تحریم گوشی‌های هواوی توسط گوگل برای کاربران ایرانی چه تبعاتی دارد

۱ خرداد ۱۳۹۸ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
تحریم گوشی های هواوی

دونالد ترامپ روز گذشته سندی را امضا کرد که بر اساس آن شرکت‌های آمریکایی از این به بعد نمی‌توانند بدون اجازه‌ی دولت آمریکا، محصولات مخابراتی را از شرکت‌های چینی مثل هواوی یا ZTE بخرند. در ابتدا موضوع صرفا یک درگیری تجاری بین چین و ایالات متحده بود تا این که امروز گوگل هم اعلام کرد به ارتباط خود با شرکت هواوی پایان می‌دهد و این موضوع باعث شد پای میلیون‌ها کاربر گوشی‌های اندرویدی وسط دعوا کشیده شود. واقعیت این است که هواوی دومین تولیدکننده‌ی بزرگ گوشی‌های هوشمند به حساب می‌آید و صرفا در یک سال گذشته، ۲۰۰ میلیون دستگاه گوشی به فروش رسانده است. در بازار کشور ما هم سهم قابل توجهی به محصولات هواوی اختصاص دارد و تحریم این شرکت توسط گوگل می‌تواند برای کاربران بسیاری مشکل‌ساز باشد.

صبح امروز خبرگزاری رویترز به نقل از سخنگوی گوگل اعلام کرد که این شرکت مجوزهای اندرویدی هواوی را لغو کرده است، چون نام این شرکت چینی در لیست مخصوص وزارت بازرگانی ایالات متحده قرار گرفته و دو شرکت به هیچ عنوان نمی‌توانند باهم مراوده نرم‌افزاری یا سخت‌افزاری داشته باشند. اما این قطع همکاری برای کاربران چه معنایی دارد؟ در حقیقت هواوی از این به بعد می‌تواند از نسخه‌ی متن باز سیستم عامل اندروید استفاده کند، اما نمی‌تواند سرویس‌های گوگل مثل فروشگاه گوگل پلی یا اپلیکیشن‌هایی مثل یوتوب و گوگل کروم را روی محصولاتش ارائه دهد.

البته اکانت رسمی توییتر اندروید کمی بعد اعلام کرد کاربران فعلی گوشی‌های هواوی می‌توانند به استفاده از این سرویس‌ها و دریافت به‌روزرسانی‌های امنیتی ادامه دهند، اما توضیح نداد تکلیف کاربرانی که در سال‌های آینده موبایل هوشمند هواوی خریداری می‌کنند چه خواهد شد.

تا امروز کاربران ایرانی برای تمام محدودیت‌هایی که در مقابلشان قرار دارند راه حل پیدا کرده‌اند و احتمالا مسیر دور زدن این یکی را هم پیدا می‌کنند. مثلا همین امروز هم بسیاری از گوشی‌های برند شیائومی که در بازار ایران عرضه می‌شوند مجهز به رام چین هستند و به شکل پیش‌فرض امکان استفاده از سرویس‌های گوگل را ندارند. اما کاربران ایرانی با روش‌های جایگزین سرویس‌هایی مثل گوگل پلی را روی این گوشی‌ها نصب و استفاده می‌کنند.

تنها موضوعی که باقی می‌ماند دریافت به‌روزرسانی‌های سیستم عامل اندروید است. به طور معمول گوگل نسخه‌های جدید اندروید را توسعه می‌دهد و منتشر می‌کند. کمی بعد هم به‌روزرسانی‌ها برای نسخه‌ی AOSP یا متن باز اندروید عرضه می‌شوند. هواوی به نسخه‌ی متن باز اندروید دسترسی دارد و احتمالا با کمی فاصله‌ی زمانی می‌تواند به‌روزرسانی‌ها را به دست کاربرانش برساند.

سناریوی دیگر هم این است که هواوی به کلی با پلتفرم اندروید خداحافظی کند و سیستم عامل اختصاصی خودش را توسعه دهد. ظاهرا این شرکت چینی از سال ۲۰۱۲ و زمانی که آمریکا اعلام کرد در مورد هواوی و ZTE تحقیق می‌کند، سیستم عامل‌های اختصاصی خودش را توسعه می‌دهد تا اگر روزی نتوانست از ویندوز یا اندروید استفاده کند جایگزین داشته باشد.

در هر حال هواوی اطمینان داده است خریداران موبایل‌های هواوی و آنر در سراسر جهان مشکلی نخواهند داشت. در بیانیه رسمی این شرکت که ساعتی پیش در پاسخ به اقدام گوگل منتشر شد می‌خوانیم:

هواوی همچنان به ارائه به‌روزرسانی‌های امنیتی و خدمات پس از فروش به تمام محصولات اعم از گوشی‌ها و تبلت‌های هواوی و آنر، شامل محصولاتی که فروخته شده‌اند یا در بازار به فروش می‌رسند، ادامه خواهد داد.

ما به ساختن یک اکوسیستم نرم‌افزاری ایمن و پایدار به منظور ارائه‌ی بهترین تجربه کاربری برای همه کاربران در سطح جهان، ادامه خواهیم داد.

به نظر شما تحریم غولی مثل هواوی توسط شرکت‌های آمریکایی، می‌تواند فعالیت این تولیدکننده‌ی موفق حوزه تکنولوژی را در جهان تحت تأثیر قرار دهد؟ آیا ایران هم باید با مشاهده‌ی تجربه‌ی هواوی، به فکر توسعه دادن پلتفرم‌های داخلی و خودکفایی در تمام حوزه‌ها باشد؟

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

۲۵ دیدگاه
  1. Avatar مهدی

    قطعا کسانی که میگن بخرید کسانی هستند که دربازارگوشی فعالیت دارندوبه فکر جیب خودشان هستندنه منو شما خریدگوشیهای که خدمات نداشته باشد با دوربین عکاسی هیچ فرقی ندارد

  2. Avatar فلورا

    چی بگم والا متاسفانه تبلت منم هوآویه و از گوگل فایر هم استفاده کردم ولی نشد

  3. Avatar روژان

    من گوشی خریدم ۵ ماه پیش و متاسفانه تحریم هست از گوشیم راضیم ولی نه یوتیوب دارم نه برخی از اپلیکشن ها رو

  • 1
  • 2
loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه