بررسی دوربین بدون آینه فوجی فیلم X-Pro3؛ عالی و دقیق، اما برای افراد خاص

۲۴ آبان ۱۴۰۰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۹ دقیقه
فوجی فیلم X-Pro3

دوربین فوجی‌ فیلم X-Pro3  شبیه فیلم‌های کریستوفر نولان است؛ خلاقانه، منحصربه‌فرد، عالی و با دقت ساخته و پرداخته شده. البته هرکس هم متوجه تمامی این موارد نمی‌شود. دوربین Fujifilm X-Pro3 که حدود یک سال پیش در کشور هندوستان از آن رونمایی شده بود، خود را با ویژگی‌های خاصی مانند طراحی زیبا، بدنه تیتانیومی و یا منظره‌یاب دوگانه (هیبریدی) در میان رقبای خود مطرح ساخته است. در میان ویژگی‌های اصلی این دوربین می‌توان به سنسور ۲۶ مگاپیکسلی، فوکوس‌ خودکار سریع و قابلیت فیلم‌برداری با کیفیت ۴k اشاره کرد.

همان‌طور که شاید تاکنون حدس زده باشید، تمامی این موارد اگرچه برای یک دوربین بسیار ضروری هستند، اما تهیه و به‌کارگیری همه‌ی آن‌ها در یک دستگاه معمولاً متداول نیست. مدل معمولی دوربین X-Pro3 با روکش مشکی سنتی با قیمت ۱۷۹۹ دلار و نسخه‌ی دیگری با روکش Duratect و در رنگ‌های نقره‌ای و مشکی با قیمت ۱۹۹۹ دلار روانه بازار شده‌اند. در ادامه‌ی مقاله به معرفی جامع‌تر دوربین فوجی فیلم X-Pro3 می‌پردازیم و به این سوال پاسخ خواهیم داد که آیا این دوربین واقعاً‌ ارزش خرید دارد یا خیر؟

Fujifilm X-Pro3

بررسی ظاهری دوربین Fujifilm X-Pro3

ظاهر این دوربین بسیار خاص، زیبا و البته نوستالژیک است. این دوربین با طرح جعبه‌ای ارائه شده که تداعی‌کننده دوربین‌های قدیمی است. هنگام لمس بدنه‌ی دوربین متوجه احساس خاصی در انگشتان خود خواهید شد که به‌خاطر برآمدگی‌های کوچک روی سطح دوربین است. این برآمدگی‌ها که با رویکردی هنری طراحی شده‌اند، زیبایی خاصی هم به دوربین بخشیده‌اند. ظاهر دوربین شباهت زیادی با دوربین‌های فیلم‌برداری دارد. شرکت فوجی فیلم ادعا می‌کند که این دوربین از حدود ۷۰ قسمت به‌خوبی مهروموم شده است؛ بنابراین، این دوربین در شرایط آب‌وهوایی مختلف نیز مقاوم بوده و قادر است در دمای منفی ۱۰ درجه سانتی‌گراد نیز به‌خوبی کار کند.

یکی از شاخص‌ترین ویژگی‌های ظاهری این دوربین‌ها، استفاده از روکش‌های Duratect در سطح دوربین است که لمسی منحصربه‌فرد، محکم‌تر و بسیار نایاب به این دوربین داده است. روکش‌های Duratect از دوربین در برابر خط‌وخش محافظت می‌کنند و طول عمر دستگاه شما را نیز افزایش خواهند داد. هنگام استفاده از دوربین فوجی فیلم X-Pro3 به‌وضوح متوجه کیفیت بالای بدنه‌ی آن خواهید شد و خیالتان از بابت آسیب دیدن همسفرتان در طول سفرهای سخت راحت خواهد بود! با این حال، این نکته را نیز باید در نظر داشت که این بهبودهای ظاهری به بهای افزایش وزن و ابعاد دوربین انجام شده است. تا جایی که گفته می‌شود استفاده از این دوربین برای افرادی که دست‌های کوچکی دارند چندان راحت نیست.

یکی از نوآوری‌های فوجی فیلم را می‌توان به‌کارگیری LCDهای متحرک دانست که قابلیت چرخش ۱۸۰ درجه دارند. ولی نوآوری اصلی در نصب یک LCD جداگانه با ابعاد ۱,۲۸ اینچ در پشت نمایشگر اصلی است که تنظیمات عکاسی را حتی زمانی که دوربین خاموش است، به شما نشان خواهد داد. کاربران می‌توانند بین دو حالت «کلاسیک» و «استاندارد»، یکی را برای نمایشگر ثانویه انتخاب کنند. حالت اول «شبیه‌سازی فیلم» را نشان می‌دهد. ولی حالت دوم سرعت شاتر، دیافراگم و سایر تنظیمات تصویر‌برداری را به نمایش می‌گذارد.

این نوآوری بسیار کارآمد است. چراکه دیگر نیاز نیست تا عکاس هر مرتبه نمایشگر اصلی دوربین را باز کرده تا بتواند تنظیمات را بررسی و انتخاب کند. البته آن را همچنان نمی‌توان کاملاً بی‌نقص و عالی دانست. برای مثال، متن‌های درج شده روی نمایشگر ثانویه در برخی شرایط نوری خاص به‌خوبی قابل خوانایی نیست؛ بنابراین چاره‌ای جز باز کردن همان نمایشگر اصلی دوربین نخواهید داشت. انتظار می‌رود فوجی فیلم این مشکل را در نسل بعدی دوربین‌های خود برطرف کند.

فوجی فیلم X-Pro3

بررسی دکمه‌های دوربین فوجی فیلم X-Pro3

دوربین X-Pro3 مجهز به یک جوی استیک کوچک است که کار استفاده از دوربین و گردش در محیط تنظیمات را آسان می‌کند. علاوه بر این، ۴ دایل دستی برای مقاصد مختلف و البته چندین دکمه‌ی فیزیکی دیگر نیز برای کنترل و شخصی‌سازی سایر تنظیمات روی بدنه دوربین قرار دارند. سطح بالایی دوربین شامل یک دایل بزرگ و مخصوص تنظیم سرعت شاتر است. این دایل یک بخش به نام «A» و مخصوص تنظیمات خودکار و بخش دیگری به نام «T» دارد که برای تنظیم دستی سرعت شاتر است.

دایل مشابه دیگری نیز در بخش بالایی و به‌منظور تنظیم ISO قرار گرفته است. برای انتخاب تنظیمات ISO کافی است تا این دکمه را بچرخانید. البته باید در نظر داشته باشید که کار با این دکمه آن‌قدر که به نظر می‌رسد جالب و یا آسان نیست. استفاده از این دکمه برای تنظیمات ISO ممکن است برای برخی از کاربران دشوار باشد. به‌خصوص اگر تنظیمات را روی حالت دستی قرار داده باشند.

در سطح بالایی این دوربین همچنین دکمه‌ی شاتر، EV و یک دکمه‌ی بدون اسم وجود دارد که خودتان می‌توانید کارکرد خاصی را برای آن برنامه‌ریزی کنید.

فوجی فیلم X-Pro3

چند دکمه‌ی دیگر حتی در بخش جلویی دوربین قرار گرفته‌اند. این دکمه‌ها شامل یک دایل برای forward command، دکمه‌‌‌ای برای جدا کردن لنز و دکمه دیگری برای انتخاب بین حالت‌های منظره‌یاب اپتیکال و یا الکترونیک می‌شوند. در زیر لنز هم دکمه‌ی دیگری با هدف انتخاب بین حالت‌های مختلف فوکوس درج شده است. باقی دکمه‌ها در بخش پشتی دوربین قرار دارند و البته تعداد آن‌ها نیز کم نیست. این موارد شامل دکمه‌ی پاک کردن، انتخاب حالت، منو، پخش، نمایشگر، برگشت به عقب و دکمه بی‌نام و قابل تنظیم دیگری می‌شوند.

دوربین Fujifilm X-Pro3 دو اسلات برای کارت‌های حافظه پرسرعت UHS II دارد. بنابراین هیچ نگرانی بابت فضای ذخیره‌سازی نباید داشته باشید.

بررسی منظره‌یاب ترکیبی در دوربین فوجی فیلم X-Pro3

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های دوربین X-Pro3 که باعث تمایز آن نسبت به سایر دوربین‌های بدون آینه و رقیب می‌شود، به‌کارگیری منظره‌یاب ترکیبی (هیبریدی) است که قابل انتخاب بین حالت اپتیک و یا الکترونیکی را دارد. این مورد را می‌توان مزیت بسیار بزرگی برای این دوربین دانست. چرا که بیشتر مدل‌های بدون آینه مشابه حتی منظره‌یاب الکترونیکی هم ندارند.

منظره‌یاب اپتیکال برای فیلم‌برداری و یا عکس‌‌برداری از سوژه‌هایی مناسب است که فاصله بیشتری دارند. این منظره‌یاب یک قاب مجازی را روی شیشه به شما نشان می‌دهد که در تنظیم کادر به شما کمک می‌کنند. البته باید در نظر داشت که استفاده از این منظره‌یاب چندان آسان نیست و هر کس به‌راحتی نمی‌تواند تصاویر خوبی را با کمک آن ثبت کند. با کمی تکرار و تمرین می‌توانید فوت‌وفن استفاده از آن را بیاموزید. در واقع، در ابتدا شاید تصاویری که ثبت می‌کنید با آنچه تصور می‌کردید مقداری متفاوت باشند.

منظره‌یاب الکترونیکی در سمت دیگر قرار دارد که دقیق‌تر و استفاده از آن برای کادربندی نیز به‌مراتب آسان‌تر است. کار با این منظره‌یاب دقت و تجربه کمتری می‌طلبد و کنترل بیشتری روی عکس‌های خود خواهید داشت. این حالت منظره‌یاب همخوانی و کارایی بیشتری هم با حالت فوکوس دستی دارد.

فوجی فیلم X-Pro3

دوربین X-Pro3 منظره‌یاب دوگانه (اپتیک و الکترونیکی) دارد.

بررسی فوکوس خودکار و تصویربرداری دوربین فوجی فیلم X-Pro3

به مهم‌ترین بخش بررسی این دوربین می‌رسیم. باتوجه‌به امکانات و تنظیمات مختلف این دوربین، شما می‌توانید تصاویر فوق‌العاده‌ای را از راه‌های مختلف ثبت کنید، چراکه تقریباً روی تمامی متغیرهای عکاسی کنترل کامل خواهید داشت. این موضوع یک مزیت بسیار مهم و چشمگیر برای عکاسان حرفه‌ای شمرده می‌شود. ولی استفاده از دوربین شاید برای عکاسان آماتور کمی گیج‌کننده و دشوار باشد و آن‌ها حتماً باید این نکته را در نظر داشته باشند.

قابلیت فوکوس خودکار این دوربین کار عکاسی را بسیار آسان‌تر کرده است. فوکوس خودکار به‌خوبی با هر دو منظره‌یاب اپتیکال و الکترونیکی سازگار است. البته همان‌طور که پیش‌تر بیان شد، ترکیب منظره‌یاب الکترونیکی و فوکوس خودکار را بیشتر توصیه می‌کنیم. چراکه به شما کنترل بیشتری روی خروجی کار می‌دهد. ویژگی‌های ردگیری سوژه، شناسایی صورت و چشم‌ها نیز همگی به‌خوبی کار می‌کنند و حتی در مورد سوژه‌هایی که در حال حرکت به سمت دوربین هستند هم هیچ مشکلی ندارند.

از لحاظ ویژگی‌های فنی این دوربین باید اشاره کنیم که X-Pro3 از یک سنسور ۲۶/۱ مگاپیکسلی X-Trans CMOS 4 و موتور پردازش چهار تصویری X-Processor بهره می‌برد. در کنار تمام مزایای دوربین‌های بدون آینه، مانند تصویربرداری HDR و قابلیت عکاسی با نوردهی چندگانه (Multiple Exposure)، این دوربین قادر است تا با سرعت ۱۱ فریم بر ثانیه عکس‌برداری کند که رقمی چشمگیر است؛ بنابراین از آن می‌توانید برای عکس‌برداری‌های سریع نیز استفاده کنید.

تصاویر ثبت شده همگی بسیار باکیفیت و شفاف هستند. بازتولید رنگ‌ها نیز کاملاً زیبا و طبیعی است. تنها ضعف دوربین را می‌توان در عکاسی در محیط‌های کم‌نور دانست که جزئیات به‌خوبی در آن مشخص نیستند. البته عملکرد دوربین در این موضوع را به‌هیچ‌عنوان نمی‌توان ضعیف دانست. ولی باتوجه‌به ویژگی‌های کیفی و سایر قابلیت‌های X-Pro3، ممکن است انتظار ثبت جزئیات بیشتری را در محیط‌های کم‌نور داشته باشید.

برخی از محبوب‌ترین حالت‌های شبیه‌سازی فیلم ارائه شده توسط فوجی فیلم مانند Velvia، Black and White Acros و Desaturated Eterna نیز در این دوربین تعبیه شده است. این حالت‌ها در واقع ترکیبات و پروفایل‌های رنگی مختلفی هستند که خروجی فیلم‌ها و تصویر شما را بسیار خاص و حرفه‌ای می‌سازند. برای مثال اگر قصد ثبت تصاویر سیاه‌وسفید خاص و جذاب را دارید، می‌توانید از  Monochromatic Color استفاده کنید. به‌صورت کلی، باید در نظر داشته باشید که این امکانات فقط با اهداف تزئینی و بازاریابی ارائه نشده‌اند و استفاده خلاقانه از آن‌ها می‌تواند کیفیت کار شما را تا حد بسیار زیادی بهبود ببخشد و مدت‌زمان ویرایش‌های عکس را هم کوتاه کند.

فوجی فیلم X-Pro3

یکی از ضعف‌های دوربین X-Pro3 را می‌توان سرعت پایین پردازش تصاویر آن دانست. به‌خصوص اگر قصد ثبت تصاویر با فرمت RAW را داشته باشید، این ایراد بیشتر چشمگیر خواهد بود. در برخی اوقات مدت‌زمان پردازش تصویر بسیار طولانی‌تر شده و ممکن است کمی آزاردهنده شود. این موضوع را زمانی بیشتر متوجه خواهید شد که حین عکس‌برداری از سوژه‌های فضای آزاد باشید و بلافاصله بعد از هر شات بخواهید تصویر را بررسی کنید. چند مشکل نرم‌افزاری کوچک هم در مدل‌های اولیه این دوربین مشاهده شده بود که به نظر می‌رسد در آپدیت‌های نرم‌افزاری آتی آن‌ها برطرف شوند.

اگر اهل فیلم‌برداری باشید، جالب است بدانید که X-Pro3 می‌تواند ویدئوهای با کیفیت ۴K را تا ۳۰ فریم بر ثانیه و با سرعت ۲۰۰Mbps ثبت کند. حالت فیلم‌برداری استاندارد هم کیفیت ۱۰۸۰p دارد و تصاویر را تا ۶۰ فریم در ثانیه ضبط می‌کند. فیلم‌برداری سرعت‌کم (slow-motion) را می‌توانید با کیفیت ۱۰۸۰ و با ۱۲۰ فریم در ثانیه انجام دهید. آزاردهنده ترین موضوع در مورد فیلم‌برداری با این دوربین، محدودیت زمان آن است. فیلم‌برداری با کیفیت ۴K فقط تا ۱۵ دقیقه (در هر نوبت) ممکن است. ولی با کیفیت ۱۰۸۰ می‌توانید تا یک ساعت فیلم‌برداری کنید.

در مجموع، باتوجه‌به سایز بزرگ و عدم به‌کارگیری لرزش‌گیر در درون بدنه دوربین، X-Pro3 را نمی‌توان گزینه‌ای ایده‌آل برای فیلم‌برداری دانست. البته کیفیت ویدئوهای این دوربین واقعاً چشمگیر و تحسین‌برانگیز است، ولی برای این کار باید دقت و توجه بیشتری را صرف کنید. مثلاً شاید لازم باشد همیشه یک سه‌پایه همراهتان داشته باشید. ولی شاید حالت برگشتن نمایشگر با سه‌پایه شما مداخله داشته باشد. همچنین لازم است بدانید که دوربین را می‌توانید با استفاده از پورت HDMI به مانیتورهای دیگری متصل کنید. فوجی فیلم همچنین پورت USB Type-C را برای شارژ باتری‌های این دوربین به کار گرفته است. یک جک ۲.۵ میلی‌متری برای اتصال میکروفون نیز روی دوربین تعبیه شده است.

فوجی فیلم X-Pro3

جمع‌بندی و کلام آخر

نمره دهی به دوربین Fujifilm X-Pro3 واقعاً دشوار است. این دوربین را بدون شک می‌توان بسیار نوآورانه، خاص و البته بسیار زیبا دانست. ولی استفاده از آن مطمئناً برای تمام افراد مناسب نیست. سایز بزرگ و وزن نسبتاً زیاد آن شاید برای برخی از افراد مناسب نباشد. کنترل و تسلط به تمام ویژگی‌های دوربین و تنظیمات آن هم کار آسانی نیست و شاید برای برخی ممکن نباشد. این امر به‌خصوص در مورد عکاس‌های آماتور و تازه‌کار صدق می‌کند و باید زمان زیادی را صرف مطالعه دفترچه راهنما دوربین کنند.

علی‌رغم تمام این مسائل، جای هیچ شک و تردیدی نیست که اگر عکاس حرفه‌ای باشید و از دنیای دوربین‌ها سر درمی‌آورید، دوربین X-Pro3 ویژگی‌ها و قابلیت‌های جذاب زیادی برای ارائه به شما دارد. منظره‌یاب ترکیبی این دوربین، پروفایل‌های رنگی و شبیه‌سازی‌ها را می‌توان جزو خاص‌ترین ویژگی‌های این دوربین دانست و البته اینکه تصاویر ثبت شده توسط آن بسیار زیبا، باکیفیت و خیره‌کننده هستند؛ بنابراین اگر مشکل مالی برای تهیه این دوربین ندارید و عاشق دنیای عکاسی هستید، X-Pro3 انتخابی فوق‌العاده برای شما و سرمایه‌گذاری خوبی خواهد بود.

خرید دوربین Fujifilm X-Pro3 از دیجی‌کالا
نقاط قوت دوربین فوجی فیلم X-Pro3

  • تصاویر فوق‌العاده با کیفیت
  • فیلمبرداری عالی با وضوح ۴K
  • طراحی خاص، زیبا و منحصر به فرد
  • منظره‌یاب دوگانه (اپتیک و الکترونیک)

نقاط ضعف دوربین فوجی فیلم X-Pro3

  • ابعاد بزرگ و نسبتاً‌ سنگین
  • سرعت نسبتا پایین پردازش تصاویر خصوصا برای تصاویر RAW

منبع: Indiatoday

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

۴ دیدگاه
  1. A.LynX

    لطفا
    Canon m50
    Canon 250d
    Canon 80d را هم بررسی بفرمایید

  2. A.LynX

    خیلی عالی
    لطفا canon m50
    Canon 250d
    و canon 80d
    را هم بررسی کنید

  3. محمد

    لطفا یه چیزی رو برسی کنین که در حد وسعت خرید مردم باشد

    1. امین بیگ‌زاده امین بیگ‌زاده

      محمد جان در مطالب بعدی حتما گزینه‌های اقتصادی‌تر رو در دستور کار قرار میدیم. مرسی از بازخوردت.

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه