آیفون ۱۵ پرو ممکن است با نمایشگر ساخت شرکت چینی BOE عرضه شود

۸ بهمن ۱۴۰۰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
آیفون BOE

طی ماه‌های گذشته شایعه‌های زیادی درباره‌ی تلاش اپل برای کنار گذاشتن نمایشگرهای ساخت سامسونگ منتشر شده است. در سال ۲۰۲۰ برخی گزارش‌ها از استفاده از نمایشگرهای ساخت شرکت چینی BOE برای سری آیفون ۱۲ مطرح شد و گویا بخشی از این گوشی‌ها با نمایشگرهای اولد این شرکت به دست کاربران رسیده‌اند. طبق تخمین‌های صورت گرفته، حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد از گوشی‌های سری آیفون ۱۲ و ۱۳ از نمایشگرهای BOE بهره می‌برند.

باید خاطرنشان کنیم که تاکنون اپل فقط به طور محدود برای مدل‌های استاندارد آیفون از نمایشگرهای BOE استفاده کرده است. حالا بر اساس یک گزارش جدید، در سال ۲۰۲۳ ممکن است بخشی از پنل‌های اولد آیفون ۱۵ پرو و پرو مکس از طرف این شرکت تأمین شود. در حال حاضر بیشتر پنل‌های اولد آیفون ۱۳ پرو و ۱۳ پرو مکس از طرف سامسونگ تامین می‌شود و البته ال‌جی هم بخش کوچکی از این پنل‌ها را تأمین می‌کند. این گوشی‌ها از نمایشگر LTPO بهره می‌برند که این فناوری به لطف ارائه‌ی قابلیت رفرش‌ریت متغیر، می‌تواند به طور قابل توجهی در مصرف انرژی صرفه‌جویی کند.

آیفون BOE

گویا آیفون ۱۵ پرو و پرو مکس هم بار دیگر از نمایشگر ۱۲۰ هرتز با قابلیت رفرش‌ریت متغیر استفاده خواهند کرد. گفته می‌شود اگرچه BOE برای تأمین نمایشگرهای مدل‌های گران‌تر آیفون ۱۴ نتوانسته نظر اپل را جلب کند، ولی به تأمین بخشی از پنل‌های دو مدل ارزان‌تر ادامه خواهد داد. در رابطه با مدل‌های پرو آیفون ۱۴ پرو هم باید یادآوری کنیم که اپل قصد دارد بریدگی نمایشگر آن‌ها را کنار بگذارد و در عوض از نمایشگر حفره‌دار بهره ببرد.

LTPO چیست؟

اصطلاح LTPO مخفف اکسید پلی‌کریستالی دمای پایین است که به نوع خاصی از تکنولوژی بخش پشتی نمایشگرهای اولد اشاره دارد. فناوری اولد هم مخفف دیود نورگسیل ارگانیک است که به زبان ساده، در این نوع نمایشگر هر کدام از پیکسل‌ها می‌توانند نور لازم خود را ایجاد کنند. نمایشگر اولد بدون نور پس‌زمینه کار می‌کند زیرا پیکسل‌ها به نور جداگانه نیازی ندارند. این در حالی است که نمایشگرهای LCD همواره به نور پس‌زمینه نیاز دارند. همین تفاوت در عملکرد آن‌ها باعث شده که نمایشگرهای اولد انرژی کمتری را مصرف کنند. نمایشگرهای اولد معمولا برای بخش پشتی از فناوری LTPS یا سیلیکون پلی‌کریستالی دمای پایین استفاده می‌کنند.

اهمیت نمایشگر LTPO به این موضوع برمی‌گردد که برای ارائه‌ی رفرش ریت متغیر، بین کنترلر نمایشگر و پردازنده‌ی گرافیکی نیازی به اجزای اضافی ندارد. نمایشگرهای مبتنی بر تکنولوژی LTPS فقط می‌توانند دو رفرش ریت مثلا ۶۰ و ۱۲۰ هرتز را ارائه دهند. اما همان‌طور که گفتیم، فناوری LTPO در این زمینه تنوع بسیار زیادی را ارائه می‌دهد و مثلا نمایشگر گلکسی S21 اولترا می‌تواند رفرش ریت بین ۱ تا ۱۲۰ هرتز را به ارمغان بیاورد که این یک مزیت مهم محسوب می‌شود.

مزایا و معایب نمایشگرهای LTPO

آیفون BOE

مهم‌ترین مزیت این نمایشگرها بحث افزایش عمر باتری است. اگرچه نمایشگرهای اولد در کل از نظر مصرف انرژی بسیار بهینه هستند، اما در کل خاموش و روشن کردن هرکدام از پیکسل‌ها به معنای مصرف انرژی موجود در باتری است. اما در نمایشگرهای LTPO، الگوریتم‌های هوشمند می‌توانند بخش‌های ثابت را تشخیص بدهند و با رساندن رفرش ریت به فقط ۱ هرتز، عمر باتری را به طور قابل توجهی افزایش می‌دهند. زمانی هم که اسکرول می‌کنید، رفرش‌ریت نمایشگر خیلی سریع به ۱۲۰ هرتز می‌رسد و با این کار تجربه‌ی جذابی برای کاربر ارائه می‌شود.

مهم‌ترین مشکل این نمایشگرها هم بحث قیمت بالای آن‌ها است. در گذشته، نمایشگرهای LTPO و IGZO به پیکسل‌های بزرگ‌تری نیاز داشتند و به همین خاطر رزولوشن چندان بالایی نمی‌توانستند ارائه دهند اما حالا این مشکل برطرف شده و هزینه‌های تولید تنها ویژگی منفی این نوع نمایشگرها محسوب می‌شود.

منبع: Phone Arena

راهنمای خرید آیفون
برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه