نتایج اولیه‌ی بنچمارک از قدرت بیشتر A14 نسبت به اسنپدراگون ۸۸۸ خبر می‌دهند

۴ دی ۱۳۹۹ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۴ دقیقه
A14 و اسنپدراگون 888

با توجه به نتایج اولیه‌ی بنچمارک پردازنده‌های A14 و اسنپدراگون ۸۸۸ به نظر می‌رسد کوالکام باز هم نتوانسته در تولید تراشه بهتر از رقیب سر سخت خود یعنی اپل عمل کند.

کوالکام در اولین روز ماه دسامبر امسال از پردازنده‌ی ۵ نانومتری و جدید خود تحت عنوان اسنپدراگون ۸۸۸ رونمایی کرد. پردازنده‌ای که قرار است قلب تپنده‌ی پرچم‌دارهای اندرویدی سال ۲۰۲۱ باشد و گفته می‌شود از قدرت پردازشی و گرافیکی فوق‌العاده بالایی هم برخوردار است. انتظارات از نماینده‌ی جدید کوالکام این بود که بتواند بالاخره فاصله‌ی زیاد پرچم‌داران اندرویدی از لحاظ قدرت پردازشی خالص با آیفون‌ها را کم کند و یا حتی پردازنده‌ی اپل را پشت سر بگذارد. اما این‌طور که به نظر می‌رسد، این اتفاق قرار نیست رخ دهد.

اپل امسال گوشی‌های آیفون ۱۲ را با یکی دو ماه تأخیر به نسبت سال‌های گذشته راهی بازار کرد. اما قابلیت‌هایی که به لطف پردازنده‌ی قدرتمند A14 به این گوشی‌ها اضافه شد نظیر اینترنت ۵G، مصرف کمتر انرژی، قدرت پردازشی بالا و غیره، باعث شد این موضوع در نهایت به ضرر اپل تمام نشود. پردازنده‌ای که به نظر می‌رسد باز هم نماینده‌های اپل را از لحاظ قدرت پردازشی در بین نماینده‌های قدرتمند اندروید بی‌رقیب کند.

کوالکام اما تصمیم گرفت پردازنده‌ای را با لیتوگرافی مشابه با A14 و البته‌ هسته‌های بسیار قدرتمند راهی بازار کند تا بدین ترتیب بعد از سال‌ها شاهد برتری یک پردازنده‌ بر سری A اپل باشیم. اما این‌طور که به نظر می‌رسد، حداقل با توجه به نتایج اولیه‌ی بنچمارک‌ها، این اتفاق به این زودی‌ها رخ نخواهد داد. قدرت سخت‌افزاری اسنپدراگون ۸۸۸ به قدری بالا هست که فاصله‌ی زیادی با پرچم داران نسل قبل اندروید و البته فاصله‌ی کمی با نماینده‌های جدید اپل ایجاد کند، اما به نظر می‌رسد برتر از A14 نیست.

البته باید به این نکته هم اشاره کنیم که هنوز هیچ گوشی اندرویدی با پردازنده‌ی اسنپدراگون ۸۸۸ راهی بازار نشده. اولین گوشی شیائومی Mi 11 خواهد بود که ۵ دی ماه امسال رونمایی می‌شود و حدودا ۲۰ روز بعد هم سامسونگ از نماینده‌های خود رونمایی می‌کند. بدین ترتیب تا مشخص شدن نتیجه‌ی اصلی در دنیای واقعی، باید مدت زمان بیشتری منتظر بمانیم.

مثلا طی چند سال اخیر، پردازنده‌های اپل همیشه عملکرد بهتری از لحاظ قدرت پردازشی خالص داشتند. اما وقتی دو گوشی را با هم از لحاظ سرعت باز کردن برنامه یا نگه داشتن آن‌ها در پس زمینه مقایسه می‌کردیم، می‌دیدیم نماینده‌های اندروید عملکرد بهتری داشتند. هرچند این برتری با ورود آیفون ۱۲ به پایان رسید که طبیعی هم بود چون A14 یک نسل از پردازنده‌های کنونی جدیدتر و سریع‌تر است.

بنابراین شاید باز هم تنها در بنچمارک‌ها شاهد برتری A14 باشیم و در دنیای واقعی، اندرویدی‌ها عملکرد بهتری از خود نشان دهند. بنابراین توجه داشته باشید که گوشی‌ها ممکن است در دنیای واقعی رفتار متفاوتی به نسبت بنچمارک‌ها از خود نشان دهند.

نکته‌ی جالب اما اینجاست که اسنپدراگون ۸۸۸ از لحاظ قدرت پردازشی نه تنها به A14 بلکه به A13 نیز می‌بازد. اما به نسبت نسل قبل خود یعنی اسنپدراگون ۸۶۵ پلاس عالی ظاهر شد. نماینده‌ی جدید کوالکام از هشت هسته بهره می‌برد. یک هسته‌ی قدرتمند Cortex-X1، سه هسته‌ی Cortex-A78 و چهار هسته‌ی Cortex-A55. به صورت کلی این پردازنده می‌تواند به فرکانس ۲٫۸۴ گیگاهرتز دست پیدا کند که توانست نتیجه‌ی زیر را رقم بزند.

عملکرد پردازنده‌ی اسنپدراگون 888 در بنچمارک

همان‌طور که مشاهده می‌کنید، امتیازی که اسنپدراگون ۸۸۸ توانست کسب کند یک سر و گردن بالاتر از امتیاز اسنپدراگون ۸۶۵ پلاس است. اما تقریبا همان اختلاف با پردازنده‌ی سری قبل، بین ۸۸۸ و A14 دیده می‌شود (در بخش چند هسته‌ای). در واقع یعنی هرچه که پردازنده‌ی جدید کوالکام در بنچمارک از ۸۶۵ پلاس سریع‌تر است، به همان اندازه پشت سر A14 ایستاده. البته این اختلاف امتیاز در بخش تک هسته‌ای بسیار بیشتر است. اختلاف امتیازات پردازنده‌ها به نسبت هم در بنچمارک گیک‌بنچ به شرح زیر است.

  • اسنپدراگون ۸۸۸ به نسبت اسنپدراگون ۸۶۵ پلاس: ۱۵٫۵ درصد سریع‌تر در بخش تک هسته‌ای و ۱۷ درصد سریع‌تر در بخش چند هسته‌ای
  • اسنپدراگون ۸۸۸ به نسبت A13 بایونیک: ۱۷ درصد کندتر در بخش تک هسته‌ای و ۱۳ درصد سریع‌تر در بخش چند هسته‌ای
  • اسنپدراگون ۸۸۸ به نسبت A14 بایونیک: ۴۱ درصد کندتر در بخش تک هسته‌ای و ۱۰ درصد کندتر در بخش چند هسته‌ای

اما وقتی مقایسه به پردازنده‌های گرافیکی می‌رسد، اسنپدراگون ۸۸۸ کاملا دور از انتظار ظاهر می‌شود و پشت سر تمام گوشی‌های سال ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ اپل، حتی آیفون SE قرار می‌گیرد. می‌توانید نتیجه‌ی عملکرد این پردازنده را در زیر مشاهده کنید.

عملکرد پردازنده‌ی اسنپدراگون 888 در بنچمارک

همان‌طور که مشاهده می‌کنید، اسنپدراگون ۸۸۸ تنها از گوشی‌هایی که به پردازنده‌ی نسل قبل کوالکام مجهز شده‌اند و همچنین نماینده‌های جدید هواوی با کرین ۹۰۰۰ بهتر ظاهر شده و در نهایت عملکرد ضعیف‌تری به نسبت A14 و A13 دارد. اختلاف امتیازات پردازنده‌ها به نسبت هم در بنچمارک GFXBench به شرح زیر است.

  • اسنپدراگون ۸۸۸ به نسبت اسنپدراگون ۸۶۵ پلاس: ۴۵ درصد قدرتمندتر
  • اسنپدراگون ۸۸۸ به نسبت A13 بایونیک: ۵ درصد ضعیف‌تر
  • اسنپدراگون ۸۸۸ به نسبت A14 بایونیک: ۱۸.۶ درصد ضعیف‌تر

در ابتدا هم به این موضوع اشاره کردیم که کوالکام پیشرفت قابل توجهی به نسبت قبل داشته اما همچنان نمی‌تواند نماینده‌های اپل را پشت سر بگذارد. اگرچه این پردازنده‌ها وقتی که درون یک گوشی هوشمند قرار می‌گیرند ممکن است نتیجه‌ی کاملا متفاوتی را رقم بزنند. چه بسا تا به این لحظه خبرهای زیادی هم پیرامون برتری چیپ کوالکام به نسبت A14 منتشر شده. با این حال باید به این نکته هم اشاره کنیم که دو پردازنده برای دو پلتفرم متفاوت طراحی شده‌اند و در واقع هر دوی آن‌ها با بالاترین سرعت ممکن قادر به رفع نیاز کاربران هستند و از این بابت هیچ جای نگرانی نیست.

منبع: Wccftech

راهنمای خرید آیفون
برچسب‌ها :
دیدگاه شما

یک دیدگاه
  1. Avatar abtin

    چی میگی بابا انتوتوی کاملش اومده اصلا اسنپ ۸۸۸ هزار برایر بهرته

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه