چرا انیمه‌ی «شهر اشباح» مناسب بچه‌ها نیست؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
شهر اشباح

محصولات استودیو جیبلی میان انیمه­‌ها همیشه از سایرین تحسین برانگیزترند و معمولاً از «شهر اشباح» (Spirited Away)، شاهکار اسکاربرده‌ی هایائو میازاکی، به عنوان یکی از بهترین­‌ها یاد می‌­شود. این انیمه‌ی پرطرفدار که فروش بسیاری بالایی هم میان انیمه‌های اکران‌شده در سینما داشت در زمان اکران هم تحسین منتقدان و هم تماشاگران را برانگیخت و هنوز هم چنین است.

بهترین توصیف برای داستان «شهر اشباح»، «آلیس در سرزمین عجایب» شرقی­ است. خط داستانی دختر بچه­‌ای به نام چیهیرو را دنبال می­‌کند که از خانواده‌اش جدا و در یک مبارزه‌­ی قدرت ماورایی در حمامی جادویی پر از موجودات مرموز گرفتار می‌شود. با اینکه داستان بسیار شگفت‌­انگیز و زیباست، لحظاتی در فیلم وجود دارد که ممکن است مناسب بچه‎‌­ها نباشد. به گفته‌ی وبسایت Common Sense Media، این فیلم برای بچه­‌های زیر نُه سال توصیه نشده است. با این اوصاف، سؤالی که مطرح می‌شود این است که کدام لحظات این فیلم شاید برای بچه­‌های کوچک نگران‌کننده باشد؟

در مقاله‌ای که به تازگی از لوپر منتشر شده است، نویسنده برای پاسخ به این پرسش به بحثی در بخش انیمه‌ی وبسایت ردیت رجوع کرده است. در این بحث کاربری روایت خود را از تماشای «شهر اشباح» در سن حساس کودکی به اشتراک گذاشته و گفته است: «پنج سالم بود که مادرم من را برد «شهر اشباح» را ببینم. اینکه مردم به خوک تبدیل می­‌شدند من را خیلی ترساند. تا هفته­‌ها کابوس می‌­دیدم.»

این اشاره به صحنه­‌ای در ابتدای فیلم دارد که پدر و مادر چیهیرو به خاطر پرخوری­‌شان مجازات می‌شوند. در این صحنه، این دو با ولع و سر و صدا شروع می‌کنند به غذا خوردن که به نظر تمامی ندارد، تا اینکه هر دو را جادوگر مزدور به خوک تبدیل می‌کند. بدون شک بازنمایی تصویر انسان از پرخوری و تعبیر آن به تبدیل شدن به خوک یکی از تکان‌دهنده‌ترین لحظات «شهر اشباح» است؛ همان لحظه‌ای که به تو هشدار می‌دهد قرار است با فیلمی سخت مواجه باشی، که تو را به فکر فرو ببرد و به چالش بیندازد. اما این تازه شروه ماجراست. از این لحظه به بعد، چیهیرو بیشتر اوقات را در این دنیای عجیب جدید به تنهایی می‌گذراند و در هزارتویی تقریباً درک‌ناپذیر باید برای نجات جانش از خودش محافظت کند.

البته قابل درک است که چرا بچه­‌های کوچک ممکن است از جهات مختلف از چنین چیزی بترسد. به هر حال، بچه‌ای تنها در دنیایی مرموز و خطرناک که مادر و پدر به خوک‌تبدیل‌شده‌اش را گم کرده است، ترس هم دارد. بنابراین این کاربر تنها نیست. کاربر دیگری به نام جکرل نوشته است: «من هم دقیقاً همین تجربه را داشتم. فکر می­‌کنم وقتی خیلی بچه بودم، این فیلم را از تلویزیون دیدم و آن صحنه­‌ی خاص، من را خیلی ترساند.»

کاربر دیگری هم به این بحث اضافه می‌شود تا از خاطراتش بگوید، از اینکه در سن کم مانگای این انیمه را می­‌خواند و چطور صحنه­‌های دیگر هم اذیتش کرد. او گفته است: «من وقتی هشت سالم بود، اول مانگای اقتباسی‌اش را خواندم و شخصیت بی­‌صورت من را خیلی ترساند.» بی­‌صورت یک موجود عجیب و پرخور در مرکزیت داستان «شهر اشباح» است.

البته همه‌ی کاربران این نظر را نداشتند. یکی از نظرات بیش از سایرین محبوب می‌گفت: «به احتمال زیاد این انیمه یکی از بهترین انیمه­‌های کل دوران است.» نظر شما درباره‌ی این انیمه چیست؟ آیا شما آن را برای بچه‌ها مناسب می‌دانید؟

منبع: looper

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۱۷ دیدگاه
  1. حسین

    این انیمه من در کودکی دیدم راستش من نفهمیدم چه اتفاق هایی می افتد فکر خوک شدن پدر مادر دختره فهمیدم ار ا نم نترسیدم بقه اثلا نفهمیدم چی به چی شد که بترسم🤣🤣

  2. زهرا

    برای من هم وقتی بچه بودم ترسناک بود ولی خواهرم و پسرخالم به راحتی نگاش میکردن. فکر میکردم من روحیه حساسی داشتم و برام جالب بود که افراد دیگه هم همین تجربه رو درمورد صحنه به خوک تبدیل شدن رو داشتن.

  3. PARSA

    من ۸ سالگی فناف بازی میکردم با اون جامپ اسکراش یه لرزش میکرد بدنم

  4. نیما

    انیمیشن قشنگی بود و انقدرهام که شما توصیف کردین ترسناک نبود

  5. ماریا

    سلام من هم در کودکی و تنها این انیمه رو دیدم و با اینکه آدم ترسویی نیستم ولی بشدت ترسناک بود برام و حتی صحنه هایی ازش یادم بود اینقدر ترسیده بودم گنگ بود برام شخصیت‌ها و چیزای عجیبش و اون روحه تا اینکه بزرگ شدم و تو ۲۷سالگی میخواستم ببینمش واقعا کل وجودم پر از ترس شد و با اینکه دانلودش کردم میترسیدم ببینمش
    و حتی چهره جادوگره برام ترسناک بود ولی دیدم دوباره و دیگه نترسیدم فقط کمی اضطراب داشتم… نزارید واسه بچه ها…

    1. امین

      والله منم اینو دیدم انیمه قشنگی بود از لحاظ کیفی ولی ترسناک واس بچه 😥😥😥

  6. اسمم یادم نیست😐

    بچه خودش نباید ترسو باشع و از نظر من دیگه ۷ سال به بالا البته کسایی که از این جور چیزای ماورایی نترسن میتونن ببین من از ۷ سالگی با بابام فیلم جنگی میدیدم😐اگه راستش رو بخواید من خودم بچه بودم ارزو شداتم با جن دوس شم بره برام با سرعتش پول بیاره منم برم باهاش شهر بازی😐😂

  7. Ali

    من خودم ۴یالم بود با ۱۰۰۰ بار تو دیدم

  8. زهرا

    من این انیمه را اولین بار در کودکی دیدم و برعکس شما همان موقع به قدری برای من دلنشین بود که تا به امروز جزو چیز های زیبای کودکی هم به حساب میاید

    1. امیرمحمد

      وقتی کوچیک بودم اینو دیدم مثل همه اما نه از شبکه های ایرانی.
      چون اون زمان زیاد از ماهواره و ایران و ترکیه خبری نبود و دی وی دی مد بود و منم از اون زمان سی دی شو داشتم و همیشه مثل یه قرص هر روز میدیدمش.

  9. Arman

    من هفت سالم بود اینو سی بار دیدم,,,,,,

  10. نادیا

    نه
    اتفاقا خیلی خوبه این فیلم
    خود من که الانشم خیلی ترسوام تو ۸ سالگی فیلمو دیدم. اصنم نترسیدم…
    بادمه خودمو با چیهیرو تصور میکردم که کمکش میکنم که از اونجا بره…
    چقد خوب بوددد عررر

  11. s.s

    این فیلم سیصد بار از شبکه نهال پخش شد وقتی ۷،۸ سالم بود دیدمش واقعا ترسناک بود اصلا این انیمه مناسب بچه ها نیست الان ۱۲ سالمه هنوز ازش بدم میاد

    1. نمیخوام بدونی

      تو ترسویی

      من تو ۴ سالگی دیدمش و من خودم رو جای

      اون اشباح میذاشتم

      اما بهترین انیمه ای که تو عمرم دیدم انیمه

      (:دروغ تو در آپریل:) بود

    2. PARSA

      من ۱۱ سالمه ۶ سالگی دیدم زیادم مالی نبود حتی اون پیرزنه و روحه که شبیه پاپت توی پنج شب با فردی (فناف) بود

  12. Miss

    خیلی‌ خوب بود.

  13. ناشناس

    هالک رو ساخته

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X