کاوشگر چین مکعب عجیبی را روی سطح ماه مشاهده کرد

۱۶ آذر ۱۴۰۰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
مکعب عجیب دیده شده روی ماه توسط کاوشگر یوتو-2 چین

ماه‌نورد یوتو ۲ چین که از خواب زمستانی بیدار شده و مشغول حرکت روی نیمه‌ی پنهان ماه است، یک جرم عجیب به شکل مکعب را روی سطح مشاهده کرده است.

کاوشگر «یوتو-۲» (Yutu-2) چین اکنون دوباره در حال حرکت است. این ربات از اوایل سال ۲۰۱۹ به‌عنوان بخشی از مأموریت ماه‌نشین چانگ‌ای-۴ (Chang’e-4) نیمه‌ی پنهان قمر زمین را کاوش می‌کند و اکنون یک جسم عجیب مکعبی در دوردست دیده است.

دیده شدن این جسم عجیب، در جدیدترین به‌روزرسانی مأموریت این ماه‌نورد اطلاع‌رسانی شده و از آن با عنوان «شنمی شیائوو» (Shenmi Xiaowu) به معنی «خانه‌ی مرموز» یاد شده است. تیم این ماه‌نورد هم‌اکنون در حال برنامه‌ریزی برای نزدیک‌تر شدن و مشاهده‌ی دقیق‌تر این شیء است.

هرچند اکنون این جرم عجیب به‌نظر می‌رسد اما مانند کشف ماده‌ی ژل-مانندی که یوتو-۲ داخل یک دهانه‌ی برخوردی انجام داد، خیلی هیجان‌انگیز نباشد. زیرا با بررسی بیشتر معلوم شد که آن ماده‌ی ژل-مانند یک سنگ مانند شیشه است. تا آنجایی هم که می‌دانیم نه استنلی کوبریک یک مونولیت روی ماه قرار داده است و نه نمونه‌های زمینی که در همه جا دیده شدند، سفری به ماه داشته‌اند!

نمای نزدیک‌تر از مکعب عجیب دیده شده روی ماه توسط کاوشگر یوتو-2 چین

نمای نزدیک‌تر از مکعب عجیب دیده شده روی ماه
Credti: CNSA

نمای فعلی کاوشگر از این مکعب، مبهم و دور است بنابراین ماهیت واقعی جسم باید با نزدیک‌تر شدن به آن روشن شود. محتمل‌ترین توضیح برای این جسم، یک قطعه سنگ است. این بخش از ماه با دهانه‌های برخوردی پوشیده شده است که می‌تواند دارای مقدار زیادی قطعات درشت باقی‌مانده از برخورد باشد.

مأموریت چانگ‌ای-۴ نخستین اکتشاف سطحی در سمت دور ماه است که از زمین دیده نمی‌شود. فعالیت علمی این ماه‌نورد به دانشمندان کمک کرده است تا با ساختارهای زمین‌شناختی زیر سطح ماه آشنا شوند.

مریخ‌نورد چینی برای ادامه‌ی حیات از انرژی خورشیدی استفاده می‌کند، بنابراین به شکل متناوب، زمانی که هوا تاریک است به خواب زمستانی می‌رود و پس از نمایان شدن خورشید، به کار خود در دهانه‌ی «فون کارمن» (Von Karman) بازمی‌گردد.

ماه‌نوماه‌نورد یوتو 2 از نگاه سطح‌نشین چانگ‌ای 4رد یوتو 2 از نگاه سطح‌نشین چانگ‌ای 4<br>Credit: CSNA/Siyu Zhang/Kevin M. Gill

ماه‌نورد یوتو ۲ از نگاه سطح‌نشین چانگ‌ای ۴
Credit: CSNA/Siyu Zhang/Kevin M. Gill

به گفته‌ی چاینا دیلی، یوتو-۲ تا کنون ۸۴۰ متر را در قمر زمین پیموده است و با طی مسافت بیشتر در سفر بعدی، ماهیت خانه‌ی مرموز اندکی روشن‌تر خواهد شد. انتظار می‌رود که با توجه به پرهیز از عبور از دهانه‌های کوچک برخوردی و تلاش برای حرکت روی سنگ‌پوشه‌های ماه، این سفر ۲ تا ۳ روز قمری طول بکشد.

عکس کاور: مکعب عجیب دیده شده روی ماه توسط کاوشگر یوتو-۲ چین
Credit: CNSA

منابع: CNet, Space

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

۴۶ دیدگاه
  1. مجتبی

    خیلی مطلب جالبی بود.یجا گفتید مریخ نورد فک کنم همون ماه نورد بود دیگه؟

  2. سید ابراهیم

    هیج جای تعجب نیست اون یک اطاق است که یک هموطن افغانی ام قاچاقی رفته براش یه کلبه درویشی ساخته به این فکر بوده که تو کره زمین که خیری ندیدیم بریم تو مهتاب

  3. امیر

    عه این اصغر براین تو ماینکرفت نیست مردم نترسید این اصغر براین خودمونه تو ماینکرفت رفته فضا اونجا خونه بسازه زندگی کنه چون کم کم جونیش میره 😂😂

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه