Apple A13 Bionic (7 nm+)
پردازنده مرکزی Hexa-core (2×2.65 GHz Lightning + 4×1.8 GHz Thunder)
پردازنده گرافیکی Apple GPU (4-core graphics)
حافظه رم ۳ گیگابایت
فضای ذخیره‌سازی ۱۲۸ گیگابایت
درگاه کارت حافظه ندارد
دوربین اصلی سنسور ۱۲ مگاپیکسلی عریض
فیلمبرداری ۴K@24/30/60fps, 1080p@30/60/120/240fps
دوربین سلفی سنسور ۷ مگاپیکسلی عریض
فیلمبرداری ۱۰۸۰p@30fps
صدا اسپیکر استریو
جک ۳.۵ میلی‌متری ندارد
درگاه‌های ارتباطی Lightning
شبکه‌های ارتباطی ۴G، ۳G، ۲G
تعداد سیم‌کارت ۱
سنسور اثر انگشت دارد (قاب جلویی)
باتری
لیتیوم-یونی ۱۸۲۱ میلی‌آمپرساعتی
فست‌ شارژ ۱۸ وات
شارژ بی‌سیم

هدف اپل از عرضه‌ی این محصول کوچک و جمع و جور، ترغیب افرادی با بودجه‌های محدود‌تر به ورودشان به اکوسیستم اپل و البته iOS بوده است. بالاخره به اولین عضو از خانواده‌ی اپل در راهنمای خرید بهترین گوشی‌های هوشمند اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ رسیدیم. آیفون SE 2020، یکی از محصولات نسبتا مقرون‌به‌صرفه و جمع‌و‌جور اما قدرتمند کمپانی اپل است. اگر بخواهیم در یک جمله  از این گوشی تعریف کنیم، باید بگوییم که هر آنچه که شما از سخت‌افزار آیفون ۱۱ دیده‌اید را می‌توانید به صورت فشرده در SE 2020 مشاهده کنید.

آیفون SE 2020 دقیقا همان طراحی و نمایشگر آیفون ۸ سال ۲۰۱۷ را دارد. استفاده از این طراحی و صفحه‌نمایش به اپل این امکان را داده که هزینه دستگاه را پایین نگه‌ دارد و فرایند جدید و هزینه‌بری را در خط تولید پیاده نکند. صفحه‌نمایش ۴.۷ اینچی در ظاهری قرار گرفته که ما را به یاد دوران قدیمی‌تر آیفون می‌اندازد و به هیچ وجه حس یک گوشی هوشمند مدرن را القا نمی‌کند. حاشیه‌های بالا و پایین زیاد هستند و احتمالا برای کسانی که می‌خواهند از گوشی‌های امروزی که حاشیه‌های کمی دارند به آیفون SE مهاجرت کنند، کار راحتی نخواهد بود.

با در دست گرفتن آیفون SE 2020 اولین چیزی که حس می‌کنید وزن ۱۴۸ گرمی و بسیار سبک آن است. اپل جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون را هم از این گوشی حذف کرده و فقط یک پورت لایتنینگ را روی این گوشی مشاهده می‌کنیم. این قضیه شاید برای کسانی که علاقه‌مند به استفاده از هدفون سیمی هستند، جای تعجب داشته باشد. با این حال اپل یک جفت ایرپاد سیمی با کانکتور لایتنیگ در جعبه قرار داده که از کیفیت خوبی هم برخوردار است.

وقتی آیفون X به بازار آمد، طراحی جدید اپل جایی برای دکمه هوم همیشگی آیفون نداشت اما حالا بعد از مدت‌ها در آیفون SE 2020 به همان دکمه هوم برگشتیم که نقش تاچ آیدی را هم ایفا می‌کند. سرعت و دقت این دکمه فوق‌العاده است و کارایی عالی در عملکردهای مختلف به خصوص بازکردن قفل گوشی دارد.

صفحه‌نمایش آیفون SE 2020 ویژگی‌های خارق‌العاده‌ای که امروزه بسیاری از گوشی‌های هم قیمت دارند را دارا نیست، اما بسیار خوب است. با توجه به بازار هدفی که این گوشی در نظر گرفته – کسانی که یک آیفون جدید می‌خواهند اما پول نمی‌خواهند بودجه زیادی برایش کنار بگذارند – در اینجا واقعا نباید انتظار یک نمایشگر OLED شگفت‌انگیز و گران‌قیمت را داشت.

صفحه‌نمایش آیفون SE 2020 وضوحی برابر با ۱۳۳۴ در ۷۲۰ دارد که تراکم ۳۲۶ پیکسل در هر اینچ آن، یک خروجی نسبتا مطلوب و قابل قبول را ارائه می‌دهد. با توجه به این نکته که چنین وضوحی در یک صفحه ۴.۷ اینچی به کار گرفته شده است، احتمالا اپل می‌تواند تا حد زیادی توجیح‌مان کند. اما باید قبول کنیم که اپل از یک صفحه‌نمایش قدیمی LCD IPS در گوشی خود استفاده کرده که از همه گوشی‌های همرده و قیمت خود ضعیف‌تر است.

تغییر بزرگ آیفون SE 2020 سخت‌افزار تغییر یافته‌ آیفون ۸ است. اپل هر آنچه که در دل آیفون SE 2020 قرار دارد را تغییر داده تا عملا با یک گوشی مدرن و پر قدرت روبه‌رو باشیم. این تغییرات بر پایه آیفون ۱۱ است و در دل هر دوی این آیفون‌ها، ما تراشه A13 Bionic را می‌بینیم که بر پایه لیتوگرافی ۷ نانومتری پیاده‌سازی شده است. در تست‌های انجام شده، آیفون SE 2020 ار لحاظ کارکرد پابه‌پای آیفون ۱۱ حرکت می‌کند و از پس هر عملکردی مانند برنامه‌ها و اجرای بازی‌های سنگین درست مانند آیفون ۱۱ بر می‌آید. حتی آیفون ۱۲ نیز که از تراشه A14 Bionic استفاده می‌کند، فقط کمی از آیفون SE 2020 قوی‌تر است.

تنها جایی که شاید مقداری افت سرعت را تجربه کنیم، در هنگام ثبت تصاویر با دوربین است. البته ثبت تصاویر با سرعت زیادی انجام می‌شود، اما برای مشاهده لحظه‌ای تصاویر پس از ثبت، به یک یا دو ثانیه زمان نیاز است.

اما نکته‌ای که وجود دارد این است که اپل حتی کمی هم از قدرت بازدهی آیفون SE 2020 کاسته است و دلیل اصلی آن، باتری ۱۸۲۱ میلی‌آمپر ساعتی درون این گوشی است. ظرفیت بسیار پایین این باتری در صورتی که سخت‌افزار آیفون ۲۰۲۰ بخواهد از تمام توانایی خود استفاده کند، به سرعت خالی می‌شود و اپل مجبور بوده برای حفظ تعادل میان قدرت و شارژ باتری، دست به چنین کاری بزند.

اپل در آیفون SE 2020 مقدار ۳ گیگابایت حافظه رم لحاظ کرده که یک گیگابایت نسبت به آیفون ۱۱ کمتر است. این کار هم قطعا به خاطر پایین‌تر آوردن هزینه و البته عمر بیشتر باتری بوده است. با این حال این ۳ گیگابایت رم کار خود را به خوبی انجام می‌دهند.

آیفون SE 2020 به صورت پیش‌فرض دارای سیستم عامل iOS 13.4 است اما می‌تواند به آخرین نسخه‌ای که اپل در دسترس همه‌ آیفون‌های جدید قرار داده ارتقا پیدا کند.

جالب است بدانید که نقطه قوت اصلی آیفون SE 2020 دوربین آن است. اپل با اینکه از سخت‌افزار قدیمی آیفون ۸ در این دوربین استفاده کرده، اما از سمت دیگر روی قدرت پردازشی چیپ‌ست A13 Bionic برای بهبود تصاویر حساب باز کرده و باید بگوییم در این راه بسیار موفق بوده است. آیفون SE 2020 در تست‌های خود مقابل آیفون ۱۱ پرو مکس، آیفون XS مکس و آیفون ۸ پلاس قرار گرفت و توانست به خوبی با آنها رقابت کند.

سخت‌افزار دوربین همان چیزی است که در آیفون ۸ دیده‌ایم. دوربین ۱۲ مگاپیکسلی با دیافراگم f/1.8، لنز شش عنصری و پوشش شیشه‌ای یاقوت کبود برای استحکام آن. اپل اطلاعاتی در مورد سنسور به طور دقیق نداده است اما فکر می‌کنیم که سنسور تغییرات نامحسوسی به خود دیده است.

کیفیت تصاویر در آیفون SE 2020 به لطف پردازنده پر قدرتش بسیار خوب است. دوربین آیفون SE 2020 تمایل زیادی به نوردهی دارد و از لحاظ کیفیت و جزئیات پابه‌پای آیفون ۱۱ و حتی نزدیک به آیفون XS 2018 عمل می‌کند. اما از آنجایی که فقط یک لنز عریض در پشت آیفون SE 2020 داریم و خبری از لنز تشخیص عمق نیست، عمق میدان در تصاویر این گوشی قوی خیلی جالب نیست.

در جلوی گوشی ما یک دوربین سلفی ۷ مگاپیکسلی را داریم که کار خود را به خوبی انجام می‌دهد و می‌تواند به مانند هر آیفون دیگری، تصاویر سلفی خوبی را ثبت کند. باز هم به لطف چیپ‌ست قوی موجود در آیفون SE 2020، تصاویر گرفته شده بهبودهای مثبتی پیدا می‌کنند و در کل از آنها راضی هستیم. با این حال استفاده از گزینه پرتره خیلی جالب نیست و شاید این دوربین برای ثبت تصاویر سلفی معمولی مفید‌تر باشد.

آیفون SE 2020 در بخش ضبط ویدیو فوق‌العاده کار می‌کند. این گوشی می‌تواند در تمامی رزولوشن‌ها و نرخ فریم‌های محبوب مانند ۴K@60fps، ۳۰fps, 24fps و ۱۰۸۰p@30/60/120/240fps ویدیوهای باکیفیتی را ثبت کند. لرزشگیر اپتیکال روی همه حالت‌ها کار می‌کند و در همه ویدیوهای ۳۰ فریم بر ثانیه تثبیت‌کننده سینمایی در کنار گستردگی دامنه پویا کار خود را به بهترین شکل انجام می‌دهند. نرخ بیت ویدیو در حالت ۴K@30fps حدود ۴۵ مگابیت در ثانیه و برای ۶۰ فریم حدود ۱۵ مگابیت در ثانیه است. این اعداد در خروجی هم باکیفیت هستند و می‌توانیم حسابی روی قدرت ضبط ویدیو این گوشی حساب کنیم.

دوربین بیشترین کارایی خود را در رزولوشن ۱۰۸۰p و هر دو نرخ ۳۰ و ۶۰ فریم نشان می‌دهد. جزئیات زیاد است و محدوده دینامیکی عالی است. ویدیوهای ۱۰۸۰p ضبط شده با این گوشی را می‌توان یکی از بهترین نمونه‌ها در تمام گوشی‌های هوشمند بازار دانست. لرزشگیر اپتیکال و سینمایی در تمام وضوح و نرخ فریم، هم در دوربین اصلی و هم دوربین سلفی بهترین عملکرد ممکن را دارند.

در آخر هم به باتری ۱۸۲۱ میلی‌آمپر ساعتی آیفون SE 2020 می‌رسیم. این مقدار دقیقا ظرفیتی است که ما در آیفون ۸ هم دیده‌ بودیم. شما می‌توانید آیفون SE را با شارژر قدیمی ۵ واتی، شارژر ۱۸ واتی Pro یا هر شارژر USB-PD شارژ کنید. آیفون SE همچنین از شارژ بی‌سیم پشتیبانی می‌کند که یک مزیت برای آن محسوب می‌شود.

آیفون SE با یک دوشاخه شارژر معمولی ۵ ولت ۱ آمپر عرضه می‌شود که در ۳۰ دقیقه، یک باتری کاملا خالی را ۲۷ درصد شارژ می‌کند و برای شارژ کامل به ۲ ساعت و ۳۰ دقیقه زمان نیاز دارد. ما همچنین آیفون SE را با شارژر ۱۸ واتی آیفون ۱۱ پرو آزمایش کردیم که در نتیجه، باتری خالی SE 2020 در ۳۰ دقیقه حدود ۵۷ درصد پر شد و برای شارژ کامل حدود ۱۰۰ دقیقه زمان برد. حجم پایین باتری آیفون SE 2020 به خاطر سایز کلی آن قابل توجیح است. با یک بار شارژ کامل می‌توانید ۱۳ ساعت وب‌گردی کنید یا ۹ ساعت ویدیو ممتد تماشا کنید. در حالت آماده به کار هم می‌تواند ۵۹ ساعت دوام بیاورد.


گوشی موبایل شیائومی Mi 10T Pro 5G
ظرفیت ۱۲۸ گیگابایت و رم ۸ گیگابایت

قیمت: حدود ۱۴,۰۰۰,۰۰۰ تومان

نقاط قوت
  • دارای یکی از بهترین پنل‌های LCD برای بازی با نرخ نوسازی ۱۴۴ هرتز
  • عمر باتری طولانی و شارژ سریع
  • بهترین حالت فیلمبرداری در وضوح ۸K
  • یکی از بهترین گوشی‌های مناسب فیلم‌برداری با قیمت مناسب
  • عملکرد خوب دوربین اصلی و ماکرو
  • اندروید و رابط کاربری MIUI 12 بسیار عالی، غنی و هوشمند با نرخ نوسازی تصویر تطبیقی بی‌نظیر 
نقاط ضعف
  • عدم وجود دوربین تله‌فوتو برای زوم بهتر که وظیفه‌ آن به دوربین اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی سپرده شده است
  • شیائومی می‌توانست یک پنل OLED با نرخ نوسازی پایین‌تر را به جای LCD استفاده کند که برای اکثر کاربران مقبول‌تر می‌توانست باشد
خرید شیائومی Mi 10T Pro 5G از دیجی‌کالا

تاریخ عرضه مهر ۱۳۹۹
ابعاد ۱۶۵.۱×۷۶.۴×۹.۳ میلی‌متر
وزن ۲۱۸ گرم
جنس بدنه فریم از جنس آلومینیوم
قاب جلو و پشت از جنس شیشه مجهز به گوریلا گلس ۵
صفحه‌ نمایش ۶.۶۷ اینچ
IPS LCD, 144Hz
رزولوشن تصویر ۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل با تراکم ۳۹۵ پیکسل بر اینچ
سیستم عامل Android 11, MIUI 12.5
چیپ‌ست Qualcomm SM8250 Snapdragon 865 5G (7 nm+)
پردازنده مرکزی Octa-core (1×2.84 GHz Kryo 585 & 3×2.42 GHz Kryo 585 & 4×1.80 GHz Kryo 585)
پردازنده گرافیکی Adreno 650
حافظه رم ۸ گیگابایت
فضای ذخیره‌سازی ۱۲۸ گیگابایت
درگاه کارت حافظه ندارد
دوربین اصلی سنسور ۱۰۸ مگاپیکسلی عریض
سنسور ۱۳ مگاپیکسلی فوق‌عریض
سنسور ۵ مگاپیکسلی تله‌فوتو ماکرو
فیلمبرداری ۸K@30fps, 4K@30/60fps, 1080p@30/60/120fps
دوربین سلفی سنسور ۲۰ مگاپیکسلی عریض
فیلمبرداری ۱۰۸۰p@30fps, 720p@120fps
صدا اسپیکر استریو
جک ۳.۵ میلی‌متری ندارد
درگاه‌های ارتباطی USB Type-C 2.0
شبکه‌های ارتباطی ۴G، ۳G، ۲G
تعداد سیم‌کارت ۲
سنسور اثر انگشت دارد ( روی لبه گوشی)
باتری
لیتیوم-یونی ۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی
فست‌ شارژ ۳۳ وات

یکی از بهترین گوشی‌های هوشمند در بازه قیمتی ۱۲ میلیون تومان، Mi 10T Pro 5G برند شیائومی است که به فناوری ۵G نیز مجهز شده و شما را قادر می‌سازد تا در مناطق قابل پوشش، تجربه سرعت اینترنت همراه فوق‌العاده‌ای را تجربه کنید. مشخصات سخت‌افزاری و قابلیت‌های این گوشی، شانه به شانه برخی از پرچمداران برند‌های دیگر حرکت می‌کند و آن را به یک گوشی با ارزش خرید بالا تبدیل کرده است.

قاب پشتی گوشی کاملا مستعد به جا ماندن اثر انگشت است و خیلی زود کثیف می‌شود. برآمدگی دوربین هم کاملا بزرگ است و چند میلی‌متر از پشت دستگاه بیرون آمده که باعث می‌شود وقتی گوشی را روی میز قرار می‌دهید، نامتعادل باشد.

شیائومی Mi 10T Pro یک گوشی نسبتا بزرگ است. ضخامت این گوشی ۶.۶۷ اینچی حدود ۹.۳ میلی‌متر است و ۲۱۸ گرم وزن دارد که آن را در رده گوشی‌های سنگین قرار می‌دهد. پشت و جلوی گوشی تمام شیشه مجهز به گوریلا گلس است و فریم از فلز ساخته شده که مقاومت زیادی دارد.

اسکنر اثر انگشت در دکمه پاور لبه سمت راست تعبیه شده و دکمه‌های کنترل صدا نیز در همانجا قرار دارند. این اسکنر کار خود را به خوبی انجام می‌دهد و از سرعت و دقت بالایی برخوردار است. با این حال اگر دستان کوچکی دارید، احتمالا کمی برای دسترسی به اسکنر اثرانگشت به مشکل بخورید.

در شیائومی Mi 10T Pro خبری از جک ۳.۵ میلی‌متری برای استفاده از هدفون‌ها و هدست‌های سیمی مجهز به این کابل وجود ندارد و یا باید از هدفون‌های USB-C استفاده کنید، یا از طریق تبدیل یا هدست و هدفون‌های بلوتوث از این گوشی استفاده کنید.

شیائومی Mi 10T Pro دارای صفحه‌نمایش ۶.۶۷ اینچی از نوع IPS LCD با وضوح Full-HD+ و نرخ تازه‌سازی تصویر ۱۴۴ هرتزی است. فناوری HDR10+ در این صفحه‌نمایش دیده می‌شود و حداکثر روشنایی آن به ۶۵۰ نیت می‌رسد. استفاده از پنل LCD به جای آمولد در این گوشی کمی عجیب است و انتظار می‌رود در این بازه قیمتی، شاهد صفحه‌نمایش‌های OLED باشیم. با اینکه کیفیت صفحه‌نمایش شیائومی Mi 10T Pro خوب است، اما در مقابل پنل‌های OLED حرفی برای گفتن ندارد. رنگ‌ها خیلی زنده نیستند و بیشتر چیزها کمی تیره‌تر به نظرم می‌رسد.

یکی از بزرگترین نقاط قوت گوشی، نرخ تازه‌سازی تصویر ۱۴۴ هرتزی آن است. غیر از چند گوشی مخصوص بازی، شیائومی Mi 10T Pro اولین گوشی رده اصلی است که به این نوع نمایشگر با نرخ تازه‌سازی بالا مجهز شده است. به همین دلیل، حرکت‌ها در کارکردهای معمول بسیار نرم‌تر به نظر می‌رسد. در حال حاضر اکثر برنامه‌های پخش با نرخ ۱۴۴ هرتز سازگاری ندارند و عمدتا برای استفاده در شبکه‌های اجتماعی و منوها مفید‌تر است. با این حال انجام بازی با یک چنین نرخ نوسازی بی‌نظیر است.

نرخ ۱۴۴ هرتزی نوسازی تصویر می‌تواند روی عمر باتری تاثیر بگذارد که البته این تاثیر خیلی زیاد نیست. با این حال گوشی بسته به کاری که انجام می‌دهید، نرخ نوسازی را تغییر می‌دهد و از ۶۰ هرتز تا ۱۴۴ هرتز پیش می‌رود.

شیائومی Mi 10T Pro از چیپ‌ست اسنپدراگون ۸۶۵ استفاده می‌کند که بهترین چیپ اندرویدی موجود برای گوشی‌های اندرویدی در سال ۲۰۲۰ بود تا اینکه چیپ‌ست ۸۶۵ پلاس عرضه شد. البته چیپ جدیدتر بهبود‌های خاصی نداشت و اکثر تولیدکنندگان موبایل باز به سراغ ۸۶۵ رفتند که از قدرت پردازشی فوق‌العاده‌ای برخوردار است و این مورد را می‌توانیم در شیائومی Mi 10T Pro هم ببینیم. در تست بنچ‌مارک Geekbench، شیائومی Mi 10T Pro توانست به امتیاز چند هسته‌ای ۳۲۹۲ دست پیدا کند. سریع‌ترین گوشی‌ها امتیازی بالای ۳۰۰۰ دارند و بنابراین شیائومی Mi 10T Pro با گوشی‌هایی مانند Oppo Find X2 Pro (3295)، Motorola Edge Plus (3344) و نسخه آمریکایی Samsung Galaxy S20 Ultra (3286) رقابت می‌کند که همگی از پردازنده اسنپدراگون ۸۶۵ استفاده می‌کنند.

با این امتیاز و البته تست‌های واقعی انجام شده، باید گفت که شیائومی Mi 10T Pro در هیچ کار سنگین یا اجرای بازی‌های گرافیکی ناامیدتان نمی‌کند. بازی‌ها کاملا روان به نظر می‌رسند. شما می‌توانید بازی‌هایی مانند Call of Duty Mobile، PUBG و Fortnite را با بالاترین و بهترین تنظیمات ممکن اجرا کنید و هیچ لگ و افت کیفی را مشاهده نکنید.

شیائومی Mi 10T Pro دارای ۸ گیگابایت حافظه رم است که شاید در نگاه اول بگویید که برخی از گوشی‌های دیگر در همین حدود قیمتی دارای مقدار رم ۱۲ و حتی ۱۶ گیگابایت هستند، اما در حقیقت میزان رم بالاتر از ۸ گیگابایت برای گوشی‌های اندرویدی اضافی است و هیچ تاثیری در عملکرد گوشی نخواهد داشت.

دوربین اصلی شیائومی Mi 10T Pro همان سنسور ۱۰۸ مگاپیکسلی است که در Mi 10 و Mi Note 10 دیده بودیم. با اینکه شاید فکر کنید مگاپیکسل بیشتر، بهتر است و شیائومی هم در ارائه مگاپیکسل بیشتر تقریبا پادشاهی می‌کند، اما تصاویر ثبت شده کیفیتی خارق‌العاده ندارند و صرفا خوب هستند. گوشی‌های سامسونگ و اپل با مگاپیکسلی به مراتب پایین‌تر، نتایح بهتری را ثبت می‌کنند.

کیفیت تصاویر در شرایط نوری مناسب خوب است و شاید مزیت داشتن سنسور ۱۰۸ مگاپیکسلی این باشد که می‌توانید بیشتر روی عکس‌ها زوم کنید و کراپ مورد علاقه خود را با کمترین افت وضوح بزنید. هر چه نور کمتر باشد، نتایج هم افت می‌کنند که البته ضعیف نیستند و ما فقط داریم با توجه به بازه قیمتی گوشی شیائومی Mi 10T Pro این قضیه را مقایسه می‌کنیم. اگر سوژه تیره‌تر باشد، دقت رنگ ضعیف‌تر می‌شود.

دو دوربین ۱۳ مگاپیکسلی فوق عریض و ۵ مگاپیکسلی ماکرو عملکردی معمولی و نسبتا خوبی را ارائه می‌دهند که البته همیشه نمی‌توانید از آنها استفاده کنید. ماکرو مقداری با محدوده دینامیک مشکل دارد، اما ما با وحشتناک‌ترین لنز ماکرو رو‌به‌رو نیستیم و اگر قلق آن دست‌مان بیاید، می‌توانیم تصاویر خوبی را به ثبت برسانیم. دوربین فوق‌عریض هم قطعا برای گرفتن تصاویر عریض طبیعی یا گروهی مناسب است، اما کیفیت فوق‌العاده‌ای ندارد.

خلا وجود دوربین تله‌فوتو در شیائومی Mi 10T Pro حس می‌شود. در نتیجه تمام زوم‌ها به صورت دیجیتالی یا از طریق برش تصویر ۱۰۸ مگاپیکسلی اصلی انجام می‌شود. این تا زوم ۵ برابری مشکل‌ساز نیست، اما فراتر از آن جزئیات را کمی از دست می‌دهید و عکس‌ها کمی دانه‌دار به نظر می‌رسند. از آنجایی که زوم‌کردن یک ویژگی اصلی در عکاسی محسوب می‌شود، شما در هنگام تست دوربین قطعا عدم وجود دوربین تله‌فوتو را حس می‌کنید.

نرم‌افزار و هوش مصنوعی دوربین کارهای زیادی برای اصلاح تصاویر انجام می‌دهد و البته نتایج هم خوب هستند. می‌توان به بهینه‌سازی‌های هوش مصنوعی شیائومی اعتماد کرد و نتیجه آن، تصاویری مطلوب و استاندارد می‌شود.

دوربین سلفی ۲۰ مگاپیکسلی شیائومی Mi 10T Pro خوب کار می‌کند و جزئیات کافی را ثبت می‌کند. جزئیات آنقدر خوب است که بتوانید بدون افت کیفیت محسوس، آن‌ها را برش دهید. حالت پرتره در دوربین سلفی بسیار عالی کار می‌کند و می‌توانید از آن برای گرفتن بهترین تصاویر پرتره ممکن استفاده کنید. اگر چه بعضی وقت‌ها عملیات تاری پس زمینه خیلی خوب پیش نمی‌رود، اما وقتی که بیشتر با گوشی کار کنید، متوجه قلق‌های آن می‌شوید.

یکی از نقاط قوت بارز شیائومی Mi 10T Pro در دوربین‌ها، ضبط ویدیو است. با وجود سنسور اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی و چیپ‌ست اسنپدراگون ۸۶۵، گوشی قادر است ویدیوهایی تا وضوح ۸K و نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه ضبط کند. ضبط ویدیو ۸K در این گوشی ظاهری و دکوری نیست و می‌توانید کیفیت چشم‌گیری مشاهده کنید. رنگ‌ها واقعی هستند، محدوده دینامیک گسترده است و جزئیات سایه‌ها به خوبی ثبت شده‌اند. همچنین ویدیو به نرمی پخش می‌شود و کنتراست عالی است و هیچ نویزی دیده نمی‌شود. وضوح و جزئیات چشم‌گیر و باورنکردنی است.

فیلم‌برداری ۴K هم چیزی از ۸K کم‌ ندارد و حتی در این حالت می‌توان ویدیوهایی با نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه ضبط کرد. با این حال متوجه شدیم که کیفیت ویدیوهای ۸K مقداری بیشتر از ویدیوهای ۴K است. دوربین فوق‌عریض همچنین می‌تواند ویدیوهایی با وضوح ۴K ضبط کند، هر چند نسبت به دو مورد قبلی کیفیت پایین‌تری دارد.

تثبیت‌کننده تصویر فقط در حالت ۸K کار نمی‌کند، اما در وضوح‌های دیگر کار خود را به خوبی انجام می‌دهد. اگر از سه پایه استفاده می‌کنید، نیازی به روشن‌کردن تثبیت‌کننده نیست و توصیه می‌کنیم ویدیوها را در حالت ۸K ضبط کنید.

شیائومی Mi 10T Pro به یک باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی مجهز است که می‌تواند یک روز شلوغ را که شامل وب‌گردی، انجام بازی، فیلم‌برداری و استفاده از گوشی در حالت ۱۴۴ هرتز و روشنایی معمولی بوده، شما را همراهی کند و همچنان در انتهای روز بین ۳۰ تا ۴۰ درصد شارژ باقی بگذارد. اما در صورت استفاده مدیریت شده می‌توان حتی تا دو روز روی باتری حساب باز کرد.

این گوشی یک شارژر ۳۳ وات در اختیار دارد که می‌تواند تنها در ۵۸ دقیقه صفر تا صد را پر کند. این گوشی تنها ۳۰ دقیقه، ۶۱ درصد شارژ می‌شود که عدد و رقم خوبی محسوب می‌شود.


گوشی موبایل شیائومی Mi 11i 5G

ظرفیت ۲۵۶ گیگابایت و رم ۸ گیگابایت

قیمت: از ۱۴.۹۰۰.۰۰۰ تا ۱۵.۹۰۰.۰۰۰ تومان

نقاط قوت
  • صفحه‌نمایش عالی با روشنایی بالا و وضوح فوق‌العاده
  • چیپ‌ست هیولای اسنپدراگون ۸۸۸ با عملکرد خیره‌کننده
  • عملکرد عالی باتری
  • کیفیت بسیار خوب تصاویر در روز و شب
  • کیفیت عالی ضبط ویدیو با دوربین‌ اصلی و عملکرد مناسب تثبیت‌کننده
نقاط ضعف
  • استفاده از قاب پلاستیکی معمولی و بدنه مستعد لک و اثر انگشت
  • می‌شد به جای گواهی IP53 از IP68 برای مقاومت بیشتر استفاده کرد
  • بدون شارژر بی‌سیم، جک ۳.۵ میلی‌متری، درگاه SD
خرید شیائومی Mi 11i 5G از دیجی‌کالا

بهترین گوشی پرچم‌دار

تاریخ عرضه خرداد ۱۴۰۰
ابعاد ۷٫۸×۷۶٫۴×۱۶۳٫۷ میلی‌متر
وزن ۱۹۶ گرم
جنس بدنه فریم از جنس پلاستیک
قاب پشت و جلو از جنس شیشه با روکش گوریلا گلس
استاندارد ضد آب / گرد و غبار IP53
صفحه‌ نمایش ۶.۶۷ اینچ
Super AMOLED 120Hz
رزولوشن تصویر ۱۰۸۰×۲۴۰۰ پیکسل با تراکم ۳۹۵ پیکسل بر اینچ
سیستم عامل Android 11, MIUI 12
چیپ‌ست Qualcomm SM8350 Snapdragon 888 5G (5 nm)
پردازنده مرکزی Octa-core (1×2.84 GHz Kryo 680 & 3×2.42 GHz Kryo 680 & 4×1.80 GHz Kryo 680)
پردازنده گرافیکی Adreno 660
حافظه رم ۸ گیگابایت
فضای ذخیره‌سازی ۲۵۶ گیگابایت
درگاه کارت حافظه ندارد
دوربین اصلی سنسور ۱۰۸ مگاپیکسلی عریض
سنسور ۵ مگاپیکسلی تله‌فوتو ماکرو
سنسور ۸ مگاپیکسلی فوق‌عریض
فیلمبرداری ۸K@30fps, 4K@30/60fps, 1080p@30/60/120/240/960fps
دوربین سلفی سنسور ۲۰ مگاپیکسلی عریض
فیلمبرداری ۱۰۸۰p@30fps, 720p@120fps
صدا اسپیکر استریو
بدون جک ۳.۵ میلی‌متری
صدا با کیفیت ۲۴ بیت / ۱۹۲kHz
درگاه‌های ارتباطی USB Type-C 2.0
شبکه‌های ارتباطی ۵G، ۴G، ۳G، ۲G
تعداد سیم‌کارت ۲
سنسور اثر انگشت دارد (کنار بدنه)
باتری لیتیوم-یونی ۴۵۲۰ میلی‌آمپرساعتی
فست شارژ ۳۳ وات

شیائومی Mi 11i که در سری گوشی‌های Mi 11 قرار دارد و لقب قاتل پرچمداران را به دوش می‌کشند، محصولی قدرتمند با ویژگی‌های عالی است که می‌تواند چه از لحاظ بازدهی سخت‌افزاری، چه دوربین و صد البته صفحه‌نمایش، انتظارات را در بازه قیمتی ۱۴ میلیون تومان برآورده کند.

ظاهر شیائومی Mi 11i از همان زبان طراحی همیشگی گوشی‌های شیائومی استفاده می‌کند و چیزی است که به چشم‌مان آشنا می‌آید. کیفیت ساخت گوشی از هر لحاظ عالی است. بخش پشتی بدنه از شیشه‌ گوریلا گلس ۵ ساخته شده و مقاومت خوبی دارد. با این حال آنقدر براق است که می‌تواند مثل آینه رفتار کند و صد درصد مستعد اثر انگشت و لک است. ماژول دوربین به صورت منظم دو لنز بزرگ را در دو طرف و یک لنز کوچک‌تر را در کنار فلش LED قرار داده و خب، ظاهر خوبی را ساخته است. این ماژول مقداری برآمده است و وقتی گوشی را در سطحی صاف قرار می‌دهید، باعث می‌شود که لق بخورد.

در جلو ما یک صفحه‌نمایش ۶.۶۷ اینچی آمولد را می‌بینیم که با پوشش گوریلا گلس ۵ پوشانده شده است. مدل Mi 11i مقداری نسبت به مدل‌های بالاتر خود از حاشیه بیشتری برخوردار است اما به هیچ‌وجه زیاد نیستند و می‌توان از آن‌ها چشم‌پوشی کرد. دوربین سلفی به صورت یک نقطه در بالای صفحه‌نمایش به چشم می‌آید که به طرز عجیبی، یک حلقه نقره‌ای رنگ آن را احاطه کرده. چیزی که اصلا نیازی به وجودش نیست.

اسکنر اثرانگشت هنوز هم روی دکمه پاور در لبه گوشی کار شده که از دقت بالایی هم برخوردار است و استفاده از آن اصلا سخت نیست. متاسفانه در شیائومی MI 11i خبری از جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون و اسلات کارت حافظه نیست. درگاه USB-C نیز در پایین گوشی دیده می‌شود. Mi 11i همچنین از گواهی IP53 استفاده می‌کند که فقط آن را در برابر پاشش آب و گرد و غبار مقاوم کرده و خبری از ضد آب کامل در این گوشی نیست.

شیائومی Mi 11i از صفحه‌نمایشی سوپر آمولد ۶.۶۷ اینچی استفاده می‌کند. وضوح این گوشی ۱۰۸۰p است که کم‌تر از مدل‌های رده بالاتر Mi 11 و Mi 11 Ultra است که از پنل‌های ۱۴۴۰p استفاده می‌کنند. تراکم ۳۹۵ پیکسل در هر اینچ هم در این صفحه‌نمایش اعمال شده که بسیار خوب است. نکته قابل توجه روشنایی تصویر است که در حالت روشنایی تطبیقی به ۹۳۹ نیت می‌رسد و در حالت دستی تا حداکثر ۵۱۴ نیت می‌رود. با این اعداد و ارقام، ما صفحه‌ای بسیار شفاف را تجربه می‌کنیم که حتی در زیر نور مستقیم خورشید هم می‌تواند تصاویر را به خوبی نمایش دهد.

صفحه‌نمایش دارای نرخ نوسازی تصویر ۱۲۰ هرتز است که می‌تواند بین دو حالت High و استاندارد (۱۲۰ و ۶۰ هرتز) تنظیم شود. در حالت ۱۲۰ هرتز، گوشی سعی می‌کند تا بسته به عملکرد، نرخ نوسازی را تطبیق دهد و تغییر کند، اما در حالت ۶۰ هرتز روی این عدد قفل می‌ماند. تنظیمات رنگ در نمایشگر Mi 11i به سه حالت خودکار، اشباع و رنگ اصلی قابل تغییر است و در آن چند گزینه دیگر نیز به چشم می‌خورد که می‌توان بسته به سلیقه و نوع کارکرد با گوشی، آنها را انتخاب کرد.

شیائومی Mi 11i به چیپ‌ست اسنپدراگون ۸۸۸ مجهز شده که در واقع تراشه‌ای مخصوص گوشی‌های پرچمدار است. از این حیث، Mi 11i، Mi 11 و Mi 11 Ultra را می‌توان بهترین و به‌صرفه‌ترین راه‌های ممکن برای دست‌یابی به قدرت بالای تراشه اسنپدراگون ۸۸۸ دانست.

به دلیل اینکه گوشی Mi 11i از صفحه‌نمایشی با رزولوشن ۱۰۸۰p استفاده می‌کند، می‌توانیم انتظار نرخ فریم بالاتر را در بازی‌های سنگین داشته باشیم و در کل عملکرد چیپ‌ست در این گوشی سریع‌تر و قوی‌تر از دو مدل دیگر است که وضوح تصویر ۱۴۴۰p دارند. همچنین ۸ گیگابایت حافظه رم برای اجرای هر نوع برنامه و بازی سنگینی کافی است و کار خود را به خوبی انجام می‌دهد.

در بخش ماژول دوربین‌های Mi 11i، یک سنسور اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی عریض، سنسور فوق‌عریض ۸ مگاپیکسلی و ماکرو ۵ مگاپیکسلی دیده می‌شود. عکس‌هایی که با دوربین اصلی گرفته می‌شوند در کل خوب هستند و برای مثال، رنگ‌ها به خوبی ثبت می‌شوند. جزئیات در تصاویر خوب هستند و چیزی غیر طبیعی مشاهده نمی‌شود. با این حال اگر عکس‌‌برداری را در حالت ۱۰۸ مگاپیکسلی قرار دهیم، مقداری نویز تصاویر بیشتر می‌شود.

دوربین فوق‌عریض نه آنچنان عریض است و نه وضوح بالایی دارد اما با این حال تصاویر خوبی را ثبت می‌کند که به شکل استانداردی واضح و دقیق هستند. رنگ‌ها با دوربین اصلی تطابق ندارند اما دامنه دینامیکی خوب است.

دوربین ماکرو در گوشی Mi 11i خوب کار می‌کند، وضوح بالا و فوکوس خودکار دارد. تصاویر ثبت شده با این دوربین از جزئیات بالایی برخوردار هستند و سوژه را می‌تواند به معنای واقعی ۵ مگاپیکسل، واضح نشان دهد.

با فعال شدن حالت شب خودکار، Mi 11i عکس‌های خوبی می‌گیرد، اما در نهایت عکس‌هایی نیستند که شما را شگفت‌زده کنند. سایه‌ها خیلی واضح نیستند، اما نقاط برجسته عکس به خوبی معلوم هستند.

دوربین سلفی ۲۰ مگاپیکسلی مقداری از عدد و رقم خود پایین‌تر به نظر می‌رسد، اما می‌تواند تصاویری استاندارد و مناسب را تهیه کند. محدوده دینامیکی به خوبی گسترده است و رنگ‌ها جذاب هستند. دوربین سلفی Mi 11i گزینه‌ای مناسب برای علاقه‌مندان به تصاویر سلفی است.

دوربین اصلی شیائومی Mi 11i می‌تواند حداکثر تا وضوح ۸K ویدیو ضبط کند. دوربین فوق‌عریض هم تا وضوح ۱۰۸۰p قادر به ضبط فیلم است. فیلمبرداری ۴K که نرخ بیت حدود ۵۰ مگابیت در ثانیه دارد، عالی است. جزئیات ثبت شده در ویدیو واقعا خوب است و کنتراست و محدوده دینامیکی در کنار رنگ‌ها، بهترین نتیجه ممکن را نشان می‌دهد. خیلی انتظار کیفیت شگفت‌انگیز در حالت فیلم‌برداری ۸K نداشته باشید. با اینکه نرخ بیت به حدود ۱۱۰ مگابیت در ثانیه می‌رسد، اما وضوح آن چیزی نیست که انتظارش را داشته باشید و نویز در تصویر دیده می‌شود.

در انتها به باتری می‌رسیم، جایی که گوشی شیائومی Mi 11i به یک باتری ۴۵۲۰ میلی‌آمپر ساعتی مجهز است. در تست‌های انجام شده، این باتری می‌تواند تا ۱۳ ساعت وبگردی در حالت ۱۲۰ هرتز را دوام بیاورد و ۱۶ ساعت و نیم پخش ویدیو در حالت پیش‌فرض ۶۰ هرتز انجام دهد. در کارکرد سنگین روزانه باتری می‌تواند یک روز کامل شما را همراهی کند و اگر کارکرد خود را مدیریت کنی، شاید به اندازه یک روز و نیم شارژ داشته باشید.

شیائومی Mi 11i به شارژر ۳۳ واتی مجهز است که می‌تواند در عرض ۵۲ دقیقه، صفر تا صد باتری را شارژ کند. برای رسیدن به ۶۹ درصد شارژ تنها نیم ساعت زمان کافی است. این اعداد خوب هستند، اما نه به خوبی گوشی وان‌پلاس ۹ که حدود ۴۰ دقیقه برای شارژ کامل زمان می‌برد. همچنین دو مدل بالاتر این گوشی یعنی Mi 11 و Mi 11 Ultra به ترتیب شارژر‌های ۵۵ وات و ۶۷ وات در اختیار دارند. اما نام آوردن از آنها دلیلی بر ضعیف بودن شارژر شیائومی Mi 11i نیست و این گوشی کار خود را در حد و اندازه‌های خود به خوبی انجام می‌دهد.


پرچم‌داران نقره‌ای | ۱۵ تا ۲۵ میلیون تومان

در رده‌ی پرچم‌داران نقره‌ای که البته خیلی هم نقره‌ای نیستند و جزء بهترین‌ها محسوب می‌شوند، به سراغ محصولاتی می‌رویم که انتخاب هر کدام از آنها، دنیایی از ویژگی‌های منحصربه‌فرد، خارق‌العاده و جذاب را برای شما به ارمغان می‌آورند. از شیائومی تا اپل و سامسونگ، همگی در این بازه‌ی قیمتی بهترین و خاص‌ترین گوشی‌های پرچم‌دار را در اختیارتان قرار می‌دهند.

این رده مناسب چه افرادی است؟
  • اگر به دنبال پرچم‌داری بی‌چون و چرا هستید که همه‌ی نیازهایتان را برطرف می‌کند.
  • اگر دنبال گوشی خاص از لحاظ طراحی و سخت‌افزاری هستید، این بازه برای شما یک گزینه خوب دارد.
  • اگر به دنبال جدیدترین پرچم‌داران سامسونگ یا اپل هستید.

گوشی موبایل شیائومی ۱۲X

ظرفیت ۱۲۸ گیگابایت و رم ۸ گیگابایت | از ۱۵,۲۰۰,۰۰۰ تا ۱۵,۵۰۰,۰۰۰ تومان
ظرفیت ۲۵۶ گیگابایت و رم ۸ گیگابایت | از ۱۵,۵۰۰,۰۰۰ تا ۱۷,۳۵۰,۰۰۰ تومان

نقاط قوت
  • طراحی جذاب، کیفیت ساخت عالی و جزو معدود گوشی‌های کامپکت ممتاز
  • صفحه‌نمایش OLED منحنی باکیفیت – مجهز به HDR10+، Dolby Vision+ و نرخ تطبیقی ۱۲۰ هرتز
  • شارژر ۶۷ وات پر سرعت (۷۸ درصد در نیم‌ساعت)
  • بازدهی باتری به مراتب بهتر نسبت به شیائومی ۱۲ و ۱۲ پرو
  • بلندگوهای استریو متعادل با صدایی رسا و به اندازه کافی بلند – تنظیم شده توسط هارمن کاردون
  • استفاده از تراشه پرچمدار اسنپدراگون ۸۷۰ با کارکردی عالی
  • فیلم‌برداری قابل قبول و با کیفیت به خصوص در وضوح ۴K@60fps
  • عکس‌برداری قابل قبول – دوربین سلفی فوق‌العاده
  • رابط کاربری خوب MIUI 13 بهینه‌سازی شده با اندروید ۱۲
نقاط ضعف
  • عدم وجود گواهی IP – آسیب‌پذیری جدی در مقابل آب و گرد و غبار
  • عدم وجود دوربین تله‌فوتو و زوم اپتیکال
  • قابلیت دالبی اتموس برای اسپیکرها درست کار نمی‌کند
خرید شیائومی ۱۲X از دیجی‌کالا

راهنمای خرید گوشی

تاریخ عرضه دی ۱۴۰۰
ابعاد ۸.۲×۶۹.۹×۱۵۲.۷ میلی‌متر
وزن ۱۷۶ گرم
جنس بدنه قاب جلو از جنس شیشه مجهز به گوریلا گلس ویکتوس
قاب پشت از جنس شیشه مجهز به گوریلا گلس ۵
صفحه‌ نمایش ۶.۲۸ اینچ
AMOLED 120Hz
رزولوشن تصویر ۱۰۸۰×۲۴۰۰ پیکسل با تراکم ۴۱۹ پیکسل بر اینچ
سیستم عامل Android 12, MIUI 13
چیپ‌ست Qualcomm SM8250-AC Snapdragon 870 5G (7 nm)
پردازنده مرکزی Octa-core (1×3.2 GHz Kryo 585 & 3×2.42 GHz Kryo 585 & 4×1.80 GHz Kryo 585)
پردازنده گرافیکی Adreno 650
حافظه رم ۸ گیگابایت
فضای ذخیره‌سازی ۲۵۶ گیگابایت
درگاه کارت حافظه ندارد
دوربین اصلی سنسور ۵۰ مگاپیکسلی عریض
سنسور ۱۳ مگاپیکسلی فوق‌عریض
سنسور ۵ مگاپیکسلی تله‌فوتو ماکرو
فیلمبرداری ۸K@24fps, 4K@30/60fps, 1080p@30/120/240/960fps
دوربین سلفی سنسور ۳۲ مگاپیکسلی عریض
فیلمبرداری ۱۰۸۰p@30/60fps, 720p@120fps, HDR
صدا اسپیکر استریو
جک ۳.۵ میلی‌متری ندارد
اسپیکرهای تقویت شده توسط هارمن کاردون
درگاه‌های ارتباطی USB Type-C 2.0
شبکه‌های ارتباطی ۵G، ۴G، ۳G، ۲G
تعداد سیم‌کارت ۲
سنسور اثر انگشت دارد ( روی قاب پشتی)
باتری
لیتیوم-یونی ۴۵۰۰ میلی‌آمپرساعتی
فست‌ شارژ ۶۷ وات

کوچک‌ترین عضو گوشی‌های پرچمدار شیائومی ۱۲ که با نام شیائومی ۱۲X شناخته‌ می‌شود، جدا از پردازنده نسبتا قدیمی خود که البته از قدرت و بازدهی خوبی هم برخوردار است، شباهت بسیار زیادی به شیائومی ۱۲ که برادر بزرگ‌ترش دارد.

شیائومی ۱۲X یک پرچمدار نسبتا قدرتمند است که با وجود اندازه نسبتا کوچک، طراحی زیبا و شارژ سریع، به خوبی از پس عملکردهای مختلف بر می‌آید و خود را در لیگ پرچمداران قرار می‌دهد. دوربین‌ها، نمایشگر و تجربه نرم‌افزاری در شیائومی ۱۲X صرفا «خوب» است و با توجه به اینکه با یک گوشی پرچمدار طرف هستیم، انتظارات بهتری از آن می‌رفت.

شیائومی ۱۲ را می‌توان یک گوشی کامپکت در قیاس با سایر پرچمداران رقیب دانست. اندازه این گوشی ۱۵۲.۷ در ۶۹.۹ میلی‌متر و ضخامت آن ۸.۱ میلی‌متر است و با وزن ۱۷۶ گرمی، به راحتی در کف دست جای می‌گیرد و هیچ حس کششی در انگشتان مخاطب هنگام کار به وجود نمی‌آید. لبه‌های شیائومی ۱۲X کمی خمیده است که حس خوبی به دستان می‌دهد و از طرفی، بافت پشتی گوشی از جنس شیشه صاف است که آن هم حس راحتی جالبی را به دستان القا می‌کند.

ماژول دوربین در پشت گوشی با اینکه طراحی شیک و منظمی دارد، اما برجستگی آن زیاد است و هنگامی که گوشی را روی سطحی صاف قرار می‌دهید، متوجه لرزش گوشی به خاطر سطح ناصاف پشت می‌شوید.

متاسفانه این گوشی «پرچمدار» هیچ‌گونه گواهی IP برای مقاومت در برابر آب یا گرد و غبار ندارد که باعث تعجب است. ما در گوشی‌هایی به مراتب ارزان‌تر در خانواده میان‌رده‌ها گواهی IP را به وفور می‌بینیم، اما شیائومی تصمیم گرفته در این گوشی پرچمدار بیخیال این قضیه شود.

در شیائومی ۱۲X خبری از جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون نیست و پورت‌های گوشی محدود به USB-C نسل دوم می‌شود.

صفحه‌نمایش ۶.۲۸ اینچی شیائومی ۱۲X قطعا کوچک‌تر از چیزی است که در طی چند سال اخیر تجربه کرده‌اید. نمایشگر شیائومی ۱۲X وضوحی برابر با ۱۰۸۰ در ۲۴۰۰ پیکسل دارد که رزولوشنی مرسوم در گوشی‌های اندرویدی است. پنل نمایشگر از نوع AMOLED است که رنگ‌ها را زنده به نمایش می‌گذارد و کنتراست قابل توجهی دارد. حداکثر روشنایی نمایشگر به ۱۱۰۰ نیت می‌رسد که حتی برای فضای باز و زیر نور خورشید کاملا کارایی دارد.

نرخ به‌روزرسانی ۱۲۰ هرتزی نمایشگر گوشی پرچمدار شیائومی ۱۲ به خوبی کار می‌کند و در زمان انجام بازی، گشت‌و‌گذار در وب و شبکه‌های اجتماعی، کاملا متوجه نرمی و روان‌بودن نمایشگر می‌شوید.

قطعا وجود نمایشگری با لبه‌ خمیده باب میل برخی از مخاطبان نیست و شیائومی در اعمال این ویژگی ریسک کرده است. البته شیائومی با پیاده‌سازی بسیار خوب ویژگی‌های مناسب در این نمایشگر، حتی از لمس‌های تصادفی معمول هم جلوگیری کرده و ما با یک صفحه‌نمایش بسیار با کیفیت و به‌روز طرف هستیم.

شیائومی ۱۲X برخلاف برادران بزرگ‌ترش از چیپ‌ست کوالکام اسنپدراگون ۸۷۰ ۵G استفاده می‌کند. اگر از ندیدن تراشه اسنپدراگون ۸ نسل ۱ در این گوشی ناامید شده‌اید، باید بگوییم که جای هیچ نگرانی نیست. اسنپدراگون ۸۷۰ در رده تراشه‌های پرچمدار حال حاضر قرار دارد و چه از لحاظ قدرت پردازشی و بازدهی و چه امکانات و تکنولوژی‌های مدرن همچنان پیشتاز است. حتی نکته مثبت در مورد این چیپ‌ست، دمای پایین‌تر آن نسبت به اسنپدراگون ۸ در عملکردهای سنگین است. جایی که هر دو گوشی شیائومی ۱۲ و ۱۲ پرو در آن با مشکل مواجه شده‌اند.

انجام بازی‌های سنگین در شیائومی ۱۲X یک تجربه چشمگیر و شگفت‌انگیز است. بارگذاری بازی‌ها با سرعت بالا و انجام آن‌ها بدون لگ صورت می‌گیرد. فرقی ندارد به سراغ کدام بازی می‌روید، از Call of Duty Mobile تا PUBG: New State، همگی روی بهترین حالت گرافیکی و وضوح با نرخ فریم بالا اجرا می‌شوند.

گوشی شیائومی ۱۲X در سه نسخه ۸ گیگابایت رم / ۱۲۸ یا ۲۵۶ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی و ۱۲ گیگابایت رم / ۲۵۶ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی عرضه شده که بسته به سلیقه و نوع کاری که با گوشی انجام می‌دهید، گزینه‌های مناسبی را شاهد هستیم. همچنین این گوشی به فناوری ۵G هم مجهز است که اگر در محدوده پشتیبانی از این فناوری ارتباطی باشیم، عملکرد ارتباطی گوشی درخشان است.

یکی از نکات قابل توجه شیائومی ۱۲X بلندگوهای آن است. این گوشی به بلندگوهایی که توسط برند هارمن کاردون تنظیم شده، مجهز است. صدای بلندگوها علاوه بر بلند بودن، شفاف و واضح هستند و می‌توان این قضیه را هم یک نکته مثبت برای شیائومی ۱۲X دانست.

شیائومی ۱۲X دارای سه دوربین در قسمت پشتی خود است: دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی، دوربین فوق‌عریض ۱۳ مگاپیکسلی و یک دوربین ۵ مگاپیکسلی تله ماکرو. در مقام مقایسه، ما تقریبا با همان لنزهای Mi 11 طرف هستیم، با این تفاوت که به جای لنز ۱۰۸ مگاپیکسلی، شیائومی به یک دوربین ۵۰ مگاپیکسلی بسنده کرده که البته، ما این قضیه را یک ارتقا نام می‌بریم.

رزولوشن همه چیز برای عکاسی نیست و به همین دلیل است که استفاده از لنز ۵۰ مگاپیکسلی مزیت‌ بهتری هم دارد. حالا اندازه سنسور بزرگتر است و این به معنی ثبت تصاویر روشن‌تر است.

تصاویر گرفته شده با دوربین اصلی با رنگ‌های زنده، کنتراست چشمگیر و جزئیات زیاد، خوب به نظر می‌رسند. با این حال ما متوجه یک مشکل عجیب در بهینه‌سازی صحنه توسط هوش مصنوعی برنامه دوربین شدیم. این هوش مصنوعی کمی بیش از حد حساس است و برخی عکس‌ها بیش از حد اشباع شده به نظر می‌رسند یا در برخی دیگر، به ویژه تصاویر پرتره، مشکلاتی در مناطق تیره دیده می‌شود.

لنز ماکرو خوشبختانه در این گوشی کار خود را به خوبی انجام می‌دهد. بر خلاف بسیاری از گوشی‌های اقتصادی و میان‌رده و حتی بالارده که گذاشتن لنز ماکرو فقط برای بالاتر بردن تعداد لنز‌هاست و نه یک تجربه کاربری درست، لنز ۵ مگاپیکسلی تله ماکرو شیائومی ۱۲X می‌تواند تصاویر جالبی را از سوژه‌های خود از فاصله نزدیک ثبت کند. شاید شما یک تجربه عالی از تصویربرداری از گیاهان، غذا و بافت‌های مختلف با لنز ماکرو شیائومی ۱۲X داشته باشید.

اما در سوی دیگر، دوربین فوق‌عریض صرفا «خوب» است. عکس‌های گرفته شده با این لنز گاها کم‌رنگ هستند، اما روشن بوده و بیش از حد تحریف یا اشباع نشده‌اند.

برخی از گوشی‌های میان‌رده گران‌قیمت یا پرچمداران از دوربین تله‌فوتو برای زوم اپتیکال استفاده می‌کنند، اما چنین چیزی در شیائومی ۱۲X وجود ندارد. ما در شیائومی ۱۲ می‌توانیم دلمان را به زوم دیجیتالی حداکثر ۱۰ برابری خوش کنیم که کیفیت آن صرفا در زوم ۲ یا نهایتا ۵ برابری قابل تحمل است.

ما در جلوی شیائومی ۱۲X یک لنز ۳۲ مگاپیکسلی عریض می‌بینیم که می‌تواند تصاویر سلفی زیبا و روشنی را ثبت کند. عکاسی پرتره و بعد متعادل کردن سوژه و پس‌زمینه و افزودن تاری پس‌زمینه با ظاهری واقعی عالی است و در کل با یکی از بهترین دوربین‌های سلفی بازار در گوشی شیائومی ۱۲ طرف هستیم.

شیائومی ۱۲X می‌تواند ویدیوهایی با وضوح نهایتا ۸K و نرخ ۲۴ فریم بر ثانیه و همچنین ۴K یا ۱۰۸۰p را با نرخ ۳۰ یا ۶۰ فریم بر ثانیه ضبط کند. ضبط ویدیو روی دوربین التراواید به وضوح ۴K و نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه محدود شده است. خوشبختانه در همه حالات و دوربین‌ها می‌توانید از لرزشگیر دیجیتال استفاده کنیم، اما با این حال شیائومی ۱۲X دو گزینه Steady و Steady Pro را با تمرکز ویژه روی لرزشگیر دیجیتال تعبیه کرده که فقط روی وضوح ۱۰۸۰p و نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه در دسترس قرار دارد.

در فیلم‌برداری ۸K با اینکه جزئیات تصویر خوب است و رنگ‌ها هم به واقعیت نزدیک هستند، کنتراست مناسب است و نویزی دیده نمی‌شود، اما باز هم ما از یک فیلم‌برداری ۸K خارق‌العاده و واقعی کمی دور هستیم. البته این به معنای بلااستفاده بودن فیلم‌برداری ۸K نیست و حتی می‌توانیم آن را یکی از معدود نمونه‌های واقعی بدانیم که صرفا جهت قدرتنمایی ظاهری و تبلیغاتی در گوشی قرار داده نشده است.

فیلم‌برداری ۴K به مراتب نرم‌تر و حتی باکیفیت‌تر است. محدوده دینامیکی عالی، رنگ‌ها دقیق و جزئیات فوق‌العاده به نظر می‌رسند. در سوی دیگر اگر چه دوربین اولتراواید می‌تواند ویدیوهای ۴K ضبط کند، اما با کیفیت معمول ۴K فاصله زیادی دارد. ویدیوهای ثبت شده نرم هستند، اما فاقد جزئیات دقیق، دارای کمی نویز و محدوده دینامیکی محدود هستند.

شیائومی ۱۲X از یک باتری ۴۵۰۰ میلی‌آمپر ساعتی استفاده می‌کند که در قیاس با اندازه ۶.۲۸ اینچی، بزرگ به نظر می‌رسد. با این حال استفامت کلی باتری چندان چشمگیر نیست.

یکی از مشکلات اساسی سری گوشی‌های شیائومی ۱۲ میزان بازدهی باتری آن‌ها است. مشکلی که خود را بیشتر در دو گوشی قوی‌تر شیائومی ۱۲ و ۱۲ پرو نشان می‌دهد. با این حال قضیه در مورد شیائومی ۱۲X به مراتب بهتر است.

شیائومی ۱۲X دارای یک باتری ۴۵۰۰ میلی‌آمپر ساعتی است. در تست پخش ویدیو، شیائومی ۱۲X نمره ۱۹ ساعت را ثبت کرده و در گشت و گذار وب، ۱۶ ساعت دوام آورده است. در تست مکالمه ۳G هم این گوشی ۲۷ ساعت دوام آورد. همه تست‌ها از دو گوشی گران‌تر و قوی‌تر، بهتر هستند و حتی شیائومی ۱۲X نمره قبولی بهتری را نسبت به گلکسی S22 پلاس به دست آورده است.

شارژر ۶۷ واتی شیائومی ۱۲X به خوبی کار می‌کند و می‌تواند تنها در نیم ساعت، ۷۸ درصد باتری را از صفر شارژ کند. برای شارژ کامل از صفر مهم فقط به ۴۸ دقیقه زمان نیاز دارید که این هم عدد فوق‌العاده‌ای محسوب می‌شود.


گوشی موبایل موتورولا Edge 20 Pro
ظرفیت ۲۵۶ گیگابایت و رم ۱۲ گیگابایت

قیمت: ۱۵.۵۰۰.۰۰۰ تومان

نقاط قوت
  • صفحه‌نمایش فوق‌العاده OLED با نرح نوسازی ۱۴۴ هرتز و روشنایی بالا
  • طراحی زیبا به خصوص در نسخه چرمی
  • عملکرد مناسب و قدرتمند چیپ‌ست اسنپدراگون ۸۷۰
  • عملکرد فوق‌العاده دوربین در روز و شب و توان ثبت تصاویر طبیعی
  • رابط کاربری سبک، سریع و راحت
  • کیفیت بالای ضبط ویدیو به خصوص ۸K و وضوح‌های ۴K و ۱۰۸۰p با نرخ فریم بالا
  • زوم اپتیکال تا ۵ برابر
نقاط ضعف
  • عدم وجود اسپیکر استریو
  • عدم وجود شارژ بی‌سیم
  • بدون حالت شب در دوربین فوق‌عریض و تله‌فوتو 
خرید موتورولا Edge 20 Pro از دیجی‌کالا

تاریخ عرضه مرداد ۱۴۰۰
ابعاد ۸×۷۶×۱۶۳
وزن ۱۸۵ گرم
جنس بدنه فریم از جنس آلومینیوم
قاب جلو از جنس شیشه مجهز به گوریلا گلس ۵
قاب پشت از جنس شیشه مجهز به گوریلا گلس ۵ (یا نسخه‌ چرمی)
صفحه‌ نمایش ۶.۷ اینچ
OLED 144Hz
رزولوشن تصویر ۱۰۸۰×۲۴۰۰ پیکسل با تراکم ۳۹۵ پیکسل بر اینچ
سیستم عامل Android 11
چیپ‌ست Qualcomm SM8250-AC Snapdragon 870 5G (7 nm)
پردازنده مرکزی Octa-core (1×3.2 GHz Kryo 585 & 3×2.42 GHz Kryo 585 & 4×1.80 GHz Kryo 585)
پردازنده گرافیکی Adreno 650
حافظه رم ۱۲ گیگابایت
فضای ذخیره‌سازی ۲۵۶ گیگابایت
درگاه کارت حافظه ندارد
دوربین اصلی سنسور ۱۰۸ مگاپیکسلی عریض
سنسور ۸ مگاپیکسلی تله‌فوتو
سنسور ۱۶ مگاپیکسلی فوق‌عریض
فیلمبرداری ۸K@24fps, 4K@30/60fps, 1080p@30/60/240/960fps
دوربین سلفی سنسور ۳۲ مگاپیکسلی عریض
فیلمبرداری ۴K@30fps, 1080p@30/120fps
صدا اسپیکر
جک ۳.۵ میلی‌متری ندارد
درگاه‌های ارتباطی USB Type-C 3.1
شبکه‌های ارتباطی ۵G، ۴G، ۳G، ۲G
تعداد سیم‌کارت ۲
سنسور اثر انگشت دارد (کنار بدنه)
باتری
لیتیوم-یونی ۴۵۰۰ میلی‌آمپرساعتی
فست‌ شارژ ۳۰ وات

در اینجا به یکی از وسوسه‌ برانگیزانه‌ترین گوشی‌های رده قیمتی ۱۲ میلیون تومان رسیدیم. گوشی Edge 20 Pro موتورولا که با رم ۱۲ گیگابایتی، صفحه OLED و دوربین ۱۰۸ مگاپیکسلی خود، مثل الماس می‌درخشد.

موتورولا Edge 20 پرو یک گوشی بزرگ است و احتمالا برای کسانی که دستان کوچکی دارند خیلی مناسب نباشد. عرض نسبتا زیاد و نحوه قرارگیری دکمه‌های روی لبه طوری است که کمی بیشتر از گوشی‌های بزرگ دیگر باید به زحمت بیوفتید. در مقام مقایسه، این گوشی بلند‌تر و عریض‌تر از گوشی شیائومی Mi 11 Ultra است که آن هم گوشی بزرگی محسوب می‌شود.

سنسور اثر انگشت که روی لبه سمت راست گوشی قرار دارد، آنقدر بالا است که به زحمت می‌توانید انگشت خود را به آن برسانید. در بالای اسکنر اثر انگشت دکمه تنظیم صدا قرار دارد که عملا دسترسی به آن با یک دست و به صورت عادی غیرممکن است.

موتورولا Edge 20 پرو بر خلاف بسیاری از گوشی‌های سری Moto، جک هدفون ۳.۵ میلی‌متری ندارد و فقط پورت USB-C را می‌توانیم در قسمت پایینی گوشی ببینیم.

ماژول دوربین در قسمت پشت گوشی یک برجستگی مستطیل‌ شکل است که شامل سه لنز، فلش و میکروفون زوم صدا است. طراحی این بخش تمیز و خوب کار شده و آنقدر ضخیم نیست که به چشم بیاید یا در هنگام گذاشتن گوشی در جیب کاربر را دچار مشکل کند.

این گوشی در دو مدل عرضه شده که یکی پشت آن کاملا از شیشه گوریلا گلس ۵ است و مدل دیگر از چرم وگان گیاهی استفاده شده که ظاهر زیبایی به گوشی داده است. متاسفانه موتورولا Edge 20 پرو فاقد هرگونه استاندارد IP است اما خود موتورولا ادعا کرده که گوشی ضد آب است. با این حال، جدی نگیرید.

گوشی هوشمند موتورولا Edge 20 پرو صفحه‌ نمایشی ۶.۷ اینچی از نوع OLED دارد که از وضوح Full-HD+ با پشتیبانی از HDR+ برخوردار است. یکی از نقاط قوت این گوشی، نرخ نوسازی تصویر ۱۴۴ هرتزی آن است که در تعداد انگشت‌شماری گوشی به کار رفته است. حرکت روی صفحه‌نمایش Edge 20 پرو بسیار نرم و روان به نظر می‌رسد و این قضیه در کنار کیفیت فوق‌العاده نمایشگر چه از لحاظ رنگ، روشنایی و وضوح، تجربه خوبی را برای کاربر رقم می‌زند.

گوشی موتورولا Edge 20 پرو در دل خود به یک چیپ‌ست اسنپدراگون ۸۷۶ مجهز است که در مدل مد نظر ما، ۱۲ گیگابایت حافظه رم و ۲۵۶ گیگابایت حافظه ذخیره‌‌سازی این چیپ را همراهی می‌کنند. تفاوت بین این چیپ و چیپ‌ست ۸۸۸ بسیار ناچیز است و می‌توانیم انتظارات بالایی از Edge 20 پرو داشته باشیم.

موتورولا Edge 20 پرو می‌تواند همه بازی‌های گرافیکی و سنگین را با بهترین تنظیمات ممکن اجرا کند و از طرفی به خاطر صفحه‌نمایش بزرگ OLED و ۱۴۴ هرتز، می‌تواند تجربه فوق‌العاده‌ای را ارائه دهد. در کارکرد روزانه هم این گوشی از سمتی به خاطر تراشه پرقدرت و مقدار رم بالا و از سمت دیگر، نرم‌افزار و اندروید بسیار سبک و خامی که دارد، بسیار پرسرعت است و از پس اجرای چندین و چند برنامه و سوییچ کردن بین آن‌ها به راحتی بر می‌آید.

موتورولا Edge 20 پرو مجموعه‌ای قوی از دوربین‌ها را دارد که این امر آن را از بسیاری از هم‌خانواده‌های خود در سری Moto جدا می‌کند. معمولا دوربین در گوشی‌های موتورولا فراتر از انتظار و فوق استاندارد نیستند، اما Edge 20 پرو توانسته قدم مثبتی در این زمینه بردارد.

برخلاف همیشه با دوربین سلفی شروع می‌کنیم که در اینجا ما یک سنسور ۳۲ مگاپیکسلی را مشاهده می‌کنیم. این دوربین می‌تواند عکس‌های روشن و رنگارنگی را ثبت کند که از کیفیت خوبی هم برخوردار هستند. با این حال متوجه شدیم که این دوربین خیلی با حالت پرتره میانه خوبی ندارد و افکت تاری که در پس‌زمینه سوژه قرار می‌دهد آنچنان دقیق نیست. همچنین دوربین به صورت اتوماتیک سعی می‌کند تا صورت را در سوژه بهبود ببخشد که بعضی وقت‌ها خوب از آب در نمی‌آید. اما در کل، ما با دوربین سلفی خوبی طرف هستیم که می‌تواند تصاویر جالبی را ثبت کند. عکس‌هایی که می‌تواند در شبکه‌های اجتماعی کاربرد زیادی داشته باشد.

اما در دوربین‌های پشتی، ما یک سنسور دوربین ۱۰۸ مگاپیکسلی داریم که در کنار آن، سنسور فوق‌عریض ۱۶ مگاپیکسلی و یک دوربین پریسکوب ۸ مگاپیکسلی با زوم اپتیکال ۵ برابری مشاهده می‌شود.

تصاویر گرفته شده با دوربین اصلی پر از جزئیات بودند، به خصوص اگر از حالت ۱۰۸ مگاپیکسلی استفاده کنیم. تصاویر معمولی فقط ۱۲ مگاپیکسل ثبت می‌شوند مگر اینکه حالت وضوح بالا را فعال کنید. به نظر می‌رسد که تصاویر جزئیات طبیعی و خوبی دارند و بیشتر به تصاویر یک گوشی هوآوی شبیه هستند تا عکس‌های اشباع شده که گوشی‌های گلکسی سامسونگ معمولا ثبت می‌کنند.

از آنجایی که دوربین اصلی سعی می‌کند تا تصاویر را تا جای ممکن طبیعی ثبت کند، نه از رنگ‌های اشباع شده خبری است و نه نورگیری بیش از حد که همین قضیه شاید برای برخی جذاب نباشد. با این حال این عکس‌ها را می‌توان به راحتی در برنامه‌های ویرایش عکس به شکل و فرمی که می‌خواهیم در بیاوریم. دوربین در نور کم هم می‌تواند تصاویر خوبی را ثبت کند و تعادل خوبی را در نوردهی و روشن کردن سایه‌ها ایجاد کند.

عکس‌های گرفته شده با دوربین فوق‌عریض همان مشخصات رنگی عکس‌های دوربین اصلی را حفظ می‌کند و این خیلی خوشحال‌کننده است. معمولا رنگ در دوربین‌های فوق‌عریض نسبت به اصلی متفاوت است. با این حال با توجه به وضوح کمتر سنسور، تصاویر ثبت شده جزئیات کمتری نسبت به دوربین اصلی خواهند داشت.

دوربین پریسکوپ به شما امکان بزرگنمایی اپتیکال تا ۵ برابر یا ۵۰ برابر به صورت دیجیتال را فراهم می‌سازد، اگر چه هر چقدر به حداکثر زوم دیجیتال نزدیک‌تر می‌شوید، عکس‌ها غیرقابل استفاده و تار می‌شوند. تصاویر با زوم ۵ برابر اپتیکال خوب هستند و مشکل خاصی ندارند. با این حال وضوح کمتر از انتظار است و رنگ‌ها به اندازه دوربین اصلی و فوق‌عریض پررنگ به نظر نمی‌رسد.

در بخش فیلم‌برداری، دوربین اصلی موتورولا Edge 20 پرو می‌تواند تا رزولوشن ۸K با نرخ ۲۴ فریم بر ثانیه و ۴K با نرخ ۳۰ و ۶۰ فریم بر ثانیه فیلم‌برداری کند. همچنین تثبیت‌کننده دیجیتالی تا وضوح ۴K و نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه کار می‌کند. دوربین‌های اولترا واید و تله‌فوتو هم فقط تا وضوح ۱۰۸۰p و ۳۰ فریم بر ثانیه می‌توانند ویدیو ضبط کنند.

خبر خوب این است که فیلم‌برداری در حالت ۸K عالی است. کیفیت ویدیو شما را متعجب می‌کند. جزئیات فقط کمی از عکس‌های ۱۰۸ مگاپیکسلی کم‌تر است، اما نسبت به ویدیوهای ۴K جزئیات بیشتری ثبت می‌شود. محدوده دینامیکی عالی است و رنگ‌ها زنده و دلپذیر ضبط می‌شوند.

در انتها به باتری می‌رسیم، جایی که Edge 20 پرو به یک باتری ۴۵۰۰ میلی‌آمپر ساعتی مجهز است و در بهترین حالت می‌تواند تا یک روز دوام بیاورد. البته اگر جزو کسانی هستید که به صورت ممتد و سنگین از گوشی استفاده می‌کنید، شاید مجبور شوید گوشی خود را یک بار در روز به شارژ بزنید که این امر به خاطر صفحه بزرگ و نرخ نوسازی تصویر بالا، طبیعی است.

ما با یک شارژر ۳۰ واتی برای موتورولا Edge 20 پرو طرف هستیم که نسبت به گوشی‌های برتر سامسونگ و اپل سریع‌تر است، اما در مقابل گوشی‌های دیگر به خصوص شیائومی که به ۶۵، ۹۰ و حتی ۱۲۰ وات رسیده‌اند، حرفی برای گفتن ندارد. معمولا حدود یک ساعت طول می‌کشد تا باتری Edge 20 پرو از صفر به صد درصد برسد. متاسفانه امکان شارژ بی‌سیم هم در این گوشی وجود ندارد که احتمالا به خاطر متعادل‌سازی قیمت تمام شده است.


گوشی موبایل سامسونگ Galaxy S21 FE 5G

ظرفیت ۱۲۸ گیگابایت و رم ۸ گیگابایت | از ۱۵,۵۰۰,۰۰۰ تا ۱۶,۴۰۰,۰۰۰ تومان
ظرفیت ۲۵۶ گیگابایت و رم ۸ گیگابایت | از ۱۶,۱۰۰,۰۰۰ تا ۱۷,۰۰۰,۰۰۰ تومان

نقاط قوت
  • صفحه‌نمایش AMOLED HDR10 عالی، ۱۲۰ هرتز و با دقت رنگ فوق‌العاده
  • طراحی زیبا و مینیمال گوشی
  • استفاده مناسب از تراشه اگزینوس ۲۱۰۰ که پابه‌پای مدل اسنپدراگون ۸۸۸ حرکت می‌کند
  • عملکرد فوق‌العاده دوربین چه در روز و شب و چه در عکس و فیلم
  • رابط کاربری OneUI 4 دوست‌داشتنی است
  • بلندگوهای استریو با صدای کافی
نقاط ضعف
  • هیچ شارژری در جعبه نیست
  • نرخ نوسازی تصویر تطبیقی و پویا نیست
  • بدون جک ۳.۵ میلی‌متری، بدون درگاه میکرو اس‌دی و بدون فوکوس خودکار برای دوربین سلفی
خرید سامسونگ Galaxy S21 FE 5G از دیجی‌کالا

تاریخ عرضه دی ۱۴۰۰
ابعاد ۷.۹×۷۴.۵×۱۵۵.۷ میلی‌متر
وزن ۱۷۷ گرم
جنس بدنه قاب جلو از جنس شیشه با محافظ گوریلا گلس
قاب پشتی از جنس پلاستیک
استاندارد ضد آب / گرد و غبار IP68
صفحه‌ نمایش ۶.۴ اینچ
Dynamic AMOLED 2X, 120Hz
رزولوشن تصویر ۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل با تراکم ۴۰۷ پیکسل بر اینچ
سیستم عامل Android 12, One UI 4
چیپ‌ست Exynos 2100 (5 nm) – Version 2
پردازنده مرکزی Octa-core (1×2.9 GHz Cortex-X1 & 3×2.80 GHz Cortex-A78 & 4×2.2 GHz Cortex-A55) – Version 2
پردازنده گرافیکی Mali-G78 MP14
حافظه رم ۸ گیگابایت
فضای ذخیره‌سازی ۲۵۶ گیگابایت
درگاه کارت حافظه ندارد
دوربین اصلی سنسور ۱۲ مگاپیکسلی عریض
سنسور ۸ مگاپیکسلی تله‌فوتو
سنسور ۱۲ مگاپیکسلی فوق‌عریض
فیلمبرداری ۴K@30/60fps, 1080p@30/60/240fps, 720p@960fps
دوربین سلفی سنسور ۳۲ مگاپیکسلی عریض
فیلمبرداری ۴K@30/60fps, 1080p@30/60fps
صدا اسپیکر استریو
بدون جک ۳.۵ میلی‌متری
صدا با کیفیت ۳۲ بیت / ۳۸۴kHz
درگاه‌های ارتباطی USB Type-C
شبکه‌های ارتباطی ۵G، ۴G، ۳G، ۲G
تعداد سیم‌کارت ۲
سنسور اثر انگشت دارد (زیر صفحه‌نمایش)
باتری لیتیوم-یونی ۴۵۰۰ میلی‌آمپرساعتی
فست شارژ ۲۵ وات
شارژ بی‌سیم ۱۵ وات
شارژ معکوس

سامسونگ برای اینکه بتواند ویژگی‌های بارز گوشی‌های پرچمدار خود را در اختیار افرادی با بودجه‌های محدود‌تر بگذارد، سری FE را چند سالی است که به بازار عرضه می‌کند و حالا نوبت به گوشی با کیفیت گلکسی S21 FE 5G رسیده است. گوشی در قامت S21 پرچمدار سامسونگ، اما با قیمتی پایین‌تر و قابلیت‌هایی کمی محدود، ولی جذاب و پر قدرت.

گوشی گلکسی S21 FE 5G محصولی زیبا است و این زیبایی را از مدل معمولی S21 به ارث برده است. سامسونگ طراحی دوربین عقب را برش کانتور می‌نامد که محفظه آن به طور یک‌پارچه در قاب گوشی ترکیب می‌شود. این یک طراحی مینیمالیستی و جالب است که بر خلاف بسیاری از گوشی‌های همرده، محفظه دوربین هیچ برند یا چیز اضافه‌ای ندارد. فقط سه دوربین که با حلقه‌های بزرگ پوشانده شده‌اند.

این دستگاه نسبت به مدل قبلی باریک‌تر و سبک‌تر شده است. ضخامت تنها ۷.۹ میلی‌متر است و وزنی معادل ۱۷۷ گرم دارد. عرض گوشی ۷۴.۵ میلی‌متر است که باعث می‌شود گوشی در یک دست هم راحت باشد. نکته مثبت در طراحی این گوشی، مات بودن پشت گوشی است که لکه نمی‌گیرد و ظاهر گوشی را لوکس کرده است. می‌توان گفت S21 FE 5G از لحاظ سهولت کار یکی از بهترین گوشی‌های بازار است.

با اینکه محفظه گوشی مقداری از بدنه بیرون زده است، اما گوشی در هنگام کار روی سطح صاف لق نمی‌زند. دکمه‌های پاور و صدا در سمت راست و درگاه سیم‌کارت در پایین کنار درگاه شارژ UBS-C دیده می‌شوند. با این حال به مانند مدل‌های S21، خبری از جک هدفون و درگاه حافظه جانبی نیست.

حسگر اثرانگشت گلکسی S21 FE در زیر نمایشگر و به صورت اپتیکال است که عملکرد خوب و سریعی دارد و حتی از نمونه‌های التراسونیک سری S21 معمولی هم بهتر کار می‌کند. همچنین گلگسی S21 FE دارای گواهی IP68 است که آن را در مقابل گرد و غبار و آب مقاوم می‌کند. شما با خیال راحت می‌توانید گوشی را به مدت سی دقیقه در داخل یک و نیم متر آب ببرید و مقاومت آن را آزمایش کنید.

با صفحه‌نمایش ۶.۴ اینچی، گوشی S21 FE بین ۶.۲ اینچ S21 و ۶.۷ اینچ +S21 قرار می‌گیرد. پنل آمولد تا نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز را پشتیبانی می‌کند و دارای رزولوشن FHD+ است. همچنین یک لایه محافظ گوریلا گلس ویکتوس روی صفحه‌نمایش وجود دارد.

پنل AMOLED فوق‌العاده است. زوایای دید عالی هستند و رنگ‌ها بسیار زنده به نظر می‌رسند. حالت ۱۲۰ هرتز در استفاده‌های روزانه چه در بازی و چه حالت پخش ویدیو یا در میان‌ متن‌ها عالی احساس می‌شود.

گوشی گلکسی S21 FE 5G که ما در حال معرفی‌اش هستیم از چیپ‌ست اگزینوس ۲۱۰۰ ۵G استفاده کرده است. سامسونگ این گوشی را در دو مدل کوالکام و اگزینوس به بازار عرضه کرده است.

اگزینوس ۲۱۰۰ از لیتوگرافی ۵ نانومتری استفاده می‌کند که توانایی و بازدهی فوق‌العاده بالایی دارد و می‌تواند به مانند چیپ‌ست‌های  اسنپدراگون ۸۸۸، پرسرعت و عالی باشد. سامسونگ اینبار در اگزینوس ۲۱۰۰ از هسته‌های نیمه‌سفارشی استفاده نکرده و جای آن را به پردازنده‌های ARM داده است که سبب شده ما مشکلاتی که قبلا تراشه‌هایی مانند اگزینوس ۹۹۰ دیده بودیم را در این مدل شاهد نباشیم. دیگر خبری از کم آوردن گوشی در عملکردهای سنگین به خصوص بازی‌های گرافیکی نیست و S21 FE به خوبی از پس آن‌ها برمی‌آید.

گلکسی S21 FE که ما در حال معرفی‌اش هستیم دارای ۸ گیگابایت حافظه رم و ۲۵۶ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی است که می‌تواند نیاز کسانی را که قصد تهیه اس‌دی کارت دارند را برطرف کند. این گوشی در مدل ۱۲۸ گیگابایتی هم عرضه شده است.

در مورد دوربین‌ها، سامسونگ تغییر خاصی در گلکسی S21 FE اعمال نکرده است. یک دوربین اصلی ۱۲ مگاپیکسلی، یک سنسور ۱۲ مگاپیکسلی فوق‌عریض و یک سنسور زوم ۸ مگاپیکسلی با زوم اپتیکال ۳ برابری همراه شده است. لنزهای اصلی و زوم دارای OIS هستند و در جلو، یک دوربین ۳۲ مگاپیکسلی وجود دارد که عکس‌های با کیفیت ۸ مگاپیکسلی هم ذخیره می‌کند.

عکس‌های گرفته‌ شده در شرایط نور روز فوق‌العاده هستند. HDR جزئیات زیادی را تضمین می‌کند و رنگ‌های اشباع شده‌ای را مشاهده می‌کنید که در گوشی عالی به نظر می‌رسند. لنز فوق‌عریض هم کار فوق‌العاده‌ای انجام می‌دهد و عکس‌هایی با کالیبر لنز اصلی ارائه می‌دهد.

گلکسی S21 FE در شرایط نور کم هم خوب عمل می‌کند و در عین حال که سطح نویز را به حداقل می رساند، رنگ‌ها به شدت زنده هستند و جزئیات فراوانی را می‌توان مشاهده کرد. حالت شب سایه‌ها را روشن می‌کند و جزئیات بیشتری را در موقعیت‌های کم‌نور به نمایش می‌گذارد.

گلکسی S21 FE 5G در دوربین اصلی و سلفی می‌تواند تا وضوح ۴K و نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه ویدیو ضبط کند. با این حال از همه دوربین‌ها می‌توان تا وضوح ۴K و نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه استفاده کرد. دوربین‌های اصلی و تله‌فوتو از لرزشگیر اپتیکال پشتیبانی می‌کنند. تثبیت‌کننده دیجیتالی اختیاری برای همه دوربین‌ها در دسترس است و روی تمام وضوح‌ها و نرخ‌های فریم کار می‌کند. نرخ بیت ویدیو در حالت ۴K به ۴۸ مگابیت در ثانیه می‌رسد که زیاد است. صدا هم با نرخ بیت ۲۵۲ کیلوبیت بر ثانیه به صورت استریو ضبط می‌شود.

ویدیوهای ۴K با دوربین اصلی از کیفیت خیلی خوبی برخوردار هستند. جزئیات ثبت شده بالاتر از حد متوسط است و محدوده دینامیکی و رنگ‌ها عالی هستند. نویز بسیار کمی را هم در ویدیوها شاهد هستیم. با این حال می‌شد وضوح تصاویر مقداری بیشتر باشد اما در هر صورت، قابلیت ضبط ۴K دوربین اصلی تحسین برانگیز است.

عملکرد باتری ۴۵۰۰ میلی‌آمپر ساعتی گلکسی S21 FE استاندارد است. این باتری تفاوتی با مدل سال گذشته ندارد و می‌تواند یک روز شلوغ و پرکار را با حداقل ۲۰ درصد شارژ باقی مانده به شب برساند. شارژر ۲۵ واتی این گوشی می‌تواند در عرض ۳۰ دقیقه، ۵۰ درصد گوشی را از صفر شارژ کند اما باید یک آداپتور تهیه کنید چون در داخل جعبه خبری از شارژر نیست. شارژ کامل گوشی به ۸۰ دقیقه زمان نیاز دارد. با توجه به اینکه حالا شیائومی در گوشی ۱۱T Pro شارژر ۱۲۰ واتی قرار داده، شارژر ۲۵ واتی سامسونگ قدیمی به نظر می‌رسد.


گوشی موبایل شیائومی ۱۲

ظرفیت ۲۵۶ گیگابایت و رم ۸ گیگابایت | از ۱۸,۵۰۰,۰۰۰ تا ۱۹,۳۰۰,۰۰۰ تومان
ظرفیت ۲۵۶ گیگابایت و رم ۱۲ گیگابایت | از ۲۱,۰۰۰,۰۰۰ تا ۲۲,۰۰۰,۰۰۰ تومان

نقاط قوت
  • طراحی جذاب، کیفیت ساخت عالی و جزو معدود گوشی‌های کامپکت ممتاز
  • صفحه‌نمایش OLED منحنی باکیفیت مجهز به HDR10+، Dolby Vision+ و نرخ تطبیقی ۱۲۰ هرتز
  • شارژر ۶۷ وات پر سرعت (۸۷ درصد در نیم‌ساعت)
  • بلندگوهای استریو متعادل با صدایی رسا و به اندازه کافی بلند – تنظیم شده توسط هارمن کاردون
  • استفاده از تراشه پرچمدار اسنپدراگون ۸ نسل ۱ با کارکردی عالی
  • فیلم‌برداری قابل قبول و با کیفیت به خصوص در وضوح ۴K@60fps
  • عکس‌برداری قابل قبول – دوربین سلفی فوق‌العاده
  • رابط کاربری خوب MIUI 13 بهینه‌سازی شده با اندروید ۱۲
نقاط ضعف
  • عدم وجود گواهی IP – آسیب‌پذیری جدی در مقابل آب و گرد و غبار
  • عمر باتری پایین‌تر از حد انتظار است
  • عملکرد چیپ‌ست در حد و اندازه‌های اسمش نیست (اما کافی است)
  • عدم وجود دوربین تله‌فوتو و زوم اپتیکال
  • قابلیت دالبی اتموس برای اسپیکرها درست کار نمی‌کند
خرید شیائومی ۱۲ از دیجی‌کالا

راهنمای خرید گوشی

تاریخ عرضه دی ۱۴۰۰
ابعاد ۸.۲×۶۹.۹×۱۵۲.۷ میلی‌متر
وزن ۱۷۹ گرم
جنس بدنه قاب جلو از جنس شیشه مجهز به گوریلا گلس ویکتوس
قاب پشت از جنس شیشه مجهز به گوریلا گلس ۵
صفحه‌ نمایش ۶.۲۸ اینچ
AMOLED 120Hz
رزولوشن تصویر ۱۰۸۰×۲۴۰۰ پیکسل با تراکم ۴۱۹ پیکسل بر اینچ
سیستم عامل Android 12, MIUI 13
چیپ‌ست Qualcomm SM8450 Snapdragon 8 Gen 1 (4 nm)
پردازنده مرکزی Octa-core (1×3.00 GHz Cortex-X2 & 3×2.50 GHz Cortex-A710 & 4×1.80 GHz Cortex-A510)
پردازنده گرافیکی Adreno 730
حافظه رم ۱۲ گیگابایت
فضای ذخیره‌سازی ۲۵۶ گیگابایت
درگاه کارت حافظه ندارد
دوربین اصلی سنسور ۵۰ مگاپیکسلی عریض
سنسور ۱۳ مگاپیکسلی فوق‌عریض
سنسور ۵ مگاپیکسلی تله‌فوتو ماکرو
فیلمبرداری ۸K@24fps (HDR), 4K@30/60fps (HDR10+), 1080p@30/120/240/960fps, 720p@1920fps
دوربین سلفی سنسور ۳۲ مگاپیکسلی عریض
فیلمبرداری ۱۰۸۰p@30/60fps, 720p@120fps, HDR
صدا اسپیکر استریو
جک ۳.۵ میلی‌متری ندارد
اسپیکرهای تقویت شده توسط هارمن کاردون
درگاه‌های ارتباطی USB Type-C 2.0
شبکه‌های ارتباطی ۵G، ۴G، ۳G، ۲G
تعداد سیم‌کارت ۲
سنسور اثر انگشت دارد ( روی قاب پشتی)
باتری
لیتیوم-یونی ۴۵۰۰ میلی‌آمپرساعتی
فست‌ شارژ ۶۷ وات

جدیدترین پرچمدار شیائومی که با نام شیائومی ۱۲ شناخته می‌شود، مدتی است که در قالب سه نسخه و مشخصات متنوع سخت‌افزاری و بازه‌های قیمتی متنوع وارد بازار شده و توانسته عملکرد رضایت‌بخشی داشته باشد. در بازه قیمتی ۱۷ تا ۲۰ میلیون تومان، ما شیائومی ۱۲ را به عنوان گزینه میانی در خانواده سه‌گانه شیائومی ۱۲ می‌بینیم.

شیائومی ۱۲ یک گوشی پرچمدار جذاب است که با وجود اندازه نسبتا کوچک، طراحی زیبا و شارژ سریع، به خوبی از پس عملکردهای مختلف بر می‌آید و خود را در لیگ پرچمداران بزرگ قرار می‌دهد. دوربین‌ها، نمایشگر و تجربه نرم‌افزاری در شیائومی ۱۲ صرفا «خوب» است و با توجه به اینکه با یک گوشی پرچمدار طرف هستیم، انتظارات بهتری از آن می‌رفت.

شیائومی ۱۲ را می‌توان یک گوشی کامپکت در قیاس با سایر پرچمداران رقیب دانست. اندازه این گوشی ۱۵۲.۷ در ۶۹.۹ میلی‌متر و ضخامت آن ۸.۱ میلی‌متر است و با وزن ۱۸۰ گرمی، به راحتی در کف دست جای می‌گیرد و هیچ حس کششی در انگشتان مخاطب هنگام کار به وجود نمی‌آید. لبه‌های شیائومی ۱۲ کمی خمیده است که حس خوبی به دستان می‌دهد و از طرفی، بافت پشتی گوشی از جنس شیشه صاف است که آن هم حس راحتی جالبی را به دستان القا می‌کند.

ماژول دوربین در پشت گوشی با اینکه طراحی شیک و منظمی دارد، اما برجستگی آن زیاد است و هنگامی که گوشی را روی سطحی صاف قرار می‌دهید، متوجه لرزش گوشی به خاطر سطح ناصاف پشت می‌شوید.

متاسفانه این گوشی «پرچمدار» هیچ‌گونه گواهی IP برای مقاومت در برابر آب یا گرد و غبار ندارد که باعث تعجب است. ما در گوشی‌هایی به مراتب ارزان‌تر در خانواده میان‌رده‌ها گواهی IP را به وفور می‌بینیم، اما شیائومی تصمیم گرفته در این گوشی پرچمدار بیخیال این قضیه شود.

در شیائومی ۱۲ خبری از جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون نیست و پورت‌های گوشی محدود به USB-C نسل دوم می‌شود.

صفحه‌نمایش ۶.۲۸ اینچی شیائومی ۱۲ قطعا کوچک‌تر از چیزی است که در طی چند سال اخیر تجربه کرده‌اید. نمایشگر شیائومی ۱۲ وضوحی برابر با ۱۰۸۰ در ۲۴۰۰ پیکسل دارد که رزولوشنی مرسوم در گوشی‌های اندرویدی است. پنل نمایشگر از نوع AMOLED است که رنگ‌ها را زنده به نمایش می‌گذارد و کنتراست قابل توجهی دارد. حداکثر روشنایی نمایشگر به ۱۱۰۰ نیت می‌رسد که حتی برای فضای باز و زیر نور خورشید کاملا کارایی دارد.

نرخ به‌روزرسانی ۱۲۰ هرتزی نمایشگر گوشی پرچمدار شیائومی ۱۲ به خوبی کار می‌کند و در زمان انجام بازی، گشت‌و‌گذار در وب و شبکه‌های اجتماعی، کاملا متوجه نرمی و روان‌بودن نمایشگر می‌شوید.

قطعا وجود نمایشگری با لبه‌ خمیده باب میل برخی از مخاطبان نیست و شیائومی در اعمال این ویژگی ریسک کرده است. البته شیائومی با پیاده‌سازی بسیار خوب ویژگی‌های مناسب در این نمایشگر، حتی از لمس‌های تصادفی معمول هم جلوگیری کرده و ما با یک صفحه‌نمایش بسیار با کیفیت و به‌روز طرف هستیم.

شیائومی در جدیدترین پرچمدار خود از آخرین و قوی‌ترین تراشه کوالکام به نام اسنپدراگون ۸ نسل ۱ استفاده کرده است که به قوی‌ترین تراشه اندرویدی دنیا هم معروف است. وجود چنین قدرتی در کنار ۸ یا ۱۲ گیگابایت حافظه رم، تضمین‌کننده اجرای سنگین‌ترین بازی‌ها، پیچیده‌ترین محاسبات و عملکرد‌های فشرده است. گشت و گذار در رابط کاربری بی‌هیچ لگی امکان‌پذیر است و اجرای چندین اپلیکیشن به مانند آب خوردن است.

با این حال موضوعی که وجود دارد این است که وقتی ما اسنپدراگون ۸ نسل ۱ را با سری‌های قبلی و گوشی‌های قدیمی‌تر مانند شیائومی Mi 11 یا OnePlus 9 مقایسه می‌کنیم، متوجه هیچ تفاوت محسوسی نمی‌شویم. آن گوشی‌ها هم در حال حاضر در دسته قوی‌ترین‌ها قرار دارند و از پس هر پردازشی بر می‌آیند، اما این در حالیست که نسل جدید پردازنده‌های کوالکام هم حداقل در گوشی‌هایی مانند شیائومی ۱۲ یا حتی گلکسی S22 اولترا و Oppo Find X5 Pro، ارتقا عجیبی پیدا نکرده‌اند.

شیائومی ۱۲ در تست گیک‌بنچ ۵ چند هسته‌ای، امتیازی معادل ۳۴۰۱ را به دست آورده که وقتی آن را در کنار شیائومی Mi 11 با امتیاز ۳۵۶۹ قرار می‌دهیم، با چشم‌پوشی از امتیاز کمتر، فرقی را مشاهده نمی‌‌کنیم.

با این حال این آخر دنیا نیست. شیائومی ۱۲ به جدیدترین پردازنده‌ و نو‌ترین فناوری روز دنیا مجهز است و این می‌تواند تا سال‌ها خیال خریدار این گوشی را از بابت توان پردازشی و سرعت راحت کند (البته اگر شیائومی پشتیبانی طولانی مدت نرم‌افزار بهتری در نظر داشته باشد)

انجام بازی‌های سنگین در شیائومی ۱۲ یک تجربه چشمگیر و شگفت‌انگیز است. بارگذاری بازی‌ها با سرعت بالا و انجام آن‌ها بدون لگ صورت می‌گیرد. فرقی ندارد به سراغ کدام بازی می‌روید، از Call of Duty Mobile تا PUBG: New State، همگی روی بهترین حالت گرافیکی و وضوح با نرخ فریم بالا اجرا می‌شوند.

تنها مشکل واضح اسنپدراگون ۸ به خصوص در بازی‌های سنگین، داغ شدن آن و به طبع، داغ شدن گوشی است. در تست بازی‌های سنگین کاملا متوجه داغ شدن گوشی می‌شوید و این قضیه به حدی هست که ترجیح می‌دهید کمی به گوشی در بین هر راند بازی استراحت بدهید.

گوشی شیائومی ۱۲ در سه نسخه ۸ گیگابایت رم / ۱۲۸ یا ۲۵۶ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی و ۱۲ گیگابایت رم / ۲۵۶ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی عرضه شده که بسته به سلیقه و نوع کاری که با گوشی انجام می‌دهید، گزینه‌های مناسبی را شاهد هستیم. همچنین این گوشی به فناوری ۵G هم مجهز است که اگر در محدوده پشتیبانی از این فناوری ارتباطی باشیم، عملکرد ارتباطی گوشی درخشان است.

یکی از نکات قابل توجه شیائومی ۱۲ بلندگوهای آن است. این گوشی به بلندگوهایی که توسط برند هارمن کاردون تنظیم شده، مجهز است. صدای بلندگوها علاوه بر بلند بودن، شفاف و واضح هستند و می‌توان این قضیه را هم یک نکته مثبت برای شیائومی ۱۲ دانست.

شیائومی ۱۲ دارای سه دوربین در قسمت پشتی خود است: دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی، دوربین فوق‌عریض ۱۳ مگاپیکسلی و یک دوربین ۵ مگاپیکسلی تله ماکرو. در مقام مقایسه، ما تقریبا با همان لنزهای Mi 11 طرف هستیم، با این تفاوت که به جای لنز ۱۰۸ مگاپیکسلی، شیائومی به یک دوربین ۵۰ مگاپیکسلی بسنده کرده که البته، ما این قضیه را یک ارتقا نام می‌بریم.

رزولوشن همه چیز برای عکاسی نیست و به همین دلیل است که استفاده از لنز ۵۰ مگاپیکسلی مزیت‌ بهتری هم دارد. حالا اندازه سنسور بزرگتر است و این به معنی ثبت تصاویر روشن‌تر است.

تصاویر گرفته شده با دوربین اصلی با رنگ‌های زنده، کنتراست چشمگیر و جزئیات زیاد، خوب به نظر می‌رسند. با این حال ما متوجه یک مشکل عجیب در بهینه‌سازی صحنه توسط هوش مصنوعی برنامه دوربین شدیم. این هوش مصنوعی کمی بیش از حد حساس است و برخی عکس‌ها بیش از حد اشباع شده به نظر می‌رسند یا در برخی دیگر، به ویژه تصاویر پرتره، مشکلاتی در مناطق تیره دیده می‌شود.

لنز ماکرو خوشبختانه در این گوشی کار خود را به خوبی انجام می‌دهد. بر خلاف بسیاری از گوشی‌های اقتصادی و میان‌رده و حتی بالارده که گذاشتن لنز ماکرو فقط برای بالاتر بردن تعداد لنز‌هاست و نه یک تجربه کاربری درست، لنز ۵ مگاپیکسلی تله ماکرو شیائومی ۱۲ می‌تواند تصاویر جالبی را از سوژه‌های خود از فاصله نزدیک ثبت کند. شاید شما یک تجربه عالی از تصویربرداری از گیاهان، غذا و بافت‌های مختلف با لنز ماکرو شیائومی ۱۲ داشته باشید.

اما در سوی دیگر، دوربین فوق‌عریض صرفا «خوب» است. عکس‌های گرفته شده با این لنز گاها کم‌رنگ هستند، اما روشن بوده و بیش از حد تحریف یا اشباع نشده‌اند.

برخی از گوشی‌های میان‌رده گران‌قیمت یا پرچمداران از دوربین تله‌فوتو برای زوم اپتیکال استفاده می‌کنند، اما چنین چیزی در شیائومی ۱۲ وجود ندارد. ما در شیائومی ۱۲ می‌توانیم دلمان را به زوم دیجیتالی حداکثر ۱۰ برابری خوش کنیم که کیفیت آن صرفا در زوم ۲ یا نهایتا ۵ برابری قابل تحمل است.

ما در جلوی شیائومی ۱۲ یک لنز ۳۲ مگاپیکسلی عریض می‌بینیم که می‌تواند تصاویر سلفی زیبا و روشنی را ثبت کند. عکاسی پرتره و بعد متعادل کردن سوژه و پس‌زمینه و افزودن تاری پس‌زمینه با ظاهری واقعی عالی است و در کل با یکی از بهترین دوربین‌های سلفی بازار در گوشی شیائومی ۱۲ طرف هستیم.

شیائومی ۱۲ می‌تواند ویدیوهایی با وضوح نهایتا ۸K و نرخ ۲۴ فریم بر ثانیه و همچنین ۴K یا ۱۰۸۰p را با نرخ ۳۰ یا ۶۰ فریم بر ثانیه ضبط کند. ضبط ویدیو روی دوربین التراواید به وضوح ۴K و نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه محدود شده است. خوشبختانه در همه حالات و دوربین‌ها می‌توانید از لرزشگیر دیجیتال استفاده کنیم، اما با این حال شیائومی ۱۲ دو گزینه Steady و Steady Pro را با تمرکز ویژه روی لرزشگیر دیجیتال تعبیه کرده که فقط روی وضوح ۱۰۸۰p و نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه در دسترس قرار دارد.

در فیلم‌برداری ۸K با اینکه جزئیات تصویر خوب است و رنگ‌ها هم به واقعیت نزدیک هستند، کنتراست مناسب است و نویزی دیده نمی‌شود، اما باز هم ما از یک فیلم‌برداری ۸K خارق‌العاده و واقعی کمی دور هستیم. البته این به معنای بلااستفاده بودن فیلم‌برداری ۸K نیست و حتی می‌توانیم آن را یکی از معدود نمونه‌های واقعی بدانیم که صرفا جهت قدرتنمایی ظاهری و تبلیغاتی در گوشی قرار داده نشده است.

فیلم‌برداری ۴K به مراتب نرم‌تر و حتی باکیفیت‌تر است. محدوده دینامیکی عالی، رنگ‌ها دقیق و جزئیات فوق‌العاده به نظر می‌رسند. در سوی دیگر اگر چه دوربین اولتراواید می‌تواند ویدیوهای ۴K ضبط کند، اما با کیفیت معمول ۴K فاصله زیادی دارد. ویدیوهای ثبت شده نرم هستند، اما فاقد جزئیات دقیق، دارای کمی نویز و محدوده دینامیکی محدود هستند.

شیائومی ۱۲ از یک باتری ۴۵۰۰ میلی‌آمپر ساعتی استفاده می‌کند که در قیاس با اندازه ۶.۲۸ اینچی، بزرگ به نظر می‌رسد. با این حال استفامت کلی باتری چندان چشمگیر نیست.

برخلاف انتظار همیشگی که از گوشی‌های شیائومی داشتیم، عمر باتری شیائومی ۱۲ در عملکردهای مختلف تعریفی ندارد. متاسفانه شیائومی ظاهرا نتوانسته آنطور که باید و شاید، باتری را با سخت‌افزار و صفحه‌نمایش تطبیق دهد. ما در گلکسی S22 پلاس که آن هم باتری ۴۵۰۰ میلی‌آمپر ساعتی دارد و صفحه‌نمایشش به میزان قابل‌توجهی از شیائومی ۱۲ بزرگتر است، طول عمر باتری بیشتری را مشاهده می‌کنیم.

در تست پخش ویدیو، شیائومی ۱۲ نمره ۱۶ ساعت را ثبت کرده و در گشت و گذار وب، تنها ۱۲ ساعت دوام آورده است. ثبت ۱۹ ساعت مکامله ۳G هم نمونه دیگری از ضعف بازدهی باتری شیائومی ۱۲ است که عده عقیده دارند مشکل از نرم‌افزار گوشی است و شیائومی می‌تواند طی آپدیت‌های بعدی، مشکل بازدهی باتری را برطرف کند.

شارژر ۶۷ واتی شیائومی ۱۲ به خوبی کار می‌کند و می‌تواند تنها در نیم ساعت، ۸۷ درصد باتری را از صفر شارژ کند. برای شارژ کامل از صفر مهم فقط به ۴۵ دقیقه زمان نیاز دارید که این هم عدد فوق‌العاده‌ای محسوب می‌شود.


گوشی موبایل سامسونگ Galaxy Note 20

ظرفیت ۲۵۶ گیگابایت و رم ۸ گیگابایت

قیمت: حدود ۲۱.۰۰۰.۰۰۰ تومان

نقاط قوت
  • طراحی زیبا، صفحه تخت و حاشیه‌های نازک
  • قرارگیری خوب و مناسب دوربین‌های پشت
  • S-Pen همچنان قدرتمند، سریع و دقیق کار می‌کند 
  • عملکرد سخت‌افزاری بسیار خوب است و برای سنگین‌ترین بازی‌ها و کارها مناسب است
  • پشتیبانی نرم‌افزاری تا اندروید ۱۲ و One UI 4
نقاط ضعف
  • قاب پلاستیکی پشت گوشی
  • ظرفیت پایین باتری
  • رزولوشن پایین‌تر از سایر پرچمداران سامسونگ
  • نرخ نوسازی ۶۰ هرتز که برای یک گوشی در این سطح قابل قبول نیست
خرید سامسونگ Galaxy Note20 از دیجی‌کالا

بهترین گوشی پرچم‌دار

تاریخ عرضه مرداد ۱۳۹۹
ابعاد ۷٫۸×۷۶٫۴×۱۶۳٫۷ میلی‌متر
وزن ۱۹۶ گرم
جنس بدنه قاب جلو از جنس شیشه با محافظ گوریلا گلس ۵
قاب پشتی از جنس پلاستیک
استاندارد ضد آب / گرد و غبار IP67
صفحه‌ نمایش ۶.۶۷ اینچ
Super AMOLED Plus
رزولوشن تصویر ۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل با تراکم ۴۰۷ پیکسل بر اینچ
سیستم عامل Android 11, One UI 3.0
چیپ‌ست Exynos 990 (7 nm+)
پردازنده مرکزی Octa-core (2×2.73 GHz Mongoose M5 & 2×2.50 GHz Cortex-A76 & 4×2.0 GHz Cortex-A55)
پردازنده گرافیکی Mali-G77 MP11
حافظه رم ۸ گیگابایت
فضای ذخیره‌سازی ۲۵۶ گیگابایت
درگاه کارت حافظه ندارد
دوربین اصلی سنسور ۱۲ مگاپیکسلی عریض
سنسور ۶۴ مگاپیکسلی تله‌فوتو
سنسور ۱۲ مگاپیکسلی فوق‌عریض
فیلمبرداری ۸K@24fps, 4K@30/60fps, 1080p@30/60/240fps, 720p@960fps
دوربین سلفی سنسور ۱۰ مگاپیکسلی عریض
فیلمبرداری ۴K@30/60fps, 1080p@30fps
صدا اسپیکر استریو
بدون جک ۳.۵ میلی‌متری
صدا با کیفیت ۳۲ بیت / ۳۸۴kHz
تنظیم شده توسط برند AKG
درگاه‌های ارتباطی USB Type-C 3.2
شبکه‌های ارتباطی ۴G، ۳G، ۲G
تعداد سیم‌کارت ۲
سنسور اثر انگشت دارد (زیر صفحه‌نمایش)
باتری لیتیوم-یونی ۴۳۰۰ میلی‌آمپرساعتی
فست شارژ ۲۵ وات
شارژ بی‌سیم ۱۵ وات
شارژ معکوس ۴.۵ وات

سری محبوب و فوق‌العاده‌ی نوت با عرضه‌ی Note 20 به اوج کارایی خودش رسید و البته، احتمالا آخرین نسخه از سری نوت سامسونگ، همین Note 20 باشد.

گلکسی نوت ۲۰ سامسونگ ممکن است گران‌ترین گوشی پلاستیکی باشد که می‌توانید خریداری کنید. سامسونگ برای صرفه‌جویی در هزینه، رو به پلاستیک آورده که شاید برای برخی نقطه ضعف باشد، اما این جنس هم مرغوب است و سایر ویژگی‌های بارز نوت ۲۰ سامسونگ می‌تواند این قضیه را به حاشیه ببرد.

البته که سامسونگ تلاش کرده تا جنس پلاستیک پشت را بیشتر به شیشه مات نوت ۲۰ الترا نزدیک کند و حتی برای آن اسم Glasstic را هم انتخاب کرده. چیزی که وقتی گوشی را در دست می‌گیرید، سخت می‌توانید تصور کنید که با یک قاب پلاستیکی طرف هستید. از طرفی لبه‌های گوشی فلزی است که خوشحال‌کننده خواهند بود.

ماژول دوربین‌های گلگسی نوت ۲۰ در قسمت پشت بسیار کمتر از مدل الترا بیرون زده و به طور قابل توجهی کوچک‌تر است. این قضیه در ابعاد کلی نوت ۲۰ هم صدق می‌کند که به طور قابل توجهی کوچک‌تر از مدل الترا است. همچنین برخلاف مدل‌ الترا و بسیاری از گوشی‌های پرچم‌دار سامسونگ، صفحه‌نمایش گلکسی نوت ۲۰ کاملا تخت است و انحنایی ندارد و این قضیه وقتی بهتر می‌شود که حاشیه‌های نوت ۲۰ بسیار نازک و محدود است.

اسکنر اثر انگشت گلکسی نوت ۲۰ در زیر صفحه‌نمایش تعبیه شده و فوق‌العاده سریع و راحت است. همچنین این گوشی دارای گواهی IP68 مقاوم در برابر آب و گرد و غبار است. استانداردی که به واسطه وجود آن، می‌توان گوشی را تا عمق ۱.۵ متر و به مدت ۳۰ دقیقه نگه داشت.

گوشی گلکسی نوت ۲۰ سامسونگ دارای صفحه‌نمایش ۶.۶۴ اینچی از نوع OLED با وضوح ۱۰۸۰p است که در نگاه اول کاملا به نوت ۲۰ اولترا شباهت دارد. پنل OLED در این گوشی از رنگ و کنتراست فوق‌العاده‌ای برخوردار است و تصاویر در آن به شکل برجسته و باکیفیتی مشاهده می‌شود. همچنین این صفحه‌نمایش از HDR هم پشتیبانی می‌کند. روشنایی تصویر در نوت ۲۰ راضی‌کننده است به حدی که در فعالیت معمول به ۶۰۰ نیت می‌رسد و اگر در محیطی پر نور یا زیر نور خورشید باشید، با فعال کردن حالت توربو می‌توانید به روشنایی تصویر باورنکردنی ۱۶۰۰ نیت برسید.

چیزی که گلکسی نوت ۲۰ را از مدل اولترا در بخش صفحه‌نمایش جدا می‌کند، چند ویژگی منحصر به فرد است. نرخ تازه‌سازی تصویر در نوت ۲۰ سامسونگ ۶۰ هرتز است که این در مقابل بسیاری از گوشی‌های پرچمدار همرده و حتی ارزان‌تر، نقطه ضعف محسوب می‌شود. نوت ۲۰ اولترا از صفحه‌نمایش ۱۲۰ هرتز استفاده می‌کند. این روزها بسیاری از گوشی‌های میان‌رده تا پرچمدار از نرخ ۹۰ یا ۱۲۰ هرتز و حتی در مواردی نادر تا ۱۴۴ هرتز را پشتیبانی می‌کنند.

اما به S-Pen، یکی از خصوصیات بارز نوت ۲۰ می‌رسیم. قلم را شاید اصلی‌ترین دلیل خرید گوشی‌های سری نوت بدانیم و نوت ۲۰ هم از این قاعده مستثنا نیست. قلم نوت ۲۰ در شکافی که در سمت چپ و پایین گوشی تعبیه شده قرار می‌گیرد که بسیار به جا و کاربردی است. به محض خارج کردن قلم‌، می‌توانید منوهای مخصوصی که روی صفحه به نمایش در می‌آیند را مشاهده کنید که برای دسترسی به یادداشت‌ها و موارد دیگر کاربرد دارد.

سامسونگ اپلیکیشنی به نام PENUP را در گوشی خود تعبیه کرده که مخصوص طراحی اولیه و نقاشی دیجیتال با استفاده از قلم است. طراحی و نوشتن روی نوت ۲۰ فوق‌العاده است و قلم و صفحه‌نمایش از لحاظ دقت و پاسخ‌دهی کار خود را به خوبی انجام می‌دهند. برنامه‌هایی مانند Autodesk SketchBook یا Adobe Photoshop Sketch به خوبی با قلم S-Pen سازگار هستند و اگر از کسانی هستید که با این برنامه‌ها کار می‌کنید، تجربه خوبی را هم با S-PEN گلکسی نوت ۲۰ خواهید داشت.

همچنین S-PEN از ویژگی‌های کنترل بی‌سیم و ژست‌های ایراکشن سامسونگ پشتیبانی می‌کند و شما می‌توانید از قلم به عنوان یک رابط یا کنترل بی‌سیم برای پخش موسیقی یا حتی کنترل یک فایل ارائه و تعویض صفحات استفاده کنید. این برای کسانی که مدام در جلسات اداری هستند یا معمولا ارائه‌هایی به صورت PDF یا پاورپوینت دارند، می‌تواند یک امتیاز مثبت محسوب شود.

گلکسی نوت ۲۰ که ما در حال معرفی‌اش هستیم، از چیپ‌ست اختصاصی سامسونگ یعنی اگزینوس ۹۹۰ استفاده کرده است. در مدل سفارش آمریکا این گوشی از اسنپدراگون ۸۶۵ استفاده شده است.

سرعت گوشی بسیار بالا است و در کارکردهای روزانه به هیچ‌وجه کم نمی‌آورد. اجرای بازی‌های سنگین و گرافیکی روی نوت ۲۰ لذت‌بخش است و می‌توانید بازی‌هایی نظیر Call of Duty Mobile، PUBG و هر بازی سنگین دیگر را با بهترین تنظیمات ممکن اجرا کنید. شما همچنین در این گوشی می‌توانید بازی Fortnite را با نرخ ۶۰ فریم در ثانیه اجرا کنید. این بازی در اکثر گوشی‌ها روی ۳۰ فریم قفل شده است.

همچنین گلکسی نوت ۲۰ در لیست به‌روزرسانی به اندروید ۱۲ و رابط کاربری One UI 4 قرار دارد و همچنان می‌توانید از این گوشی به صورت کاملا به‌روز و بدون کم و کاستی استفاده کنید. گلکسی نوت ۲۰ همچنان یک گوشی مهم برای سامسونگ محسوب می‌شود که طرفداران زیادی هم دارد.

در قسمت پشت نوت ۲۰ ما سه دوربین می‌بینیم. دوربین اصلی که یک سنسور ۱۲ مگاپیکسلی قوی سامسونگ با دیافراگم f/18 است که یک چیپ بزرگ ۱/۱.۷۶ اینچی دارد. ما با یک سنسور قوی و باکیفیت طرف هستیم. دوربین فوق‌عریض ۱۲ مگاپیکسلی دیافراگم f/2.2 هم عالی است. دوربین سوم یک لنز تله‌فوتو ۶۴ مگاپیکسلی است که شاید در مقابل دو دوربین دیگر از ضعف‌هایی برخوردار باشد.

متاسفانه گلکسی نوت ۲۰ و حتی نوت ۲۰ اولترا از داشتن زوم اپتیکال محروم هستند و به جای آن، سامسونگ زوم هیبریدی ۳ برابری را ارائه داده که البته، کار خود را به خوبی انجام می‌دهد. جزئیات ۳ برابری از کیفیت خوبی برخوردار هستند و می‌توان برای عکاسی روی آن حساب کرد. از طرفی سامسونگ امکان زوم تا ۳۰ برابر را ممکن ساخته که استفاده از آن را پیشنهاد نمی‌کنیم. زوم ۳۰ برابری نتایج خوبی را رقم نمی‌زند و تصاویر از هیچ استانداردی پیروی نمی‌کنند. حتی تصاویری که با ۳ برابر زوم گرفته شده‌اند را نباید در سطح بررسی پیکسل تماشا کرد.

تصاویر گرفته شده با دوربین اصلی از کیفیت خوبی برخوردار هستند. البته که رنگ‌ها کمی اشباع‌شده‌تر به نظر می‌رسند. آسمان آبی‌تر است یا مناظر گل و گیاه مقداری از حالت طبیعی خود سبزتر به نظر می‌رسند. روشنایی هم در سطح بالایی قرار دارد و با وجود افزایش دامنه دینامیکی عالی، هر سه دوربین تمایل به نورگیری و ثبت تصاویر روشن‌تر دارند.

عدم وجود لنز ماکرو به این معنی است که نمی‌توانید تصاویری از فاصله خیلی نزدیک ثبت کنید. به محض نزدیک شدن به سوژه‌هایی مانند گل‌ها یا تار عنکبوت، هیچ یک از دوربین‌ها توانایی متمرکز شدن و نمایش جزئیات را ندارند. عمق میدان در دوربین اصلی واقعا کم‌تر از آن است که امکان نمایش نماهای نزدیک با پس‌زمینه‌های تار را فراهم سازد.

حالت شب در گلکسی نوت ۲۰ عالی است و فاصله خیلی کمی با نوت ۲۰ اولترا و بهترین حالت هواوی و گوگل پیکسل دارد. جزئیات سایه‌ها در تصاویر مشخص است، نویز بسیار کم است و وضوح در سراسر تصویر تقویت شده و مشاهده می‌شود.

فیلم‌برداری در نوت ۲۰ بسیار به گلکسی اس ۲۰ نزدیک است. شما می‌توانید تا رزولوشن ۸K فیلم‌برداری کنید که قطعا جزئیات بیشتری را نسبت به فیلم‌برداری ۴K به نمایش می‌گذارد. البته نکته‌ای که وجود دارد این است که اول از همه فیلم‌برداری ۸K با نرخ ۲۴ فریم بر ثانیه انجام می‌شود و اگر این را هم در نظر نگیریم، گزینه ۸K در نوت ۲۰ بیشتر حالت نمایشی دارد و به خاطر عدم پایداری در طول مدت فیلم‌برداری چه از لحاظ کیفی و چه لگ و مشکلاتی از این قبیل، باید بیخیال آن شد.

نتایج در فیلم‌برداری ۴K بسیار خوب است. شما می‌توانید با نرخ‌های ۳۰ و ۶۰ فریم بر ثانیه روی این وضوح فیلم‌برداری کنید و از نتایج لذت ببرید.

دوربین سلفی ۱۰ مگاپیکسلی گلکسی نوت ۲۰ عالی است. تصاویری که در نور خوب و متوسط گرفته می‌شود با جزئیات دقیقی پر شده است. در هنگام استفاده از دوربین سلفی، دو حالت عریض و فوق‌عریض وجود دارد که عریض، برشی ۶.۵ مگاپیکسلی روی سنسور است و احتمالا همان چیزی باشد که برای عکاسی سلفی تک نفره مورد استفاده قرار می‌گیرد. حالت فوق‌عریض هم می‌تواند به عکاسی سلفی چند نفره کمک شایانی کند.

گلکسی نوت ۲۰ از یک باتری با ظرفیت ۴۳۰۰ میلی‌آمپر ساعت استفاده می‌کند که می‌تواند یک روز کامل را دوام بیاورد و در انتها ۲۰ درصد شارژ هم باقی بگذارد. میزان باتری در قیاس با سخت‌افزار گوشی کمی نگران‌کننده است، به خصوص اگر از کاربرانی باشید که از گوشی خود به صورت ممتد استفاده می‌کنید. در این صورت شاید به شب نکشیده، مجبور شوید گوشی را به شارژ بزنید.

پخش ویدیو ۹۰ دقیقه‌ای با حداکثر روشنایی، ۱۱ درصد از باتری را خالی می‌کند که البته یک نتیجه با توجه به صفحه‌نمایش محسوب می‌شود.

در داخل جعبه نوت ۲۰ یک عدد شارژر ۲۵ واتی قرار دارد که می‌تواند در ۳۰ دقیقه، ۳۸ درصد گوشی را از صفر شارژ کند. این سرعت در بهترین حالت معمولی است و نمی‌تواند رقابتی باشد. با این حال نوت ۲۰ از شارژ بی‌سیم ۱۵ ولتی و شارژ بی‌سیم معکوس هم پشتیبانی می‌کند. این برای کسانی که از هدفون‌های بی‌سیم با استاندارد Qi استفاده می‌کنند می‌تواند فوق‌العاده باشد.


گوشی موبایل گوگل مدل Pixel 6 5G

ظرفیت ۱۲۸ گیگابایت و رم ۸ گیگابایت | از ۲۲,۹۸۰,۰۰۰ تا ۲۳,۲۰۰,۰۰۰ تومان
ظرفیت ۲۵۶ گیگابایت و رم ۸ گیگابایت | از ۲۶,۰۰۰,۰۰۰ تا ۲۷,۰۰۰,۰۰۰ تومان

نقاط قوت
  • طراحی ماژول دوربین به صورت افقی منحصر به فرد و جالب است
  • پیاده‌سازی فوق‌العاده زیبا و کاربردی رابط کاربری + پشتیبانی گسترده نرم‌افزاری و به‌روزرسانی‌های منظم
  • عملکرد عالی چیپ‌ست اختصاصی Tensor گوگل
  • کیفیت عالی عکس‌برداری و فیلم‌برداری به همراه امکانات زیاد نرم‌افزاری 
نقاط ضعف
  • برآمدگی ماژول دوربین زیاد است
  • عدم وجود نرخ نوسازی تصویر ۱۲۰ هرتز
  • شارژ حداکثر ۱۵ واتی که نسبت به رقبا بسیار ضعیف‌تر است
  • موجودی کم در بازار 

تاریخ عرضه آبان ۱۴۰۰
ابعاد ۸.۹×۷۴.۸×۱۵۸.۶ میلی‌متر
وزن ۲۰۷ گرم
جنس بدنه قاب جلو از جنس شیشه مجهز به گوریلا گلس ویکتوس
قاب پشت از شیشه گوریلا گلس ۶
فریم آلومینیوم
صفحه‌ نمایش ۶.۴ اینچ
AMOLED | 90Hz
رزولوشن تصویر ۱۰۸۰ × ۲۴۰۰ پیکسل با تراکم ۴۱۱ پیکسل بر اینچ
سیستم عامل Android 12
چیپ‌ست Google Tensor (5 nm)
پردازنده مرکزی Octa-core (2×2.80 GHz Cortex-X1 & 2×2.25 GHz Cortex-A76 & 4×1.80 GHz Cortex-A55)
پردازنده گرافیکی Mali-G78 MP20
حافظه رم ۸ گیگابایت
فضای ذخیره‌سازی ۱۲۸ گیگابایت
درگاه کارت حافظه ندارد
دوربین اصلی سنسور ۵۰ مگاپیکسلی عریض
سنسور ۱۲ مگاپیکسلی فوق‌عریض
فیلمبرداری ۴K@30/60fps, 1080p@30/60/120/240fps; gyro-EIS, OIS
دوربین سلفی سنسور ۸ مگاپیکسلی عریض
فیلمبرداری ۱۰۸۰p@30fps
صدا اسپیکر استریو
بدون جک ۳.۵ میلی‌متری
درگاه‌های ارتباطی USB Type-C 3.1
شبکه‌های ارتباطی ۵G، ۴G، ۳G، ۲G
تعداد سیم‌کارت ۲
سنسور اثر انگشت دارد (زیر نمایشگر)
باتری لیتیوم-یونی ۴۶۱۴ میلی‌آمپرساعتی
فست شارژ ۳۰ وات
فست شارژ بی‌سیم ۲۱ وات
شارژ معکوس

گوگل که در واقع می‌توان آن را در مرکز اکوسیستم اندروید دانست، سال‌هاست که سعی دارد با گوشی‌های «پیکسل»، بهترین تلفن‌های هوشمند اندرویدی را به بازار عرضه کند که البته رقابت سختی را با امثال سامسونگ، شیائومی و ده‌ها کمپانی دیگر در این زمینه دارد. گوگل این بار با گوشی گوگل پیکسل ۶ وارد عرصه رقابت شده که تفاوت‌ها و بهبود‌های اساسی نسبت به نسخه‌های قبلی خود دارد، به خصوص که این بار گوگل از پردازنده اختصاصی خود به نام Tensor برای قدرت‌دهی به گوشی پرچم‌دارش استفاده کرده است.

اگر قرار بود گوگل تمام ویژگی‌های گوشی‌های قبلی خود را جمع‌آوری کند و چیزهای جدیدی را به آن‌ها اضافه کند، پیکسل ۶ از پس این قضیه طوری برآمده که انگار تا قبل از آن گوگل هیچ پرچمداری را به بازار عرضه نکرده است.

گوگل در پیکسل ۶ از ظاهری متمایز از نسل‌های قبلی استفاده کرده است که شاید واضح‌ترین آن، ماژول دوربین‌های پشت است. متفاوت از هر گوشی اندرویدی دیگر، گوگل طراحی افقی را برای ماژول دوربین‌های خود انتخاب کرده و همه را در یک خط افقی و قالبی منظم که کمی هم بیرون زده‌ است جای داده. چون این برجستگی صرفا مایل به یک طرف نیست، وقتی گوشی را روی یک سطح صاف قرار می‌دهید هیچ لرزش یا لقی ندارد.

جنس بدنه در پشت و جلو از شیشه مجهز به گوریلا گس ۶ و ویکتوس است و فریم از فلز آلومینیوم ساخته شده که جلوه بسیار خوب و مستحکمی به پرچمدار گوگل داده است. در جلوی گوشی می‌توان بریدگی دوربین سلفی را در مرکز بالا مشاهده کرد و اسکنر اثر انگشت هم در زیر صفحه‌نمایش قرار گرفته است. این حسگر آنقدرها هم حساس نیست و باید انگشت را روی آن فشار داد تا پاسخگو باشد. در مقام مقایسه، این اسکنر از حسگر اثرانگشت گلکسی S21 اولترا کندتر است. البته که گوگل باید برای بهبود هر چه بهتر این حسگر اقدامات لازم را انجام دهد.

گوگل پیکسل ۶ دارای استاندارد IP68 مقاوم در برابر آب و گرد و غبار است که می‌تواند تا نیم ساعت در عمق ۱.۵ متری آب دوام بیاورد. از لحاظ ابعاد و ضخامت، با وجود اینکه صفحه‌نمایش ۶.۴ اینچ است، اما بدنه ضخیم‌تر و بزرگ‌تر از آیفون ۱۳ و سامسونگ گلکسی اس ۲۱ به نظر می‌آید. همچنین پیکسل ۶ حدود ۲۰۷ گرم وزن دارد که آن را در رده گوشی‌های سنگین‌ وزن قرار می‌دهد.

همان‌طور که گفتیم، گوگل پیکسل ۶ صفحه‌نمایش ۶.۴ اینچ از نوع AMOLED دارد. بسیاری این سایز صفحه‌نمایش را ایده‌آل‌ترین و بهترین می‌دانند چون نه کوچک است و نه بزرگ. وضوح تصویر در این نمایشگر ۲۴۰۰ در ۱۰۸۰ پیکسل است و حاشیه‌های جلوی گوشی آنقدر نازک هستند که بیشترین فضا به نمایشگر اختصاص داده شده است. رنگ‌ها در این نمایشگر خوب و طبیعی هستند، اما طیف رنگی sRGB در این گوشی کمی کمتر از آیفون ۱۳ و گلکسی S21 و وان‌پلاس ۹ است.

در تست‌های انجام شده و در بالاترین حد روشنایی که ۸۴۳ نیت بود، نمایشگر عملکرد خوبی به جا گذاشت با اینکه کمی حس می‌شود روشنایی آنقدر که باید بالا نیست. با این حال این شدت روشنایی از برخی گوشی‌های اپل، سامسونگ و وان‌پلاس بیشتر است.

کلیدی‌ترین بخش گوشی گوگل پیکسل ۶، تراشه Tensor و عملکرد سخت‌افزاری گوشی است. گوگل با طراحی و پیاده‌سازی این چیپ‌ست اختصاصی در گوشی‌های پیکسل ۶، سعی دارد تا با کوالکام و حتی اپل رقابت کند و این قدم را به خوبی برداشته است. Tensor چیپ‌ستی بسیار بهینه و خوب است که قابلیت‌های زیادی به خصوص برای افزایش کیفیت دوربین‌ها دارد.

چیپ‌ست Tensor را در مقام مقایسه می‌توان تقریبا در رده چیپ‌ست اسنپدراگون ۸۸۸ قرار داد که البته در چند بخش عقب‌تر می‌ایستد، اما کارایی و عملکردی که ارائه می‌دهد برای هر کاربری مناسب است. در بنچمارک Geekbench 5، پیکسل ۶ امتیاز تک هسته‌ای و چند هسته‌ای را به ترتیب ۱۰۲۹ و ۲۶۹۶ کسب کرد. هر دو عدد پشت سر گوشی‌های گلکسی S21 و وان پلاس ۹ است که از اسنپدراگون ۸۸۸ استفاده می‌کنند. یا توجه به اینکه تراشه A15 آیفون ۱۳ هم قوی‌تر از اسپندراگون ۸۸۸ است، پس گوگل پیکسل ۶ از آیفون ۱۳ نیز در بخش چیپ‌ست شکست می‌خورد.

در بحث پردازش گرافیکی، چیپ‌ست تنسور به خوبی با سایر پرچمداران رقابت می‌کند و نتایج ثبت شده در بنچ‌مارک Wild Life Unlimited 3DMark، برابر با وان‌پلاس ۹ و گلکسی S21 است. در این میان فقط آیفون ۱۳ است که می‌تواند تا ۱.۵ برابر پرسرعت‌تر از گوشی‌های نام‌برده شده راندمان گرافیکی داشته باشد.

اجرای بازی‌های سنگین مانند Call of Duty Mobile و PUBG Mobile در پیکسل ۶ راحت و با کیفیت بسیار بالایی انجام می‌شود. چیپ‌ست تنسور به مانند اسنپدراگون برای انجام بازی‌ها کاملا بهینه است و مشکل خاصی در پردازش گرافیکی و فنی نخواهید داشت. حتی گوگل برای اجرای بازی‌ها، داشبوردی مخصوص طراحی کرده که به وسیله آن می‌توان تعادل خوبی بین کیفیت و بازدهی و میزان مصرف باتری لحاظ کرد.

گوگل پیکسل ۶ در بخش دوربین نسبت به نسل قبلی بهبودها و پیشرفت‌های زیادی داشته است. این بار به جای سنسور ۱۲.۲ مگاپیکسلی، با یک سنسور دوربین ۵۰ مگاپیکسلی مواجه هستیم که از کیفیت خوبی برخوردار است. دوربین دوم هم یک سنسور ۱۲ مگاپیکسلی فوق‌عریض است که آن هم کار خود را به خوبی انجام می‌دهد.

دوربین‌های پیکسل ۶ به مجموعه‌ای از ترفند‌ها و عملکردهای نرم‌افزاری طراحی شده توسط گوگل مجهز است که توسط «عکاسی محاسباتی» ارائه می‌شود. مجموعه ابزارهای امسال شامل توانایی پاک‌ کردن آسان افراد و اشیایی است که پس‌زمینه عکس‌های‌تا را شلوغ کرده تا تبدیل عکس‌های ثابت به تصاویر اکشن با اعمال تاری هنری تا متدی برای حذف تاری از چهره‌ افراد یا بهبود نحوه ثبت رنگ پوست توسط دوربین‌ها، کارهایی است که گوگل در اختیار کاربرانش قرار می‌دهد.

دوربین اصلی پیکسل ۶ در روشنایی روز تصاویر فوق‌العاده‌ای را ثبت می‌کند. ما شاهد کنتراست بالا در کنار محدوده دینامیکی گسترده و خوبی هستیم. رنگ‌ها زنده هستند و سنسور آن‌ها را اشباع نمی‌کند که این خیلی خوب است. وضوح تصاویر عالی است و نویزی را در این نتایج مشاهده نمی‌کنید.

پیکسل ۶ دوربین تله‌فوتو ندارد، اما دارای دکمه زوم ۲ برابری در نرم‌افزار است. با اینکه وضوح در این زوم عالی نیست، اما نتیجه به شکلی است که می‌توان از تصاویر راضی بود و از آن‌ها استفاده کرد.

دوربین فوق‌عریض پیکسل ۶ آنقدر‌ها هم عریض نیست، یعنی در مقایسه با دوربین‌های عریض گوشی‌های رقیب، مقداری زاویه دید محدودتر است. با این حال این سنسور عکس‌های خوبی را ثبت می‌کند. با اینکه جزئیات در تصاویر زیاد است، اما نویز هم مشاهده می‌شود. گوشه‌های تصویر کمتر کشیده یا تار می‌شوند و این نشانه خوبی برای دوربین فوق‌عریض پیکسل ۶ است.

عکاسی در شب با پیکسل ۶ بسیار خوب و پرکاربرد است. میزان نوردهی مناسب و متعادل است و رنگ‌ها دقیق و زنده ثبت می‌شود. با اینکه سایه‌ها کمی مات می‌شوند، اما با این کار نویزها مشخص نمی‌شوند و در کل نتیجه، تصویری با کیفیت و کاربردی از آب در می‌آید.

دوربین سلفی ۸ مگاپیکسلی در گوگل پیکسل ۶ از کیفیت و وضوح بالایی برخوردار است و تصاویر را با کمترین نویز ممکن ثبت می‌کند. محدوده دینامیکی عالی است و حتی صحنه‌هایی با نور پس‌زمینه قوی هم به خوبی رندر می‌شوند. رنگ‌ها باز هم طبیعی و خوب ثبت شده و در کل می‌توان از دوربین سلفی این دوربین برای ثبت تصاویر به یادماندنی استفاده کرد.

گوگل پیکسل ۶ در بخش فیلم‌برداری پر از قابلیت‌ها و حالت‌های متنوع است که می‌تواند سرگرم‌کننده و کاربردی باشند. دوربین اصلی می‌تواند تا وضوح ۴K و نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه ویدیو ضبط کند. دوربین فوق‌عریض هم با وضوح ۴K می‌تواند تا نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه ویدیو ضبط کند. یک ویژگی خوب، امکان ضبط ویدیو ۴K@60fps با زوم دو برابری است که از کیفیت مطلوبی هم برخوردار است.

نوردهی و محدوده دینامیکی در حالت فیلم‌برداری دقیق و عالی است. رنگ‌ها زنده هستند و از لحاظ وضوح و جزئیات با رقبای اپلی و سامسونگ برابری می‌کند، اما همه آن‌ها کمی پایین‌تر از شیائومی Mi 11 Ultra هستند.

فیلم‌برداری ۴K با سنسور فوق‌عریض قابل قبول است و تطابق عالی در رنگ‌ها و محدوده دینامیکی با دوربین اصلی، تحسین‌برانگیز است. پیکسل ۶ دارای گزینه تثبیت‌کننده دیجیتال و انتخاب‌گر حالت تثبیت‌کننده دقیق‌تر در منظره‌یاب است. پیش‌فرض استاندارد است و کار خود را به خوبی انجام می‌دهد. ویدیوهایی که در حالت پیاده‌روی یا حرکت ثبت می‌کنید به واسطه این تثبیت‌کننده صاف و تقریبا ثابت در می‌آیند و نتایج خوبی را حتی در سنسور فوق‌عریض به ثبت می‌رسانند.

در آخر به باتری می‌رسیم، جایی که پیکسل ۶ از یک باتری ۴۶۱۴ میلی‌آمپر ساعتی استفاده کرده که کمی کوچک‌تر از باتری ۵۰۰۳ میلی‌آمپر ساعتی مدل پرو است. اما این باتری برای نمایشگر و چیپ‌ست کاملا مناسب است. این باتری می‌تواند یک روز کامل و شلوغ را اکثرا پشتیبانی کند، اما شاید بعضی روزها مجبور شوید گوشی را در آخر شب به شارژ بزنید.

در آزمایش‌های انجام شده، پیکسل ۶ توانست ۲۰ ساعت در حالت آفلاین و تنظیمات ۶۰ هرتز ویدیو بخش کند. وب‌گردی با استفاده از وای‌فای ۱۲.۵ ساعت می‌تواند باشد. اگر به دنبال افزایش عمر باتری هستید، صفحه‌نمایش را از ۹۰ هرتز به ۶۰ هرتز تغییر دهید تا نتایج ملموسی را مشاهده کنید.

متاسفانه گوگل پیکسل ۶ بدون شارژر عرضه شده است. گوگل با استفاده از آداپتور ۳۰ واتی جدید خود می‌تواند در عرض ۳۰ دقیقه، ۵۰ درصد باتری را از صفر شارژ کند. اگر قبلا گوشی پیکسل داشته‌اید و شارژر آن ۱۸ واتی است، نتیجه فقط کمی کم‌تر از آزمایش انجام شده خواهد بود.


گوشی موبایل سامسونگ Galaxy Z Flip3 5G

ظرفیت ۱۲۸ گیگابایت و رم ۸ گیگابایت | از ۲۴,۰۰۰,۰۰۰ تا ۲۴,۵۰۰,۰۰۰ تومان
ظرفیت ۲۵۶ گیگابایت و رم ۸ گیگابایت | از ۲۶,۰۰۰,۰۰۰ تا ۲۷,۰۰۰,۰۰۰ تومان

نقاط قوت
  • مقرون به صرفه‌ترین گوشی تاشو تاکنون
  • طراحی خیره‌کننده به خصوص برای قابلیت تاشوندگی و بهبود بسیار زیاد نسبت به نسل‌های قبلی
  • استاندارد بالای IPX8 برای مقاومت در برابر آب 
  • صفحه‌نمایش فوق‌العاده با کیفیت ۱۲۰ هرتزی، روشن و با رنگ‌های دقیق
  • صفحه‌نمایش کاور بزرگتر شده و کاربردی است
نقاط ضعف
  • عمر محدود باتری و شارژ کند ۱۵ واتی
  • کیفیت دوربین‌ها نسبت به هزینه‌ای که پرداخت می‌کنید کم‌تر است
  • رزولوشن پایین‌تر از سایر پرچمداران سامسونگ
  • در هنگام بسته بودن گوشی، تصاویر سلفی به صورت مربعی و با کادربندی ضعیف ثبت می‌شوند
خرید سامسونگ Galaxy Z Flip3 5G از دیجی‌کالا

بهترین گوشی پرچم‌دار

تاریخ عرضه مرداد ۱۴۰۰
ابعاد ۱۶۶×۷۲٫۲×۶٫۹ میلی‌متر
وزن ۱۸۳ گرم
جنس بدنه  قاب جلو ساخته شده از جنس پلاستیک
قاب پشت از جنس شیشه با محافظ گوریلا گلس
فریم آلومینیومی
گواهینامه IPX8 مقاوم در برابر گرد و غبار و آب تا عمق ۱٫۵ متر و به مدت ۳۰ دقیقه
تاشو
صفحه‌ نمایش ۶.۷ اینچ
Foldable Dynamic AMOLED 2X 120Hz
رزولوشن تصویر ۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل با تراکم ۴۰۷ پیکسل بر اینچ
صفحه‌نمایش دوم:
رزولوشن ۵۱۲ × ۲۶۰ با تراکم ۳۰۲ پیکسل در هر اینچ
سیستم عامل Android 12, One UI 4.0
چیپ‌ست Qualcomm SM8350 Snapdragon 888 5G (5 nm)
پردازنده مرکزی Octa-core (1×2.84 GHz Kryo 680 & 3×2.42 GHz Kryo 680 & 4×1.80 GHz Kryo 680)
پردازنده گرافیکی Adreno 660
حافظه رم ۸ گیگابایت
فضای ذخیره‌سازی ۱۲۸ گیگابایت
درگاه کارت حافظه ندارد
دوربین اصلی سنسور ۱۲ مگاپیکسلی عریض
سنسور ۱۲ مگاپیکسلی فوق‌عریض
فیلمبرداری ۴K@30/60fps, 1080p@60/240fps, 720p@960fps
دوربین سلفی سنسور ۱۰ مگاپیکسلی عریض
فیلمبرداری ۴K@30fps
صدا اسپیکر استریو
جک ۳.۵ میلی‌متری ندارد
صدا با کیفیت ۳۲ بیت / ۳۸۴kHz
تنظیم شده توسط برند AKG
درگاه‌های ارتباطی USB Type-C 2.0
شبکه‌های ارتباطی ۵G، ۴G، ۳G، ۲G
تعداد سیم‌کارت ۲
سنسور اثر انگشت دارد (قاب کناری)
باتری
لیتیوم-یونی ۳۳۰۰ میلی‌آمپرساعتی
فست‌ شارژ ۱۵ وات
فست‌ شارژ بی‌سیم ۱۰ وات
شارژ معکوس ۴.۵ وات

حالا شاید بهترین زمان ممکن باشد که از کلیشه‌های سال‌های گذشته‌ی گوشی‌های هوشمند خارج بشویم و به یک ایده‌ که البته، در زمان‌های دور یک جور رسم بین گوشی‌های همراه بود، روی بیاوریم. نسل جدید گوشی‌های تاشو Flip سامسونگ، نه تنها به خاطر شکل ظاهری جالب‌اش، بلکه به‌عنوان یک پرچم‌دار خاص، محصولی جذاب برای کسانی است که می‌خواهند از هر لحاظی منحصربه‌فرد جلوه کنند.

سامسونگ گلکسی Z Flip 3 5G یک گوشی متفاوت از هر چیزی است که این روزها مشاهده می‌کنید. هنگامی که این گوشی را تا می‌کنید، در کف دست جا می‌شود. در حالت باز شده، گوشی بسیار باریک به نظر می‌رسد و دقیقا مانند یک گوشی هوشمند معمولی دیده می‌شود. بنابر این شما محصولی را به دست گرفتید که دو شکل خاص به خود می‌گیرد.

وقتی گوشی را تا می‌کنید، مطمئنا ضخیم‌تر از هر گوشی دیگری می‌شود. این ضخامت ۱۵.۹ میلی‌متر است. اما با این حال باز اندازه کوچکی دارد و به راحتی در جیب جا می‌شود. وزن ۱۸۳ گرمی گلکسی Z Flip 3 5G هم نشان‌دهنده سبک بودن آن و مهم‌تر، راحتی آن در دست است.

سامسونگ در این گوشی اسکنر اثر انگشت را به دکمه پاور انتقال داده تا دسترسی به آن راحت‌تر باشد. همچنین مثل همیشه می‌توان از الگو، پین و رمز عبور معمولی یا امکان تشخیص چهره برای باز کردن قفل گوشی استفاده کرد. البته در تجربه بعضی افراد، دسترسی به دکمه اسکنر اثر انگشت خیلی راحت نبوده که این قضیه با استفاده ممتد و گذشت زمان تا حدودی برطرف می‌شود.

یکی از بزرگترین تغییرات در ساخت گلکسی Z Flip 3 5G سامسونگ، کیفیت متریال آن است. مانند گلکسی Z Fold 3 5G، با یکی از محکم‌ترین و سخت‌ترین گوشی‌های سامسونگ رو‌به‌رو هستیم. این گوشی از آلومینیوم Armor با دوام و شیشه گوریلا گلاس ویکتوس استفاده کرده و دارای بالاترین گواهی IPX8 است که گوشی را حتی در مقابل غرق شدن در آب هم محافظت می‌کند. لولاهای باز و بسته شونده گوشی محکم هستند و وقتی گوشی را تا می‌کنید، صدای کلیک می‌شنوید. در کل کیفیت ساخت این گوشی مثال‌زدنی و بی‌نظیر است.

گلکسی Z Flip 3 5G دارای دو صفحه‌نمایش است. صفحه‌نمایش بیرونی تنها ۱.۹ اینچ اندازه دارد و از پنل سوپر آمولد ساخته شده است که وضوحی برابر با ۲۶۰ در ۵۱۲ پیکسل در اختیار دارد. این صفحه برای نمایش نوتیفیکیشن‌ها و افزودن انواع و اقسام ویجت‌ها مانند موسیقی، آب‌و‌هوا، تنظیم هشدارها و هر چیز دیگری کاربرد دارد. استفاده از این صفحه‌نمایش به طرز شگفت‌آوری طبیعی و راحت به نظر می‌رسد و خیلی زود برای چک‌ کردن پیام‌ها و کارهای دیگر، به آن عادت می‌کنید و نیازی به بازکردن گوشی نمی‌بینید.

اما صفحه‌نمایش اصلی و بزرگ این گوشی ۶.۷ اینچ اندازه دارد و از نوع داینامیک AMOLED 2X با وضوح Full-HD+ است و نرخ تازه‌سازی آن ۱۲۰ هرتز از نوع تطبیقی است که باعث می‌شود اسکرول و کشیدن انگشت روی صفحه بسیار نرم به نظر برسد. انجام بازی و وب‌گردی با چنین صفحه‌نمایشی بی‌دردسر، سریع و باکیفیت است.

صفحه‌نمایش رنگ‌ها را دقیق و البته روشن نشان می‌دهد. البته بلند بودن گوشی سبب می‌شود وقتی ویدیویی را به صورت افقی تماشا می‌کنید، در دو طرف نوار سیاه‌رنگ مشاهده کنید، اما در بعضی بازی‌ها یا هنگام خواندن مطلب، وب‌گردی یا هر چیز دیگری، این صفحه بلند کارایی خوبی دارد.

یکی از مسائلی که در این گوشی به چشم می‌آید،‌ چین‌خوردگی وسط گوشی به خاطر قابلیت تاشوندگی آن است. سامسونگ در این گوشی سعی کرده تا چین‌خوردگی را نسبت به نسل‌های قبلی تا حد زیادی بهبود ببخشد و در این زمینه بسیار موفق بوده است. در هنگام کار با گوشی کمتر متوجه این چین‌خوردگی می‌شوید. با این حال، چین‌خوردگی مشکلاتی را هم به همراه می‌آورد. برای مثال بعضی وقت‌ها صفحه در قسمت چین‌خوردگی پاسخگوی ضربات انگشت نیست، اما این قضیه مشکل‌ساز نخواهد بود.

گلکسی Z Flip 3 5G از پردازنده پرقدرت اسنپدراگون ۸۸۸ استفاده می‌کند که تا قبل از ورود پردازنده GEN 1 اسنپدراگون، به عنوان قوی‌ترین چیپ‌ست اندرویدی شناخته می‌شد. با وجود این چیپ‌ست در کنار ۸ گیگابایت حافظه رم و ۱۲۸ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی، دیگر هیچ مشکلی برای اجرای بازی‌های سنگین یا عملکردهای روزانه نخواهید داشت. بازی‌ها به بهترین شکل ممکن در این گوشی اجرا می‌شوند و می‌توانید تنظیمات گرافیکی را تا بالاترین حد ممکن قرار دهید. ویژگی ۱۲۰ هرتز بودن تصویر هم می‌تواند تجربه انجام بازی‌ها و هر برنامه دیگری را بهبود ببخشد و لذت‌بخش‌تر کند.

در مقام مقایسه و با توجه به تست‌هایی که از طریق GeekBench 5 به دست آمده، می‌توانیم گلکسی Z Flip 3 5G را در رده گوشی خوب گلکسی S21 پلاس قرار دهیم.

گوشی گلکسی Z Flip 3 5G را نمی‌توان محصولی بر پایه دوربین‌های آن دانست و اساسا نباید از دوربین‌های این گوشی انتظارات عجیبی داشته باشید، اما اصلا هم با چیز بدی رو‌به‌رو نیستیم و دوربین‌ها کار خود را به خوبی انجام می‌دهند.

ماژول دوربین‌های پشت از یک سنسور دوربین اصلی ۱۲ مگاپیکسلی و یک دوربین فوق‌عریض ۱۲ مگاپیکسلی تشکیل شده‌اند. دوربین اصلی تصاویر خوبی را در نور روز یا محیطی پر نور ثبت می‌کند. رنگ‌ها زنده با کنتراست بالا و محدوده دینامیکی خوب هستند اما تفاوت‌هایی از لحاظ کیفی با گوشی‌های هزار دلاری دیگر دارند.

بافت‌های شلوغ در سوژه‌های مختلف مانند چمن یا درختان به خاطر وجود HDR و قابلیت شفاف‌سازی بعضی وقت‌ها ظاهری آشفته و درهمی می‌گیرند که نتیجه پردازش بیش از حد آن‌ها است. اما ثبت تصویر از سوژه‌هایی که جزئیات زیاد ندارند خیلی بهتر است.

عکس‌های فوق‌عریض هم قابل قبول هستند اما نه به اندازه پولی که برای گوشی پرداخت کرده‌اید. به مانند بسیاری از دوربین‌های فوق‌عریض، به خصوص در گوشی‌های میان‌رده، لبه‌ها و گوشه‌های تصویر کشیده می‌شوند اما تصویر در مرکز وضوح خوبی دارد. رنگ‌ها خوشایند هستند و خوشبختانه به دوربین اصلی بسیار نزدیک است، ولی محدوده دینامیکی به اندازه رقبا گسترده نیست.

در نور کم گلکسی Z Flip3 5G حالت شب خودکار خود را اعمال می‌کند. نوردهی خوب است و دامنه دینامیک در کنار رنگ‌ها عالی به نظر می‌رسد. پیکسل‌ها جزئیات خوبی دارند اما عالی نیستند. با این حال نتایج عکس‌هایی واضح و خوب است که می‌تواند از آنها استفاده کرد.

دوربین سلفی ۱۰ مگاپیکسلی که در داخل و بالای صفحه‌نمایش اصلی قرار دارد، ۱۰ مگاپیکسل است و کیفیت خوبی را در ثبت تصاویر سلفی دارد. با این حال یکی از مزیت‌های بزرگ گوشی Z Flip3 5G، امکان استفاده از دوربین اصلی برای تصویربرداری سلفی است.

به لطف وجود نمایشگر دوم، می‌توان اپلیکیشن دوربین را روی این صفحه‌نمایش آورد و از دوربین اصلی برای ثبت تصویر سلفی استفاده کرد. در اینجا می‌توان ادعا کرد که تصاویر سلفی ثبت شده به این روش از بسیاری از دوربین‌های سلفی گوشی‌های دیگر با کیفیت‌تر و بهتر انداخته شده است.

وجود همین صفحه‌نمایش دوم و استفاده از دوربین اصلی در ژست سلفی، باعث می‌شود تا بتوان از این گوشی برای فیلم‌برداری Vlog هم استفاده کرد. گلکسی Z Flip3 5G با هر سه دوربین خود تا وضوح ۴K ویدیو ضبط می‌کند. دوربین پشتی اصلی و دوربین سلفی قادر به ضبط ویدیو با وضوح و نرخ فریم ۴K@60fps هستند در حالی که دوربین فوق‌عریض نمی‌تواند روی نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه ضبط کند.

کیفیت ویدیوهای ضبط شده با دوربین اصلی خوب است اما اشکالاتی هم دارد. جزئیات زیاد است که در نتیجه نویز هم در آن دیده می‌شود. رنگ‌ها مشخص هستند و محدوده دینامیکی خوب و گسترده است. دوربین فوق‌عریض در کمال تعجب، کمتر از مشکلات نویز یا پردازش دوربین رنج می‌برد و رنگ‌ها خوب و دقیق و محدوده دینامیکی گسترده است.

تثبیت‌کننده دیجیتالی برای دوربین‌های اصلی و فوق‌عریض خوب کار می‌کند و می‌توان به وسیله آن، لرزش دوربین ناشی از راه رفتن را به خوبی گرفت.

گلکسی Z Flip3 5G دارای باتری با ظرفیت ۳۳۰۰ میلی‌آمپر ساعت است که از بسیاری از باتری‌های سایر گوشی‌های همرده و قیمت کمتر و ضعیف‌تر است. با این حال می‌تواند اکثرا تا یک روز را دوام بیاورد. نمایش یک ویدیو دو ساعته با روشنایی کامل می‌تواند ۱۴ درصد از شارژ را کم کند.

شارژ مجدد گوشی از صفر حدود یک ساعت طول می‌کشد. هیچ شارژری در داخل جعبه وجود ندارد و شما می‌توانید حداکثر یک شارژر ۱۵ وات برای گوشی تهیه کنید. این هم جزو مواردی است که نسبت به سایر گوشی‌های دیگر کمی عقب‌افتاده‌تر به نظر می‌رسد.

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه