دنیا برای قابلیت Instant Apps گوگل آماده نیست

۷ مهر ۱۳۹۷ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۶ دقیقه

از قابلیت‌های جدیدی که در کنفرانس Google I/O 2016 گوگل معرفی شد، Android Instant Apps یا «اپلیکیشن‌های فوری اندروید» بود. این قابلیت چیست و بستر تا چه حد برای بهره بردن از آن مهیا است؟ با دیجی‌کالا مگ همراه باشید.

‌‌  ‌‌‌‌

طبق اطلاعات محدودی که تا این لحظه در مورد این قابلیت تازه منتشر شده، کاربران اندروید به‌زودی این امکان را خواهند داشت که بخش‌هایی از یک اپلیکیشن کامل را بدون مراجعه به فروشگاه اپلیکیشن‌های گوگل‌پلی و نصب برنامه، روی ابزارهای اندرویدی‌شان اجرا کنند. این مساله به‌راحتی تپ کردن یک لینک و اجرای اپ مربوطه در گوشی یا تبلت اندرویدی خواهد بود. بله؛ دقیقا بدون هیچ مرحله‌ی اضافی برای دانلود و نصب اپلیکیشن، یک برنامه‌ی اندرویدی در گوشی اجرا می‌شود. در حال حاضر این اخبار تنها در مورد اندروید به‌صورت رسمی منتشر شده، اما بعید است که اپل هم در فکر پیاده‌سازی تکنولوژی‌ای مشابه در بستر خود نباشد. در iOS، اپل در قالب امکانی به نام App Thinning، امکان اجرای بخشی از یک اپ را پس از دانلود مهیا کرده است که به‌‌نوعی نمونه‌ی مشابه Instant App در اندروید است. اما در iOS این امکان نیاز به دانلود بخشی از اپ دارد که همین، مساله را بین دو پلتفرم، متفاوت می‌کند.

b

اگر App Store اپل و Play Store اندروید را در حال حاضر بن‌بست‌هایی برای کسب‌وکارها جهت ارایه‌ی اپلیکیشن‌هایشان به مشتریان به‌حساب آوریم، شاید بتوان امیدوار بود که قابلیت تازه‌ در این دو بستر، بتواند این محدودیت را حذف کند. اما بد نیست پیش از اشاره به این بُعد قضیه، نگاهی واقع‌گرایانه‌تر به این تکنولوژی و پتانسیل‌ها و ایراداتش بیندازیم. درنهایت، باید فهمید اپل و گوگل پیش از پرداختن به آن تا چه حد به تاثیرش روی تجربه‌ی کاربری کاربران موبایل‌ها فکر کرده‌اند. در ادامه خواهید خواند که با توجه به بلوغی که اکوسیستم‌های موبایل به آن رسیده‌اند، حرکت به سمت چیزی مثل Instant App گوگل تا چه حد برای شرکت‌ها و کسب‌وکارها سخت و حتی غیرعملی خواهد بود.

شرکت‌های بزرگ با خدمات اختصاصی نمی‌توانند محصولات خود را در قالب Instant App ارایه کنند.

تا به امروز، ارایه‌ی یک اپلیکیشن اختصاصی برای دسترسی مشتریان به خدمات و محصولات یک مجموعه، مثل یک مولفه‌ی مهم در برندسازی و بازاریابی بوده است. بسیاری از شرکت‌ها به داشتن اپلیکیشن اختصاصی افتخار می‌کنند و از وجود آن در خدمات‎شان یاد می‌کنند. بررسی‌ها نشان می‌دهد در اغلب شرکت‌ها، تیمی که مسوول تولید و پشتیبانی اپلیکیشن یک شرکت است، خارج از آن مجموعه قرار دارد. این مساله منجر به قطع ارتباط سیاست‌های فروش و ارایه‌ی خدمات با امکانات اپلیکیشن شده و نتیجه کاهش کیفیت است. همین مساله منجر به کاهش اولویت وجود اپلیکیشن در شرکت‌های بزرگ شده است. دلیل اصلی این مساله، این است که برای بسیاری از این شرکت‌ها که در حال حاضر اپلیکیشن‌شان را دارند، میزان مراجعه‌ی کاربران به فروشگاه‌ها یا وبسایت‌هاشان، در مقایسه با استفاده از اپلیکیشن‌ها بسیار بالا است. کاربرانی که اپلیکیشن‌ها را برمی‌گزینند، افرادی با آشنایی بالا با مفاهیم تکنولوژیک هستند که در قیاس با عمده‌ی مشتریان، اقلیتی کم‌تعداد را تشکیل می‌دهند. در صورت استفاده از قابلیت Instant App، ممکن است وضعیت فعلی تا حد زیادی تغییر کند و بسیاری از کاربران موبایلی این شرکت‌ها، به نسخه‌ای از اپ دسترسی پیدا کنند. این به معنی تجربه‌ی اپ برای بسیاری از مشتریان است.

در صورت ارایه‌ی این امکان، لازم است که اپلیکیشن و سایت مجموعه همواره به‌‌روز و بدون ایرادات جدی باشند که این، هزینه‌ی نگهداری را برای شرکت‌های بزرگ، به‌شدت افزایش خواهد داد. حتی تصمیم‌گیری برای چنین مساله‌ای به‌تنهایی ممکن است نزدیک به یک سال برای سازماندهی‌های لازم، وقت ببرد. این مشکل را برای تعداد زیادی از شرکت‌های بزرگ که در حال حاضر نسخه‌ی موبایلی وب‌سایت‌هاشان در دسترس مشتریان است، در نظر بگیرید.

سرویس‌های بازاریابی نمی‌توانند از قابلیت Instant App پشتیبانی کنند

یکی از مهم‌ترین چالش‌های تیم‌های بازاریابی، تلاش برای یکپارچه کردن کارشان در جهت ترغیب کاربران به استفاده از اپلیکیشن مجموعه متبوع‌شان است. در همین راستا بسیاری از شرکت‌ها سال‌های متمادی، بخش عمده‌ای از درآمدشان را به ایجاد کمپین‌های ایمیلی برای ترغیب کاربران به ورود به سایتشان، اختصاص داده‌اند. تخصیص بخشی این هزینه برای تبلیغ نسخه‌ی کامل اپلیکیشن‌شان هم کار ساده‌ای نبوده. اما انجام این کار برای قسمت‌های مختلفی که ممکن است کاربران در قالب Instant App‌ها مرور کنند، سخت‌تر هم خواهد بود. با در نظر گرفتن این مساله که به‌طور متوسط ۶۶ درصد ایمیل‌ها روی ابزارهای موبایل باز می‌شوند، ترغیب کاربران به کلیک روی چیزی که قرار است برای‌شان تازگی داشته باشد، می‌تواند مشکلات متعددی ایجاد کند.

به‌علاوه در حال حاضر،‌ نسخه‌ی موبایلی سایت‌ها می‌تواند اطلاعات بیشتری به بازاریاب‌ها بدهد. کوکی‌ها (Cookie) از مهم‎‎ترین ابزارها برای شناسایی مجدد کاربر پس از ورود به سایت‌ها هستند که به کمک آن‌ها می‌توان رفتار کاربران را بازشناسی کرد. به‌علاوه یک اپلیکیشن در حال حاضر بخش کوچکی از مشتریان یک شرکت را پوشش می‌دهد؛ درحالی‌که بسیاری از کاربران از طریق وب به محصولات و خدمات مجموعه دسترسی دارند.

a

در صورت استفاده از قابلیت Instant App، به‎ناگاه بخش عمده‌ای از اطلاعات مهم در قالب کوکی‌ها از میان می‌رود. در واقع سایت به کمک این کوکی‎ها مشتری را بازشناسی کرده و امکانات و خدمات مورد نیازش را به او پیشنهاد می‌دهد.  بسیاری از سیستم‌های آمارگیری و تحلیل داده‌ها که در نسخه‌ی موبایلی سایت‌ها به کار گرفته می‌شود، غیرقابل استفاده می‌شود و کلیک‌ها و مرورهای کاربران، حداقل در بستری که فعلا برای Instant Appها در نظر گرفته شده، غیرقابل ردگیری خواهد بود. در این صورت به خاطر عدم توانایی در بازشناسی رفتار مشتریان و گزارش‌گیری‌های دقیق مربوط به فروش، امکان بازاریابی و هدف‌گذاری نیز پیچیده شده و بخش عمده‌ای از درآمد حاصل از خدمات و فروش شرکت، از دست می‌رود.

عدم وجود نسخهی وب، توازن را برهم زده و استفاده از Instant App را هم کاهش می‌دهد

در مقیاس سازمانی، یکی از مهم‎ترین دلایل کاهش سرعت رشد، عدم وجود ارتباطات یکپارچه در استراتژی‌های کلیدی است. هنگامی‎که کمپینی در یک مجموعه ایجاد می‌شود، یکپارچگی ارایه‌ی آن در بسترهای مختلف و ایجاد حس مشابه از برند و نام مجموعه، از مهم‎ترین فاکتورها به‌حساب می‌آید.

با این پیش‌زمینه، زمانی را تصور کنید که علاوه بر آماده‌سازی نسخه‎ی موبایل یک سایت برای یک کمپین فرضی، نیاز به آماده‌سازی آن برای Instant App و نسخه‎ی کامل اپ هم وجود داشته باشد. پیام نهایی کمپین برای همه‎ی این بسترها باید به‎صورت جداگانه طراحی و آماده‎سازی شود. چیزی‎که برای مدیران و کارکنان بخش بازاریابی مثل یک کابوس خواهد بود و نهایتا ممکن است با وجود وقتی‎که برای انجام‎اش گذاشته می‌شود، نتیجه در تمامی ابزارها و بسترهایی که کاربران از طریق آن برای دریافت پیام کمپین مراجعه کرده‌اند، یکسان نباشد.

به‌علاوه درصورتی‌که Instant Appها وارد بازی شوند، لینک‌ها باید توازنی بین سایت، Instant App و نسخه‎ی کامل اپ‌های یک مجموعه برقرار کنند. چنین مساله‌ای نیاز به بستری کاملا جدید برای پشتیبانی از روند عملیاتی و اجرایی برای پردازش هر لینک دارد، که چنین بستری با وجود توسعه‎ی Deep Linking هنوز به‎وجود نیامده است.

به‌علاوه تیم‌های طراحی محصول و بازاریابی باید برای ارایه‌ی امکانات مختلفی که ممکن است مورد نیاز کاربران باشد، هر دو بستر iOS و اندروید را در نظر بگیرند.

تردیدها

درنهایت، با اینکه وعده‎ی امکان ارایه‌ی قابلیت Instant App به‎وسیله‎ی توسعه‌دهندگان، برای بسیاری از افراد خلاقیتی جالب و تحسین‌برانگیز به نظر می‌رسد، می‌تواند مشکلات بسیاری را در استفاده از این قابلیت تازه بر سر راه شرکت‌ها قرار دهد. با این وجود باید دید نتیجه‎ی نهایی چگونه خواهد بود و اپل و گوگل تا چه حد در این مسیر موفق عمل می‌کنند.

‌‌‌‌     ‌‌‌‌    ‌

منبع: Venture Beat
????? ?????? ???? ???? ??

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

۲ دیدگاه
  1. Avatar Reza

    همین الانش هم امکان مشابهی به اسم “نرم افزار و بازی فوری” توی اپلیکیشن what’s new تو گوشی های سونی هست.
    شاید دقیقا اون چیزی که گوگل میخواد نباشه ولی بعضی موارد بینشون مشترک هست.
    Sony make believe

  2. Avatar farid

    چالشی که برای instant apps مطرح شده اصلن معنی نداره !
    اینکه کاربران اپ یک شرکت بخوان هنگام استفاده از اپ ، تجربه ایی مشابه با وبسایت داشته باشند طبیعیه اما چه ربطی به قابلیت instant apps داره ؟!

    اپ موبایل جایگزین نسخه موبایل وبسایت شرکت نیست، همسنگ اون هم نیست . اما متاسفانه این نگاه غیر حرفه ایی وجود داره . بارها دیده ام شرکت هایی که بجای توسعه نسخه موبایل وبسایت ، اپ طراحی می کنند که هیچ تعامل اجرایی نداره !!!!! و کار کاربران با همون نسخه موبایل هم پیش میره .
    و الزام توازنی که این مقاله بین وبسایت دستکتاپ و موبایل و instant apps مطرح کرده بی مورده ! چرا باید با instant apps متوازن باشه ؟! !!!

    instant apps این امکان رو میده که یک اپ رو قبل از نصب اجرا کنید تا با کارایی اون بیشتر آشنا بشید و اگر مایل بودیداقدام به نصب کنید، وارد سایتی میشید که اپی برای استفاده پیشنهاد میده، بدون مراجعه به گوگل پلی ، قسمتی از اپ رو اجرا می کنید ،( حتی ممکنه اون اپ مربوط به اون سایت نباشه، ممکنه سایت تبلیغاتی باشه ! )
    و این قابلیت اندروید محسوب میشه نه قابلیت اپ ها ( که شرکت ها رو دچار مشکل کنه ) !!!! ” اپ ها روی زیرساخت ابری گوگل نصب و اجرا میشن نه روی گوشی که از طریق مرورگر در دسترسه” . هیچ تاثیری هم روی کوکی ها ندارند.
    که نه تنها دنیا برای این قابلیت آماده ست بلکه دیر هم شده ، چون میلیون ها اپ وجود داره که کاربران برای مقایسه و یافتن اپ مورد نظرشون سردرگم هستند .

    بدون instant apps هم کاربران توقعات خودشون رو از اپ شرکت ها دارند که مسئله ی جداییه. این دو ربطی به هم ندارند.
    این سو تفاهم ها از آنجا ناشی میشه که انتظار دارید اپ یک شرکت مشابه نسخه موبایل وبسایت شرکت باشد و تجربه کاربری یکسانی داشته باشد .

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه