تاریخچه‌ی‌ لپ‌تاپ هواوی؛ از میت‌بوک ۲۰۱۶ تا میت‌بوک ایکس پرو ۲۰۲۰

۲۷ مهر ۱۳۹۹ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲۰ دقیقه
تاریخچه‌ی‌ لپ‌تاپ‌های میت‌بوک هواوی

هواوی در حال حاضر در بخش سخت‌افزاری خود محصولات متنوعی دارد. از بهترین و زیباترین محصولات این شرکت هم لپ‌تاپ‌های میت‌بوک هستند که در کنار عملکرد بسیار خوب، طراحی فوق‌العاده زیبایی هم دارند. در این مطلب نگاهی خواهیم داشت به تاریخچه‌ی لپ‌تاپ‌های میت‌بوک هواوی، از میت‌بوک ۲۰۱۶ تا میت‌بوک ایکس پرو ۲۰۲۰.

هواوی یکی از بزرگ‌ترین و موفق‌ترین شرکت‌های حوزه‌ی فناوری است که در سال ۱۹۸۷، توسط رن ژنگفی، معاون و مدیر سابق ارتش آزادی‌بخش، تاسیس شد. غول بزرگ چینی از همان ابتدا نیز سعی داشت تا جایی که ممکن است به خود متکی باشد تا بتواند در همه‌ی زمینه‌ها، اعم از نرم‌افزار، سخت‌افزار، ارتباطات و مواردی از این دست مستقل عمل کند.

در نتیجه‌ی این افکار جاه‌طلبانه، پیشرفت بسیار سریعی را از این شرکت شاهد بودیم. در واقع هواوی که غالبا در حوزه‌ی تجهیزات مخابراتی فعالیت می‌کند، توانست خیلی زود کسب و کار خود را گسترش دهد و اکنون یکی از بزرگ‌ترین سازندگان گوشی‌های هوشمند به حساب می‌آید. البته در کنار گوشی، محصولات زیادی را هم از این شرکت شاهد هستیم که از جمله مهم‌ترین آن می‌توان به تبلت و لپ‌تاپ اشاره کرد.

اما در این مطلب به طور ویژه روی لپ‌تاپ‌های میت‌بوک هواوی تمرکز کرده‌ایم. یعنی محصولات سری میت‌بوک که در ابتدا در سال ۲۰۱۶ راهی بازار شدند و اکنون که حدودا ۴ سال گذشته، همچنان شاهد معرفی لپ‌تاپ‌های بیشتری از این سری هستیم که در بازار هم عملکرد نسبتا رضایت‌بخشی را از خود به جای گذاشته‌اند.

۲۰۱۶: میت‌بوک، تبلتی در قامت یک لپ‌تاپ

اولین تلاش هواوی در طراحی یک لپ‌تاپ، به ساخت میت‌بوک ۲۰۱۶ منجر شد. محصولی که در کنگره‌ی جهانی موبایل بارسلونا رونمایی شد. در آن زمان مایکروسافت با تبلت‌های هیبریدی سرفیس، بر این بخش از بازار حکومت می‌کرد و میت‌بوک نیز با الهام از آن‌ها ساخته شده بود.

میت‌بوک ۲۰۱۶ در واقع یک تبلت هیبریدی به حساب می‌آمد که کاربر می‌توانست با اتصال یک کیبورد، آن را به یک محصول شبه‌ لپ‌تاپ تبدیل کند.

میت‌بوک ۲۰۱۶ از نمایشگری ۱۲ اینچی بهره می‌برد که وضوح تصویر در آن به عدد بسیار خوب ۱۴۴۰ × ۲۱۶۰ پیکسل می‌رسید. با این حال، شرکت‌های امروزی سعی می‌کنند تا جایی که امکان دارد در ساخت چنین محصولاتی، حواشی دور نمایشگر را کاهش دهند. اگرچه اگر الان بخواهیم به گذشته نگاه کنیم، حواشی دور نمایشگر این محصول زیاد به نظر می‌رسد، اما در سال ۲۰۱۶، میت‌بوک ۲۰۱۶ توجه کاربران زیادی را به طراحی زیبای خود جلب کرد.

قلب تپنده‌ی میت‌بوک را پردازنده‌ی اینتل Core M3-6Y30 تشکیل می‌داد. پردازنده‌ای فوق‌العاده کم مصرف که بر پایه‌ی لیتوگرافی ۱۴ نانومتری طراحی شده بود و از دو هسته با محدوده‌ی فرکانسی ۰.۹ – ۲.۲ گیگاهرتز بهره می‌برد. هواوی برای این محصول، گرافیک مجزا در نظر نگرفت و این وظیفه به گرافیک داخلی Intel HD Graphics 515 محول شده بود. این ترکیب سخت‌افزاری با ۴ گیگابایت رم و یک باتری ۴۴۳۰ میلی‌آمپر ساعتی تکمیل شد و از لحاظ عملکرد نیز توانست رضایت اکثریت کاربران را بدست بیاورد.

میت‌بوک 2016 هواوی

میت‌بوک ۲۰۱۶

میت‌بوک ۲۰۱۶ حدودا ۶۴۰ گرم وزن داشت و ضخامت آن به ۶.۹ میلی‌متر می‌رسید. از آن جایی هم که هواوی ویندوز ۱۰ نسخه‌ی هوم را به صورت پیش‌فرض روی آن نصب کرده بود، به نظر می‌رسید یک لپ‌تاپ ۱۲ اینچی کوچک، جمع‌ و جور و بسیار سبک و باریک در اختیار دارید. هواوی برای سهولت استفاده از این محصول، پشتیبانی از قلم میت‌پن (MatePen) را هم به آن اضافه کرد تا کاربران بتوانند به راحتی فعالیت‌های نوشتاری خود را انجام دهند.

روی بخش جلویی دستگاه یک دوربین سلفی ۵ مگاپیکسلی تعبیه شده بود تا وظیفه‌ی وب‌کم را برعهده گیرد. بدیهی است نمی‌خواهیم از این سنسور تعریف کنیم چون واقعا کیفیت خیلی خوبی نداشت. اما این را نمی‌توان نقطه ضعف دانست چون برخی از لپ‌تاپ‌های امروزی هم از وب‌کم‌های با کیفیتی استفاده نمی‌کنند. جالب اینجا بود که هواوی در آن زمان این محصول را به حسگر اثر انگشت نیز مجهز کرده بود منتها محل تعبیه‌ی این حسگر روی کلید‌های کنترل شدت صدا، روی فریم کناری دستگاه قرار داشت.

هواوی برای این محصول از ۱۲۸ گیگابایت حافظه‌ی SSD استفاده کرده بود تا به این صورت فرایند جابه‌جایی فایل‌ها و یا نصب برنامه با بیشترین سرعت و بدون هیچگونه کندی صورت گیرد. معمولا تبلت‌ها برای رسیدگی به امور روزانه نظیر تماشای فیلم و سریال، رسیدگی به کارهای سبک دانشجویی و مواردی از این دست مناسب هستند و در اختیار داشتن ۱۲۸ گیگابایت حافظه‌ی پرسرعت SSD، میت‌بوک ۲۰۱۶ را به محصولی ایده‌آل جهت انجام این کار تبدیل کرده بود.

اما طولی نکشید کاربران و کارشناسان حوزه‌ی فناوری، زبان به انتقاد گشودند. برخی‌ها معتقد بودند میت‌بوک آنقدرها خوب نیست که هواوی ادعا می‌کند. برخی دیگر هم هواوی را شرکتی کپی‌کار خوانده و بر این باور بودند غول چینی با ترکیب سرفیس‌های مایکروسافت و آیپدهای اپل، این محصول را ساخته و هیچ نوآوری خاصی در آن دیده نمی‌شود.

عده‌ای می‌گفتند میت‌بوک که با نام میت‌بوک m5-6Y54 نیز شناخته می‌شد، دستگاه سبک‌وزنی است. اما رقبای اصلی آن از لحاظ سهولت در جابه‌جایی عملکرد بهتری دارند. برخی نیز معتقد بودند در قامت یک تبلت، می‌توان این محصول را رضایت بخش توصیف کرد اما وقتی بخواهیم به عنوان یک اولترابوک به آن نگاه کنیم، عملکرد خوبی را از آن شاهد نیستیم.

مایکروسافت سرفیس پرو 4

مایکروسافت سرفیس پرو ۴

در آن زمان، محصولاتی نظیر سرفیس پرو ۴ که بسیار زیبا، با کیفیت و قدرتمند بودند در بازار حضور داشتند. سرفیس پرو ۴ اگرچه کمی زودتر از نماینده‌ی هواوی راهی بازار شد اما به لطف بهره‌مندی از پردازنده‌ی اینتل Core i5-6300U با دو هسته‌ی پردازشی و فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز، ۲۵۶ گیگابایت حافظه‌ی SSD و ۸ گیگابایت حافظه‌ی رم از نوع LPDDR3، عملکرد بسیار خوبی از خود به نمایش گذاشت. نمایشگر آن هم ۱۲.۳ اینچی بود و از وضوح ۲۷۳۶ × ۱۸۲۴ پیکسل بهره می‌برد. همین مسئله نیز باعث شد کاربران زیاد به اولین نماینده‌ی هواوی در این بخش توجه نکنند. (البته مایکروسافت همچنان هم در تولید تبلت‌های اینچنینی موفق عمل می‌کند و کاربران زیادی هم دارد).

هواوی برای رقابت با سرفیس پرو ۴، نسخه‌ی بهبود یافته‌ی میت‌بوک را با ۸ گیگابایت رم، حافظه‌ی داخلی بیشتر و پردازنده‌ی Core m5-6Y54 با فرکانس ۲.۷ گیگاهرتز راهی بازار کرد.

اینجا بود که هواوی تصمیم گرفت میت‌بوک را در بخش پردازنده و رم ارتقا دهد. بدین ترتیب شاهد نسخه‌ی بهبود یافته‌ی میت‌بوک با ۸ گیگابایت حافظه‌ی رم از نوع LPDDR3، حافظه‌ی داخلی از نوع SSD تا ظرفیت ۵۱۲ گیگابایت و پردازنده‌ی Core m5-6Y54 با دو هسته و چهار رشته بودیم که در محدوده‌ی فرکانسی ۱.۱ – ۲.۷ گیگاهرتز فعالیت می‌کرد. حالا رقابت بین سرفیس پرو ۴ و میت‌بوک ارتقا یافته به اوج خود رسید و نمی‌شد به راحتی بین آن‌ها یکی را انتخاب کرد.

۲۰۱۷: میت‌بوک E، میت‌بوک D و میت‌بوک ایکس

با این اوصاف از آن زمان حدودا ۴ سال می‌گذرد و هر دو شرکت (به علاوه‌ی چندین شرکت دیگر) در زمینه‌ی ساخت محصولات اینچنینی پیشرفت زیادی داشته‌اند. اما از آن جایی که در آن زمان شرکت‌های سازنده‌ی لپ‌تاپ را با نام‌هایی نظیر ایسوس، لنوو، HP، ایسر و … می‌شناختیم که محصولات بسیار با کیفیتی هم تولید می‌کردند، هنگام خرید لپ‌تاپ نام هواوی به ذهنمان خطور نمی‌کرد. (اکنون نیز کم و بیش شرایط به همین شکل است).

در همین راستا این شرکت تصمیم گرفت سال بعد، یعنی در سال ۲۰۱۷، سه مدل دیگر از محصولات مبتنی بر ویندوز خود را با نام‌های میت‌بوک E، میت‌بوک D و میت‌بوک ایکس راهی بازار کند. در واقع در این بین مدل‌های D و ایکس را می‌شد رسما یک لپ‌تاپ دانست. چون مدل E یک محصول تبدیل‌ شدنی بود و حتی هواوی هم در بازاریابی آن، به کاربرد آن در حوزه‌ی کارهای اداری تاکید کرد.

میت‌بوک E از لحاظ ظاهری شباهت زیادی به نسخه‌ی اولیه‌ی میت‌بوک داشت. البته تغییراتی در آن دیده می‌شد منتها آنقدری نبود که محسوس باشد. این تبلت در رنگ‌های طلایی، آبی و صورتی راهی بازار شد تا سلیقه‌های مختلف را پوشش دهد. در واقع این محصول شبیه به یک تبلت اندرویدی بزرگ بود که به جای اندروید از ویندوز ۱۰ بهره می‌برد و به همین خاطر می‌شد آن را برای اهداف کاری نیز مورد استفاده قرار داد.

هواوی حواشی دور نمایشگر آن را به خوبی کنترل کرد تا محصول نهایی از لحاظ طراحی بسیار زیبا و چشم‌نواز باشد. میت‌بوک E با پردازنده‌ی i5-7Y544 Kaby Lake، نمایشگر ۱۲.۱ اینچی و وزن ۱.۱ کیلوگرم در دسترس کاربران قرار گرفت. اما با این حال از آن به عنوان یک تبلت یاد می‌شد و نه لپ‌تاپ.

میت بوک D
میت بوک E
میت بوک ایکس

ورود هواوی به دنیای لپ‌تاپ‌ها با میت‌بوک D و ایکس در سال ۲۰۱۷ آغاز شد. میت‌بوک D از نمایشگری ۱۵.۶ اینچی FHD بهره می‌برد تا بدین ترتیب رسما با یک لپ‌تاپ روبرو شویم و نه یک تبلتی که قابلیت تبدیل شدن به لپ‌تاپ را دارد. قلب تپنده‌ی این محصول را پردازنده‌ی بسیار قدرتمند i7-7500U تشکیل می‌داد و به عنوان پردازنده‌ی گرافیکی، شاهد جیفورس ۹۴۰MX بودیم که عملکرد خوبی هم داشت. این ترکیب سخت‌افزاری با ۸ گیگابایت رم DDR4 و ۱۲۸ گیگابایت حافظه‌ی داخلی تکمیل شد تا اولین لپ‌تاپ میت‌بوک با قدرت در جمع رقبا ظاهر شود.

میت‌بوک ایکس هم لپ‌تاپ دیگری از سوی شرکت چینی بود و از نظر بسیاری از کاربران، زیباترین لپ‌تاپ تولید شده در سال ۲۰۱۷ شناخته می‌شد. میت‌بوک ایکس نه تنها از لحاظ ظاهری زیبا و چشم‌نواز بود، بلکه ضخامت کمی داشت و به همین خاطر وزن آن به میزان قابل توجهی به نسبت رقبا پایین‌تر بود.

در همان سال بود که ایسوس هم لپ‌تاپ‌های سبک وزن خود را نظیر ذن بوک ۳ راهی بازار کرده بود و به همین خاطر این دو شرکت وارد رقابت سختی با یکدیگر شدند. هواوی در طراحی این لپ‌تاپ هرآنچه که در چنته داشت رو کرد. در نتیجه محصولی تولید شد که نه تنها توانست ستایش افراد مختلف را به خاطر طراحی زیبا برانگیزد، بلکه از مشخصات سخت‌افزاری بسیار خوبی هم بهره می‌برد تا بتواند نیازهای کاربران را در سطوح مختلف پوشش دهد.

متخصصان در رابطه با میت‌بوک ایکس کاملا نظر مثبت داشته و به تمجید از توجه به جزئیات هواوی در طراحی آن پرداختند. البته یک نقطه ضعف جزئی هم به آن وارد کردند که به عملکرد نه چندان خوب ترک‌پد مربوط می‌شد. هرچند این نقطه ضعفی نبود که بخواهد عملکرد موفقیت‌ آمیز میت‌بوک ایکس را با چالش مواجه کند.

هواوی در ساخت بدنه‌ی ۱۲ میلی‌متری این محصول از آلومینیوم با پوشش مات استفاده کرد که ظاهری فوق‌العاده جذاب به آن داده بود. وجود نمایشگری ۱۳ اینچی با وضوح ۲۱۶۰ × ۱۴۴۰ باعث شد جزئیات تصاویر به بهترین شکل ممکن در آن به نمایش درآیند؛ بنابراین میت‌بوک ایکس به بهترین گزینه برای تماشای فیلم تبدیل شد.

البته این تنها کاری نبود که لپ‌تاپ هواوی توان انجام آن را داشت. غول چینی برای این محصول یک پردازنده‌ی i5-7200U و ۸ گیگابایت رم LPDDR3 در نظر گرفته بود که برای رسیدگی به امور روزانه کافی به نظر می‌رسید. عدم بهره‌مندی از گرافیک مجزا باعث شده بود میزان دمای تولید شده آنقدری زیاد نباشد که به یک خنک کننده‌ی حرفه‌ای نیاز شود منتها راه حل هواوی برای کنترل همان میزان دمای تولید شده هم مورد پسند کارشناسان واقع نشد.

در سال ۲۰۱۷، هواوی میت ایکس از سوی کارشناسان حوزه‌ی فناوری به عنوان بی‌صدا‌ترین لپ‌تاپ شناخته شد.

اتفاقا هواوی برای طراحی سیستم خنک کننده‌ی میت‌بوک ایکس روش جالبی را هم در پیش گرفته بود. این شرکت از ماده‌های ژل مانندی استفاده کرد که هنگام افزایش دمای کاری لپ‌تاپ، از حالت جامد به مایع درمی‌آمد. از لحاظ تئوری، این راه حل در مقایسه‌ با سیستم‌های خنک کننده‌ی مبتنی بر محفظه‌ی بخار، سرعت بیشتری در انتقال حرارت داشتند. از آن جایی هم که احتمالا به خاطر عملکرد بدون صدا، فن از درون این لپ‌تاپ حذف شده بود، هواوی باید روشی را برای انتقال حرارت در نظر می‌گرفت که ظاهرا راهی جز بسته‌های ژل مانند وجود نداشت.

میت‌بوک ایکس لپ‌تاپ خوبی بود اما نقاط ضعفی هم داشت که خب نمی‌شد به سادگی از کنار آن گذشت. با همه‌ی این تفاسیر، کاربران بیشتر از گذشته به لپ‌تاپ‌های میت‌بوک علاقه نشان دادند و همین موضوع انگیزه‌ای شد برای هواوی تا به این روند موفقیت‌آمیز ادامه دهد. در نتیحه در سال ۲۰۱۸، محصولی وارد بازار شد که می‌شد تلاش هواوی را در پوشش نقاط ضعف نسل‌های قبل به خوبی در آن دید.

۲۰۱۸: میت‌بوک ایکس پرو

میت‌بوک ایکس پرو 2018

میت‌بوک ایکس پرو ۲۰۱۸

در سال ۲۰۱۸، هواوی میت‌بوک ایکس پرو راهی بازار شد. همانطور که از اسم این محصول پیداست، هواوی آن را تولید کرد تا بتواند نقاط ضعف میت ایکس سال گذشته را جبران کند. این محصول در همان نگاه اول بسیاری از کاربران را مجذوب خود کرد. استفاده از فلز بسیار با کیفیت در ساخت بدنه و ضخامت تنها ۱۴.۶ میلی‌متری باعث شد میت ایکس پرو مفهوم زیبایی در بین میت‌بوک‌ها را بار دیگر تغییر دهد.

اما این تمام ماجرا نبود و جذابیت نماینده‌ی قدرتمند هواوی تنها به شکل ظاهری آن محدود نشد. غول چینی برای این محصول از پردازنده‌ی قدرتمند Core i7-8550U استفاده کرد که از ۴ هسته و ۸ رشته بهره می‌برد و در محدوده‌ی فرکانسی ۱.۸ – ۴.۰ گیگاهرتز فعالیت می‌کرد.

هواوی در ساخت نمایشگر این محصول هم تمام تلاش خود را به کار برد تا هیچ نقطه ضعفی به آن وارد نباشد. بدین ترتیب شاهد یکی از کم‌حاشیه‌ترین نمایشگرهایی بودیم که در یک لپ‌تاپ قرار می‌گیرد. بیش از ۹۰ درصد پنل جلویی را نمایشگر تشکیل می‌داد که چنین درصدی را در کمتر لپ‌تاپی شاهد هستیم. در راستای طراحی ظریف و مدرن، هواوی تلاش کرد تا جایی که ممکن است حواشی را حذف کند و همانطور که مشاهده می‌کنید به میزان زیادی هم در این مسیر موفق بوده.

با این همه زیبایی، باز هم همه چیز در رابطه با این محصول عادی به نظر می‌رسید جز یک مورد که آن هم وب‌کم بود. هواوی در راستای کاهش حواشی بالا، مجبور شد وب‌کم را نه به فریم پایینی بلکه به درون کیبورد منتقل کند. اما این وب‌کم یک مگاپیکسلی از مکانیزم جهنده بهره می‌برد. بدین صورت که باید دکمه‌ی مربوطه در بخش بالایی کیبورد را فشار می‌دادیم تا این دوربین به بیرون بجهد.

وب‌کم میت بوک ایکس پرو

اگرچه برخی از کاربران این حرکت هواوی را خلاقانه دانستند اما این وب‌کم از سنسوری به بزرگی ۱ مگاپیکسل بهره می‌برد و قرارگیری آن در چنین محلی هم باعث می‌شد سوژه‌ها در زاویه‌ی درستی قرار نگیرند. به همین خاطر عملکرد این وب‌کم آنطور که انتظار می‌رفت نبود.

در سال ۲۰۱۸، میت‌بوک ایکس پرو رقبای سرسخت و بسیار قدرتمندی نظیر سرفیس لپ‌تاپ را با نمایشگر ۱۳.۵ اینچی موسوم به پیکسل سنس روبروی خود می‌دید. نماینده‌ی هواوی به نمایشگری ۱۳.۹ اینچی مجهز شده بود که از وضوح تصویر خیره‌کننده‌ی ۳۰۰۰ × ۲۰۰۰ بهره می‌برد. اما برخلاف سرفیس لپ‌تاپ که پردازنده‌ی نسل هفتم اینتل را به عنوان قلب تپنده در اختیار داشت، هواوی تصمیم گرفت از نسل هشتم استفاده کند که همین موضوع باعث برتری انکارناپذیر نماینده‌ی چینی‌ها در مقابل سرفیس شد.

هواوی با میت ایکس پرو به موفقیت‌های زیادی دست پیدا کرد. در واقع سال ۲۰۱۸ زمانی بود که این شرکت توانست به فرمول درست ساخت لپ‌تاپ دست پیدا کند و دیگر اشتباهات مبتدیانه‌ی قبل را انجام نمی‌داد. در واقع رمز پیروزی بسیار ساده بود؛ عدم تغییر ساختار کلی بدنه و ارتقای سخت‌افزاری. در نتیجه، میت‌بوک ۱۳ در سال ۲۰۱۹ راهی بازار شد.

۲۰۱۹: میت‌بوک ۱۳

با ورود میت‌بوک ۱۳ بار دیگر کاربران غافلگیر شدند. این محصول تغییرات قابل توجهی را به نسبت سری قبل داشت و توانست به رقیبی شایسته برای لپ‌تاپ‌های بالارده تبدیل شود. این محصول به نسبت رقبای هم ‌قیمت خود از قدرت پردازشی بیشتری برخوردار بود و به لطف طراحی زیبا و چشم‌نوازی که داشت، توانست طرفداران بسیار زیادی پیدا کند و تحسین کارشناسان را برانگیزد.

هواوی برای کاهش هزینه‌ی تمام شده‌ی این محصول اما مجبور شد یک سری قابلیت‌ها را از آن حذف کند. اما حذف این قابلیت‌ها باعث نشد تجربه‌ی کاربری با مشکل مواجه شده و یا از لذت آن کاسته شود. مثلا درگاه تاندربولت ۳ در آن حضور نداشت که البته این موضوع بیشتر برای کاربران حرفه‌ای می‌تواند یک مسأله‌ی مهم باشد. از طرفی تنوع سخت‌افزاری آن هم پایین بود. برای محصولی که در سال ۲۰۱۹ وارد بازار ‌شد و بیش از ۱۰۰۰ دلار هم قیمت داشت، وجود یک ترکیب سخت‌افزاری با ۱۲ یا ۱۶ گیگابایت رم در کنار نسخه‌های ۸ گیگابایتی می‌توانست کارآمدتر باشد اما خب اینچنین نشد و میت‌بوک ۱۳ با ۸ گیگابایت رم در دسترس قرار گرفت.

میت‌بوک 13 2019

میت‌بوک ۱۳ ۲۰۱۹

اما از طرفی از لحاظ عملکرد پردازشی، طول عمر باتری، کیفیت نمایشگر، وضوح صدا و مواردی از این دست، میت‌بوک ۱۳ یک محصول فوق‌العاده و تحسین‌برانگیز بود که بسیاری از کارشناسان معتقد بودند ارزش خرید بالایی هم دارد. اگرچه می‌شد میزان رم را افزایش داد تا محصولی بی‌نقص را شاهد باشیم اما در کنار همین میزان رم از پردازنده‌ی قدرتمند Core i7-8565U استفاده شد که از ۴ هسته و ۸ رشته با فرکانس ۱.۸۰ – ۴.۶ گیگاهرتز بهره می‌برد. عملکرد باتری این محصول هم بسیار خوب و رضایت بخش بود. مخصوصا اینکه هواوی قابلیت شارژ سریع را هم به آن اضافه کرد.

در سال ۲۰۱۹، میت‌بوک ۱۳ توانست در بخش چند هسته‌ای امتیاز بسیار خوبی را بدست بیاورد و سیستم خنک کننده‌ی آن هم جا برای هیچ انتقادی باقی نگذاشت.

پردازنده‌ی گرافیکی این محصول را گرافیک MX150 انویدیا تشکیل می‌داد که از ۲ گیگابایت حافظه‌ی پر سرعت GDDR5 بهره می‌برد. در کنار آن هم از ۸ گیگابایت رم و ۵۱۲ گیگابایت SSD استفاده شد تا نیازهای کاربران با بالاترین سرعت ممکن برطرف شد. البته از آن جایی که ظرفیت گرافیک این محصول محدود بود، انتظار عملکرد بسیار خوبی از آن در اجرای بازی‌های روز با کیفیت بالا نداشتیم.

همانطور که از اسم این محصول پیداست، نمایشگر آن ۱۳ اینچی بود و از وضوح ۲۱۶۰ × ۱۴۴۰ بهره می‌برد. نمایشگری که حداکثر روشنایی در آن به ۳۰۰ نیت می‌رسید و به صورت ۱۰۰ درصد فضای رنگی sRGB را پوشش می‌داد.

بسیاری از کاربران نیز معتقد بودند این محصول حتی از مک‌بوک‌ ۲۰۱۹ اپل هم زیباتر بود. البته نباید این موضوع را هم فراموش کنیم که میت‌بوک‌ها واقعا شبیه به مک‌بوک‌های اپل هستند و نمی‌توان این موضوع را انکار کرد. اما در دنیای فناوری، مادامی که یک نوآوری مطابق سلیقه و علاقه‌ی کاربران باشد، بدیهی است شرکت‌ها از آن الگو برداری کنند. برای مثال تیم کوک یکی از منتقدین سیاست مایکروسافت در قبال تبلت‌های سرفیس پرو بود. اما در نهایت تمایل کاربران، کوپرتینویی‌ها را هم به سوی ساخت چنین محصولاتی سوق داد.

اما به نظر می‌رسید سال ۲۰۱۹ همچنان می‌تواند میزبان یک لپ‌تاپ دیگر از هواوی باشد. هنوز جانشینی برای میت ایکس پرو سال گذشته راهی بازار نشده بود. نماینده‌ی سال ۲۰۱۸ بسیار تحسین‌برانگیز بود و هواوی هم اصلا قصد نداشت به تولید جانشین‌های آن پایان دهد. بدین ترتیب، میت بوک ایکس پرو ۲۰۱۹ راهی بازار شد.

۲۰۱۹: میت‌بوک ایکس پرو

میت‌بوک ایکس پرو 2019

میت‌بوک ایکس پرو ۲۰۱۹

میت‌بوک ایکس پرو ۲۰۱۹ به عنوان جانشین لپ‌تاپ موفق هواوی در سال ۲۰۱۸ راهی بازار شد. هواوی که تا آن زمان با محصولات خود حسابی کاربران را شگفت‌زده کرده بود، باید تغییراتی در این محصول بوجود می‌آورد تا بار دیگر توجه را به سوی خود جلب کند. منتها این تغییر در طراحی ظاهری دیده نشد. البته این اقدام شرکت چینی نه تنها با انتقادی همراه نبود بلکه بسیار حمایت هم شد چون میت ایکس پرو ۲۰۱۸ با همان زبان طراحی زیبا و چشم‌نواز خود به برگ برنده‌ی هواوی در بین رقبا تبدیل شد و بهتر بود هواوی برای نوآوری، باطن دستگاه را دستخوش تغییراتی اساسی می‌کرد.

کارشناسان مختلف هواوی میت‌بوک ایکس پرو را به خاطر حواشی بسیار باریک نمایشگر، نمایشگر باکیفیت، ابعاد و وزن مناسب، سرعت شارژ بالا و پردازنده‌ی گرافیکی مجزا تحسین کرده بودند. نقطه ضعف اساسی آن هم همچنان همان محل بد تعبیه‌ی وب‌کم بود. اما یک مشکل دیگر در رابطه با این محصول، قیمت بالای آن بود که باعث شد خرید آن از توان کاربران عادی خارج باشد.

این لپ‌تاپ به عنوان قلب تپنده‌ی خود از پردازنده‌ی Core i7-8565U، پردازنده‌ی گرافیکی MX250 با ۲ گیگابایت حافظه‌ی پرسرعت GDDR5 و ۱۶ گیگابایت رم استفاده می‌کرد و به ۱ ترابایت حافظه‌ی SSD هم مجهز شده بود. وضوح نمایشگر ۱۳.۹ اینچی آن مجددا به ۳۰۰۰ × ۲۰۰۰ بازگشت تا میت‌بوک ایکس پرو ۲۰۱۹ از همه لحاظ یک محصول تمام عیار باشد.

همانطور که اشاره شد، از سال ۲۰۱۸ به بعد هواوی دیگر اشتباهات قبل را در ساخت لپ‌تاپ تکرار نکرد و تقریبا در این زمینه به یک شرکت حرفه‌ای تبدیل شد. برای مثال میت ایکس پرو ۲۰۱۹ هرچند از لحاظ ظاهر تغییری به نسبت قبل نداشت، اما هواوی به خوبی متوجه این شد که چه چیز می‌تواند کاربران را مجددا به وجد بیاورد. بدین ترتیب تنها دغدغه‌ی کاربران یعنی عدم بهره‌مندی از میزان حافظه‌ی رم بیشتر را با یک رم ۱۶ گیگابایتی به طور کامل رفع کرد. همه‌ی این‌ها در حالی بود که بار دیگر از لحاظ طراحی هم تحسین شد.

هواوی در نتیجه‌ی همکاری خود با AMD، دو لپ‌تاپ D15 و D14 را با پردازنده‌ی رایزن ۵ ۳۵۰۰U و گرافیک رادئون وگا ۸ راهی بازار کرد.

اما نمایندگان سال ۲۰۱۹ هواوی به این محصولات خلاصه نشدند. غول چینی که حسابی در ساخت لپ‌تاپ‌ها خوش درخشیده بود تصمیم گرفت تنوعی در محصولات خود داده و اینبار با AMD وارد همکاری شود، تا بدین ترتیب برای علاقه‌مندان به پردازنده‌های AMD نیز گزینه‌های خوبی برای خرید در دسترس باشد.

۲۰۱۹: میت‌بوک D15 و D14

در همین راستا لپ‌تاپ‌های میت‌بوک D15 و D14 با پردازنده‌های رایزن ۵ و رایزن ۷ و در رنگ خاکستری راهی بازار شدند. همچنین محصولاتی نظیر میت‌بوک ۱۴ و میت‌بوک ۱۳ هم در جریان کنگره‌ی جهانی موبایل ۲۰۱۹ رونمایی شدند که هواوی از آن‌ها به عنوان محصولاتی «هنری، نوآورانه و هوشمند» یاد کرد.

میت‌بوک D15 از نمایشگری ۱۵.۶ اینچی از نوع IPS و وضوح ۱۹۲۰ × ۱۰۸۰ بهره می‌برد. این محصول با پردازنده‌ی رایزن ۵ ۳۵۰۰U و رایزن ۷ ۳۷۰۰U راهی بازار شد. گرافیک داخلی آن‌ها را نیز به ترتیب Vega 8 با ۸ هسته و RX Vega 10 با ۱۰ هسته تشکیل می‌داد که از گرافیک‌های خوب به حساب می‌آیند.

میت‌بوک D15 و D14

میت‌بوک D15 و D14

برای این محصول ۸ گیگابایت رم ، ۱ ترابایت HDD و ۲۵۶ گیگابایت SSD نیز در نظر گرفته شد تا کاربر نه از بابت فضا مشکلی داشته باشد و نه از بابت سرعت. مدل ۱۴ اینچی نیز از همین مشخصات بهره می‌برد، با این تفاوت که نمایشگر آن ۱۴ اینچی بوده و حافظه‌ی داخلی آن نیز ۵۱۲/۲۵۶ گیگابایتی از نوع SSD است. (این دو محصول در مدل‌هایی با پردازنده‌ی اینتل و گرافیک انویدیا MX250 نیز راهی بازار شدند).

جاه‌طلبی‌های هواوی در سال ۲۰۲۰ هم به پایان نرسید و امسال نیز نماینده‌های شایسته‌ای از این شرکت راهی بازار شده‌اند. در واقع این شرکت به نوعی مجبور به ادامه‌ی مسیر موفقیت آمیز در این بخش‌هاست چرا که طی یکی دو سال اخیر هم از لحاظ نرم‌افزاری (گوگل) و هم از لحاظ سخت‌افزاری (منع ارسال تراشه) به شدت توسط دولت آمریکا تحریم شده و به نظر می‌رسد بخش گوشی این شرکت در آینده‌ای نزدیک به ورطه‌ی نابودی کشیده خواهد شد. برای کاهش تاثیرات منفی، هواوی باید در این بخش‌ها تلاش خود را افزایش دهد تا بالاخره بتواند راهی برای مذاکره و یا دور زدن تحریم پیدا کند.

۲۰۲۰: میت‌بوک ۱۳، میت‌بوک ۱۴ و میت‌بوک ایکس پرو

در همین راستا ۳ میت‌بوک جدید در سال ۲۰۲۰ راهی بازار شدند که از زبان طراحی آشنا و البته محبوب برخوردارند. این محصولات به ترتیب شامل میت‌بوک ۱۳ ۲۰۲۰، میت‌بوک ۱۴ ۲۰۲۰ و میت‌بوک ایکس پرو ۲۰۲۰ می‌شوند که نسخه‌های قدیمی‌شان در سال‌های گذشته موفقیت بسیار خوبی را بدست آوردند.

میت‌بوک ۱۳ ۲۰۲۰ از لحاظ سخت‌افزاری کمی به نسبت قبل بهبود داشته تا بدین ترتیب با نیازهای امروز کاربران سازگاری بیشتری داشته باشد. این محصول که تنها ۱۴.۹ میلی‌متر ضخامت دارد، از بدنه‌ای آلومینیومی بهره می‌برد و در دو رنگ خاکستری و نقره‌ای به فروش می‌رسد.

همانطور که از نامش پیداست، میت‌بوک ۱۳ از نمایشگری ۱۳ اینچی با وضوح ۲۱۶۰ × ۱۴۴۰ بهره می‌برد تا تماشای محتوا در آن بسیار لذت‌بخش باشد. قلب تپنده‌ی این محصول را در یک مدل پردازنده‌ی نسل ده اینتل یعنی i5-102100U و در مدلی دیگر i7-10510U تشکیل می‌دهند.

به عنوان گرافیک، شاهد حضور انویدیا MX250 هستیم که توان پردازشی خوبی دارد. این لپ‌تاپ در مدلی مجهز به پردازنده‌ی رایزن ۵ ۳۵۰۰U شرکت AMD نیز راهی بازار شد که قیمت کمتری هم دارد و به عنوان پردازنده‌ی گرافیکی، رادئون وگا ۸ در آن ایفای نقش می‌کند.

میت‌بوک ۱۴ ۲۰۲۰ اما از لحاظ ظاهری تفاوت زیادی با مدل ۱۳ اینچی ندارد منتها در بخش سخت‌افزار از پردازنده‌های بسیار قدرتمند و جدید رایزن ۵ ۴۶۰۰H و رایزن ۷ ۴۸۰۰H بهره می‌برد.

میت بوک 14 2020
Pocketnow HUAWEI MateBook X Pro 2020

با عملکرد موفقیت آمیز میت‌بوک ایکس پرو، هواوی تصمیم گرفت نسخه‌ی ۲۰۲۰ آن را هم تولید کند. محصولی که از لحاظ ظاهر شباهت زیادی با مدل ۲۰۱۹ داشت منتها از لحاظ سخت‌افزاری کمی ارتقا یافت. به خصوص اینکه مدل بالارده‌ی آن برای آن دسته از کاربرانی که به دنبال یک لپ‌تاپ قدرتمند می‌گردند، یک انتخاب فوق‌العاده جذاب به حساب می‌آید.

در حال حاضر، هواوی در بخش لپ‌تاپ‌ها محصولات زیادی دارد. شرکتی که در ابتدا با یک تبلت هیبریدی آغاز به کار کرد و در نهایت به محصولی رسید که طرفداران و علاقه‌مندان بسیار زیادی دارد. در واقع زیرکی و جاه‌طلبی‌های این شرکت بود که باعث شد به سرعت در تولید لپ‌تاپ‌ها پیشرفت کند. لپ‌تاپ‌هایی که اکنون نام آن‌ها را در جمع بزرگان این زمینه می‌بینیم.

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه