ایرانی‌ها می‌توانند صاحب تسلا مدل ۳ شوند؟

۲۰ فروردین ۱۳۹۸ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه

دیروز شرکت تسلا خودروی جدیدش را معرفی کرد. تسلا مدل ۳ با قیمت پایه‌ی ۳۵ هزار دلار ارزان‌ترین خودروی این شرکت است. یک خودروی الکتریکی زیبا و پیشرفته از نوع سدان، که می‌تواند در هر بار شارژ شدن تا ۳۴۶ کیلومتر را بپیماید. صاحب مدل ۳ به راحتی می‌تواند شب در پارکینگ خانه آن را به پریز برق وصل کند و صبح با باتری پر به سر کار برود. احتمالا بیشتر مردم کافیست آن را فقط هفته‌ای یک بار شارژ کنند. چیزی که درباره‌ی مدل ۳ اهمیت خیلی زیادی دارد، قیمت آن است. این خودرو در میان ارزان‌ترین خودروهای الکتریکی با کیفیت بازار قرار گرفته است. خودرویی که «ایلان ماسک» صاحب شرکت تسلا می‌گوید در این حدود قیمت، بهترین است. اگر دلار را ۳۵۰۰ تومان حساب کنیم، بدون هرگونه هزینه‌ی اضافی باید بتوانیم در ایران تسلا مدل ۳ را به قیمت ۱۲۲ میلیون تومان بخریم. تقریبا هم قیمت هیوندای النترا فول آپشن ۲۰۱۶. (طبق منابع قیمتی که در اینترنت وجود دارد) شهرهای ما امروز پر از خودروهایی در این گستره‌ی قیمت است.

نکته‌ای که وجود دارد این است که آیا دولت می‌تواند کاری کند که بتوانیم در ایران خودروهای الکتریکی را بدون نیاز به پرداخت هزینه‌های اضافی خودروهای وارداتی، یا حتی با نوعی تخفیف بخریم؟ این‌جا اتفاقا سازمان محیط زیست می‌تواند نقش مهمی ایفا کند. اکنون که شهرهای بزرگ ما در دود وسایل نقلیه‌ی بنزینی و گازوییلی خفه شده‌اند، به نظر می‌رسد منطقی باشد کاری کنیم که مردم بتوانند خودروهای الکتریکی را ارزان بخرند. تازه اقتصادی هم که حساب کنیم، سوای هزینه‌هایی که به دلیل مضرات سلامتی زندگی در هوای آلوده به ملت و دولت تحمیل می‌شود، هر سال داریم میلیاردها دلار بنزین در موتور خودروهایمان می‌سوزانیم. دولت حتی می‌تواند برای واردات و خرید خودروهای الکتریکی یارانه هم پرداخت کند. همین تسلا مدل ۳ هرچند که ۳۵ هزار دلار قیمت دارد، ولی دولت آمریکا برای خرید آن ۷۵۰۰ دلار به مردم یارانه می‌دهد. یعنی مشتری می‌تواند آن را به قیمت ۲۷۵۰۰ دلار (۹۶ میلیون تومان) بخرد.

تسلا مدل ۳ به پول ما فقط ۱۲۲ میلیون تومان قیمت دارد که در مقایسه با خودروهای الکتریکی دیگر خیلی ارزان به حساب می‌آید.

تسلا مدل ۳ به واحد پولی ما فقط ۱۲۲ میلیون تومان قیمت دارد که در مقایسه با خودروهای الکتریکی دیگر خیلی ارزان به حساب می‌آید.

خودروهای با کیفیت الکتریکی از برندهای مشهور در این گستره‌ی قیمت زیاد هستند. مثلا شورولت بولت حدود ۳۷ هزار دلار (۱۳۰ میلیون تومان) قیمت دارد و می‌تواند در هر بار شارژ ۳۲۲ کیلومتر راه برود. BMW i3 حدود ۴۲ هزار دلار (۱۴۷ میلیون تومان) قیمت دارد و در هر بار شارژ ۱۵۰ کیلومتر می‌رود. نیسان لیف SV حدود ۳۴ هزار دلار (۱۲۰ میلیون تومان) قیمت دارد و در هر بار شارژ ۲۵۰ کیلومتر می‌رود. تویوتا میرای ۵۷ هزار دلار (۲۰۰ میلیون تومان) قیمت دارد و در هر بار شارژ ۵۰۰ کیلومتر می‌رود. فولکس واگن E-Golf SE ۲۹ هزار دلار (۱۰۰ میلیون تومان) قیمت دارد و در هر بار شارژ ۱۳۴ کیلومتر می‌رود.

این‌ها فقط بعضی از خودروهای الکتریکی ارزان‌قیمت از شرکت‌های معتبر هستند. بعضی شرکت‌های چینی هم وجود دارند که خودروهای الکتریکی باز هم ارزان‌تری تولید می‌کنند. با این حال کار آن‌ها ممکن است حساب و کتاب نداشته باشد و با خودروهای کم کیفیت، مشتری را دچار مشکل بکند. در عین حال به احتمال خیلی زیاد در یک دهه‌ی آینده قیمت خودروهای الکتریکی از همین برندهای مشهور کاهش چشمگیری خواهد داشت و البته مسافتی که می‌توانند در هر بار شارژ شدن بپیمایند هم تا حد خیلی زیادی افزایش می‌یابد.

در هر صورت تقریبا همه‌ی این خودروها در کشور تولید کننده با یارانه‌های چند هزار دلاری دولتی فروخته می‌شوند و بنابراین مشتری می‌تواند با قیمت خیلی ارزان‌تر آن‌ها را بخرد. به نظر نمی‌رسد خودروسازهای داخلی ما فعلا بتوانند سراغ مونتاژ یا ساخت خودروهای الکتریکی بروند. اگر رفتند که بهتر ولی تا آن زمان به نظر می‌رسد حذف هزینه‌های واردات یا در نظر گرفتن یارانه برای خرید خودروهای الکتریکی مثل تسلا مدل ۳ یا خودروهای مشابه، امر پسندیده‌ای باشد و التیامی بر هوای آلوده‌ی شهرهای بزرگ ما. خودروهایی در گستره‌ی ۱۰۰ میلیون تومان که احتمالا مردم طبقه‌ی «متوسط مرفه» ما می‌توانند آن‌ها را بخرند.

البته همچنان بحث زیر ساخت‌ها باقی می‌ماند. واردات خودروهای الکتریکی به صورت محدود مشکلی ایجاد نمی‌کند ولی اگر قرار باشد به صورت گسترده از آن‌ها استفاده کنیم، به زیر ساخت‌هایی مثل ایستگاه‌های شارژ سریع در شهرها و جاده‌ها یا اصلا تولید بیشتر برق احتیاج پیدا می‌کنیم. البته ترجیحا برقی که پاک‌تر تولید شود، در غیر این صورت آلودگی را فقط از شهرها به بیرون از شهر منتقل کرده‌ایم.

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

۶۶ دیدگاه
  1. کیوان

    با درود فراوان

    دادا وقتی میان موتور کاوازاکی نینجا که ۴ هزار دلار قیمتش میدن ۳۸ تومن
    لپ تاپ , دوچرخه…… و مهمتر از همه پررراید رو میدن ۲۰ تومن

    اینا رو تو خوابم نمیشه دید
    برای ما قیمتی چون بی ام و ۷ و مازراتی هست حالا چجور حساب میشه دیگه بالا دستیا تعیین می کنن
    از صنعت و معدن و کارخانه‌ها و نفت و محیط زیست و واردت کننده ها و ….بگیربیا تا پایین

  2. سپهر

    با درود
    پیرو نظر فرهاد عزیز
    با توجه به بازدهی پایین نیروگاه‎های ما که از ۲۸ درصد تا کمتر از ۴۰ درصده
    فعلاً روش مناسب استفاده از خودرو برقی نیست، لیکن با توجه به تولید برق با انواع روش‎های قرین به صرفه در کشورهای پیشرفته، توسعه خودرو برقی بسیار جذابه، ضمن اینکه تشویق‎هایی تحت عنوان کاهش انتشار کربن هم میتونه وضع خوبی برای تولید کننده ایجاد کنه
    با وجود قوانین حمایتی برای خودروهای برقی در ایران، واردات خودرو از ایالات متحده بعید به نظر میرسه و نیز گرفتن مجوز استاندارد هم مشکل کمی نیست.

  3. فرهاد

    تا وقتی برق رو از سوخت های فسیلی بدست میاریم,چه برق چه بنزین,هردوش آلاینده هستند.یکی مستقیما آلودگی ایجاد می کنند,یکی برای تولیدش آلودگی ایجاد شده.

    1. حسن محقق

      حرف شما درسته که برای تولید برق هم انرژی فسیلی مصرف میشه اما بهتر نیست حالا که خیلی طول می کشه تا انرژی برقو بتونیم از راه های پاک به دست بیاریم حد اقل از ضرر های مستقیم سوخت های فسیلی جلو گیری کنیم و آلایندگی رو فقط به مناطق دارای نیروگاه محدود کنیم؟!!!

    2. فرشاد

      خودرو برقی حتی اگر از برقی که از نیروگاه ها تولید میشه استفاده کند باز هم کمتر از یک پنجم ماشین های بنزینی انرژی مصرف می کند …

  4. Armin

    سلام
    دوست من. خودرو هاى الکتریکی از گمرک معافن

  5. محمد

    جا داره که یادی کنیم از جمشید آرین عزیز

  6. علی

    واقعا تاسف داره!!!!!!!! سال ۸۱ ما به فناوری خودرو های الکتریکی با قدرت و ویزگی بالاتر از این ماشین ها دست پیدا کردیم اما به لطف تدبیرات مسولین، مخترع این ماشین به خاطر عدم دریافت مجوز ثبت و نهایی سازی، ماشینی که ساخته بود رو تو دره به آتیش کشید و الان تو شرکت بنز مشغول به کاره.

    بهش گفته بودن کار شما هیچگونه آینده ای ندارد!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    واقعا حرف خوبی میزد میگفت منتظر باشید روزی که این ماشین ها روبجای تولید وارد میکنید.

  7. میلاد

    این ماشین امریکاییه وارداتش مشکل ایجاد نمیکنه؟؟

  8. تسلا اس s

    چشمم آب نمیخوره که ماشین هایی که سوخت بنزینی ندارن جایگزین ماشین های سواری بشن حداقل توی کشور های جهان سوم بنا به دلایل محکمی از جمله اینکه دیگه بنزینی فروش نمیره

  9. محمد کلانکی

    شورولت مدل اسپارک یک خودروی کلاس A بسیار با کیفیت است که با هر بار شارژ حدود ۱۷۰ کیلومتر میپیماید. قیمت حدوداً ۲۵۰۰۰ دلار. در ایالت کالیفرنیا به صورت لیزینگ با پرداخت ماهیانه ۱۷۰ دلار و بدون هیچ پیش پرداختی در اختیار مشتری قرار میگیره البته به مدت ۳ سال (۳۶ ماه) جمعاً ۶۱۲۰ دلار میپردازید و سه سال از خودرو استفاده میکنید. همه ی تعمیرات و سرویس و نگهداری بر عهده ی شورولته. دولت کالیفرنیا بابت استفاده این خودرو مبلغ ۵۵۰۰ دلار مشوق مالیاتی پرداخت میکنه. به همراه خودرو اینترنت ۴G با ترافیک ماهیانه ۳ گیگ رایگان با قابلیت ساپورت ۷ دیوایس وای فای هم میده

  10. مینو

    من از آرم تسلا خوشم میاد، شبیه اسلحه های گوتیکه.

  11. آیدین

    فکر کنم یه جا شنیدم واردات خودروهای برقی مالیات نداره!

  12. ايمان

    دیجی کالا کار خودته.
    یه قسمت ماشین تو سایت اضافه کن.
    ما سفارش میدیم شما فردا بعد از ظهر برا ما بیارین.
    به همین راحتی:)

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه