یک گوشی اندرویدی به چه مقدار حافظه رم نیاز دارد؟

۲۹ مهر ۱۳۹۷ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه
حافظه رم

مدتی پیش مشخص شد که شرکت اوپو قصد دارد مدلی از گوشی Find X را روانه‌ی بازار کند که از ۱۰ گیگابایت حافظه رم بهره می‌برد. از طرفی دیگر، شیائومی هم تایید کرده گوشی می میکس ۳ مجهز به ۱۰ گیگابایت حافظه رم است. تمام این خبرها این سؤال را ایجاد می‌کند که یک گوشی اندرویدی واقعاً به چه مقدار حافظه رم نیاز دارد؟

نحوه‌ی کارکرد حافظه رم در اندروید

اول از هر چیزی، باید در رابطه با نحوه عملکرد حافظه رم در اندروید توضیحاتی را ارائه دهیم. اگر اهل استفاده از کامپیوترهای ویندوزی باشید، می‌دانید که هرچقدر حافظه رم بالاتر باشد، سیستم عملکرد روان‌تری دارد. اما کارکرد این حافظه برای گجت‌های اندرویدی این‌گونه نیست. سیستم‌عامل اندروید مبتنی بر هسته لینوکس است و این یعنی بر اساس قوانین متفاوتی عمل می‌کند. به همین خاطر در گجت‌های اندرویدی برای حافظه رم می‌توانیم به‌صورت مختصر و مفید این جمله را بیان کنیم: رم آزاد به معنای رم هدر رفته است.

حافظه رم

بنابراین، در اندروید برای اینکه بتوانید از اپلیکیشن‌های مختلف استفاده کنید، نیازی به آزادسازی این حافظه ندارید، زیرا این فرایند به‌صورت خودکار اتفاق می‌افتد. بیشتر افرادی که از سیستم‌های مبتنی بر لینوکس استفاده می‌کنند، چندان نگران حافظه رم نیستند.

با این حال، حافظه رم بسیار پایین می‌تواند مشکل‌زا شود. اگر سیستم از رم کافی بهره نبرد، ناچار به بستن برخی از برنامه‌های موجود در پس‌زمینه می‌شود. به‌عنوان مثال باید به اندروید آب‌نبات‌چوبی (Lollipop) اشاره کنیم که در زمینه‌ی مدیریت منابع بسیار تهاجمی‌تر از نسخه‌های قبلی کار می‌کرد. از آنجایی که در آن دوران بیشتر گوشی‌ها حداکثر از ۲ گیگابایت حافظه رم بهره می‌برند، این موضوع مشکلات زیادی را به وجود آورد. به‌عنوان مثال وقتی که یک گوشی اندرویدی در ماشین مورد استفاده قرار می‌گرفت و در پیش‌زمینه اپلیکیشن نقشه فعال بود و در پس‌زمینه اپلیکیشن مربوط به پخش موسیقی، اندروید ناگهان اپلیکیشن مربوط به پخش موسیقی را قطع می‌کرد. این موضوع در آن زمان اعتراضات زیادی به همراه داشت.

به همین خاطر شرکت‌ها تصمیم گرفتند به سمت بهره‌گیری از حافظه رم بیشتر حرکت کنند.

زیاد بودن حافظه رم چیز بدی نیست؛ فقط بی‌مصرف است

در حال حاضر که بسیاری از لپ‌تاپ‌ها با ۸ گیگابایت حافظه رم (و در برخی مواقع ۴ گیگابایت) روانه‌ی بازار می‌شوند، آیا یک گوشی اندرویدی واقعاً به ۱۰ گیگابایت حافظه رم نیاز دارد؟ جواب این سؤال فقط یک جمله است: نیازی ندارند.

حافظه رم

اگرچه ارائه‌ی این مقدار حافظه رم‌ دیگر زیاده‌روی است، ولی شرکت‌ها برای اینکه بتوانند در مرکز توجه قرار بگیرند و به‌عنوان شرکتی که برای اولین بار چنین کاری را انجام داده، دست به انجام چنین کارهایی می‌زنند. البته این مقدار حافظه رم ضرری هم ندارد، ولی تا آینده‌ی نزدیک بخش زیادی از آن بی‌مصرف باقی می‌ماند.

اگرچه باید خاطرنشان کنیم که برخی از گوشی‌ها در مقایسه با گوشی‌های دیگر به حافظه رم بیشتری نیاز دارند. مثلاً می‌توانیم به گوشی‌های پیکسل و پرچم‌داران سامسونگ اشاره کنیم. سامسونگ معمولاً ویژگی‌های نرم‌افزاری-که بسیاری از آن‌ها چندان مورد استفاده قرار نمی‌گیرند-در گوشی‌های خود قرار می‌دهد. به همین خاطر سیستم‌عامل گوشی‌های سامسونگ سنگین‌تر می‌شود و به حافظه رم بیشتری نیاز پیدا می‌کند. از طرفی دیگر، گوشی‌های پیکسل از اندروید خالص بهره می‌برند که سبک‌تر و سریع‌تر است. بنابراین گوشی‌های پیکسل بدون استفاده از حافظه رم‌ بیشتر یا هم‌تراز گوشی‌های سامسونگ، می‌تواند تجربه‌ی کاربری خوبی را برای کاربرانش به ارمغان بیاورد. البته گوگل حتی به فکر گوشی‌هایی که حداقل از حدود ۱ گیگابایت حافظه رم‌ بهره می‌برند هم بوده و برای این دسته از کاربران، اندروید Go را عرضه کرده است.

بنابراین در چنین مواردی، بهره‌گیری گوشی اندرویدی از رم بیشتر، دلیل موجهی دارد. اما همانطور که گفتیم کمی حافظه بیشتر، نه ۱۰ گیگابایت. استاندارد فعلی برای گوشی‌ها بهره‌گیری از ۴ گیگابایت حافظه رم‌ است ولی ۶ گیگابایت هم کم‌کم دارد به استاندارد جدید بدل می‌شود. شرکت‌هایی مانند وان‌پلاس و سامسونگ برای گوشی‌های پرچم‌دار خود به بهره‌گیری از ۶ (یا حتی ۸ گیگابایت) حافظه رم‌ روی آورده‌اند و در سال‌های آینده مطمئناً این عدد به روند افزایشی خود ادامه خواهد داد.

در نهایت باید بگوییم که چیزی تحت عنوان «حافظه رم‌ بیش از حد» وجود ندارد و سازندگان هم تا آنجایی که بتوانند این عدد را افزایش خواهند داد. خیلی از کاربران هم اعتقاد دارند که بیشتر بهتر از کمتر است. به همین خاطر چنین رقابتی مطمئناً مورد استقبال کاربران زیادی قرار می‌گیرد.

منبع: How To Geek

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

۹ دیدگاه
  1. Sara

    با سلام ،،برای اجرای بهتر بازی ها در اندروید،باید رم بالا باشه یا مقدار اندروید؟؟

  2. سیدحسین هاشمی رهق

    یک گوشی موبایل با صفحه نهایتا ۶ اینچ با کاربردی نهایتا در حد آفیس (آنچه که از یک دستگاه جیبی انتظار میرود) به هیچ وجه و در هیچ آینده ای به رم بیشتر از چهار گیگ نیاز ندارد. در آینده ممکن است سخت افزارها و نرم افزارهای گوناگونی به موبایل (سلفون) اضافه گردد که این تعاریف را جابجا کند. ولی در نهایت یک موبایل بطور ذاتی نیاز به منابعی بیشتر از آنچه که امروز دارد، ندارد.
    در یک کلام نوکیا ۱۱۰۰ کار انتقال صدا و متن که وظیفه اصلی یک گوشی موبایل است را انجام می دهد.

  3. رضوان

    اول اینکه همانطور که فرمودید رم بیشتر حداقل ضرر نداره. اما به نظر من سود هم داره چرا که گوشی های اندرویدی با رم ۴ و بیشتر هم بعضی مواقع با مشکل کمبود حافظه رم مواجه می شن. از طرفی اندروید برای مدیریت حافظه نرم افزار هایی که در پس زمینه در حال اجرا هستن رو فشرده میکنه که حجم زیادی نگیرن و زمانی که دوباره برنامه اجرا میشه از حالت فشرده خارج میکنه، این کار کمی زمان میبره و تا حدودی باعث کندی میشه، زمانی که حافظه رم گوشی ۱۰ گیگ باشه عملا گوشی نیازی به عمل فشرده سازی اطلاعات روی رم نداره، که سرعت به مراتب بالاتری به ارمغان میاره، با این وجود باز هم ممکنه گوشی رم کم بیاره و مجبور بشه اطلاعات روی رم رو فشرده کنه.
    در مورد لینوکس هم بنده سالهاست از اوبونتو استفاده میکنم و باید عرض کنم اصلا به این شکل که شما میفرمایید نیست. بنده در لینوکس با ۶ گیگ رم بازهم زمان اجرای اندروید استودیو اگه مرورگر و فتوشاپ رو باز کنم رم پر میشه و سیستم کند میشه.
    یادمه زمانی که تازه گوشی هایی با رم ۳ اومده بود خیلیا میگفتن بی مصرفه و ۲ گیگ هم کافیه، الان چند سال گذشته و رم ۴ هم دیگه کافی نیست.
    چند سال بعد که نویسنده این مطلب رو مرور کنه مطمئنم خندش میگیره.

    1. shahabmp

      دوست عزیز نطرت خیلی درسته، ولی به یه چیز توجه نکردی، اندروید استودیو یه سیستم ویندوزی با ۸ گیگ رمو قشنگ میکوبه تو دیوار یه تنه وقتی باز میشه، تجربه کردم که میگم، یا اگر شما هم مثل من همیشه تو مرورگرتون کلی تب بازه باز کردن مرورگر و فتوشاپ با هم میتونه تو ویندوز ۸ گیگ رمو تقریبا پرکنه (اینم خودم تجربه کردم.) همون کاری که شما با ۶ گیگ رم میکنی تو لینوکس من برای انجامش توی ویندوز به ۱۲ گیگ رم نیاز دارم، پس شما تو لینوکس واقعا نگرانی در مورد رم ندارید

      1. رضوان

        درسته، مدیریت رم لینوکس خیلی بهتر از ویندوزه و برای همین کوچ کردم به لینوکس اما بازم نگرانی دارم چون اندروید استودیو با یه شبیه ساز اندروید که نیاز دارم باز باشه قشنگ رم رو پر میکنه و کلی اطلاعات به صورت swap ذخیره میشه، یعنی من روی لینوکس هم اگه ۱۲ گیگ رم داشته باشم بازم چهار تا نرم افزار سنگین باز کنم رم پر میشه و ممکنه کم بیارم، من روی ویندوز و لینوکس اندروید استودیو رو با ۲ گیگ رم بالا میاوردم بعدش کردمش ۴ گیگ و بعد هم ۶ و من هر چی بالاتر میبرم این نرم افزار رم بیشتری استفاده میکنه و سرعتش هم میره بالا، پس رم بالاتر در هر دستگاهی مفیده البته بستگی به کاربری هم داره، برای مثال کسی که رو گوشیش ده تا شبکه اجتماعی و ده تا مسنجر داره که نیاز داره همیشه در پس زمینه اجرا باشن، رم ۱۰ گیگ به درش میخوره و نگرانی از این بابت نداره دیگه

      2. محسن

        بستگی داره شما درست می فرمایین
        من با لپتاپی کار می کنم که رم ۸ داره
        و سی پی یو از نوع سری کم مصرف U
        هست اما بستگی به هاردتون داره هارد
        ssd خیلی سرعتو میبره بالا و در ضمن تا حالا
        مشکلی از لحاظ رم نداشتم که پر شه هم اندروید استودبو باز بوده هم فتوشاپ هم قاتل
        رم خور گوگل کروم 🙁 و …‌

  4. مهدی عباسی

    سلام . آیا واقعا نیازه که هر سری بعد از بیرون اومدن از برنامه . اونو از پس زمینه هم ببندیم یا نیازی نیست و روزی یه بار کل برنامه ها رو ببندیم کافیه ؟ ممنون میشم پاسخ بدین .

    1. shahabmp

      باز بودن برنامه در پس زمینه یعنی اجرای اون، البته با کمی تخصیص منابع کمتر، و این اجرا و تخصیص منابع سیستم یعنی مصرف باتری بیشتر، پس بهتره هر وقت کارتون با برنامه ای تموم میشه به طور کامل ببندینش و نزارید تو پس زمینه باز بمونه

  5. هوبر خردمند

    مرسی
    عالی بود.

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه