کاوشگر چانگ‌ای ۵ چین برای فرود تاریخی بر سطح ماه آماده می‌شود

۱۲ آذر ۱۳۹۹ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱ دقیقه
جدایش مجموعه‌ی سطح‌نشین و صعودگر چانگ‌ای 5 از مجموعه‌ی مدارگرد و وسیله‌ی نقلیه‌ی بازگشت

چین در تلاش خود برای نمونه‌برداری از سطح ماه به یک نقطه عطف مهم رسیده است و سطح‌نشین چانگ‌ای ۵ برای فرود تاریخی بر سطح قمر زمین آماده می‌شود.

فضاپیمای «چانگ‌ای ۵» (Chang’e 5) در ۲۳ نوامبر (۴ آذر) به فضا پرتاب شد تا پس از سال ۱۹۷۶ میلادی، نخستین مأموریت برای آوردن نمونه سنگ و خاک ماه به زمین باشد. این کاوشگر در تاریخ ۲۸ نوامبر (۸ آذر) به مدار ماه رسید. به گزارش خرگزاری دولتی چین شین‌هوا، مجموعه‌ی سطح‌نشین و صعودگر این مأموریت روز گذشته از مجموعه‌ی مدارگرد و وسیله‌ی نقلیه‌ی بازگشت در مدار ماه جدا شدند تا برای فرود در نزدیکی قله‌ی «مانز رامکر» (Mons Rümker) در منطقه‌ی «اقیانوس طوفان‌ها» (Oceanus Procellarum) آماده باشند.

مقامات اداره‌ی ملی فضایی چین (CNSA) اعلام کردند «فضاپیما عملکرد خوبی دارد و ارتباط آن با پایگاه کنترل زمینی به صورت عادی در جریان است.»

در حالی که سطح‌نشین و صعودگر به سمت ماه حرکت می‌کنند، مدارگرد ماه و فضاپیمای بازگشت چانگ‌ای ۵ به گردش خود پیرامون ماه ادامه می‌دهند. فرود ماه‌نشین باید به‌زودی انجام شود زیرا این کاوشگر که نیروی آن از انرژی خورشیدی تأمین می‌شود، تنها دو هفته (یک روز در ماه) فرصت دارد تا نمونه‌ها را جمع‌آوری کند. به گفته‌ی مقامات CNSA کل مأموریت ۲۳ روز طول خواهد کشد.

اگر همه چیز خوب پیش برود، این مجموعه به آرامی در منطقه‌ی اقیانوس طوفان‌ها در ماه فرود می‌آید و حدود ۲ کیلوگرم نمونه از سطح و عمق ماه تا ۲ متری جمع‌آوری می‌کند. طی دو هفته، نمونه‌ها در وسیله‌ی نقلیه‌ی صعود بسته‌بندی می‌شوند تا در نهایت این صعودگر از سطح بلند شده و با فضاپیمای مداری ملاقات کند.

چین در حال حاضر سه فضاپیمای فعال در سطح ماه دارد که شامل سطح‌نشین لندر چانگ‌ای ۳ است که در سال ۲۰۱۳ به ماه وارد شد و همچنین سطح‌نشین چانگ‌ای ۴ و سطح‌نورد یوتو ۲ (Yutu 2) که در ژانویه‌ی ۲۰۱۹ در نیمه‌ی تاریک ماه فرود آمدند. همه‌ی این مأموریت‌ها بخشی از برنامه‌ی بلندپروازانه‌ی کاوش‌های چین در ماه است.

اما مأموریت چانگ‌ای ۵ یک نقطه عطف هم در این مسیر محسوب می‌شود زیرا اولین تلاش این کشور برای آوردن نمونه‌هایی از ماه است. چین در این مأموریت از همکاری آژانس فضایی اروپا (ESA) نیز برای ردیابی فضاپیما بهره می‌برد و در صورت موفقیت، نمونه‌های جمع‌آوری شده از ماه در اواسط دسامبر (اواخر آذر) به چین می‌رسند.

عکس کاور: جدایش مجموعه‌ی سطح‌نشین و صعودگر چانگ‌ای ۵ از مجموعه‌ی مدارگرد و وسیله‌ی نقلیه‌ی بازگشت به زمین

منبع: Space

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه