شما بگویید؛ سرفیس بوک یا مک‌بوک پرو؟

۳۱ تیر ۱۳۹۷ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۷ دقیقه
سرفیس بوک یا مک‌بوک پرو

هفته‌ی گذشته اپل و مایکروسافت از آخرین دستاوردهای خود در زمینه‌ی رایانه‌های شخصی قابل‌حمل یا همان لپتاپ‌ها رونمایی کردند. ما هم مطلب «شما بگویید» این هفته را فرصت مناسبی یافتیم تا علاوه بر مقایسه کردن مشخصات و ویژگی‌های مدل‌های ۲۰۱۶ سرفیس بوک (Surface Book) و مک‌بوک پرو (MacBook Pro)، از شما بخواهیم نظر خود را در مورد آن‌ها با ما در میان بگذارید. در نگاه کلی هر دوی این گجت‌ها مشخصات فنی مشابهی دارند. تفاوت اصلی در نحوه‌ی استفاده کردن آن‌ها از ورودی‌هایی مانند صفحه‌نمایش لمسی است. مایکروسافت همچنان بر استفاده از صفحه‌نمایش لمسی و قلم تمرکز دارد ولی اپل تنها به اضافه کردن یک نوار لمسی (Touch Bar) در بالای کیبورد قناعت کرده. البته شاید نوار لمسی مک‌بوک پرو به ظاهر تغییر کوچکی باشد، ولی احتمالا در بهبود دادن شیوه‌ی تعامل کاربر با آن بسیار مهم خواهد بود. شما رویکرد کدام‌یک را می‌پسندید: سرفیس بوک یا مک‌بوک پرو؟ پیش از پاسخ دادن به این سؤال بیایید ابتدا با هم نگاهی دقیق‌تر به این دو محصول بیندازیم.

مشخصات فنی

مدل‌های جدید مک‌بوک پرو و سرفیس بوک، همگی از پردازنده‌های نسل ششم Core i5 و Core i7 اینتل استفاده می‌کنند. بنابراین در زمینه‌ی سرعت پردازش هیچ‌کدام برتری ویژه‌ای نسبت به دیگری نخواهند داشت. مدل‌های قوی‌تر سرفیس بوک (مجهز به Performance Base) علاوه بر پردازنده‌ی گرافیکی اینتل HD می‌توانند از پردازنده‌ی گرافیکی Nvidia GTX 965M موجود در بخش کیبورد هم برای پردازش‌های گرافیکی سنگین‌تر استفاده کنند. در سوی مقابل مدل ۱۳ اینچ مک‌بوک پرو تنها به پردازنده‌ی اینتل Iris مجهز است، ولی مدل ۱۵ اینچ با پردازنده‌ی گرافیکی رادئون پرو با اختلاف کمی بالاتر از سرفیس بوک قرار می‌گیرد.

سرفیس بوک مک‌بوک پرو
پردازنده نسل ششم اینتل Core i5 و Core i7 نسل ششم اینتل Core i5 و Core i7
اندازه صفحه‌نمایش ۱۳.۵ اینچ ۱۳.۳ و ۱۵.۴ اینچ
رزولوشن ۳۰۰۰ در ۲۰۰۰ پیکسل

۲۵۰۰ در ۱۶۰۰ پیکسل (۱۳.۳ اینچ)

۲۸۸۰ در ۱۸۰۰ پیکسل (۱۵.۴ اینچ)

کارت گرافیک اینتل HD + انویدیا GTX 965M اینتل Iris + رادئون پرو ۴۵۰ یا ۴۵۵
تاچ صفحه‌نمایش تاچ قابل جدا شدن نوار لمسی + حسگر اثر انگشت تاچ آیدی
پورت‌های USB ۲ پورت USB 3.0 Type-A

۴ پورت تاندربولت USB-C

(۲ پورت در مدل ۱۳ اینچ بدون نوار لمسی)

عمر باتری (طبق ادعای تولیدکننده) ۱۲ تا ۱۶ ساعت ۱۰ ساعت
ضخامت ۲۲.۸۶ میلی‌متر ۱۵.۲۴ میلی‌متر
وزن ۱.۴۹ تا ۱.۶۳ کیلوگرم

۱.۳۶ کیلوگرم (۱۳ اینچ)

۱.۸۱ کیلوگرم (۱۵ اینچ)

در زمینه‌ی دقت و رزولوشن صفحه‌نمایش، سرفیس بوک برنده‌ی بازی است. سرفیس بوک مایکروسافت به یک صفحه‌نمایش ۱۳.۵ اینچی با رزولوشن ۳۰۰۰ در ۲۰۰۰ پیکسل مجهز است. در سوی مقابل اپل در مدل کوچک‌تر مک‌بوک پرو با صفحه‌نمایش ۱۳.۳ اینچی به رزولوشن ۲۵۰۰ در ۱۶۰۰ پیکسل و در مدل بزرگ‌تر با صفحه‌نمایش ۱۵.۴ اینچی به رزولوشن ۲۸۸۰ در ۱۸۰۰ پیکسل بسنده کرده است.

اتصالات

اپل همواره در زمینه‌ی حذف پورت‌های قدیمی و جا انداختن پورت‌های جدید نقش مهمی بازی کرده است. در مک‌بوک پرو جدید هم اپل با جایگزین کردن کامل پورت USB Type-A با پورت‌های تاندربولت ۳ که از کانکتور جدید USB Type-C استفاده می‌کنند روحیه‌ی آینده‌نگرانه‌ی خود را نشان داده. مدل‌های ۱۳ اینچی به دو پورت USB-C و مدل‌های ۱۵ اینچی به چهار عدد از آن‌ها مجهز هستند. از تمام این پورت‌ها می‌توانید برای شارژ کردن مک‌بوک پرو استفاده کنید. همچنین این پورت‌ها از استانداردهای DisplayPort، HDMI، VGA و انتقال اطلاعات با سرعت ۴۰ گیگابیت در ثانیه پشتیبانی می‌کنند. البته مک‌بوک پرو بر خلاف آیفون همچنان جک ۳.۵ میلی‌متری صدا هم دارد ولی دیگر خبری از شیار کارت‌خوان نیست. در سوی مقابل مایکروسافت در سرفیس بوک جدید روحیه‌ی محافظه‌کارانه‌تری داشته است. روی سرفیس بوک ۲۰۱۶ مجموعه‌ی آشناتری از خروجی‌ها و اتصالات را می‌بینیم که شامل دو پورت USB 3.0 سایز کامل (Type-A)، شیار کارت‌خوان SD، پورت Mini DisplayPort و جک هدفون است.

مک‌بوک پرو یا سرفیس بوک

عمر باتری

ظاهرا امسال مایکروسافت موفق شده اپل را در زمینه‌ی عمر باتری پشت سر بگذارد. مایکروسافت ادعا می‌کند که باتری سرفیس بوک جدید با هر بار شارژ کامل می‌تواند بین ۱۲ تا ۱۶ ساعت دوام بیاورد. در سوی مقابل اپل می‌گوید مدل‌های جدید مک‌بوک پرو در هر بار شارژ تا ۱۰ ساعت امکان کار مداوم را فراهم می‌کنند. البته توجه داشته باشید که این اعداد تا زمانی که نتایج تست‌های عملی مشخص نشده باشد تنها روی کاغذ اعتبار خواهند داشت.

سرفیس بوک

قابلیت‌های خاص

در حالی که سیستم‌عامل و محصولات مایکروسافت برای مدت نسبتا زیادی است که از صفحه‌نمایش لمسی پشتیبانی و استفاده می‌کنند، اپل همچنان فاصله‌ی خود را با این حوزه حفظ کرده است. نوار لمسی بالای کیبورد مک‌بوک پرو قطعا نمی‌تواند افرادی را که یک صفحه‌نمایش لمسی کامل می‌خواهند راضی کند ولی در نوع خود ابتکار جالبی است که انعطاف‌پذیری بیشتری را برای برنامه‌نویسان و امکان شخصی‌سازی بیشتری را برای کاربران به همراه خواهد آورد.

مک‌بوک پرو

مایکروسافت قابلیت ویژه‌ی جدیدی را به سرفیس بوک ۲۰۱۶ اضافه نکرده. البته سرفیس بوک از ابزار جدید مایکروسافت یعنی Surface Dial پشتیبانی می‌کند. Surface Dial امکان کنترل راحت تنظیمات و ابزارهای مختلف را در اپلیکیشن‌هایی که با آن سازگار هستند فراهم می‌کند. اما مهم‌ترین قابلیت خاص سرفیس بوک (که البته جدید نیست) امکان جدا کردن صفحه‌نمایش آن از بخش کیبورد است. در واقع سرفیس بوک می‌تواند علاوه بر لپتاپ در نقش یک تبلت بسیار قدرتمند هم ظاهر شود. چیزی که مک‌بوک پرو حتی خواب آن را هم نمی‌تواند ببیند.

سرفیس بوک

اپل همچنین مک‌بوک پرو جدید خود را به حسگر اثر انگشت تاچ‌آیدی نسل دوم هم مجهز کرده. در سوی مقابل سرفیس بوک از چنین قابلیتی بی‌بهره است. در سرفیس بوک می‌توانید از تشخیص چهره‌ی مبتنی بر قابلیت Windows Hello برای ورود به سیستم استفاده کنید؛ البته تنها در صورتی که مدل گران‌تر و قوی‌تر Performance Base را در اختیار داشته باشید.

قیمت

برای ساده‌تر شدن کار، باید مقایسه در زمینه‌ی قیمت را در دو سر طیف یعنی ارزان‌ترین مدل‌ها و گران‌ترین مدل‌ها انجام دهیم. ارزان‌ترین مدل مک‌بوک پرو با قیمت ۱۴۹۹ دلار، یک مدل ۱۳ اینچی است که نوار لمسی را هم ندارد. برای در اختیار داشتن نوار لمسی حداقل باید ۱۷۹۹ دلار بپردازید تا مدل ۱۳ اینچی مجهز به پردازنده‌ی ۲.۹ گیگاهرتزی Core i5، هشت گیگابایت رم، ۲۵۶ گیگابایت حافظه‌ی SSD و پردازنده‌ی گرافیکی اینتل آیریس را دریافت کنید. در سوی مقابل قیمت سرفیس بوک از مبلغ پایین‌تر ۱۳۴۹ دلار آغاز می‌شود. این مدل به یک پردازنده‌ی Core i5، هشت گیگابایت رم، ۱۲۸ گیگابایت حافظه‌ی SSD و پردازنده‌ی گرافیکی اینتل HD مجهز خواهد بود.

در سمت بالای طیف، می‌توانیم مک‌بوک پرو ۱۵ اینچی را با سرفیس بوک Performance Base مقایسه کنیم که هر دو قیمت مشابه ۲۳۹۹ دلار را دارند. این مک‌بوک پرو به یک پردازنده‌ی Core i7، شانزده گیگابایت رم، ۲۵۶ گیگابایت حافظه‌ی SSD و یک کارت گرافیک رادئون پرو ۴۵۰ با ۲ گیگابایت حافظه‌ی اختصاصی مجهز خواهد بود. سرفیس بوک Performance Base هم از پردازنده‌ی مشابه Core i7، ۲۵۶ گیگابایت حافظه‌ی SSD و کارت گرافیک Nvidia GTX 965M استفاده می‌کند ولی تنها به هشت گیگابایت رم مجهز است. می‌توان این گونه جمع‌بندی کرد که با قیمتی یکسان، مایکروسافت یک صفحه‌نمایش لمسی کامل با امکان جدا شدن و استفاده به صورت یک تبلت را به شما می‌دهد، در حالی که اپل صفحه‌نمایش بزرگ‌تر و مقدار رم بیشتری را در اختیارتان قرار می‌دهد.

جمع‌بندی

هم مک‌بوک پرو‌ و هم سرفیس بوک جدید محصولاتی بسیار خوب هستند. اپل و مایکروسافت در لپتاپ‌های امسال خود سخت‌افزار نسبتا مشابهی را ارائه کرده‌اند و همان‌طور که در ابتدای بحث هم گفتیم اصلی‌ترین تفاوت آن‌ها در نحوه‌ی استفاده از ورودی‌هایی مانند صفحه‌نمایش لمسی است. البته مک‌بوک پرو نسبت به نسل‌های قبلی خود تغییرات وسیع‌تر و جدی‌تری نظیر اضافه شده نوار لمسی و استفاده از پورت‌های جدید USB-C را داشته است. در حالی که به نظر می‌رسد مایکروسافت ایجاد تغییرات جدی‌تر را به زمان معرفی نسل بعدی سرفیس بوک‌ها محول کرده.

سرفیس بوک یا مک‌بوک پرو

در نهایت به نظر می‌رسد این دو گجت بیش از این که از هم بهتر یا بدتر باشند با هم متفاوت هستند. مایکروسافت به تمرکز خود روی صفحه‌نمایش لمسی و استفاده از قلم ادامه می‌دهد و با معرفی Microsoft Dial شیوه‌های جدیدی را برای کنترل ورودی‌ها مهیا کرده. اپل هم با اضافه کردن نوار لمسی، امکان پدید آمدن شیوه‌های تعاملی بسیار متنوعی را به کاربران مک داده است. طبیعتا انتخاب یک فرد از بین این دو محصول تا حد زیادی به این بستگی دارد که پیش از این در چه اکوسیستمی بوده است. با این حال هر کدام از دو شرکت تلاش دارند با ارائه کردن قابلیت‌های جدید مشتریان رقیب را به مهاجرت به اکوسیستم خود ترغیب کنند.

شما چه فکر می‌کنید؟ به نظر شما قابلیت‌های کدام محصول کاربردی‌تر است؟ کدام یک نسبت به نسل قبل بهبود بیشتری داشته؟ هر کدام به درد چه افرادی می‌خورد؟ اساسا شما رویکرد کدام شرکت را بیشتر می‌پسندید؟ در نهایت اگر بخواهید بین این دو محصول یکی را با دلیل انتخاب کنید، دلیل شما چیست و کدام را ترجیح خواهید داد: سرفیس بوک یا مک‌بوک پرو؟

telegram_ad2_1

راهنمای خرید آیفون
برچسب‌ها :
دیدگاه شما

۱۰۵ دیدگاه
  1. Avatar مجتبی

    با سلام
    هر دوی این لپ تاپ ها در زمینه ی مربوط به خودشون بسیار عالی هستند. با توجه به سیستم عامل متفاوتشون خیلی هم لازم به مقایسه نیست. چون کسی که با ویندوز سر و کار داره بهتره بره سراغ سرفیس کسی هم که میخواد با مک کار کنه میره سراغ مک بوک.
    اما برای کاربرای ایرانی اگه واقعا بهره وری مورد نظر باشه بجز یه بخش خاص با نیازهای خاص هیچکدوم از این دستگاهها مناسب نیست.
    در مورد کاربرای ایرانی که معمولا از ویندوز استفاده میکنن اگه سرفیس رو در نظر بگیریم، با کمبود پورت های بعضا کاربردی مثل VGA مواجه میشیم. بیشتر دانشجویان مو قع ارائه به این پورت نیاز پیدا میکنن. صفحه نمایش ۱۳.۵ برای بعضی کاربردها کوچک به نظر میرسه. نداشتن حروف فارسی (یا حتی عربی) روی صفحه برای عده ای خوشایند و برای بسیاری ناخوشاینده. و مهتر از اون قیمت بسیار بالای این دستگاه باعث میشه خیلی از کاربرا نتونن به راحتی اونو تهیه کنن.
    اون طرف مک بوک به درد کاربرانی میخوره که کاملا محدودیت ها و برتری های این سیستم عامل رو میدونن و گرنه برای بسیاری از کاربران محدودیت هایی رو برای نرم افزار خصوصا برای دانشجویان به همراه داره. نصب ویندوز روی مک بوک هم هیچ وقت برای من جذاب نبوده خصوصا که الان احتمالا امکانات تاچ بار رو هم ممکنه در ویندوز از دست بدید.
    به طور کلی این دو دستگاه اگر چه بسیار زیبا هستند اما برای بسیاری از ما محدودیت های زیادی رو به همراه دارند. این دو رو میشه گذاشت و از دیدنشون لذت برد اما وقتی پای کاربرد و استفاده های مختلف روزمره تو دانشگاه و خونه و محل کار در میون باشه یه لپ تاپ با یک سوم این قیمت با پورت های کامل تر و محدودیت های کمتر کاربردی تر خواهد بود.
    با تشکر

  2. Avatar حسین اشرفی

    یک تفاوت عمده در این مقایسه وجود دارد و آن این است که تعریف لپ تاپ مشخص است! اپل به دلایل روشنی از لمسی کردن صفحه نمایش مک بوک هایش امنتاع می‌کند، چرا که ارگونومیک نیست و یک لپ تاپ را- اگر نخواهیم مانند مایکروسافت عمل کنیم- به هر طرفی که بچرخانید اصلا ظاهر جالبی نخواهد داشت. بنابراین سرفیس بوک ها را نمی‌توان لپ تاپ دانست بلکه چیز دیگری هستند، بخصوص که صفحه نمایش سرفیس ها رسما خودش یک دستگاه مجزا همانند تبلت است!
    در نهایت باید بگویم که در میان لپ تاپ ها، اگر مشکلی با استفاده از سیستم‌عامل مکینتاش نداشته باشید، اپل بسیار جذاب‌‌تر و کارآمد تر است، اما اگر بدنبال استفاده از قابلیت‌های ویندوز هستید و میخواهید از یک صفحه نمایش لمسی(و قلم) بهره ببرید سرفیس‌ها گزینه مناسب‌تری‌ هستند.
    درباره سرفیس‌ها باید اضافه کنم که تقسیم وزن دستگاه میان بدنه‌ی اصلی و صفحه نمایش اصلا جالب نیست. وقتی یک سرفیس بوک را در دست می‌گیرید یک سنگینی غیر منطقی را از طرف صفحه نمایش احساس می‌کنید(همچون لپ تاپ‌های دو‌جانبه ایسوس) که از بالا به پایین وجود دارد و تجربه‌ی خوشایندی نیست، بخصوص که در این حالت بدلیل عدم تعادل، احتمال افتادن دستگاه از دستتان بسیار بالا است!

  3. Avatar مرتضی

    سرفیس و ویندوز ۱۰ با آپدیت ها و پشتیبانی خارق العاده اش جدا بهترینه. همین الان هم تعدادی از مطرح ترین خبرنگاران طرفدار اپل از مایکروسافت دفاع کرده اند.
    فقط مایکی

  4. Avatar آرمین

    به نظر من یه پارامتر خیلی مهم توی این مقایسه نادیده گرفته شده و اون سیستم عامل این دو تا دستگاه‌س. به عنوان یه طراح و کدنویس باید بگم ویندوز هیچ وقت نمی‌تونه با macOS رقابت کنه. مهمترین نکته‌ای که امروزه توی OS Development مطرح میشه بحث رابط کاربری هست که طی چند سال اخیر با آمدن ویندوز ۸ و نسخه‌های بعدی، به راحتی می‌شه عدم موفقیت مایکروسافت رو توی این زمینه لمس کرد. از طرفی Apple به طور مستمر در حال بهبود (نه تغییر!) و نوآوری در زمینه‌ی طراحی رابط کاربری هست. از نظر من macOS می‌تونه یک برتری خیلی مهم برای مک‌بوک در مقابل سرفیس‌بوک باشه.
    چرا که هر چقدر هم سخت‌افزار قوی و کارآمد باشه، پشتیبانی از نرم‌افزارها بهینه و گسترده باشه،
    در نهایت این شیوه‌ی ارائه‌ست که ارزش واقعی دو مطلب ذکر شده رو نشون میده که در اینجا شیوه‌ی ارائه همون رابط کاربری سیستم عامل هست.

    1. Avatar پارسا کرمی

      صحبتتون در مورد طراحی درست هست و من هم باهاش موافقم ، ولی در مورد توسعه و استفاده از یک سیستم در organization level مک بوک هیچ برتری نسبت به ویندوز نداره ، در زمینه توسعه نرم افزار هم در صورتی که شما برنامه نویس و توسعه دهنده محصولات اپل باشید مکبوک برتره ،نمیدونم با چه خطکشی اندازه گرفتید که میگید مایکروسافت از ویندوز ۸ به بعد نا موفق بوده ، اگر نا موفق بود چطور میتونست نود درصد بازار os رو بگیره ، نظرتون یکم دور از واقعیت هست.

      1. Avatar وحيد

        بخاطر اینه که تقریبا برند های مختلف دنیا از ویندوز که منحصرا برای محصولات مایکروسافت نیست استفاده میکنن
        و مک منحصره به مک بوک ها و ای مک هاست

  5. Avatar محمد

    باشه ما می گوییم ، خب طبیعتا سرفیس بدون شک

  6. Avatar اردلان

    بلامنازع سرفیس !!!

  7. Avatar عدالت

    جفتشون شرکتهای بزرگی هستند که سالها در این زمینه در حال فعالیتند قدرت هر دو فوق العاده است فقط یک سری تفاوتهایی جزیی دارند که بستگی به انتخاب و سلیقه خریدار دارد که چه نوعی را انتخاب کند

  8. Avatar دانا

    به نظر من سرفیس بوک ساخته شده تا طیف گسترده ای از کاربران عادی جامعه رو به خودش اختصاص بده ..چون سیستم عاملش برای خیلی ها قابل فهم تر از مک او اس هستش اما اگر ادیتور حرفه ای هستید و در کل با محتوا تصویر و فیلم سروکار دارید بدون شک مک بوک های پرو به کارتون میاند،البته نباید آزادی های ویندوز و محدودیت های مک پرو رو نادیده بگیریم …..البته کسانی که گیمر هستند قطعا همیشه به سمت ویندوز کشیده میشند چون ویندوز پلفرم اصلی بازی های روز دنیاست …ولی در نهایت من مک بوک پرو رو بیشتر می پسندم به خاطر یکپارچگی و خروجی قابل قبولی که به کاربر حرفه ای میده .

  9. Avatar محمد

    به نظر مک بوک جدید بسیار جذاب میاد و کار کردن باهاش باید خیلی هیجان انگیز باشه.
    اما گویا سرفیس بوک کارآمد تره.

  10. Avatar کمال

    خوب معلومه surface book

  11. Avatar محمدرضا

    بابا یکم منصف باشد. مایکروسافت دیگه باید چی کار میکرد. خوبه تو مقاله خودتون در هر آیتمی سرفیسبوک یک سر و گردن بالا تر بود. تهش تو نتیجه گیری اینجوری میگید. منصف باشید عزیزان.
    البته همین که این نکات و جزییات فنی را گفتید بسیار جای تشکر داره. من زحمت شما را نادیده نمیگیرم و تشکر میکنم.
    خواننده منصف خودش دو دو تا چهار تا میکنه.

  12. Avatar بهروز قادری

    سلام،
    از دید کسانی که باجفت این محصولات البته از نسل قبلش استفاده کرده می‌تونم بگم کارایی و سرعت os مک خیلی بیشتر از سرفیس هستش.
    در بعضی از برنامه ها سرفیس به گرد پای مک بوک پرو نمیرسه؛ حرارت زیاد تولید میکنه و صدای نه چندان خوبی داره ولی همینطور که در این مقاله اشاره شد تاچ خوبی که داره شاید بعضی از ایرادات رو بپوشونه ولی از لحاظ کاری نمره ۱۶ رو برای سرفیس میشه در نظر گرفت و نمره ۱۹ رو برای مک بوک پرو.
    در کل هم این دو محصول از محصولات آینده هستن که هر کاربری میتونه ازشون استفاده کنه و قابل قیاس با هیچ کدوم از محصولات نیست چون به شما کارایی خیلی خیلی بالایی میدن

    1. Avatar محمد

      به هیج وجه. از ویندوز ۸ به این سو، عملکرد مک‌بوک‌ها با ویندوز بیش از مک‌اُ اس بوده. صرفا در مصرف باتری است که هنوز مک اُ اس بهتر از ویندوز عمل می‌کنه. در جنبه‌های دیگه عمدتاً ویندوز کارآمدتر هست. برای اطمینان هم می‌تونید به بررسی‌های سایت notebookcheck.net از مک‌بوک‌های رتینای هر سال مراجعه کنید، به‌خصوص بنچ‌مارک‌های cienebench.
      مک‌اُ اس در جزییاتی مثل مصرف باتری، نمایه گرفتن از محتویات هارد و جست‌وجو در محتویات هر حافظه و برخی ظرایف واقعا بهتر هست که برخی‌شون را می‌شود در ویندوز تنظیم کرد و برخی دیگه مثل مدیریت نمایش پوشه‌ها و فایل‌ها این امکان مثل مک‌اُ اس نیست.

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه