ماوس گیمینگ در برابر ماوس معمولی؛ بررسی تفاوت‌ها

۲۰ خرداد ۱۴۰۱ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه
ماوس گیمینگ

اگر شما هم چیزهای خوب زیادی در مورد ماوس گیمینگ شنیده‌اید ولی دقیقا نمی‌دانید که آیا به چنین چیزی نیاز دارید یا نه، باید این مطلب را بخوانید. در این مطلب به طور مختصر و مفید به تفاوت‌های بین ماوس گیمینگ و ماوس معمولی می‌پردازیم.

قیمت

به طور کلی ماوس‌های گیمینگ معمولا گران‌تر از ماوس‌های معمولی هستند و گاهی اوقات اختلاف قیمت بین آن‌ها بسیار زیاد است. یک ماوس گیمینگ مناسب حدود ۴۰ دلار قیمت دارد و برای خرید مدل‌های پرچم‌دار باید حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ دلار بپردازید. ماوس‌های گیمینگ در کل امکانات بیشتری ارائه می‌دهند که در این مطلب به آن‌ها خواهیم پرداخت.

ماوس گیمینگ

ماوس‌های گیمینگ معمولا همراه با نرم‌افزار مخصوصی ارائه می‌شوند که برای کاربران امکانات شخصی‌سازی زیادی را به ارمغان می‌آورند. این شخصی‌سازی از قابلیت‌های مربوط به دکمه‌ها و نورپردازی گرفته تا دقت عملکرد و دیگر موارد را در بر می‌گیرد. از سوی دیگر اگر کارهای معمولی با کامپیوتر خود انجام می‌دهید، ماوس‌های معمولی به خوبی نیازهای شما را پاسخ می‌دهند.

حساسیت ماوس

حساسیت ماوس با واحد نقطه در اینچ (DPI) بیان می‌شود که میزان سرعت حرکت نشانه‌گر ماوس را تعیین می‌کند. هرچقدر این عدد بیشتر باشد، نشانه‌گر ماوس می‌تواند سریع‌تر حرکت کند. تمام ماوس‌های گیمینگ در بخش فوقانی یا کناری از دکمه‌ی تعیین حساسیت ماوس بهره می‌برد. هرچقدر ماوس گیمینگ موردنظر بهتر باشد، در این زمینه دست بازتری خواهید داشت.

ماوس گیمینگ

حساسیت بسیاری از ماوس‌های معمولی حدود ۸۰۰ تا ۱۲۰۰ است و معمولا از دکمه برای تنظیم حساسیت بهره نمی‌برند. اما ماوس‌های گیمینگ تا حساسیت ۲۶۰۰۰ DPI و حتی بیشتر را ارائه می‌کنند.

دکمه‌های ماکرو

ماکروها مجموعه‌ای از دستورات هستند که ضبط می‌شوند و سپس با فشار دادن یک دکمه اجرا می‌شوند. ماکروها گاهی کارهای ساده‌ای مانند باز کردن مرورگر را انجام می‌دهند. این قابلیت در بازی‌ها برای انجام یک سری کارهای تکراری مورد استفاده قرار می‌گیرند اما معمولا برای کاربران معمولی هم کاربرد دارند.

بیشتر ماوس‌های گیمینگ در کنار دکمه برای تنظیم حساسیت، از دکمه‌های ماکرو هم بهره می‌برند که می‌توان آن‌ها را شخصی‌سازی کرد. به عنوان مثال در صورت خرید ماوس‌های گیمینگ ریزر، می‌توانید از نرم‌افزار ارائه شده برای آن به منظور شخصی‌سازی این دکمه استفاده کنید. مثلا می‌توانیم به ماوس گیمینگ لاجیتک G600 MMO اشاره کنیم که از ۲۰ دکمه‌ی ماکرو بهره می‌برد. بسیاری از ماوس‌های معمولی یا اصلا چنین دکمه‌ای ندارند یا اینکه از دو دکمه برای رفتن به جلو و عقب در محیط‌هایی مانند مرورگر استفاده می‌کنند.

سرعت ارسال سیگنال

سرعت ارسال سیگنال (Polling Rate) بر حسب هرتز اندازه‌گیری می‌شود. این سیگنال هم مربوط به موقعیت قرارگیری ماوس است. هرچقدر سرعت ارسال سیگنال بیشتر باشد، ماوس موردنظر لگ یا تاخیر کمتری خواهد داشت. بیشتر ماوس‌های معمولی سرعتی در حد ۱۲۵ هرتز دارند اما اگر گیمر نیستید یا نیاز به واکنش سریع با ماوس ندارید، این سرعت اهمیت زیادی برای شما ندارد.

سرعت ارسال سیگنال بیشتر ماوس‌های گیمینگ حداقل ۵۰۰ هرتز است که برای بیشتر گیمر‌ها کافی به نظر می‌رسد. برخی مدل‌ها دارای سرعت ۱۰۰۰ هرتز و حتی بیشتر هستند اما بیشتر کاربران متوجه این افزایش سرعت از ۵۰۰ به ۱۰۰۰ هرتز نمی‌شوند. برخی ماوس‌های گیمینگ بسیار گران‌قیمت از سرعت ۸۰۰۰ هرتز هم پشتیبانی می‌کنند.

طراحی ارگونومیک

برای خرید ماوس می‌توانید از مدل‌های مبتنی بر طراحی‌های متفاوت استفاده کنید. بنابراین باید مدلی را بخرید که با دست شما بیشترین سازگاری را داشته باشد. صرف‌نظر از اینکه به دنبال ماوس گیمینگ یا معمولی هستید، در صورتی که با مچ‌درد و دست درد روبرو هستید، بهتر است از بین ماوس‌های دارای طراحی ارگونومیک دست به انتخاب بزنید.

از آنجایی که بیشتر ماوس‌های گیمینگ برای استفاده‌ی طولانی‌مدت طراحی شده‌اند، معمولا طراحی ارگونومیک دارند؛ به‌خصوص باید به ماوس‌هایی اشاره کنیم که از مکانی برای استراحت انگشت شست بهره می‌برند. بسیاری از ماوس‌های معمولی طراحی مناسبی ندارند و به همین خاطر اگر ساعات زیادی از کامپیوتر استفاده می‌کنید، بهتر است یک ماوس با طراحی مناسب بخرید.

منبع: How To Geek

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

۲ دیدگاه
  1. Avatar میلاد

    اون قسمت که نوشتین: اما ماوس‌های گیمینگ تا حساسیت ۲۶۰۰۰ DPI و حتی بیشتر را ارائه می‌کنند. اشتباه هست آخه دقت ۲۶۰۰۰، لطفا اصلاحش کنین یه صفر اضافه گذاشتین.

    1. این رقم اشتباه نیست و مثلا میتونید ماوس ROG Gladius III را با این مقدار DPI خریداری کنید.

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه