ویندوز ۱۰ در برابر macOS Sierra؛ چرا اپل برنده است؟

هرچند نسخهی جدید ویندوز ۱۰ موسوم به Anniversary Edition و سیستمعامل دسکتاپ جدید اپل یعنی macOS Sierra هنوز در مرحلهی بتا به سر میبرند، ولی هر دو کمپانی مایکروسافت و اپل دیدگاه خود را در مورد آیندهی صنعت رایانههای شخصی در سال آینده نشان دادهاند. ما همینالان هم چیزهای زیادی در مورد رابط کاربری، نحوهی یکپارچهسازی جستجو، مرورگر اینترنت، مالتیتسکینگ و دیگر امکانات کلیدی هرکدام از این سیستمعاملها میدانیم. سؤالی که باقی میماند این است که کدام سیستمعامل دسکتاپ از دیگری برتر خواهد بود؟ در این مقاله قصد داریم این دو سیستمعامل را هم در وضعیت فعلی و هم در وضعیتی که هرکدام از کمپانیها برای آیندهی آنها تصویر کرده مقایسه کنیم. بدین ترتیب شما بهتر میتوانید تصمیم بگیرید که کدام پلتفرم برایتان مناسب است. با دیجیکالا مگ همراه باشید.
رابط کاربری
طراحی جدید و پویای ویندوز ۱۰ همین سال گذشته روح جدیدی را کالبد سیستمعاملی دمید که زمانی بسیار آرام و موقر بود. این در حالی است که اپل سیستمعامل macOS Sierra را از نظر ظاهری شبیه به OS X El Capitan حفظ کرده که خود شبیه به نسخهی سال قبلتر یعنی Yosemite بود. یکی از تغییرات قابلتوجهی که اپل امسال به سیستمعامل دسکتاپ خود اضافه کرده قابلیت تصویر در تصویر برای ویدیوهاست که از آیپد آمده. احتمالا کاربران رابط کاربری هیچکدام از این سیستمعاملها را بد ارزیابی نخواهند کرد. البته فراموش نکنید که ویندوز ۱۰ به حالتی مخصوص تبلتها هم مجهز است. ازآنجاکه مایکروسافت در طراحی این نسخه از ویندوز اندازهی اجزا را بزرگتر و مناسب برای تاچ در نظر گرفته امکان استفاده از این سیستمعامل روی گجتهای گستردهتری وجود دارد و کاربر قادر خواهد بود به شیوههای متنوعتری با گجتها تعامل داشته باشد.
برنده: ویندوز ۱۰. این پلتفرم میانگجتی قابلیتهای بیشتری دارد وگزینههای انتخاب بیشتری پیش روی کاربر قرار میدهد.
مالتیتسکینگ
هر دو سیستمعامل macOS و ویندوز ۱۰ امکان استفاده از دسکتاپهای مجازی را دارند ولی مایکروسافت به شما اجازه میدهد درآنواحد کارهای بیشتری را انجام دهید. یک سال پیش اپل قابلیت Split-View را برای تقسیم آسان صفحهنمایش بین دو اپلیکیشن در نسخهی OS X El Capitan به سیستمعامل خود افزود. ولی سیستمعامل مایکروسافت اجازه میدهد تا چهار پنجرهی مختلف را روی یک گرید کنار هم قرار دهید. اگر مانیتور شما بهاندازهی کافی بزرگ باشد این قابلیت ویندوز ۱۰ بسیار کارآمد خواهد بود.
برنده: ویندوز ۱۰. استفاده از اپلیکیشنهای بیشتر روی یک صفحهی واحد.
کورتانا در برابر سیری
«اسپاتلایت» (Spotlight) از زمانی که در سال ۲۰۰۵ معرفی شد تا کنون به کاربران مک کمک کرده تا فایلهای خود را راحتتر پیدا کنند. ولی ابزارهای جستجوی دستی با استفاده از تایپ کلمات کلیدی دیگر به گذشته تعلق دارند. حال نوبت دستیاران هوشمند صوتی است که صحنه را از آن خود بکنند. اپل با آوردن سیری (که زمانی تنها به iOS تعلق داشت) به مک، در این زمینه خود را به مایکروسافت رسانده است. مایکروسافت با معرفی اولین نسخهی ویندوز ۱۰ کورتانا را به رایانههای شخصی وارد کرده بود.
سیری میتواند در مدیریت فایلها کمک کند و کورتانا قابلیت ارسال اعلان اخبار را دارد ولی نکتهی مهم این است که هر دوی آنها حال قادر هستند سؤالهای پشت سر هم را با توجه به زمینهی مکالمه درک کنند. برای مثال کریگ فدریگی در کنفرانس WWDC 2016 از سیری درخواست کرد تا نتایج جستجوی اولیهی او برای تصاویر را به عکسهایی محدود کند که کن برای او فرستاده است. در یک آزمایش دیگر کورتانا نهتنها قادر بود به این سؤال پاسخ دهد که «رئیسجمهور ایالاتمتحده کیست؟» بلکه وقتی در ادامه پرسیده شده «او چند سال دارد؟» جواب داد باراک اوباما ۵۴ ساله است. هرچند هم سیری و هم کورتانا نتایج را در قالب یک داشبورد نمایش میدهند، تنها macOS به شما اجازه میدهد با استفاده از Drag and Drop آن نتایج را گرفته و به درون سندی که روی آن کار میکنید بیندازید.
برنده: macOS Sierra. سیری با اختلافی اندک از کورتانا پیشی میگیرد.
قابلیتهای ویژه
هم ویندوز ۱۰ نسخهی Anniversary Edition و هم macOS Sierra اجازه خواهند داد قفل کامپیوتر خود را با استفاده از گوشیتان باز کنید، ولی سایر امکانات ویژهی جدید آنها بسیار با هم تفاوت دارد. مایکروسافت قصد دارد گزینهای را برای دارندگان رایانههای شخصی مجهز به ویندوز ۱۰ و دارندگان Xbox One معرفی کند که بتوانند در برابر هم (یا با هم) بازی کنند. یکی از ویژگیهای جدید اصلی دیگر در ویندوز ۱۰ قابلیتی است که Ink نام دارد. این قابلیت یادداشتهایی را که با استفاده از استایلوس یا انگشت روی صفحه نوشته باشید به نوشتههایی متنی تبدیل میکند.
در همین حال جالبترین ویژگی جدید معرفیشده از سوی اپل روی macOS Sierra قابلیتی به نام Optimized Storage است. این قابلیت فایلهایی را که خیلی کم از آنها استفاده میکنید روی سرورهای iCloud اپل بایگانی میکند. در دموی اجراشده در کنفرانس WWDC 2016 این قابلیت توانست ۱۳۰ گیگابایت از فضای اشغالشده روی یک هارددیسک ۲۵۰ گیگابایتی را آزاد کند.
احتمالا آن دسته از کاربران مک که به عکاسی علاقه دارند هم اشتیاق زیادی برای بهروز کردن سیستم خود با macOS Sierra خواهند داشت. چرا که اپلیکیشن Photos در نسخهی جدید به قابلیتهایی نظیر تشخیص چهرهی بهتر، جستجو بر اساس نام اشیا، افراد و خاطرات و همچنین روشی ساده برای تبدیل عکسها به اسلایدشو مجهز شده است. علاوه بر این بسیاری از دارندگان مک از امکان دسترسی به فایلهای دسکتاپ خود روی تمام مکهای مجهز به Sierra استقبال خواهند کرد.
برنده: مساوی. هر دو پلتفرم قابلیتهای جدید بالقوه خوبی اضافه کردهاند که امید میرود کاربران از آنها لذت ببرند.
وبگردی
احتمالا بزرگترین تغییر در این زمینه میان هر دو پلتفرم این است که مرورگر مایکروسافت اج سرانجام در ویندوز ۱۰ نسخهی Anniversary Edition از افزونهها (Extensions) پشتیبانی خواهد کرد. البته متاسفانه مشخص نیست که تعداد این افزونههای چقدر خواهد بود. اگر وضعیت توسعهی اپلیکیشنهای جدید برای ویندوز ۱۰ را معیار قرار دهیم احتمالا مرورگر اج برای رسیدن به سافاری در زمینهی تعداد افزونههای در دسترس کار دشواری را پیش رو خواهد داشت.
هر دو مرورگر اجازه میدهند تبهایی را که همواره قصد باز کردن آنها را دارید تعیین کنید، ولی از این دو تنها سافاری امکان ساکت کردن تبهای پرسروصدا را میدهد. مرورگر اج شما را وادار خواهد کرد برای این کار به تب مربوطه بروید، منبع تولید صدا را پیدا کرده و به صورتی دستی آن را ساکت کنید. هرچند ممکن است مایکروسافت اج اجازه دهد صفحات وب را با یادداشتها و خطوط حاشیهنویسی کنید ولی این برای جبران فقدان امکان ساکت کردن تبها کافی نیست.
برنده: macOS Sierra. با امکان ساکت کردن تبها در سافاری میتوانید در آرامش به وبگردی بپردازید و مایکروسافت اج در این زمینه عقب میماند.
تعامل با گوشی موبایل
ازآنجاکه کمپانی اپل هم مکبوک و آیمک و هم آیفون را تولید میکند این قدرت را دارد تا آنها در هماهنگی با هم قرار دهد. البته ویندوز ۱۰ نسخهی Anniversary Edition هم قابلیتی را معرفی خواهد کرد که با آن بتوانید از روی رایانه توسط گوشی خود پیامک ارسال کنید. ولی ویندوز امکان دریافت تماسهای گوشی را نخواهد داشت درحالیکه مک از این قابلیت برای آیفون پشتیبانی میکند.
اپل در macOS Sierra همکاری مشترک بین مک و آیفون را حتی از این هم فراتر برده و ما منتظر رسیدن یک حافظهی موقت مشترک (Universal Clipboard) هستیم که اجازه میدهد متن یا عکسی را روی یکی از دستگاهها کپی کرده و روی دیگری استفاده کنید. اپل همچنین ویژگی جدیدی به نام Auto Unlock را معرفی کرده که اجازه میدهد با استفاده از اپل واچ یا آیفون به مک خود وارد شوید. علاوه بر این قادر خواهید بود اپل پی را روی مک با استفاده از تاچآیدی آیفون فعال کنید.
برنده: macOS Sierra. یکپارچگی پلتفرمهای مختلف اپل را بهآسانی نمیتوان شکست داد.
قیمت و بهروزرسانی
آیا شما بر اساس زمانبندی کامپیوترتان زندگی میکنید یا ترجیح میدهید آن را با خودتان وفق دهید؟ مایکروسافت درحالیکه ارتقا از ویندوز ۷ یا ویندوز ۸ به ویندوز ۱۰ را برای اولین سال معرفی آن رایگان کرد، به کاربران گفت که انتظار هزینهای ۱۱۹ دلاری را پس از تاریخ ۲۹ جولای ۲۰۱۶ داشته باشند. در مقابل macOS Sierra آخرین نسخه از فهرست بلند سیستمعاملهای دسکتاپ اپل است که برای همیشه رایگان هستند. اپل همچنین به شما اجازه میدهد هر زمان که آماده بودید دست به بهروزرسانی سیستم خود بزنید؛ برخلاف مایکروسافت که بهروزرسانیها را به کاربر تحمیل میکند.
برنده: macOS Sierra. رایگان برای همیشه و مطابق با برنامهریزی شما.
نتیجهی کلی: برد macOS Sierra در مقابل ویندوز ۱۰ با نتیجهی ۵ بر ۳
سال گذشته ویندوز ۱۰ در چنین تقابلی میتوانست OS X El Capitan را شکست دهد ولی قطعا اپل تلاش زیادی کرده تا macOS Sierra را به سیستمعامل گیراتری تبدیل کند. از آمدن سیری به دسکتاپ گرفته تا قابلیتهای جدید اپلیکیشن Photos به نظر میرسد macOS Sierra به کاربران مک امکاناتی را خواهد داد که در انتظار آنها بودهاند. ویندوز ۱۰ نسخهی Anniversary Edition هم سیستمعامل ضعیفی نیست ولی حداقل مرورگر مایکروسافت اج راه زیادی را برای تبدیل شدن به رقیبی جدی پیش رو خواهد داشت. البته صرفا خود این سیستمعاملها نیستند که تصمیم نهایی خریداران را تعیین میکنند؛ طراحی خوب سختافزارهای مک و قابلیتهای PC در زمینهی بازی اهمیت بسیار زیادی خواهند داشت. بااینحال تفاوت میان macOS و ویندوز ۱۰ بهقدری زیاد هست که بتوان برنده را پیشبینی کرد.
منبع: LAPTOP Magazine
خیلی جالبه وقتی نظرات رو میخونی.
فکر کنم دوستان هم تایید کنن که هر نرم افزار و سخت افزاری خصوصیات خاص خودشو داره، و چون جفتشون یه اسم مشابه دارن دلیل به مقایسه و برتری نیست، چرا که به عنوان مثال پیکان هم ماشینه و پیکان وانت هم ماشین ولی دلیلی به مقایسه این دو وجود ندارد.
به نظر من هر وسیله ای باید از جنبه خصوصیت خودش و نیاز مورد توقع استفاده کننده مقایسه بشه
جالبه که تو نظرات هرکس از دیدگاه خودش برتری رو میبینه و توقع داره الباقی افراد هم منظورشون همون برتری باشه.
کسی که یکبار با مک کار کرده باشه متوجه میشه که مک خیلی باحالتره
با سلام . من گرافیست هستم و با برنامه هایی نظیر مایا . فتوشاپ . اتوکد و …. کار میکنم. از نظر من که به صورت تجربی با هر دو سیستم عامل برنامه ها و پروزه های سنگینی را کار میکنم ، سرعت و عملکرد مک به هیچ عنوان قابل مقایسه با ویندوز نیست . به عقیده و تجربه شخصی من لااقل در مورد برنامه های گرافیکی و پردازشهای سنگین (render ) عملکرد مک ۵۰٪ تا ۸۰٪ به طور میانگین قویتر و سریعتر از ویندوز میباشد . هنگ کردن در مک مفهومی ندارد . برنامه ها در مک بر خلاف ویندوز مستقل از سیستم عامل کار میکنند و بیشترین بازدهی را از سخت افزار میگیرند.امنیت مک بسیار بالاتر است ، یکپارچگی بین محصولات اپل بی مانند است. استودیو های بزرگ فیلم سازی ( هالیوود) ، انیمیشن ، آهنگ سازی و در کل حرفه ای ها بیشتر از مکینتاش استفاده میکنند . البته ویندوز هم برتریهایی نصبت به مک دارد . به عنوان مثال بسیار انعطاف پذیر است نصبت به سخت افزار و نرم افزار ، همه گیر تر است ، نرم افزار و گیمهای بیشتری دارد و ارزانتر است. ….
سلام آقای گرافیست شما اکثراً با سیستم های مخصوص خود اپل کاری کردی سیستم های اپل از هارد جامد یا SSD استفاده می کنند. آیا شما ویندوز ۱۰ را با SSD تجربه کردی؟ چرا من که با اکثر سیستم های عامل کار کردم متوجه همچین چیزی نشدم؟
درود بر شما
من با هر دو کار کردم ولی مک قوی تر هستش چیزی هست و من حتی مک بوک ایر که واقعا از لحاظ سخت افزاری ضعیفه رو با لیتاب گیمری ایسوز مقایسه کردم اصلا کم نیاورد
بحث سر سخت افزار نیست سیستم عامل مک عالیه چیزی هست که باس همه قبول کنند.
عزیز من چه ربطی به سیستم گیمینگ داره تو یه سیستم گرون قیمت اپل با حافظه ی اس اس دی و … رو داری با یه سیستم ضعیف مقایسه میکنی بهتره مثل من با سرفیس بوک کار کنی تا با سرعت ویندوز بیشتر آشنا بشی. چیزی که درسته اینه هردو سیستم عامل خوبن و به زمینه ی کاری و استدلال های خودتون بستگی داره که از کدوم استفاده کنید. در ضمن من در استفاده یکی دو ساله ای که از مک بوک پرو داشتم حسابی خسته شد. جذابیت این سیستم عامل برای من خیلی کم بود و از لحاظ پرفرمنس کمی از سرفیس بوک ضعیف تر است.
قدرتمند ترین دلیل برتری ویندوز اینه که با ۵ هزار تومان میتونیم اونو تهیه کنیم تا اینکه بریم ۵ میلیون بدیم به کامپیوتر های مک
دوست عزیز قیمت ها گویای کیفیت هستند شما برو ۱۱۰۰ بخر بعد با iphone 7 مقایسه اش کن
شما داری سخت افزار رو با نرم افزار مقایسه می کنی. اگر سخت افزار رو با سخت افزار مقایسه کنید متوجه می شید که لپ تاپ ها و all in one های ویندوزی هم چندان نسبت به مک ارزان نیستند حتی گران تر هم هستند(مخصوصا اگر ساخت خود ماکروسافت باشند)اگر هم نرم افزار رو با نرم افزار مقایسه کنید که مک کلا رایگان هست تازه می توانید روی سایر رایانه ها هم نصبش کنید(با هکینتاش)در کل باید دو هم رده رو مقایسه کرد نه نرم افزارو با سخت افزار یا قیمت مثلا یک رایانه ی ویندوزی سال ۲۰۰۷ رو با مک بوک ۲۰۱۷
به نظر من توی دنیای واقعی MACOS هیچ شانسی در برابر Windows نداره.
وسلام
هرکی اینو نوشته تازه مک بوک خریده جو گرفتش تخصصی بودن مقاله از مقایسه مرورگرها معلومه بجای مقایسه موتور وبگردی و سرعت جاوااسکریپت و… گفته این قابلیت ساکت کردن داره اون نداره اگه اینجوریه مایکروسافت اج هم قابلیت دارک مد داره
شما پولاتو جمع کن مک بخر میفهمی که لذت کار با کامپیوتر چیه!!!بعد هم تا حالا با سافاری کار کردی؟؟متاسفانه ۹۰ درصد مردم ایران چون پول ندارن مک بخرن میگن مک بده
سلام.به نظرم با نظراتی ک دیدید باید قانع شده باشید ک این مقاله رو پاک کنید :))
بی خیال … سیری بهتر از کورتانا با اختلاف اندک؟!!!!!!!!
خداییش کسی که با کورتانا کار کرده باشه اصلا به سیری نگاه نمی کنه
اگه بشینی با کورتانا صحبت کنی قشنگ باهات حرف می زنه، حتی داستان واسه ت میگه، جک می گه
اگه یه یادآور بذاری که باید مثلا شیر بخری وقتی از کنار سوپر مارکت رد بشی (از رو GPS ) گوشی می لرزه و یادآوری می کنه شیر بخر
اصلا یه سری کلیپ از حرفا و جوابای جالب کورتانا تو اینترنت هست
حالا نسخه تکامل یافته این اومده تو کامپیوتر بعد سیری با اختلاف اندک بهتره؟ !!!!!
فکر کردید سیری اینایی که گفتید نمی یاره در ضمن سیری امکانات بهتری هم داره هر موقع تونستی از کورتانا بخوای برات یک جوک بگه یا درباره ی لباست نظر بده بگو کورتانا برتری داره
این مقاله بیشتر شبیه تلاش بی حد و حصر نویسنده برای القای رویا پردازانه ی حس برتری به کاربران macOS بود تا یه مقایسه ی واقعی و عملگرایانه. آخه چطور میشهبا مقایسه ی ۲ مرورگر که اتفاقا هیچ کدومشون هم اصلا کامل و کاربرپسند نیستن (لااقل از دید من) ۲ تا سیستم عامل رو مقایسه کرد (اگه آدم آگاه باشه میره chrome یا Firefox نصب میکنه. توی ایران هم که ماشاءالله اصلا بحث قیمت سیستم عامل مطرح نیست. و اینکه به نظر نویسنده ی مقاله مشکل کمبود برنامه photos در windows با نصب یک اپلیکیشن قابل رفع نبوده؟و ..
من فکر کنم ۶ – ۳ اپل برنده بشه
چون اون سیب داره و ویندوز پنجره داره و سیب برای سلامتی بهتره.
البته قصد توهین ندارم اما این زیباترین مقایسه ای بود که میشد بین این دو سیستم عامل انجام داد.
راستی میشه اسم MCOS رو گذاشت سیستم عامل ؟ وقتی فقط روی سخت افزار های خودش اجرا میشه ؟
اما ویندوز روی یه سیستم ۴۰۰ هزار تومنی تا یه لپ تاپ ۱۵ میلیونی به راحتی کار میکنه ؟
یادش بخیر اون زمون که اپل مایکروسافت رو به انحصار طلبی متهم میکرد.
شما درست میگید سیستم عامل mac رو روی هر سیستمی نمیشه اجرا کرد ولی اینم توجه کنید اگه بخوایید از تمام قابلیت های ویندوز استفاده کنید باید بخریدش ولی الان شما فقط کافیه یکی از دستگاه های اپل رو خریداری کنید تا اخر عمر هرچی سیستم عامل بیاد براش رایگان ولی ویندوز اینجوری نیست
تو خوبی دیجی جون با اون اپل جونت….
اصلا همینکه صدای همه رو در آوارد نشون می ده چقدر پستتون بد بود. اپل پول سخت افزار می گیره به اندازه خون جابز بعد میاد سیستم عاملش رو رایگان می کنه؟ ۱۵۰۰ دلار بدی برای یه مک که بهت ۱۰۰ دلار تخفیف بده؟زحمت کشیده
مقایسه تون زیادی سطحی بود
مثلا این مسئله که مرورگر ویندوز ۱۰ ضعیف تر از سافاری هستش اهمیت کمتری داره نسبت به اینکه ویندوز قابلیت اجرای ۵ برنامه هم زمان توی صفحه اصلی رو داره و مک نداره
مشکل مرورگر ویندوز با نصب گوگل کروم یا موزیلا حل می شه
کلا یه جور مقایسه کردین سیستم مک برنده بشه
(ادمین جان، لطفا چاپ کن)
سلام
به نظر من این نظر شماست.
ویندوز خیلی امکانات داره که ذکر نکردید. به نظر من با بررسی پنج مورد نمیتونید بگید کدوم سیستم عامل بهتره. سرعت پردازش داده ها، Applicationهای مختلف، مقایسه تعداد کاربران، انعطاف پذیری انواع سخت افزار و خیلی موارد دیگر میتونه تاثیر بذاره. یکی از دلایل شما این بود که با تلفن همراه میتونه ارتباط برقرار کنه ولی فقط با iPhon. بنظر من این حسن نیست. چون شما محدود میشوید. در هر حال اصلا تخصصی نیود مقایسه دو سیستم عامل با این مقایسه های جزئی . من توقع مطلب علمی تر را داشتم!!!!
البته اینم نظر نویسنده ی منبع هست!
اینکه اج نمیشه فعلا تب ها رو ساکت کرد درست، ولی n تا قابلیت دیگه داره و توی بسیاری از بنچمارک ها از جمله Jetstream خود اپل بهترین عملکرد رو داره…
کورتانا میتونه نوتیفیکیشن های شما رو روی دستگاه های ویندوزی و یا موبایل اندرویدی سینک کنه (که عالیه) درضمن کرتانا توی همه چیز هست… حتی توی پشنهاد برای صفحات وب در اج و حتی تشخیص نوشته شما در استیکی نوت ها و…
آپدیت ها در ویندوز ۱۰ رایگان هستند و همیشه شما مجبور هستید که با آپدیت کردن بیشترین امنیت رو داشته باشید… با توجه به اینکه Sierra رو نسبت به EL Capitan مقایسه کرده، پس ما باید ویندوز ۱۰ Anniversary Edition رو با نسخه ی ۱۱۱۵ مقایسه کنیم که آپدیت رایگان است (اگه سال پیش بود حرف نویسنده درست بود…!)
واقعا از دیجیکالا مگ انتظار این درجه فن بوی بازی رو نداشتم….سیستم عامل ویندوز ۱۰ رو از هر نظر که مقایسه کنیم کاملا برتره چون هم گیمینگ حرفه ای میشه روش انجام داد هم نرم افزارهای مهندسی معروف و از همه مهم تر قابلیت پشتیبانی از لمس و قلم دیجیتال که واقعا تو مک او اس با اون محدودیت های عجیب و غریب عدم قابلیت لمس تو قرن ۲۱ چیز عجیب و غریبی هستش…. راجع به قیمت هم استدلالتون خیلی مضحک بود اپل سیستم عاملش رو مگه برا همه عرضه کرده که باید پز آپدیت مجانیش رو بده؟؟؟؟ خوبه تمام دنیا میدونه اپل چه قدر پول پرسته الان این سیستم عامل رو که در راه خدا مجانی نمیده وظیفشه که بده چون سخت افزارش رو خودش میسازه ….راجع به دستیار صوتی هم که کاملا معلومه کورتانا اولا زودتر به محیط ویندوز ۱۰ اومد دوما خیلی کاربردی تره کسایی که باهاش کار کردند میدونند چی میگم و آخر کلامم هم پیشنهاد میکنم برید تو یتیوب سرچ کنید مقایسه سرعت اجرای ویندوز ۱۰ و مک او اس رو مک بوک خود اپل تا سرتون سوت بکشه
با احترام فراوان به نقدهاتون و مطالبتون که بیشتر علاقه به مقایسه دارید، به عنوان نظر شخصی:
مقایسه ها و رقابت هاتون نه تنها دراین مطلب بلکه در هر مطلبی که ازتون منتشر شده، اختلاف زیادی با ویژگی های مهمی داره که انتظار میره گفته بشه.
در تمام متن هاتون چیز هایی مورد توجه قرار میگیره که شاید تنها برای خودتون مهم باشه اما از دید کارشناسی یا همگانی اصلا لازم به گفتن نیست چه رسد به معیاری برای پیروزی یا شکست یک سیستم عامل یا موفقیت یک کمپانی در تولید و فروش محصولاتش!
همانطور که عنوان کردم به گفته ی بنده که نظر کاملا شخصی می باشد، در نوشتن اینگونه مطالب موفق نیستید و بهتره بحث های مقایسه ای یا رقابتی رو با مطالعه ی بیشتر بنویسید یا به نوع دیگری از مطالب روی بیارید.
با تشکر از انتقاد پذیریتون.
مرسی که حرف دل مارو زدی ما به آقای چینه کش خیلی وقته میگیم دست از این جور مقاله نویسی بردار اصلا توجه نمی کنه من به فکر پایین رفتن سطح سایتم … اصلا با این طرزشون راضی نیستم من خودم فن اپل هستم ولی نمیدونم چرا اینجور مقایسه هارو از ایشون می بینیم که بیشتره به جایی که به نف اپل باشه بهش ضربه می زنه منظورم بالا بردن الکی سیستم عاملmacos اپل
مقایسه ی قابلیت های افزوده ی سیستم عامل با قابلیت های نرم افزار های Out of kernel نتیجه ی نابرابری خواهد داشت، مثل همین نتیجه گیری.
بزرگترین ایراد مک os:
نیاز به پرداخت مبلغ ناقابلی جهت خرید یکی از سیستم های خود اپل(فقط خود اپل) می باشد به نظرم وقتی به اسانی نشود از سیستنم عامل استفاده کرد مزایای بعدی را خود به خود زیر سوال می برد
مکینتاش و ویندوز دو رقیب همیشگی بوده و هستند ، در چند ساله اخیر اپل تلاش زیادی برای بهبود مکینتاش انجام داد و به نتیجه هم رسید ، به گونه ای که امروزه سیستم عامل کاملا پایدار و کاربر پسند رو به کاربران ارایه میده ، در حالی که مایکروسافت از طرف دیگه با اشتباه نزدیک کردن دنیای تبلت و گوشی به سیستم ویندوز به روشی جدید پا به مسیر استباهی گذاشت و به طریقی خواست در جواب هماهنگی اپل با سیستم عاملهای اون باشه ، در صورتی که اپل سالیان سال توانایی انجام این کار رو داشت ولی انجامش نمی داد ، چون همین امروز هم همه ی کاربران به این موضوع پی بردند که ، معقوله ی سیستم های رومیزی و ترکیب انها با وسایل همراه به هیچ وجه نتیجه مطلوبی به دنبال نداره ،
برا همین سریع ترین رشد تاریخ سیستم عامل ها رو داره ۱۰؟؟ بخاطر همینه که تو ماه اول از تمام نسخه های مک بیشتر شد سهمش؟؟
شاید اجرای اشتباه مایکروسافت تو ویندوز ۸ منظورته. (UI دسکتاپ و تبلت یکی گرفته شده بود و اپ ها فقط فول اسکرین اجرا میشدن)
ولی مایکروسافت تو ویندوز ۱۰ تمام مشکلات رو برطرف کرده و UI ریسپانسیو ویندوز ۱۰ بهترین ویژگیش هست… و از طرفی برنامه های یونیورسال…
اپل چجوری تواناییش رو داشته؟؟ واقعا توانایی مایکروسافت تو نرم افزار رو دارید با شرکت اپل مقایسه میکنید؟؟
عزیزم این حرفارو باید ۶ سال پیش موقعی که ویندوز ۸ اومد میزدی نه الان برو با ویندوز ۱۰ کار کن بعد بیا … دنیای جدیدیه واسه خودش … من الان دیگه نمی تونم به ویندوز ۷ نگاه کنم اصن …
مک رو هر قدر بالا ببرین به پای ویندوز نمی رسه از نرم افزار های یونیورسال بگین از محیط باز برنامه نویسیش بگین از ترغیب شرکت ها که با همه وجود رایگان بودن مک بازم ویندوز می زنن چی سودی می برین از بالا بردن اپل ها
دقیقا منظورتون از محیظ باز برنامه نویسی چیه دقیقا؟ باید دقت کنید که تعداد SDK ها و IDE هایی که برای مک هستند به شدت بیشتر از ویندوز هستند. و اینکه باید توجه کنید که به علت محدود بودن تعداد دستگاه هایی که از OS X یا macOS استفاده می کنن شبیه ساز ها به شدت راحت تر و روانتر کار می کنند و در کل تجربه بهتری در زمینه برنامه نویسی برای برنامه نویسان ارآایه می دهد.
کسی با ویژال استدیو کار کرده؟؟ ۲۰۱۵ اپدیت ۲ اینو که ببینی دیگه نمیگی اپل وفلان بعدشم… شما یه نگاه به نظرات بقیه بکن ؟ این مطلب از سطح و اطلاعات کم نویسنده ناشی شده که باعث میشه سطح سایت رو بیاره پایین… مردم اگاهن چی استفاده کنن چی بخرن نباید اینجور مطالب رو بذارن … و طرف اپل رو بگیرن … تا چه حد فن بازی واسه دیجیکالا بده …فکر کن با خودت نرم افزار اتو کد پر روز یونیورسال منتشر شد رو همون گوشیهای ویندوزی بدرد نخور نصب میشه … بعد اپل رو به خاطر سیری برنده کنین 😀 کسی که از کورتانای ویندوز ۱۰ به نحو احسن استفاده نکرده این مطلبو می نویسه … تو اپدیت سالیانه که بعید میدونم این نویسنده پوشش بده برتری علنی کورتانا رو خواهیم دید
سلام این برتری هایی که مک را نسبت به ویندوز درج کردید به نظرم برتری های خیلی جزیی هست (به نظر شخصی)
من هم از سیستم عامل ویندوز وسیستم عامل مک استفاده میکنم به نظر من بهترین سیستم عامل برای دسکتاپ همین سیستم عامل ویندوز هست با سیستم عامل مک نسبت به ویندوز خیلی محدود تری ولی راحتی دسترسی نرم افزار ها برتری به ویندوز میدم ویندوز ۱۰ هم بهترین ویندوز نسبت به نسخه های گذشته است
ممنون از سایت خوبتون
واقعا مقایسه افتضاحی بود فقط میتونم بگم چطور یه عکاس داره ۲ تا سیستم عامل رو مقایسه میکنه
چی بگم. نظر و امتیاز دهی یه عکاس و هنرمنده. من که به mac امتیاز پایینی می دم (کارشناس نرم افزار)
دوست عزیز این مقاله ترجمه بود نه نوشه یک عکاس!
مقاله خوبیه . اما همیشه دنیای تکنولوژی رو کاغذ یه چیزه در عمل یه چیز دیگه !
واقعا جالب بود! فوق العاده بی انصافانه!!!!! خیلی چیزای مهمتر نادیده گرفته شدند مثل اپ ها و بازی ها و … . اصلا مقایسه منصفانه ای نبود
چقدر تلاش کردید macos برنده بشه! ال کپتان که فوق العاده سطحش پایینتر از ویندوز ۱۰ هست,فکر نمیکنم این سیستم عامل هم فرق چندانی کرده باشه , جز سیرا که خودتون هم به زور برندش کردید قابلیت خاص دیگه ای نداره 🙂
مقایسه ضعیفی بود.خیلی از فاکتورها توش ذکر نشده و نتیجه نهایی حتی میشه گفت تا حدی بچه گانه به نظر میرسه.در مورد مرورگر هم باید بگم edge و safari نرم افزار هستند و اینکه بخوایم فقط و فقط به خاطر یک نرمافزار که حالا ممکنه خوب باشه یا بد، به یک سیستم عامل برتری بدیم عجیب و غیر معقول هست.
اگر واقعا فکر میکنید مک از ویندوز بهتره من دیگه حرفی برای گفتن ندارم:))))))))
خیلی جالب بود اما رابط کاربری مک از ویندوز خیلی جذاب تر و ساده تر هست!
و عجیبه که ویندوز ۱۰ بتونه توی این زمینه برنده باشه
این دیگه چه برسی بود، اصلا با ویندوز ۱۰ کار کرده بود؟ در مورد ویندوز خیلی کلی حرف میزد در حالی که در مورد اوس اکس دقیق و جانبدارانه صحبت میکرد (گویا فقط کنفرانس اپل رو دیده بود) ، قابلیت حاشیه نویسی و وان نوت و کورتانا در اج در مقابل ساکت کردن تب ها (!؟) ، تعامل با گوشی، در حالی که شما کورتانا رو در ویندوز، ای او اس و اندروید دارید و میتونید از طریق کورتانا پی سی به گوشی اندرویدی یا ویندوزی خودتون فایل ارسال کنید، من خیلی با پروژه اینسایدر اشنا نیستم ولی چرا نویسنده مطلب که باید برای نوشتن این مطلب به این مسئله مسلط باشه این کارو نکرده و از این قابلیت بی اطلاع بوده؟ چرا من اسمی از مراسم بیلد ۲۰۱۶ توی مطلب ندیدم؟ ایا نیاز نبود نویسنده (مرجع) به جای این که بعد از مراسم توسعهدهنده های اپل ذوق زده دست به نوشتن این مطلب بزنه، مراسم بیلد رو هم میدید و کمی با پروژه اینسایدر اشنا میشد؟
چرا مطالب دیگه ذکر نشد؟ عدم لمسی بودن اوس اکس، عدم وجود استور یونیورسال و اپلیکیشن یونیورسال، سخت افزار های محدود اوس اکس در مقابل بازه وسیع سخت افزار های ویندوز ۱۰ از سرفیس هاب و تبلت گرفته تا لپ تاپ و پی سی و انتخاب گسترده ای که مصرف کننده خواهد داشت، نمایش ضعیف اوس اکس در زمینه گیمینگ و یا تخفیف های بازی که مایکروسافت با سرویس اکس باکس ارائه میده؟ این مطالب یا ذکر نشده یا انقدر کم بهش پرداخته شده که میشه نادیده گرفتش در حالی که برای قابلیت های اوس اکس توضیح کامل داده می شد! در آخر اگر شما مثل اپل سخت افزار رو همراه با نرمافزار بخرید، دیگه نیاز به پرداخت نیست مثلا شما سرفیس بخرید برای همیشه اپدیت دریافت می کنید.
به نکات خوبی اشاره شد ، اما این مقایسه درست و کامل نیست و نمی توان به نتیجه ی آن اعتماد کرد.
مثلن وب گردی چه ربطی به سیستم عامل دارد ؟! این مقایسه دو مرورگر بود نه سیستم عامل. آنهم مقایسه با اج که هنوز کامل نیست .اگر اینطور باشد وقتی صحبت از آفیس به میان آید دیگر هیچ سیستم عاملی به ویندوز نخواهد رسید!
در مورد تعامل با سایر دستگاه ها هم گویی آفیس ۳۶۰ ، وان درایو ،اوت لوک رو از یاد بردید، یا نمی دانید که ویندوز روی سرفیس هاب و ایکس باکس هم اجرا میشود.
اما به معماری و هسته و اونها هیچ اشاره ایی نشد، به توان اجرای نرم افزار های مختلف اشاره نشد! به امنیت و تشخیص هویت کاربران اشاره نشد!….
مسائل زیادی هستند که باید به اونها پرداخت و خود مقاله ایی جدا می طلبد
از دیجی کالا انتظار می رود در صحت و ارزش مطالبی که منتشر میشود دقت بیشتری به خرج به دهد، حتی مطالبی که از سایر رسانه های انگلیسی حوزه تکنولوژی ترجمه میشود.
مقایسه تون بچه بازی بود شما که نظر منو نمیزارید پاکش میکنید همیشه پاک میکنید
درباره گیمینگ و آپشن ها و ساده تر بودن windows رو هم بگید و انقدر ویژگی های مختصر در sierra رو برجسته نکنید خیلی ممنون
یه مورد رو نگفتید , این که تو اجرا کردن بازی ها عملکردشون چطوره؟
تو بگو چتوریه
این مقایسه رو خودتون انجام دادید؟
احتمالا با کرتانا کار نکردین اگه رو گوشیتون کرتانا داشته باشین میتونین با کامپیوتر اس ام اس بدید.(در آینده تماس با کرتانا و اس ام اس سنتر هم اضافه میشه)
در ضمن این مقایسه عادلانه نیست مثلا وب گردی همه می دونن اکثر کاربرای دسکتاپ از گوگل کروم و فایر فاکس استفاده می کنن پس مقایسه بین دو نرم افزار دلیلی بر برتری سیستم عامل نیست.
باید درمورد سرعت اجرای نرم افزارا ، رونی سیستم عامل، مدیریت رم در سیستم عامل (مالتی تسکینگ)،مدیریت فایل ها، سرعت کپی کردن فایل های حجیم (با سخت افزار یکسان) جلوهای گرافیکی ، تست های سه بعدی ، امنیت سیستم عامل ، میزان پشتیبانی شرکت ارایه دهنده و … مقایسه رو انجام بدین
کاملا مشخص هست که این مقایسه بطور شخصی صورت گرفته
و قدرت سیستم عامل ها در مورد بکارگیری برنامه ها و دامنه آنها در نظر گرفته نشده
با دیدی واقع گرایانه قطعا ویندوز گزینه به جایی می تواند باشد باتوجه به عمومیت استفاده از آن بر روی انواع گجت ها و لپ تاپ هایی با برندهای مختلف
موفق باشید – موسوی