راهکارهای ساده و کاربردی برای تمیز کردن ظروف نقره و مسی

۱۴ اسفند ۱۴۰۱ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۸ دقیقه
تمیز کردن ظروف نقره

یکی از کارهایی گه در هنگام خانه تکانی و نزدیک عید لازم است که انجام دهیم تمیز کردن ظروف نقره و مسی است. شست‌و‌شوی سریع در آب کفی می‌تواند روش مناسبی برای درخشان نگه داشتن و تمیز کردن ظروف نقره باشد. این اتفاق با ترکیب کردن چند قطره مایع ظرفشویی و آب گرم رخ می‌دهد. پس از شست‌و‌شو باید ظرف نقره را آب کشیده و با یک پارچه‌ی نرم خشک کنید. در بین فواصل تمیز کردن ظرف نقره را در یک محل خنک و خشک قرار دهید تا لکه‌دار نشود. این خلاصه‌ای از چگونگی تمیز و براق نگه داشتن ظرف‌های نقره بود که قرار است در این مطلب به بررسی کامل آن و همچنین چگونگی تمیز کردن ظروف مسی بپردازیم.

چگونه ظروف نقره را تمیز کنید؟

ظرف نقره‌ی لکه‌دار شده را می‌توان با یک محلول دست‌ساز خانگی تمیز کرد و احتمالا مواد لازم برای تهیه‌ی این محلول را هم در منزل داشته باشید. تمیز کردن نقره با ترکیبی از فویل آلومینیوم، جوش شیرین و نمک اغلب راه چاره‌ی تمیز کردن ظروف نقره‌ی کوچک و بزرگ است. برای تمیز کردن و از بین بردن لکه‌های ظرف نقره از تکنیک‌هایی که در ادامه معرفی می‌شوند استفاده کنید.

وسایل مورد نیاز برای تمیز کردن ظروف نقره

تمیز کردن ظروف نقره‌ی کوچک

  • قابلمه یا ماهیتابه
  • دستمال نرم

تمیز کردن ظروف نقره‌ی بزرگ

  • دستمال نرم

مواد مورد نیاز برای تمیز کردن ظروف نقره

تمیز کردن ظروف نقره‌ی کوچک

  • فویل آلومینیوم
  • آب جوش
  • جوش شیرین
  • نمک

تمیز کردن ظروف نقره‌ی بزرگ

  • فویل آلومینیوم
  • آب جوش
  • جوش شیرین
  • نمک

دستورالعمل‌ها

گام اول: ماهیتابه را آماده کنید

یک قابلمه یا ماهیتابه را با فویل آلومینیوم بپوشانید. مطمئن شوید که فویل تمام سطح را پوشیانده باشد.

گام دوم: آب جوش اضافه کنید

قابلمه یا ماهیتابه را با آب جوش پر کنید.

گام سوم: جوش شیرین و نمک اضافه کنید

۱/۴ پیمانه جوش شیرین و دو قاشق چای خوری نمک را به آب اضافه کرده و هم بزنید. در این قسمت باید حباب‌هایی که تشکیل می‌شوند را ببینید.

گام چهارم: ظرف نقره را اضافه کنید

ترکیب را به هم بزنید سپس با دقت ظرف‌های نقره را به قابلمه اضافه کنید. فقط مطمئن شوید که ظرف‌های نقره به یکدیگر یا دیواره‌های قابلمه برخورد نکنند.

گام پنجم: اجازه دهید ظرف‌ها خنک و خشک شوند

پنج دقیقه صبر کنید تا ظرف‌ها خنک شوند. پس از خنک شدن ظرف‌ها آن‌ها را به صورت کامل با یک دستمال نرم خشک کنید.

چگونه ظرف‌های نقره‌ی بزرگ را تمیز کنیم؟

سینی نقره

گام اول: سینک را خط کشی کنید

سینک را با فویل خط کشی کنید. این بار هم مطمئن شوید که همه‌ی قسمت‌های سینک از جمله لبه‌ها را با فویل پوشانده‌اید.

گام دوم: آب اضافه کنید

آب در حال جوش را داخل سینک بریزید. از مقدار کافی آب استفاده کنید تا ظرف‌ها به صورت کامل در آب غوطه‌ور شوند.

گام سوم: جوش شیرین و آب اضافه کنید

یک فنجان جوش شیرین و یک فنجان نمک را به آب اضافه کنید. ترکیب را به هم بزنید تا حباب‌ها شکل بگیرند.

گام چهارم: ظرف نقره را اضافه کرده و آن را در ترکیب غوطه‌ور سازید

ظرف‌های نقره را در محلول قرار دهید و اجازه بدهید ۳۰ دقیقه در محلول بمانند.

گام پنجم: ظرف‌های نقره را خشک کنید

ظرف‌های نقره‌ی بزرگ را پس از اینکه خنک شدند و آن‌ها را با یک دستمال نرم خشک کردید بردارید.

پس از انجام این مراحل ظرف‌های نقره‌ی شما درخشان و بدون لکه خواهند بود.

روش‌های دیگر برای تمیز کردن ظروف نقره

دستورالعمل‌های خانگی بسیاری برای تمیز کردن ظروف نقره وجود دارند. فقط این نکته را به خاطر داشته باشید که هر روش جدیدی را در ابتدا روی یک نقطه امتحان کنید.

تمیز کردن ظروف نقره با سرکه

برای درخشش بیشتر ظروف نقره از قدرت پاک کنندگی سرکه هم بهره بگیرید. این روش به ویژه برای تمیز کردن ظروف نقره بسیار کاربردی است. پس از پوشاندن قابلمه یا سینک با فویل یک قاشق غذاخوری جوش شیرین و یک قاشق غذاخوری نمک را به ظرفی که با آلومینیوم پوشانده شده است اضافه کنید. سپس نصف فنجان سرکه‌ی سفید را به ظرف اضافه کرده و مشاهده خواهید کرد حباب‌هایی ایجاد می‌شوند.

یک یا دو فنجان آب جوش (به اندازه‌ای که ظرف نقره در آن غوطه‌ور شود) اضافه کنید. ظرف‌ها را در قابلمه یا سینک در یک لایه بگذارید. ظرف‌هایی که لکه‌های سبک دارند را به مدت ۳۰ ثانیه و ظرف‌های دارای لکه‌های سنگین را تا سه دقیقه در ترکیب بگذارید. سپس لکه‌ها را از روی طرف پاک کرده و آن‌ها را خشک کنید.

برق انداختن ظروف نقره با سس کچاپ

برای درخشش بیشتر نقره را با سس کچاپ تمیز کنید. این سس را می‌توان به عنوان خمیر برای صیقل دادن فلزاتی مانند نقره و برنز استفاده کرد.

از بین بردن لکه‌های آب از روی ظرف نقره با لیمو

لیمو یکی از موثرترین پاک کننده‌های طبیعی است که می‌تواند روی نقره هم استفاده شود. لکه‌های آب روی ظروف نقره را با استفاده از آغشته کردن دستمال میکروفایبر به کمی آبلیمو و برق انداختن ظرف پاک کنید. هنگام نگهداری ظروف نقره را در محلی خشک و خنک قرار دهید. همچنین آن‌ها را با فاصله‌ی مناسب از یکدیگر قرار دهید تا به هم نچسبند.

درخشش با خمیر دندان

تمیز کردن ظروف نقره با خمیر دندان می‌تواند نتایج درخشانی را ایجاد کند. خمیر دندان را با کمی آب رقیق کرده و ظرف نقره را  با یک دستمال نرم برق انداخته و سپس آبکشی کنید. لازم به توضیح است که نباید از خمیر دندان به صورت مستقیم روی ظرف نقره استفاده کنید زیرا باعث خوردگی سطح آن می‌شود.

چگونه ظروف و وسایل قدیمی نقره را تمیز کنیم؟

نکات تمیز کردن ظروف نقره

دانستن چگونگی تمیز کردن وسایل نقره مانند گردنبند، حلقه و سایر جواهرات کمی چالش‌برانگیز است. دلیل این مساله این است که این وسایل تنها روکش نقره روی یک فلز دیگر دارند، تمیز کردن شدید یا ساییدن آن‌ها در یک محلول مایع می‌تواند باعث پوسته شدن آن‌ها شود. قبل از انجام تمیزکاری عمیق روش‌ها را روی یک نقطه‌ی مشخص آزمایش کنید.

در صورتی که جواهرات نقره‌ی شما دارای سنگ‌های قیمتی هستند به سادگی از ترکیب چند قطره صابون ملایم یا شامپو بچه با آب برای تمیز کردن آن‌ها استفاده کنید. از دستمال‌های نخی یا برس‌های نرم برای تمیز کردن گوشه‌ها و شکاف‌های وسایل استفاده کنید. در صورتی که از برس استفاده می‌کنید دقت داشته باشید که حتما برس نرم باشد که منجر به خراش سطح نشود.

چگونه جواهرات نقره را تمیز کنیم؟

برای تمیز کردن جواهرات نقره با یک جواهرساز یا فرد حرفه‌ای مشورت کنید که دستورالعمل‌ها را برای تمیز کردن جواهرات بدون آسیب رساندن به آن‌ها به شما بدهد.

چگونه نقره را صیقل داده و جلا دهیم؟

با وجود اینکه روش‌های طبیعی تمیز کردن نقره که پیشتر گفته شد باعث درخشش ظروف نقره می‌شوند اما محصولات تجاری بسیاری هم در این زمینه وجود دارند. فقط مطمئن شوید پاک کننده‌ای را انتخاب می‌کنید که مخصوص ظروف و وسایل نقره باشد. همیشه قبل از استفاده دستورالعمل‌های آن‌ها را بخوانید و با استفاده از راهنما عمل کنید.

چگونه ظروف مسی را تمیز کنیم؟

در ادامه چهار روش برای تمیز کردن قابلمه‌ها و ظروف مسی معرفی می‌کنیم که شیمیایی نبوده و کاملا موثر هستند. در ابتدا برای جلوگیری از به جای ماندن رد انگشتان روی سطح مس در فرایند تمیز کردن حتما دستکش بپوشید.

دستکش‌های نخی بهترین انتخاب هستند اما دستکش‌های پلاستیکی به شرطی که در ابتدا آن‌ها را بشویید کارایی بیشتری دارند. زیرا هر گوگردی که روی دستکش باقی بماند می‌تواند باعث کدر شدن ظرف مسی شود.

در ادامه نحوه‌ی تمیز کردن ظروف مسی با مواد خانگی، ارزان قیمت و سازگار با محیط زیست را توضیح داده‌ایم.

۱.ظرف مسی را با سرکه و نمک تمیز کنید

سرکه و نمک زیر قابلمه‌های مسی را به طرز شگفت انگیزی تمیز می‌کنند. سرکه‌ی سفید را با نمک ترکیب کرده و تا جایی که نمک حل شده و خمیر غلیظی ایجاد شود هم بزنید.

یک اسفنج یا اسکاچ را در محلول فرو ببرید و سطح ته ظرف را بسابید. سپس آن را آب کشیده و خشک کنید.

۲. خمیر لیمو و نمک

خمیر لیمو و نمک یک پاک کننده‌ی آسان، طبیعی و فوق‌العاده کاربردی برای لکه‌ها است. برای تهیه‌ی این خمیر، آب لیمو را گرفته یا از چند قطره آبلیموی مرغوب استفاده کرده و داخل یک ظرف کوچک بریزید. تا زمانی که ترکیب بافت خمیری بگیرد به آن نمک اضافه کنید.

با استفاده از یک دستمال نرم و خشک خمیر را روی سطح مسی بمالید. سپس با آب گرم آبکشی کنید. برای داشتن سطح براق با استفاده از یک دستمال نرم که کمی به روغن زیتون آغشته شده سطح ظرف را برق بیندازید. اجازه دهید ظرف در هوای آزاد خشک شود.

۳.تمیز کردن ظرف مسی با سس کچاپ

بله درست خواندید. امکان تمیز کردن ظرف‌های مسی با سس کچاپ وجود دارد. با وجود اینکه ممکن است عجیب به نظر برسد اما اسیدی بودن سس کچاپ آن را به یک از بین برنده‌ی لکه‌ی طبیعی تبدیل می‌کند.

به این منظور مقدار کمی از سس کچاپ را روی سطح مسی کدر شده بریزید و اجازه دهید چند دقیقه بماند تا اسیدیته‌ی کچاپ کار خودش را انجام دهد. سپس با یک پد نایلونی یا اسفنج نرم به شدت آن را بسابید. پس از آن ظرف را به صورت کامل آب کشیده و با دستمالی که به روغن زیتون آغشته است آن را جلا دهید تا درخشان شود.. سپس ظرف را در هوای آزاد قرار دهید تا خشک شود.

۴. تهیه‌ی جلادهنده‌ی مس

نصف پیمانه آرد، نمک و پودر شوینده را با هم ترکیب کنبد. ۳/۴ سرکه‌ی سفید، ۱/۴ فنجان آبلیمو و نصف فنجان آب را در یک پارچ شیشه‌ای ترکیب کنید. مقدار کمی از آن را روی یک پد نایلونی ساینده یا اسفنج نرم ریخته و روی سطح مس کدر شده بسابید. سپس به صورت کامل آن را آبکشی کرده و با یک پارچه‌ی بدون پرز نرم خشک کنید.

جلوگیری از کدر شدن مس

برای جلوگیری از کدر شدن مس در آینده از طرف‌ها یا قابلمه‌های مسی برای نگهداری غذاهای اسیدی مانند میوه‌ها، سس‌های سالاد، گوجه یا هرچیزی که حاوی سرکه است استفاده نکنید.

در صورتی که مواد غذایی اسیدی در ظرف‌های مسی پخته، نگهداری یا سرو شوند ترکیب‌های اسیدی تشکیل می‌شوند.

منبع: Better Homes & Gardens

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه