گیاه اکیناسه ممکن است به سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با ویروس کرونا کمک کند

۸ بهمن ۱۴۰۰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۴ دقیقه
اکیناسه، سپر دفاعی قوی و بالقوه در برابر عفونت‌های ویروس کرونا

بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان شامل بیماری‌هایی است که بر اثر انتشار عفونت از دام به انسان منتقل می‌شود و نمونه‌های زیادی از آن را هم دیده‌ایم. پرسینا پستیس یا طاعون که از طریق کک جوندگان منتقل می‌شد، ابولا که از میمون‌ها به انسان سرایت کرد و موجب مرگ میلیون‌ها نفر در اروپا و آفریقا شد و… به‌علاوه ویروس‌های تنفسی مثل آنفولانزا هم در موارد متعددی رفتاری شبیه به بیماری‌های عفونی مشترک بین انسان و حیوان عمل کرده و منجر به بروز بیماری‌های فاجعه‌باری مثل اپیدمی آنفولانزای اسپانیایی (H1N1)، آنفولانزای آسیاسس (H2N2)، آنفولانزای هنگ‌کنگ (H3N3) و همچنین آنفولانزای پرندگان (H5N5).

امروز در دیجی‌کالا مگ می‌خواهیم آخرین و به‌روزترین تحقیقات انجام شده درباره‌ی تأثیر اکیناسه بر ابتلا به ویروس کرونا را بخوانیم.

تحقیقات اولیه درباره‌ی تأثیر اکیناسه بر سیستم ایمنی بدن چه می‌گویند؟

تحقیقات اولیه درباره‌ی تاثیر اکیناسه بر سیستم ایمنی بدن چه می‌گویند؟

این تحقیقات هنوز در مراحل اولیه‌ی خود است پس فراموش نکنید که قبل از مصرف هر مکمل گیاهی برای تقویت سیستمی بدن حتما باید با یک پزشک متخصص مشورت کنید تا از عدم ایجاد آلرژی یا عوارض مختلف در بدنتان مطمئن شوید.

اکیناسه یک گیاه دارویی بومی آمریکای شمال است. در تحقیقات اخیر مشخص شده است که اکیناسه به جای فعال کردن ایمونولوژیک (ایمنی شناسی) خاص می‌تواند سیستم ایمنی را به شکلی تغییر دهد در برابر هر نوع ویرسی مقاوم شود؛ به این اتفاق «تنظیم ایمنی تطبیقی» گفته می‌شود. اکیناسه کاهش سیتوکین‌های التهابی فاکتور نکروز تومور (TNF-α) و اینترلوکین (IL-1-β) را تا ۲۴% کاهش داده و سیتوکین ضدالتهابی IL-10 را در مقایسه با میزان پایه، افزایش می‌دهد.

همچنین اکیناسه سنتز اصلاح‌کننده‌ی پاسخ ایمنی و اینترفرون ضد ویروسی IFN-ϒ را تا ۵۰% افزایش می‌دهد. فرآیندهای تعدیل‌کننده‌ی ایمنی اکیناسه سیستم اندوکانابینوئید (ECS) از طریق گیرنده‌ی کانابینوئید نوع ۲ (CB2) توسل آلکیل-N آمیدهای خاص را به شکل قابل توجهی افزایش می‌دهند. تعدادی از این الکیل-N آمیدهای زیست فعال با اندوکانابینوئیدها شباهت‌های ساختاری دارند و در غلظت‌های نانومولاری کم، اثر ضد التهابی بر محیط سیتوکین دارند.

فعال شدن ECS در طول پیشرفت عفونت کووید-۱۹ می‌تواند روش جدید برای مبارزه با التهاب سیستمیک و طوفان سیتوکین باشد. هدف از انجام تحقیقات، که توسط گروهی از محققان چندین موسسه‌ی تحقیقاتی چند ملیتی انجام شده است، رسیدن به مطالعات بالینی تاثیر تجویز اکیناسه بر عفونت‌های ویروس کرونا و ارزیابی مزایای پیشگیرانه و درمانی بوده است.

بررسی دقیق‌تر مطالعات اولیه‌ی تأثیر اکیناسه بر ابتلا به کرونا

بررسی دقیق‌تر مطالعات اولیه‌ی تاثیر اکیناسه بر ابتلا به کرونا

این مطالعه در دانشگاه کاردیف بریتانیا و با عنوان یک کارآزمایی کنترل تصادفی تک مرکزی و دوسوکور که با دارونما کنترل شده انجام شد. شرکت‌کنندگان در این مطالعه افراد مختلف با سن ۱۸ سال به بالا شرکت داشتند و از آن‌ها خواسته شده بود از مکمل مایعی که ۵% اکیناسه داشته است را به صورت روزانه و به مدت حداقل ۴ ماه مصرف کنند. این گروه ۸۶ نمونه‌ای در مقایسه با ۱۱۵ نمونه از گروه کنترل، از ۸۶ نمونه‌ی نازوفارنکس ۵۴ و ۷۴ نمونه از نظر ویروس تنفسی مثبت بودند.

مصرف بعضی از دمنوش‌ها و مکمل‌های گیاهی با داروهای شیمیایی تداخل داشته و سلامتی شما را به خطر می‌اندازند. حتما قبل از شروع مصرف دمنوش‌های درمانی، حتما با پزشک متخصص یا داروساز مشورت کنید.

وجود ویروس‌های پوششی به ترتیب در ۲۴ و ۴۷ نمونه تایید شد و فقط ۱ مورد عفونت ویروس کرونا در گروه اکیناسه پیدا شد. در مجموع در تمام گروه‌هایی که مکمل حاوی اکیناسه دریافت کرده بودند ۲۱ نفر درگیر عفونت کرونا شده بودند اما در گروه دارونما در مجموع ۳۳ مورد عفونت مشاهده شده بود. به صورت کلی میزان بروز عفونت کرونا در گروهی که مکمل اکیناسه مصرف می‌کردند ۵٫۵% و در گروهی که دارونما مصرف می‌کردند ۱۴٫۶% ثبت شده است.

در همین مطالعه میزان دوز مصرفی در گروه ۱۸ سال به بالا را در قالب قرص به صورت روزانه به کودکان ۴ تا ۱۲ سال سوئیس دادند. گروه کنترل هم به جای دارونما به صورت روزانه ویتامین C مصرف کردند. اکیناسه میزان غلظت کرونا ویروس در تست‌های Ct را به ترتیب به میزان ۱.۶۷ و ۳.۵۹ کاهش داده بود، یعنی کاهش مطلق ویروس کرونا به میزان ۹۷٫۸% و ۹۹٫۹۷%!

جمع‌بندی

تحقیقات اولیه درباره‌ی تاثیر اکیناسه بر ابتلا به عفونت کووید-۱۹

در تحقیقات انجام شده مشخص شد که عصاره‌ی اکیناسه اثرات ضدویروسی مستقیمی در برابر انواع عفونت‌های تنفسی از جمله انواع ویروس‌های کرونا دارد. این عصاره سنتز تونیک IFN-Y را تقویت کرده و تولید سایتوکاین‌های التهابی مثل TNF-α را مهار می‌کند. در این تحقیقات مشاهده شد که بدن بزرگسالان و کودکانی که از عصاره‌ی اکیناسه استفاده کرده بودند در برابر ویروس کرونا به شکلی عالی محافظت شده بود. نتایج بالینی اولیه‌ی منتشر شده درباره‌ی تأثیر مصرف اکیناسه بر ابتلا به ویروس کرونا می‌تواند راه‌های جدیدی برای مبارزه با این ویروس را پیش روی متخصصان و محققان قرار دهد.

این مطلب فقط جنبه‌ی آموزش و اطلاع‌رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه‌های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه‌ی رفع مسؤولیت دیجی‌کالا مگ را بخوانید.

منابع: MDPI ، news-medical ، sciencedirect

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه