اپل با الگوبرداری از سامسونگ آیفون تاشو را می‌سازد

۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه
آیفون تاشو سامسونگ

طبق اطلاعات منتشر شده توسط وب‌سایت کره‌ای The Elec، ظاهرا اپل در حال تولید نمایشگری برای آیفون تاشو است که سامسونگ پیش‌تر از آن در گوشی‌های تاشوی خود استفاده کرده است.

سامسونگ را باید نخستین شرکتی بدانیم که توانست نمایشگر OLED منعطفی را بدون قطبنده (فیلتر نوری) تولید و برای اولین‌بار در گلکسی زد فولد ۳ از آن  استفاده کند. این موضوع سبب شد گلکسی زد فولد ۳ از لحاظ کیفیت نمایشگر وضعیت بهتری در مقایسه با قبل داشته باشد؛ هرچند گفته می‌شود در نسل ۴ از گوشی‌های تاشوی سامسونگ، کیفیت آن بهتر هم خواهد شد.

حالا به نظر می‌رسد اپل می‌خواهد از همان فناوری که سامسونگ در ساخت نمایشگر زد فولد ۳ بکار برد، برای ساخت نمایشگر آیفون تاشو استفاده کند. آنچه که شرکت آمریکایی در سر دارد، تولید پنل OLED باریکی است که هیچ قطبنده‌ای ندارد. حال جالب اینجاست که طبق گفته‌های The Elec، این نمایشگر قرار است در سال ۲۰۲۵ به تولید انبوه برسد.

اگر برایتان سوال پیش آمده که اصلا قطبنده چیست که سامسونگ برای تولید پنلی بدون آن، دو سال تلاش کرد، باید بگوییم قطبنده همانطور که گفته شد یک فیلتر نوری است که در نگاه اول چون جلوی پراکندگی نور را می‌گیرد و باعث می‌شود زاویه‌ی دید بسیار بهتر شود، خوب جلوه می‌کند، اما این فیلتر برای این کار، انتقال نور را هم کاهش می‌دهد که باعث می‌شود مصرف نمایشگر به شکل عجیبی افزایش پیدا کند، در حالی که نمایشگر در این حالت به یک میزان روشنایی مشابه با پنلی بدون قطبنده دست پیدا می‌کند. این یعنی مصرف انرژی بیشتر اما با همان کیفیت. همچنین پنل‌هایی که از این فیلتر بهره می‌برند اندکی ضخیم‌تر هستند که خیلی برای یک گوشی تاشوی باکیفیت و کارآمد مناسب نیست.

تصویر سمت چپ، گوشی که از فیلتر قطبنده استفاده می‌کند، تصویر سمت راست، گوشی بدون فیلتر قطبنده

حذف قطبنده از پنل‌های OLED گوشی‌های تاشو باعث شده حدودا ۲۵٪ از مصرف انرژی آن‌ها کاسته شود و سرعت انتقال نور هم ۳۳٪ بیشتر شود. این ادعایی است که خود سامسونگ مطرح کرده و نام آن را هم ECO2 گذاشته است. در زیر می‌توانید مقایسه‌ی نمایشگر گلکسی زد فولد ۳ را با نمایشگر سایر گوشی‌های تاشوی بازار در بخش‌های مختلف مشاهده کنید تا ببینید حذف قطبنده و به صورت کلی فناوری‌های سامسونگ تا چه اندازه باعث شده گلکسی زد فولد ۳ از این حیث به گوشی برتری تبدیل شود.

نام گوشی بیشینه‌ی روشنایی (بیشتر بهتر) کمینه‌ی روشنایی (کمتر بهتر) کنتراست (بیشتر بهتر) دمای رنگ (کلوین) گاما درصد خطای نمایش رنگ RGBMY (کمتر بهتر) درصد خطای نمایش رنگ خاکستری (کمتر بهتر)
گلکسی زد فولد ۳ ۷۵۲ (عالی) ۱٫۶ (عالی) غیرقابل اندازه‌گیری (عالی) ۶۲۸۸ (عالی) ۲ ۲٫۴ (خوب) ۴٫۵۲ (متوسط)
گلکسی زد فولد ۲ ۶۱۵ (عالی) ۱٫۶ (عالی) غیرقابل اندازه‌گیری (عالی) ۶۷۲۱ (عالی) ۲ ۲٫۶۴ (خوب) ۵٫۸۴ (متوسط)
هواوی میت Xs ۴۳۰ (خوب) ۱٫۱ (عالی) غیرقابل اندازه‌گیری (عالی) ۶۶۶۲ (عالی) ۲٫۳۲ ۲٫۷۳ (خوب) ۲٫۶۳ (خوب)
گلکسی زد فلیپ ۳ ۷۲۷ (عالی) ۱٫۷ (عالی) غیرقابل اندازه‌گیری (عالی) ۶۴۲۵ (عالی) ۱٫۹۹ ۱٫۵۹ (عالی) ۲٫۳۲ (متوسط)

همانطور که مشاهده می‌کنید، بنچمارک نمایشگر گلکسی زد فولد ۳ در مقایسه با نسل قبل در دقت نمایش رنگ و بیشینه‌ی روشنایی واقعا عالی بوده در حالی که نمایشگر زد فولد ۲ به خاطر وجود قطبنده، نتوانست آنطور که باید، خوب عمل کند. هرچند اختلاف فاحش نیست اما تأثیر دارد.

این موضوع که اپل هم در تلاش است تا با کمک سامسونگ، پنل‌های OLED منعطفی را بدون لایه‌ی قطبنده تولید کند نشان‌دهنده‌ی این است که شرکت آمریکایی یک قدم به تولید آیفون تاشو نزدیک شده و به نظر می‌رسد خیلی هم تا رونمایی از آن زمان باقی نمانده باشد. البته گفته می‌شود در سال ۲‍۰۲۵، اما بعید است تا این اندازه طول بکشد چون اگر شرکت آمریکایی بخواهد تا سال ۲۰۲۵ فقط در حال آزمون و خطا باشد، نمی‌تواند در مقابل شرکت‌هایی که در آن زمان قطعا بخش بزرگی از بازار را در اختیار خواهند داشت موفق عمل کند.

سوا از تمام این موارد، تا سه سال دیگر قطعا فناوری‌های پیچیده‌تر و بهتری رونمایی می‌شود و با شناختی هم که از اپل داریم، بعید است نخستین گوشی تاشوی آن خیلی از لحاظ فناوری‌های بکار رفته غنی باشد. بنابراین نباید این فرایند ساخت و عرضه خیلی طولانی شود.

نظر شما در رابطه با این موضوع چیست؟ آیا واقعا آیفون تاشو در سال ۲۰۲۵ رونمایی و راهی بازار خواهد شد؟

منبع: PhoneArena

راهنمای خرید آیفون
برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه