هانی‌ول تأییدیه‌ی چاپ سه‌بعدی یک قطعه‌ی اساسی هواپیما را دریافت کرد

۳ شهریور ۱۳۹۹ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
هواپیمای فالکون 20G

شرکت آمریکایی «هانی‌ول» (Honeywell) موفق شد نخستین تأییدیه‌ی اداره‌ی هوانوردی فدرال (FAA) را برای قطعات بحرانی موتور هواپیما که با استفاده از روش چاپ سه‌بعدی تولید شده است دریافت کند و در این صنعت رو به رشد یک گام به جلو بردارد.

یکی از قطعات اساسی برخی از موتورهای ساخت هانی‌ول، مقر بلبرینگ ۴/۵# است. این قطعه یک جزء ساختاری برای موتور توربوفن ATF3-6 است که در هواپیمای فالکون ۲۰G داسو اوییشن (Dassault Aviation) استفاده می‌شود. این موتور در سال ۱۹۶۷ میلادی (۱۳۴۶ خورشیدی) مجوز گرفت و هنوز هم حدود ده‌ها پرواز با آن انجام می‌شود که قدمت قطعات آن باعث شده یافتن آن‌ها دشوار باشد.

به گفته‌ی هانی‌ول تولید قطعه‌ی مقر بلبرینگ با روش‌های سنتی فرآیندی پیچیده است که نیاز به ابزارها و قالب‌های گران‌قیمت دارد. این موضوع باعث افزایش هزینه‌های تعویض به ویژه با تعداد سفارش کم می‌شود. اما استفاده از روش تولید با مواد افزودنی (چاپ سه‌بعدی)، باعث افزایش سرعت تولید در مقادیر کم و بدون نیاز به ابزارهای گران‌قیمت می‌شود. فرآیند تولید هانی‌ول، شامل استفاده از لیزر است که لایه‌هایی از پودر فلز را برای تبدیل به قطعه شکل می‌دهد.

«جان هاب‌گود» (Jon Hobgood) معاون مهندسی تولید هانی‌ول در این زمینه می‌گوید: «اگرچه تعداد کمی از این هواپیماها عملیاتی هستند، اما هانی‌ول مسئولیت پشتیبانی و تعمیراتی این موتورها را بر عهده دارد. ما باید راهی برای هدایت زنجیره‌ی تأمین قطعات بیابیم و هواپیماها را عملیاتی نگه داریم.»

او افزود: «ما از تخصص خود در زمینه‌ی تولید با چاپ سه‌بعدی استفاده کردیم تا قطعه‌ی تأیید شده را خیلی سریع‌تر تولید کنیم و مدت زمان فرآیند را از تقریبا دو سال به دو هفته برسانیم.»

از آنجا که مقر بلبرینگ استفاده شده از نظر ایمنی یک قطعه‌ی بحرانی محسوب می‌شود، باید همیشه به درستی کار کند و به همین دلیل نیاز به تأیید توسط نهادهای نظارتی دارد.

اداره‌ی هوانوردی فدرال در سال‌های اخیر، تلاش‌های خود را در زمینه‌ی تولید به کمک چاپ سه‌بعدی گسترش داده و با هانی‌ول نیز در زمینه‌ی توسعه و صدور گواهینامه‌ی چندین جزء هواپیما همکاری کرده است. به گفته‌ی هانی‌ول این همکاری تأیید اجزای پرواز را از طریق واگذاری اختیارات ممکن کرده است.

هاب‌گود این تأییدیه را یک نقطه‌ی عطف مهم برای هانی‌ول دانست و گفت: «این تأییدیه، بلوغ عملیات تولید با استفاده از چاپ سه‌بعدی ما را نشان می‌دهد و راه را برای چاپ قطعات اساسی هواپیما هموارتر می‌کند.»

او اضافه کرد: «علاوه بر این، یک پیروزی بزرگ برای صنعت تولید با چاپ سه‌بعدی محسوب می‌شود زیرا قطعات بحرانی هوایی با نظارت‌های سنگین و استانداردهای قوی برای داشتن کیفیت و نصب روی هواگردها مواجه هستند و این تأیید نشان داد که چنین کاری قابل انجام است.»

با داشتن این تأییدیه، هانی‌ول تولید این قطعه را افزایش می‌دهد و پیش‌بینی می‌شود که تا پایان سال، ده‌ها نمونه از آن را تولید کند.

گفتنی است هانی‌ول پژوهش در زمینه‌ی تولید با چاپ سه‌بعدی را از سال ۲۰۰۷ در آزمایشگاه خود در «فینیکس» آغاز کرد و تاکنون صدها قطعه‌ی هوایی تولید کرده است. این شرکت همچنین فعالیت‌های خود در این حوزه را به چین، اروپا، هند و سراسر آمریکا گسترش داده است.

عکس کاور: هواپیمای فالکون ۲۰G با موتور هانی‌ول

Credit: Honeywell

منبع: AIN Online

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه