لعنت به تو آیفون!

۳۱ تیر ۱۳۹۷ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۵ دقیقه
لعنت به تو آیفون

از همان زمانی که برای اولین بار گوشی موبایل را با در دست گرفتن نوکیا ۳۳۱۰ تجربه کردم عاشق این پدیده شدم. نه به این دلیل که آدم اجتماعی و پرحرفی بودم و می‌توانستم مدام با موبایل با این و آن صحبت کنم. برعکس تا الان تماس گرفتن تقریبا کم‌ترین کاری بوده که من با گوشی موبایل انجام داده‌ام! علاقه‌ی من به موبایل بیشتر بازتاب علاقه‌ی من به پیشرفت‌های تکنولوژی بوده است. به همین دلیل همواره شوق داشتم که پیش از همه از قابلیت‌های گوشی‌های جدید باخبر شوم، قبل از همه آن‌ها را امتحان کنم و هر بلایی که می‌توانم برای تجربه کردن چیزهای مختلف سر گوشی‌ها بیاورم!
اوایل برای ۳۳۱۰ زنگ‌های شخصی می‌ساختم. بعدها که گوشی نوکیا ۳۱۰۰ خریدم که صفحه‌نمایش رنگی داشت و از زنگ‌های پلی‌فونیک با فرمت MIDI پشتیبانی می‌کرد، افزودن تصاویر پس‌زمینه و زنگ‌های مختلف به گوشی به تفریحم تبدیل شده بود. گوشی هوشمند را اولین بار با نوکیا N.Gage QD تجربه کردم که علاوه بر گوشی یک کنسول بازی قابل حمل هم بود. به کسی نگویید ولی خدا می‌داند چه لذتی داشت که ته کلاس بشینی و با هم‌کلاسی عزیزی که او هم عاشق بازی بود و N.Gage داشت دو نفره بازی کنی.
رفته رفته تلاشم برای تجربه‌های جدید جدی‌تر شد. زمانی که آخرین گوشی سیمبینم یعنی نوکیا X6 را داشتم با فلش کردن انواع و اقسام فرمورهای اصطلاحا کوک شده (Cooked Firmware) قابلیت‌های گوشی‌های جدیدتر را به آن اضافه می‌کردم. بعدها که اولین تبلت اندرویدی یعنی Galaxy Tab P1000 را خریدم زمان زیادی را به عوض کردن کاستوم رام‌های مختلف می‌پرداختم. یادش بخیر چقدر اشتیاق داشتم که سامسونگ P1000 را به اندروید هانی‌کامب آپدیت کند ولی این کار را نکرد! به عوض بعدها با کاستوم رام‌هایی نظیر سیانوژن و اوپن‌کنگ توانستم حتی پروژه‌ی کره‌ی (Project Butter) اندروید جلی‌بین را هم روی P1000 تجربه کنم.
تجربه‌های من با گجت‌های مختلف اندرویدی و رام‌های کاستوم مختلف ادامه داشت تا زمانی‌که گوشی سونی اریکسون اکسپریا مینی پرو را خریدم. یک گوشی کوچولوی دوست‌داشتنی با کیبورد کامل کشویی. هنوز هم وقتی به تجربه‌ی کار کردن با آن فکر می‌کنم دلم برایش تنگ می‌شود. ولی از نظر من کیبورد فیزیکی مینی پرو برای زبان فارسی یک ایراد داشت و آن هم این بود که امکان استفاده از نیم‌فاصله را نمی‌داد. وقتی از حل شدن این مشکل توسط کاستوم رام ناامید شدم تصمیم گرفتم خودم دست به کار شوم. پس از کلی جستجو در فایل‌های سیستمی سرانجام موفق شدم با دستکاری چند فایل xml کاری کنم که با نگه‌داشتن کلید شیفت و فشردن اسپیس روی کیبورد فیزیکی مینی‌پرو کاراکتر نیم‌فاصله تایپ شود. از اینجا بود که مزه‌ی این که خودت بتوانی قابلیت‌های منحصربه‌فرد جدیدی را به گوشی‌ات اضافه کنی زیر دندانم ماند. پس از آن در فروم XDA Developers عضو شدم و شروع کردم به پورت کردن قابلیت‌های گوشی‌های دیگر، مثل اپلیکیشن موزیک پلیر اکسپریا گو، به گوشی مینی پرو.

Apple_1

در همین اوضاع و احوال بودم که با پدیده‌ای به نام عکاسی موبایل آشنا شدم. ماجرای ورودم به عکاسی موبایل خود داستانی مفصل دارد که باید در فرصت دیگری آن را شرح دهم. فقط اینقدر بگویم که ایده‌ی استفاده از موبایل برای عکاسی در خیابان‌ها بدون جلب توجه کردن، مرا به‌شدت مجذوب خود کرد. برای تمام عکاسان خیابانی در هر کشور و با هر فرهنگی بسیار ایده‌آل است که بتوانند بدون این که سوژه متوجه شود از او در حالتی کاملا طبیعی عکس بگیرند. ولی علاوه بر این در خیابان‌های تهران تقریبا غیرممکن است با دوربین عکاسی از مردم عکس بگیری و هیچ مشکلی هم برایت پیش نیاید!
عکاسی خیابانی را با همان گوشی سونی اریکسون مینی پرو شروع کردم. ولی نه تنها کیفیت عکس‌های آن چنگی به دل نمی‌زد بلکه عواملی مثل شاترلگ هم باعث ناامیدی بود. تمام عکاسان موبایل ایرانی و خارجی که می‌شناختم از آیفون برای عکاسی استفاده می‌کردند. چیزهای زیادی هم در مود یک اپلیکیشن عکاسی به نام هیپستاماتیک شنیده بودم که تنها برای آیفون عرضه شده بود. سرانجام یک روز تصمیم گرفتم دل را به دریا بزنم و آیفون بخرم. همان روز تصمیمم را عملی کردم و اولین آیفونم را خریدم.
دوربین آیفون فوق‌العاده سریع بود و با آن شکار لحظه‌ی قطعی ممکن می‌شد. کسی که با عکاسی خیابانی آشنا باشد می‌داند که من از چه چیز صحبت می‌کنم. اپلیکیشن هیپستاماتیک هم به شیوه‌ای نوآورانه حس خوب عکاسی با یک دوربین آنالوگ را به من منتقل می‌کرد. حتی عکس‌هایی که با این اپلیکیشن می‌گرفتم هم ظاهری شبیه عکس‌های قدیمی گرفته شده با نگاتیو داشتند. در مجموع آیفون برای من به یک دوربین عکاسی واقعی تبدیل شده بود که ساعت‌ها با آن در خیابان‌ها پرسه می‌زدم و با لذت تمام عکاسی می‌کردم.
علاوه بر عکاسی در زمینه‌های دیگر هم آیفون مرا مجذوب خود کرد. نظم، سادگی، روان بودن و ثبات iOS حس کمال‌گرایانه‌ی درونی مرا ارضا می‌کرد. در اندروید همیشه به دنبال رسیدن به وضعیت بهتری بودم ولی گویی هیچ‌گاه به آن نمی‌رسیدم. ولی در iOS انگار همه چیز در بهترین وضعیت ممکن قرار داشت. رضایت من از آیفون باعث شد چندی بعد نکسوس هفتی که داشتم را هم بفروشم و یک آیپد بخرم. حتی پس از آن مک‌بوک هم خریدم. حال دلم می‌خواست همه چیز اپل را تجربه کنم.
چیزی نگذشت که دوباره دلم برای اندروید تنگ شد. برای همین آیپد را کنار گذاشتم و یک تبلت اندرویدی خریدم. نام و نشان آن را نمی‌گویم که یک وقت به کسی بر نخورد. با این که این تبلت یکی از بهترین تبلت‌های اندرویدی زمان خود بود ولی مرا واقعا ناامید کرد. سرعت کمتر و لگ‌های آن را کاملا حس می‌کردم و سنگینی اندروید بیش از پیش برایم ملموس بود. با این حال کسی که عاشق تکنولوژی باشد نمی‌تواند از اندروید دل بکند. اندروید هیجان خاص خودش را دارد.
این روزها ذهنم به شدت درگیر این شده که آیفون را هم کنار بگذارم و یکی از گوشی‌های رده‌بالای اندرویدی را تجربه کنم. تا چند سال پیش آیفون بدون شک بهترین دوربین عکاسی را داشت و همین کافی بود تا من به هیچ گوشی دیگری فکر نکنم. ولی الان اوضاع تغییر کرده است. گوشی‌های اندرویدی پیشرفت عظیمی در زمینه‌ی عکاسی کرده‌اند و دوربین برخی از آن‌ها واقعا هیجان‌انگیز به نظر می‌رسد. ولی آیفون هنوز چیزهای زیادی از جمله همان اپلیکیشن عکاسی فوق‌العاده‌ی هیپستاماتیک دارد که مرا از این کار منصرف کند. شاید لازم است بار دیگر همان‌گونه که یک بار دل را به دریا زدم و آیفون خریدم این بار دل را به دریا بزنم و آیفون را بفروشم!

مسابقۀ حرفه‌ای ربات‌های پرندۀ حمل کالا

راهنمای خرید آیفون
برچسب‌ها :
دیدگاه شما

۸۵ دیدگاه
  1. damdeok

    با عرض معذرت از نویسنده ی محترم :

    اولا ک خب ک چی ( هدف از این مطلب )؟؟؟

    دوما به نظرم یکم حس لاکچری بودن گرفتید ک اونم بازم ک چی ؟؟؟

  2. محمد امین سپهری

    الان دقیقا منظور شما از این پست که گذاشتید چی بود نویسنده ی محترم؟؟؟ تنها سودی که این مطلب داشت اینبود که من فهمیدم شما خیلی اپل رو دوست داری .خب ما نمیگیم اپل بده اپل خوبه منم با اینکه ندارم ولی از طرفداراشم ولی اخه اومدی توی سایت فقط از اپل تعریف میکنی و تبلیغشو میکنی که چی ؟؟خب شما عاشق اپلی به ما چه ؟؟؟نه جواب منو بدید قانعم کنید

  3. هامون

    شیوه نگارش روان و شیوایی دارید ،
    تجربه تقریبا یکسانی داریم ، بنده نیز زمانی که Nokia X6 داشتم از فلش کردن و کوک کردن فریمور سیمبین لذت میبرم ، هر چند گاهی به بن بست بر میخوردم و از محدودیتش گله داشتم …
    تا اینکه یه گجت اندرویدی خریدم ، هیجان ایجاد تغییر و تحول در من چند برابر شد ، دوست داشتم در کنارش iOS رو نیز تجربه کنم
    بعد از اون یک گوشی آیفون ۵s خریدم که این هیجان رو با زندانش ازم گرفت ،
    یه دیالوگ معروف تو فیلم باشگاه مشت زنی هست که میگه ؛ ” دست از کمال گرایی بردار ، بذار تحول پیدا کنی ”
    این دقیقا وصف اندروید و iOS هستش ، به جرات میگم که انعطاف پذیری اندروید رو با iOS عوض نمیکنم …
    اگه کاربر نیمه حرفه ای هم باشید ، بهشت رو با تجربه استفاده از لینوکس و اندروید عوض نمیکنید …

  4. پریسا

    نویسنده محترم این مطلب باز نتونست مفهوم اینکه آیفون بهترین گوشیه تاریخه و نمیشه ازش دل کند رو صریحتا بیان کنه.به احتمال ۹۹ درصد نخواسته دل اندروید دارارو بشکنه و ناراحتشون کنه.
    قبلا هم توی پست قبلی گفتم الانم میگم اندروید بهترین گوشی از نظر مخاطبین هم باشه و پیشرفتو علم و تکنولوژیشم بالا باشه باز جنبه فان و سرگرمی داره همین. انصافا گوشی نوت جدید سامسونگ که معرفی شد و میگفتن تکنولوژی تشخیص عنبیه چشم داره .همون روز که این مطلبو خوندم گفتم عیبی نداره میرم یکی میگیرم در گنار آیفونم.ولی معرفی که شد دیدم بایستی اول تصویر و روشن کنین و بعد به سمت صورت بگیرینو قفل باز شه .خوب همچین نرم افزارهایی داریم که اینکارو میکنن.من فکر کردم بدون اینکه به گوشی دست بزنیم به سمت عنبیه بگیریمو قفل باز شه.
    به هر حال وقتی حرف از آیفون و محصولات اپل میشه طرف فوری نمیگه چه بازیهایی یا برنامه هایی رو ساپورت میکنه به نیازهای شخصیش نگاه میکنه که این گوشی میتونه از هر لحاظ بدون کندی بر آورده کنه در مقابل غول های اسباب بازی اندروید. 🙂

    1. امیر اسدی

      من تا جایی که کامنت دوستاران اپل رو خوندم همه به برتری بازی ها و گرافیک آیفون اشاره میکنن. اگه واقعا کاربری برای یه شخص مهم باشه باید جوری باشه که بتونه گوشیش رو با توجه به نیاز خودش تغییر بده ولی در عین حال محدود به انتخاب نشه که این قابلیت فقط در اندروید هست اگه اینطور نبود مثل بعضی دیگه از سیستم عاملها فقط در همون بستر موبایلش میموند نه اینکه روی لوازم خانگی، تلویزیون و ماشین ها نصبش کنن. در ضمن بهتری گوشی تاریخ نوکیا ۳۳۱۰ هست و همه این رو میدونن.

    2. سام

      خدایی فقط ایفون و ایپد حس زیبا و راحتی فقط اینان دمت گرم

  5. امیر

    دیجی جون من از تو بسیار تشکر میکنم که همیشه صادق هستی و حرف درست رو میزنی با این که من خودم از ترفدار های شدید اپل هستم اما واقعا لذت بردم این رو از ته دل میگم

  6. امیر عمادی

    بهتره بگید لعنت به تو ios !!!
    دوربین آیفون در دوره های مختلف هرگز برترین نبوده !!! نقطه قوت دوربیناشم فیلم برداری با تعداد فریم بالاست که اونم کاربرد روزانه نداره!
    امسال هم با یه جفت دوربین میاد به میدون، ولی بازم بعیده از پس سونی و ال جی و سامسونگ بربیاد.

    1. ali

      میگم فک کنم پارسال اپل از همهی اینا پر فروش تر بود ها؟!!!!؟؟؟؟

      1. حسین

        بله فکر میکنید چرا فروش بیشتر داشت؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
        چون که بعضی از افراد که برای چشم و همچشمی این گوشی ها رو میخرند ( مخصوصا ایرانی ها)…
        من خودم طرفدار اپل نیستم ولی اینو باور دارم که بهترین سخت افزارو میزنه…….ولی تو بخش دوربین اصلا نگو ….اپل توی بخش دوربین در مقابل رقبایی همچون ال جی و سامسونگ و سونی هیچ حرفی نداره …..بهتره متعصبانه حرف نزنیم…..هر کس از گوشی خودش یه انتظاراتی داره …یکی میخواد گوشی داشته باشه که دوربین حرفه ایی داشته باشه و یکی دوست داره سیستم عامل خوبی رو در گوشی آیندش داشته باشه…ما باید اول نیاز خودمونو ببینیم چیه

      2. سام

        جنس آمریکایی با این همه شخصیت رو با چینی و کره ای مقایسه میکنی عجب

    2. Morph

      دوربین و کافیگ سونی و ال جی رو کاغذ بالا تره ولی در عمل ایفون خیلی بهتره

  7. AMIN

    تا چند سال پیش ایفون بدون شک حرف اولو میزد .اما از یه زمانی دیگه اپل پیشرفت چشم گیری نداشت و رقبای اپل به شدت پیشرفت کردن . الان رقابت خیلی نزدیک شده و تنها برتری چشم گیر ایفون نسبت به رقبا از نظر من سیستم عامل اون هست که از استیو جابز به یادگار مونده.الان وضعیت خیلی فرق کرده و تلفن های هوشمندی مثل s7 در مواردی بهتر از ایفونه. اگه میخواید به این پیشرفت سرسام اور شرکت های رقیب اپل پی ببرید فقط کافیه به مقایسه هایی گه بین اولین محصول اپل و اولین محصول سامسونگ که به جا مونده یه نگاه کنید و بعد به مقایسه ایفون ۶s و رقیب سامسونگیه اون .

    1. damdeok

      حداقل وقتی می خوای حرف از مقایسه بزنی اسم ایفون ۶s رو نیار .

      ایفون ۶s با هیچ گوشی ای قابل قیاس نیست اونایی ک دارنش میدونن چی میگم

  8. سلجوق

    ویندوز رو هم تجربه کن، دیگه نیازی به اندروید و iOS نخواهی داشت

  9. شایان

    خداوکیلی زیبا یود…

  10. LG V10 BETTER THAN YOU THINK

    اگه گوشی اندرویدیت پرچمدار و خفن باشه هیچ وقت به ایفون نیاز نخواهی داشت…

    1. ابوالفضل

      چون دیجیکالا دکمه منفی رو حذف کرده از همین کامنت یک منفی بهت میدم !

  11. سام

    دوستان منظور نویسنده رو متوجه نشدند منظور ایشون از لعنت دوست داشتن بود تا حالا نشنیدید که میگن لعنتی تو خیلی خوبی یا لعنتی عاشقتم یا لعنتی بدون تو نمیتونم این ها کنایه از دوست داشتن هست

    1. داود

      خب بد منظور رو رسوندن !! 😐

  12. سام

    به نظرم نوکیا پادشاه همشون هست امروز هم خبر قطعی رسید که نوکیا درحال تولید گوشی اندرویدی هست وای خدایا یعنی یکی از آرزوهام براورده شد منتظر پادشاه باشید

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه