امکان تشخیص گفتار شخصی‌سازی شده به زودی به گوگل اسیستنت می‌آید

۷ خرداد ۱۴۰۱ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
گفتار شخصی‌سازی شده

در ماه مارس ۲۰۲۱ گوگل یادگیری فدرال (یادگیری مشارکتی) را به اندروید اضافه کرد تا بدین ترتیب عملکرد گوگل اسیستنت در تشخیص دستور «Hey Google» که برای فراخواندن آن بیان می‌شود، بهبود پیدا کند. حالا اما گفته می‌شود قرار است قابلیتی تحت عنوان «تشخیص گفتار شخصی‌سازی شده» (Personalized speech recognition) به گوگل اسیستنت اضافه شود که عملکرد آن را در تشخیص نام‌ها و کلمات پراستفاده بهبود می‌بخشد.

گاهی اوقات استفاده از دستیار صوتی می‌تواند حتی زندگی کاربران را نجات دهد، بنابراین شرکت‌ها هر سال تلاش می‌کنند تا عملکرد آن‌ها را بهبود ببخشند. یکی از این شرکت‌ها گوگل است که چون عملکرد بی‌نظیری در زمینه‌ی بکارگیری هوش مصنوعی دارد، توانسته دستیار صوتی خود را به گونه‌ای آموزش دهد که در حال حاضر در مقایسه با سایر دستیارهای صوتی موجود، بهترین عملکرد را دارد.

گوگل هر سال توجه ویژه‌ای به اسیستنت دارد و امسال هم در رویداد I/O خود، امکان صحبت با آن فقط با نگاه کردن به دوربین را معرفی کرد. قابلیتی که باعث می‌شود بدون اینکه نیاز باشد «Hey Google» را به زبان بیاوریم، با آن گفت‌و‌گو کنیم. البته شرکت آمریکایی هنوز این قابلیت را به اسیستنت اضافه نکرده ولی گفته می‌شود در حال کار روی آن است.

یکی دیگر از قابلیت‌هایی که ظاهرا قرار است به زودی به گوگل اسیستنت اضافه شود، امکان تشخیص گفتار شخصی‌سازی شده است. به نقل از وب‌سایت ۹to5Google و به گزارش دیجی‌کالا مگ، به لطف این قابلیت جدید، گوگل اسیستنت قادر خواهد بود صداهای شما را ضبط و در گوشی ذخیره کند تا بتواند با تحلیل صحبت‌های شما متوجه شود بیشتر چه چیزهایی می‌گویید و چگونه صحبت می‌کنید. این دقیقا همان تکنیک یادگیری است که گوگل برای بهبود قابلیت تشخیص گفتار در اسمارت هاب‌های خود استفاده می‌کند.

به لطف این قابلیت جدید، گوگل یک برگ برنده‌ی عالی در مقایسه با سایر شرکت‌های رقیب در زمینه‌ی دستیار صوتی خواهد داشت چرا که وقتی دستیار صوتی شما بتواند عادات گفتاری شما را درک کند و متوجه شود، خیلی راحت‌تر نیاز شما را برطرف خواهد کرد. با کدگشایی نسخه‌ی اخیر اپلیکیشن گوگل (Google)، وب‌سایت منبع دریافت که گوگل در حال کار روی این قابلیت جدید است. همچنین در رابطه با صداهای ذخیره شده هم نباید جای نگرانی از بابت سو استفاده از آن‌ها باشد چرا که کاربر می‌تواند هر لحظه که بخواهد، آن‌ها را پاک کند.

همانطور که پیش‌تر اشاره شد، این اطلاعات از طریق کدگشایی اپلیکیشن گوگل به دست آمده است. به عبارتی دیگر، چون این اطلاعات در کدهای اپلیکیشن یادشده دیده شده به این معنا نیست که به زودی شاهد عرضه‌ی رسمی این قابلیت برای گوگل اسیستنت خواهیم بود. شاید حتی این اتفاق رخ ندهد؛ فعلا چیزی مشخص نیست و باید منتظر ماند و دید چه خبرهای بیشتری در رابطه با این موضوع منتشر می‌شود. اما صرف نظر از زمان عرضه‌ی رسمی، این قابلیت واقعاً شگفت‌انگیز به نظر می‌رسد و می‌تواند تعامل با دستیار صوتی را دگرگون کند.

منبع:۹to5Google

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه