اتحادیه‌ی اروپا به‌زودی استفاده از شارژر USB-C را برای تمام محصولات اجباری می‌کند

۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه
اتحادیه‌ی اروپا USB-C

این‌طور که به نظر می‌رسد، اتحادیه‌ی اروپا قصد دارد شرکت‌های تولیدکننده‌ی لوازم الکترونیکی هوشمند شارژی را مجاب کند برای تمام محصولات خود از شارژر USB-C استفاده کنند.

اتحادیه‌ی اروپا بار دیگر قدمی در راستای یکپارچه‌سازی شارژر لوازم الکترونیکی برداشت و قرار است به‌زودی از شرکت‌ها بخواهد شارژر USB-C را به‌عنوان روش استاندارد شارژ شدن محصولات خود انتخاب کنند. با این تصمیم هم از محیط زیست به شکل قابل‌توجهی محافظت می‌شود و هم اینکه کاربران مجبور نخواهند بود از سیاست‌های شرکت‌های تولیدکننده پیروی کنند.

برای مثال این روزها اپل تنها شرکتی است که گوشی‌های خود را با پورت لایتنینگ راهی بازار می‌کند. کاربران این شرکت هم خیلی اهمیتی نمی‌دهند گوشی‌شان پتانسیل بهتر شدن هم دارد به همین خاطر خیلی اعتراض خود را نشان نمی‌دهند. اپل هم به پشتوانه‌ی همین موضوع، همیشه از این خواسته‌ی اتحادیه‌ی اروپا طفره رفته و به استفاده از پورت لایتنینگ اصرار می‌ورزد. اگر این سیاست جدید اتحادیه‌ی اروپا اعمال شود، دیگر کاربران مجبور نخواهند بود از پورت لایتنینگ استفاده کنند.

در سپتامبر سال ۲۰۲۱ بود که اتحادیه‌ی اروپا اعلام کرد می‌خواهد شرکت‌های تولیدکننده‌ی لوازم الکترونیکی هوشمند را مجاب کند تا از یک استاندارد واحد به‌عنوان راه‌حلی برای شارژ گوشی‌های خود استفاده کنند. البته این تصمیم در ابتدا فقط شامل گوشی و تبلت می‌شد اما به‌تازگی و با ۴۳ رأی مثبت و ۲ رأی منفی، این درخواست هم تصویب شد که همان استاندارد واحد برای شارژ لپ‌تاپ‌ها، کنسول‌های گیمینگ دستی، دوربین‌ها و… استفاده شود.

در حال حاضر تقریبا می‌توانیم بگوییم هر گوشی اندرویدی که راهی بازار می‌شود از پورت USB-C بهره می‌برد. البته یک سری گوشی‌های اقتصادی بسیار ارزان‌قیمت همچنان پورت Micro-USB را در خود دارند اما روز به روز تعداد آن‌ها کاهش پیدا می‌کند. برخی از لپ‌تاپ‌ها هم اکنون از این پورت بهره می‌برد. با این وجود شرکت‌های زیادی هستند که باید این پورت را درون محصولات خود تعبیه کنند و بزرگ‌ترین آن‌ها هم اپل است.

اتحادیه‌ی اروپا از این بابت که کاربران دائما در حال خرید شارژرهای مختلف با استانداردهای گوناگون هستند نگران است چرا که این کار باعث می‌شود تعداد زیادی از شرکت‌ها به تولید شارژر برای محصولات مختلف بپردازند که این در نتیجه تأثیر بدی روی محیط زیست می‌گذارد. به همین خاطر هم هست که برخی‌ها معتقدند حذف شارژر از درون جعبه‌ی گوشی‌ها فقط و فقط به خاطر سود بیشتر بوده است و نه حفاظت از محیط زیست اما خیلی اتفاقی تأثیر مثبتی هم روی این بخش داشته وگرنه برای حفاظت از محیط زیست راه‌های بسیار ساده‌تری هم وجود دارد که یکپارچه‌سازی شارژرها یکی از آن‌هاست.

اجبار کاربران برای استفاده از یک نوع شارژر خاص در برخی از پلتفرم‌ها هم خیلی جالب نبود. برخی از این کاربران به اجبار به یک اکوسیستم می‌پیوندند اما گاها پیش می‌آید که ناچار هستند در آن بمانند و با این کار، باید از تصمیمات شرکت سازنده که انحصار خاصی در زمینه‌های مختلف دارد پیروی کنند. این موضوع نه تنها آلودگی را بیشتر می‌کند بلکه می‌تواند به کاربر هزینه‌های کاملا اضافی را تحمیل کند.

تصور کنید هر سال چیزی در حدود ۵۰۰ میلیون شارژر فقط در اتحادیه‌ی اروپا عرضه می‌شود و این یعنی ۱۱ تا ۱۳ هزار تن زباله‌ی الکترونیکی فقط به خاطر استفاده از شارژرهای گوناگون در اروپا تولید می‌شود. حال بازارهای پرجمعیتی که به تنهایی چندین برابر اتحادیه‌ی اروپا هستند به کنار. استفاده از یک شارژر واحد برای شارژ تمامی این دستگاه‌ها ایده‌ی بسیار بهتری خواهد بود. هرچند گاهی اوقات این موضوع مقدور نیست اما قطعا در بدترین حالت هم بهتر از قبل خواهد بود.

البته این درخواست اتحادیه‌ی اروپا محصولاتی را که برای بهره‌مندی از پورت USB-C بسیار کوچک هستند شامل نمی‌شود. برای مثال ساعت‌های هوشمند، دست‌بندهای سلامتی و محصولاتی از این دست.

پارلمان اروپا همچنین استفاده از شارژرهای بی‌سیم را هم نگران‌کننده دانست و از کمیسیون این قاره درخواست همکاری کرد تا قانونی را برای منع استفاده از چنین راهکارهایی در نظر بگیرد. چرا که فکر می‌کند برخی از شرکت‌ها از این روش برای فرار از قانون جدیدی که قرار است وضع شود بهره برده و کاربران را مجبور به استفاده از شارژرهای انحصاری می‌کنند.

در ماه مه (یک ماه دیگر)، پارلمان اروپا روی نسخه‌ی تصحیح‌شده‌ی این درخواست رأی‌گیری خواهد داشت و باید در نهایت دید که نتیجه چه می‌شود.

منبع: Android Authority

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه