آبله میمون؛ WHO بالاترین سطح هشدار را در مورد شیوع این بیماری اعلام می‌کند

۳ مرداد ۱۴۰۱ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
آبله میمون: WHO بالاترین سطح هشدار را در مورد شیوع این بیماری اعلام می‌کند

آبله میمون یک بیماری آبله‌ای است که اولین بار در دهه‌ی ۱۹۵۰ در آفریقای مرکزی کشف شد و بومی همان منطقه بود. تا قبل از سال ۲۰۲۲ این ویروس در نقاط دیگر جهان مشاهده نشده بود اما از اواسط سال ۲۰۲۲ چند مورد در کشورهای اروپایی مشاهده شد و در زمان کوتاهی تعداد گزارشات آلودگی با این ویروس افزایش پیدا کرد. در همین زمان گمانه‌زنی‌هایی درباره‌ی همه‌گیری آبله میمون در کشورهای مختلف شکل گرفت.

در این مطلب از دیجی‌کالا مگ آخرین تصمیم‌گیری سازمان بهداشت جهانی درباره‌ی همه‌گیری آبله میمون را می‌خوانید.

هشدار سطح بالای سازمان بهداشت جهانی درباره‌ی همه‌گیری آبله میمون

هشدار سطح بالای سازمان بهداشت جهانی درباره‌ی همه‌گیری آبله میمون

سازمان بهداشت جهانی (WHO) شیوع آبله میمون را یک وضعیت اضطراری بهداشتی جهانی اعلام کرده است. این طبقه‌بندی بالاترین هشداری است که این سازمان به دلیل شیوع بیماری‌ها و همه‌گیری، می‌تواند صادر کند. این هشدار در پایان دومین نشست کمیته‌ی اضطراری سازمان جهانی بهداشت در مورد این ویروس منتشر شد.

دکتر تدروس آدهانوم گبریسوس، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت، می‌گوید: «اکنون بیش از ۱۶۰۰۰ مورد ابتلا از ۷۵ کشور گزارش شده وتا کنون ۵ نفر بر اثر شیوع این بیماری جان خود را از دست داده‌اند.»

در حال حاضر ۲ وضعیت اضطراری بهداشتی دیگر در سطح جهانی وجود دارد:

  • همه‌گیری ویروس کرونا
  • تلاش برای ریشه‌کن کردن فلج اطفال
دکتر تدروس: «با استراتژی‌های صحیح در گروه‌های مناسب می‌توان از شیوع ویروس آبله میمون جلوگیری کرد.»

دکتر تدروس می‌گوید: «این بیماری به سرعت در تمام جهان در حال گسترش است و به یک نگرانی بین‌المللی تبدل شده است، اما متاسفانه اطلاعات بسیار کمی درباره‌ی روش‌های جدید انتقال آن وجود دارد. ارزیابی WHO این است که خطر ابتلا به آبله میمون در سطح جهانی و در همه‌ی مناطق متوسط است. اما در ارزیابی‌های انجام شده خطر در منطقه‌ی اروپا در بالاترین سطح وجود دارد.»

او همچنین اضافه کرد: «خطر گسترش جهانی این ویروس وجود دارد و اعلام این هشدار اضطراری،‌ می‌تواند به سرعت بخشیدن توسعه‌ی واکسن‌ها و اجرای اقدامات لازم برای محدود کردن شیوع این ویروس کمک کند. WHO امیدوار است توصیه‌های بهداشتی که قرار است درباره‌ی این ویروس صادر کند کشورها را برای انجام اقدامات پیشگیرانه و محافظت از افرادی که در معرض خطر هستند تشویق کند.»

آبله میمون چیست؟

آبله میمون چیست؟

آبله میمون اولین بار در دهه‌ی ۱۹۵۰ در آفریقای مرکزی کشف شد. علائم اولیه‌ی آن تب بالا، تورم غدد لنفاوی، تاول و بثورات یا ضایعات شبیه آبله مرغان در دهان و دستگاه تناسلی است. عفونت‌های حاصل از این ویروس معمولا خفیف هستند. برای آشنایی بیشتر با این ویروس و علائم ابتلا به آن می‌توانید مطلب «آبله میمون چیست و آیا باید نگران شیوع آن باشیم؟» را بخوانید.

آژانس دارویی اروپا واکسن Imvanex را برای مقابله با همه‌گیری آبله میمون توصیه می‌کند

کمیته‌ی داروهای انسانی آژانس دارویی اروپا واکسن آبله Imvanex را برای حفاظت از بزرگسالان در برابر بیماری آبله میمون و به عنوان واکسن آبله میمون توصیه کرده است. این دارو از سال ۲۰۱۳ در اتحادیه‌ی اروپا برای پیشگیری از آبله تایید و استفاده می‌شود. این واکسن حاوی نسخه‌ی ضعیف شده‌ای از ویروس واکسینیا به نام «ویروس واکسینیا اصلاح شده آنکارا» است که با ویروس آبله مرتبط است. به دلیل شباهت بین ویروس آبله میمون و ویروس آبله، این واکسن می‌تواند به عنوان یک روش پیشگیری بالقوه در برابر آبله میمون استفاده شود. شما می‌توانید اطلاعات بیشتر درباره‌ی این واکسن را در مطلب «واکسن Imvanex برای پیشگیری از بیماری آبله میمون معرفی شد» بخوانید.

منبع: BBC

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه