چرا گلکسی واچ ۴ آخرین امید پلتفرم Wear OS است؟

۲۴ مرداد ۱۴۰۰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه
گلکسی واچ 4

سامسونگ چند روز قبل بالاخره بعد از مدت‌ها انتظار از ساعت‌های هوشمند سری گلکسی واچ ۴ رونمایی کرد. همان‌طور که احتمالا می‌دانید، سامسونگ حالا نقش مهمی در توسعه‌ی Wear OS ایفا می‌کند و این ساعت‌ها هم مبتنی بر این پلتفرم هستند. این پلتفرم و ساعت‌های هوشمند مبتنی بر آن طی چند سال گذشته با مشکلات مختلفی روبرو شده‌اند و حالا گلکسی واچ ۴ می‌تواند هوای تازه‌ای را برای این اکوسیستم به ارمغان بیاورد.

در این میان، باید بگوییم که میزان استقبال از این ساعت‌های هوشمند اهمیت بسیار زیادی برای گوگل و این پلتفرم دارد. زیرا اگر ساعت‌های هوشمند سامسونگ نتوانند Wear OS را نجات دهند، هیچ ساعت دیگری نمی‌تواند این کار را انجام دهد. البته به خوبی می‌دانیم که در این زمینه شرکت‌های زیادی فعالیت دارند و مثلا گوگل بعد از تصاحب فیت‌بیت به‌زودی از ساعت‌های مبتنی بر این پلتفرم رونمایی می‌کند و شرکت‌هایی مانند فسیل و موبووی هم در این زمینه حرف زیادی برای گفتن دارند.

گلکسی واچ 4

حتی برخی برندهای لوکس مانند Tag Heuer هم احتمالا در آینده‌ی نزدیک ساعت‌های مبتنی بر نسخه‌ی جدید Wear OS را راهی بازار می‌کنند. برای طرفداران پروپاقرص (اگر در حال خواندن مطلبی درباره‌ی ساعت‌های Wear OS هستید پس شما هم این جزء این دسته محسوب می‌شوید) این ساعت‌ها محصولات مهمی هستند که تنوع را افزایش می‌دهند و حتی برخی از آن‌ها با نیاز بخشی از کاربران سازگاری بیشتری دارند.

مسأله این است که به غیر از آمریکای شمالی، در بیشتر بازارهای جهان آیفون‌های بسیار کمتری را در دستان کاربران می‌بینید. بر اساس گزارش‌های منتشر شده، سهم بازار گوشی‌های اندرویدی در جهان حدود ۷۵ تا ۸۰ درصد است. در برخی مناطق آیفون یک کالای بسیار لوکس محسوب می‌شود که فقط افراد اندکی از آن استفاده می‌کنند. به همین خاطر بیشتر مردم در سراسر جهان نمی‌توانند از اپل واچ استفاده کنند.

گلکسی واچ 4

البته این موضوع به معنای ضعیف بودن اپل واچ نیست. اپل از جمله شرکت‌هایی است که محصولات جذابی را تولید می‌کند و میلیون‌ها کاربر از محصولات این شرکت رضایت دارند. از طرف دیگر تعداد زیادی از شرکت‌های فعال در اکوسیستم اندروید هم محصولات جذابی متعددی را راهی بازار می‌کنند که توجه کاربران را جلب می‌کنند. در این میان، حتی اگر از بهترین گوشی‌های اندرویدی استفاده کنید، نمی‌توانید از تمام پتانسیل‌های اپل واچ بهره ببرید و فقط کاربران دارای آیفون می‌توانند از تمام قابلیت‌های این ساعت استفاده کنند.

حالا بعد از پرداخت به این مسائل، باید بگوییم که مشکل اصلی Wear OS فقط نرم‌افزاری نیست و ساعت‌های مبتنی بر آن هم به دلیل نداشتن جذابیت‌های مختلف جلب توجه نمی‌کنند. این پلتفرم برای رقابت با اپل باید هر دو مشکل را حل کند و از آنجایی که سامسونگ سیستم‌عامل تایزن را رها کرده، حالا اپل واچ تنها رقیب مهم این اکوسیستم است.

اپل واچ از جهات مختلف شباهت زیادی به آیفون دارد. از یک طرف سخت‌افزار خیلی خوبی دارد و اگرچه ممکن است نرم‌افزار آن در مقایسه با اندروید محدودیت‌های زیادی داشته باشد، اما همان کارهای اصلی مدنظر کاربران را خیلی خوب انجام می‌دهد.

گلکسی واچ 4

اگر سامسونگ بتواند محصولی مبتنی بر Wear OS 3 را بسازد که کارهای اصلی مدنظر کاربران را به‌خوبی انجام می‌دهد، بیش از یک میلیارد مشتری بالقوه را می‌تواند هدف قرار دهد. مشتریانی که نمی‌توانند اپل واچ بخرند (یا تمایلی به خرید آن ندارند) و با خرید یک ساعت هوشمند هم فقط دنبال ویژگی‌های مربوط به تندرستی و امکانات ساده‌ای مانند پشتیبانی از بلوتوث نیستند.

اگر سامسونگ نتواند یک ساعت هوشمند عالی بسازد و آن را در دسترس تمام علاقه‌مندان قرار دهد، پس هیچ شرکت دیگری نمی‌تواند چنین کاری را انجام دهد. هیچ شرکت دیگری (حتی فیت‌بیت که حالا زیرمجموعه‌ی گوگل است) نمی‌تواند یک محصول را به شیوه‌ی سامسونگ طراحی، تولید و توزیع کند. به زبان ساده، هیچ شرکت دیگری نمی‌تواند پلتفرم Wear OS را نجات دهد.

مشخص نیست گوگل چگونه سامسونگ را برای کنار گذاشتن تایزن و همکاری بر سر Wear OS راضی کرده ولی این کار یکی از بهترین تصمیم‌های گوگل در سال‌های اخیر محسوب می‌شود. در نهایت باید ببینیم آیا سامسونگ ناجی این پلتفرم می‌شود یا نه.

منبع: Android Central

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه