۱۰ اقتباس انیمه‌ای برتر از مانگاهای محبوب

۱ مرداد ۱۴۰۱ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۷ دقیقه
بهترین انیمه‌های اقتباسی از مانگا

انیمه‌ی «خانواده x جاسوس» از زمان پخش خود تا به‌حال، به یکی از بهترین اقتباس‌ها از یک مانگای محبوب تبدیل شده است. این مانگا همیشه هواداران زیادی داشت و بالاخره با یک اقتباس عالی، مورد توجه انیمه‌بازها هم قرار گرفت.

اقتباس از یک مانگا می‌تواند خیلی ضعیف باشد، یا برعکس شاید مانگای منبع اقتباس را یک سطح بالاتر هم ببرد و خوانندگان و بینندگان را به یک اندازه مسحور کند.

۱. جاسوس x خانواده (Spy x Family)

جاسوس x خانواده

  • خالق: تاتسویا اندو
  • کارگردان: کازوهیرو فوروهاشی
  • سال: ۲۰۲۲

این انیمه فصل اولش همین امسال پخش شد، ولی با همین یک فصل هم آن‌قدر قوی و پرقدرت ظاهر شده که بین انیمه‌بازها به یک اثر کلاسیک تبدیل شده است. «جاسوس x خانواده» به لطف ترسیم فضای جنگ سردی دهه‌ی ۱۹۶۰ و ماهیت ریاکارانه‌ی شخصیت‌های اصلی که از قضا برای صلح جهانی هم تلاش می‌کنند، به یک اثر متمایز تبدیل شده است.

همکاری بین دو استودیو کلاور و ویت برای ساخت این انیمه‌ی اقتباسی، تا به‌حال حیرت‌ انگیز بوده است. فضاسازی برلین شرقی دهه‌ی ۶۰ به دقیق‌ترین شکل ممکن انجام شده، از نظر اکشن هیچ‌وقت چیزی کم ندارد و هروقت هم لازم باشد، یک درام قوی را ارائه می‌دهد. «جاسوس x خانواده» یک اقتباس پرقدرت از مانگایی محبوب است و بعید است که فعلا اختلالی در مسیر پرموفقیتش به وجود بیاید.

۲. کاگویا-ساما: عشق جنگ است (Kaguya-Sama: Love Is War)

عشق جنگ است

  • خالق: آکا آکاساکا
  • کارگردان: شینیچی اوماتا
  • سال: ۲۰۱۹

مانگای «کاگویا-ساما» به زودی به پایان می‌رسد و انیمه‌ی اقتباس شده هم در حال حاضر در فصل سومش است. این انیمه‌ی کمدی رمانتیک هرچیزی که یک هوادار انتظار دارد را در خود دارد. از کشمکش‌ بامزه‌ای گرفته که کل سریال حولش می‌چرخد تا راوی عجیب و غریبی که قطعا بهترین شخصیت این انیمه است.

خود مانگا آن‌قدر عالی است که به تنهایی و بدون نیاز به انیمه مطالعه شود، ولی نقطه‌ی قوت انیمه این است که اغراق بیشتری به داستان اضافه کرده و شوخی‌ها و مسخره‌بازی‌های  شینومیا و شیروگانه را در این رابطه‌ی عاشقانه‌ی عجیب، بامزه‌تر از همیشه کرده است. «عشق جنگ است» را به علت کشمکش خاصی که دارد می‌توان بهترین انیمه‌ی دبیرستانی در نظر گرفت، استودیو ای-۱ بهتر از هرکس دیگری می‌دانسته که دارد چه اثری می‌سازد و ماموریت خود  را با موفقیت به سرانجام رسانده است.

۳. حمله به تایتان (Attack on Titan)

حمله به تایتان

  • خالق: هاجیمه ایسایاما
  • کارگردان: تتسورو آراکی،  ماساکی کویزوکا، یویچیرو هایاشی، جون شیشیدو
  • سال: ۲۰۱۳

اغراق نیست اگر «حمله به تایتان» را مورد انتظارترین سریال تلویزیونی بعد از «بازی تاج و تخت» در نظر بگیریم. این سریال انیمه خیلی زود به یکی از محبوب‌ترین سریال‌های تمام دوران تبدیل شد. این انیمه که بر اساس مانگایی به همین نام از هاجیمه ایسایاما اقتباس شده، محصول کار دو استودیوی ویت و ماپا است، آن‌ها خیلی خوب موفق شده‌اند جهان داستانی، شخصیت‌ها، خط داستانی و مضمون‌های خاص این مانگا را در قالب انیمه به نمایش بگذارند.

به احتمال خیلی زیاد، هواداران «حمله به تایتان» بیشتر از آن دسته‌ای هستند که تنها نسخه‌ی انیمه را دیده‌اند، تنها اقلیت کمی از آن‌ها هستند که منتظر پایان داستان نماندند و با بی‌قراری به سراغ مانگای اصلی رفتند. ولی همین واقعیت هم نشان می‌دهد که این انیمه چقدر خوب موفق شده هواداران عظیمی گرد خود جمع کند و قدرت و جذابیتی که در مانگا هست را ارائه بدهد.

۴. گینتاما (Gintama)

گینتاما

  • خالق: هیدآکی سوراچی
  • کارگردان: یویچی فوجیتا
  • سال: ۲۰۱۱

«گینتاما» ایده‌ای دارد که قاعدتا روی کاغذ نباید جواب می‌داد، ولی در کمال ناباوری هم مانگا و هم انیمه‌ی اقتباس شده، بسیار قوی و موفق ظاهر شده‌اند. «گینتاما» از آن انیمه‌های نادری است که به شکل ماهرانه‌ای موفق شده مرز ظریف بین درام و کمدی را رعایت کند، به نحوی که مخاطبانی با سلیقه‌های مختلف، می‌توانند از پوچی موجود هم در انیمه و هم در مانگا، به یک اندازه لذت ببرند.

چیزی که انیمه‌ی «گینتاما» را این‌قدر باشکوه می‌کند، این است که این انیمه دیوار چهارم را می‌شکند و در فرآیند اقتباس خود، قواعد جدیدی اضافه می‌کند. سازندگان انیمه هیچ مرزی برای خود قائل نشده‌اند و پوچی موجود در مانگا را در اقتباس خود به سطح افراطی رسانده‌اند. هر اتفاق عجیبی که می‌توانید تصور کنید، در این اثر رخ می‌دهد.

۵. وان پیس (One Piece)

وان پیس

  • خالق: ایچیرو اودا
  • کارگردان: کونوسوکه اودا مونهیسا ساکای، ساتوشی ایتو
  • سال: ۱۹۹۹

«وان پیس» یکی از طولانی‌ترین مانگاهای تاریخ است، یکی از مهم‌ترین رقیب‌هایش،‌ انیمه‌ی اقتباس شده از خودش است که آن هم عمر بسیار طولانی دارد.

سفر طولانی گروه کلاه حصیری‌ها یکی از محبوب‌ترین داستان‌ها در میان انیمه‌بازهاست و با وجود گذشت بیش از دو دهه از تولدش، هنوز هم داستان‌های جذابی برای مخاطبان ژاپنی و بین المللی دارد. خوشبختانه استودیو توئی انیمیشن از اول تا الان، خودش مسئول تولید انیمه‌ی اقتباس شده بوده است و آن را به تیم دیگری نسپرده است. به این ترتیب، این مانگا و انیمه سال‌هاست که دوشادوش هم، پرقدرت و قوی پیش می‌روند.

۶. جوجوتسو کایسن (Jujutsu Kaisen)

جوجوتسو کایسن

  • خالق: گگه آکوتامی
  • کارگردان: سونگهو پارک
  • سال: ۲۰۲۰

مانگای اکشن-ماجراجویی شونن گگه آکوتامی به لطف سریال و انیمه‌ی سینمایی که این چند وقت بر اساس آن ساخته شده، به موج تازه‌ای از محبوبیت در سراسر جهان رسیده است. پی بردن به دلیل این محبوبیت کار سختی نیست. «جوجوتسو کایسن» خیلی خوب موفق می‌شود «هری پاتر» و «بلیچ» را با هم ترکیب کرده و در عین حال، اصالت خود را حفظ کند.

استودیو ماپا وظیفه‌ی ساخت اقتباس انیمه‌ای را برعهده گرفت و تا الان، نهایت عشق و توجه خود را نثار این اثر کرده است. ویژگی مانگای اصلی این است که از اول تا پایان قدرت و استحکام خود را حفظ می‌کند، انیمه‌ی اقتباس شده هم تمام نقاط قوت مانگا را با نهایت زیبایی و امانت به نمایش می‌گذارد، بدون این‌که ذره‌ای از خشونت جاری در جهان «جوجوتسو کایسن» کم کند. وقتی خط داستانی «شیبویا» در انیمه شروع شود، احتمالا نسخه‌ی انیمه هم به هواداران دوآتشه‌ی فراوانی دست پیدا خواهد کرد.

۷. ماجراجویی عجیب و غریب جوجو (Jojo’s Bizarre Adventure)

ماجرجویی عجیب و غریب جوجو

  • خالق: هیروهیکو آراکی
  • کارگردان: کوتا اکونو، توشیوکی کاتو، فوتوشی هیگاشیده، شینگو اوچیدا
  • سال: ۲۰۱۲

اگر «وان پیس» یکی از طولانی‌ترین مانگاهای تاریخ است، هیروهیکو آراکی با «ماجراجویی عجیب و غریب جوجو» از آن هم جلوتر است، چرا که این مانگاه ده سال زودتر از «وان پیس» شروع شده است. مهم‌ترین تفاوت این دو مجموعه این است که اثر آراکی یک آنتالوژی است. هر فصل داستان و شخصیت‌های متفاوت خودش را دارد و تنها تبار و اسامی مستعار هستند که سرجای خود مانده‌اند.

«ماجراجویی عجیب و غریب جوجو»، همان‌طور که از اسمش هم مشخص است، یک مسیر پرهیجان برای طرفدارانی است که از اول تا الان پیگیرش بوده‌اند. اما انیمه‌های اقتباس شده از این اثر هم تاثیر بسیار زیادی روی موفقیت و دوام آن داشتند. اگر به خاطر انیمه‌ها نبود، جهان هیچ‌وقت با دیو براندو، یکی از بهترین شرورهای صنعت انیمه آشنا نمی‌شد، کسی که خیلی راحت وارد شوخی‌های عامه‌ی مردم هم شد.

۸. بچه ننر شیطانی (Devilman Crybaby)

بچه‌ننر شیطانی

  • خالق: ایچیرو اکوچی
  • کارگردان: ماساکی یواسا
  • سال: ۲۰۱۸

نتفلیکس در سال‌های اخیر گام‌های جدی در صنعت انیمه/مانگا برداشته و آثار زیادی تولید کرده است. او همچنین یک واحد تازه برای تولید انیمه‌های اصیل مخصوص خودش تاسیس کرده است. یکی از اولین پروژه‌های آن‌ها، اقتباس تحسین شده از «شیطانی»، مانگای تحسین شده‌ی سال ۱۹۷۲ گو ناگای است.

«بچه‌ ننر شیطانی» خیلی خوب موفق می‌شود بدون فاصله گرفتن از مضامین ضدجنگ مانگای اصلی، دستمایه‌های تازه‌ای اضافه کند که در طول این چند دهه فاصله، وارد دنیای مدرن شده‌اند. این انیمه هم خط داستانی مانگا را حفظ می‌کند و هم ریتم خود را تا پایان نگه می‌دارد و به این ترتیب، به یک اقتباس عالی تبدیل می‌شود.

۹. شیطان‌کش (Demon Slayer)

شیطان‌کش

  • خالق: کویوهارو گوتوگه
  • کارگردان: هارو سوتوزاکی
  • سال: ۲۰۱۹

«شیطان‌کش» از کویوهارو گوتوگه خیلی راحت می‌توانست به یک انیمه‌ی اکشن شونن معمولی تبدیل شود، ولی وقتی استودیوی یوفوتیبل این پروژه را در دست گرفت، هیچ‌کس فکرش را هم نمی‌کرد که قرار است یکی از عالی‌ترین مجموعه‌های چند سال اخیر ساخته شود. آن‌ها با همان اقتباس هنرمندانه‌ی خود از خط داستانی «قطار موگن» نشان دادند که چه توانایی‌هایی در این زمینه دارند. تلاش‌هایشان هم جواب داد و «قطار موگن» پرفروش‌ترین فیلم تاریخ سینمای ژاپن شد.

مانگای گوتوگه خودش اثر درخشانی است، ولی بعضی بخش‌هایش مثل طراحی هنری یا حفره‌های داستانی، می‌توانستند بهتر ظاهر شوند. تا این‌جا که یوفوتیبل خیلی خوب موفق شده هردو مشکل را برطرف کند و این اثر را به سطح بالاتری برساند. کیفیت انیمیشن‌ها در «شیطان‌کش» اوج قدرت‌نمایی فنی یوفوتیبل است که در کمتر انیمه‌ی دیگری نظیرش پیدا می‌شود.

۱۰.  ماب سایکو ۱۰۰ (Mob Psycho ۱۰۰)

ماب سایکو ۱۰۰

  • خالق: وان
  • کارگردان: یوزورو تاچیکاوا، تاکاهیرو کاسویی
  • سال: ۲۰۱۶

«ماب سایکو ۱۰۰» که اثری دیگر از خالق «مرد تک مشتی» است، یک اثر پر رمز و راز و از آن داستان‌های عجیبی است که مضمون توانایی‌های پنهان را با یک داستان بلوغ ترکیب کرده است. «ماب سایکو ۱۰۰» خیلی راحت می‌تواند رقیب بهترین انیمه‌های یک دهه‌ی گذشته شود و هر فصلی که از آن منتشر می‌شود، این ادعا را بیشتر از قبل اثبات می‌کند.

استودیو بونز آن سبک زمخت و وب‌کمیکی وان در این اثر را به کار گرفت و موفق شد با حفظ تمام ویژگی‌های منبع اصلی، «ماب سایکو ۱۰۰» را به همان صورتی که وان در نظر داشت، به صورت انیمه پیاده کند. اگرچه انیمیشن و سبک هنری در یک انیمه اهمیت زیادی دارند، بونز تلاش کرد داستان را هم به امانت‌دارانه‌ترین شکل ممکن پیاده کند. «ماب سایکو ۱۰۰» این ظرفیت را دارد که مضمون‌های سنگین خود را به نسل‌های بعد هم منتقل کرده و برای سال‌ها ادامه پیدا کند، درست مانند کاری که مجموعه «اونگلیون» انجام داد. همین باعث شده است «ماب سایکو ۱۰۰» یکی از بهترین اقتباس‌های صورت گرفته از مانگا باشد.

منبع: Screenrant

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه