۴ نکته‌ی مهم و کاربردی درباره‌ی شستن صورت جوش‌دار

۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۵ دقیقه
نکات مهم برای پوست های جوش دار

معمولا آکنه به‌دلیل تمیز نکردن صورت ایجاد نمی‌شود، بلکه عوامل دیگری مانند باکتری‌ها یا تغییر هورمون‌ها باعث بروز آن می‌شوند. با این حال، پاکسازی منظم در درمان آکنه نقش کلیدی دارد. تشخیص دفعات شست‌وشوی صورت شاید یکی از گیج‌کننده‌ترین موضوعات برای افرادی باشد که با آکنه دست و پنجه نرم می‌کنند. اگرچه رعایت بهداشت برای حفظ شفافیت پوست مهم است، اما شست‌وشوی بیش از حد می‌تواند مشکلات زیادی ایجاد کند. بنابراین، سؤالی که درباره‌ی شستن صورت جوش‌دار مطرح می‌شود این است که هر چند وقت یک‌بار باید آن را بشویید؟ در مقاله‌ی امروز دیجی‌کالا مگ به این پرسش مهم پاسخ می‌دهیم. تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

۱. دو بار در روز صورت خود را بشویید

متخصصان پوست بر این باورند که بهتر است حداکثر ۲ بار در روز صورت خود را بشویید، یک بار صبح و بار دیگر عصر. شستن صورت در ساعات ابتدایی روز چربی تولید شده در طول شب را از بین می‌برد، در حالی که شستن صورت در شب می‌تواند آرایش، آلودگی‌ها و باکتری‌های تجمع یافته در طول روز را پاکسازی ‌کند.

تنها استثناء که باعث می‌شود دفعات شست‌وشوی صورت را افزایش دهید، بعد از ورزش کردن یا تعریق زیاد است؛ چراکه پس از تمرین نباید عرق و سبوم (ماده‌ی روغنی تولید شده توسط پوست) برای مدت زیادی روی پوست باقی بمانند.

آنچه که برای پاکسازی صورت خود استفاده می‌کنید هم اهمیت زیادی دارد. پوست صورت ظریف است، بنابراین نباید از صابون‌های خشن استفاده کنید. اگر آکنه دارید، صابون‌های ضدباکتری دست و سایر صابون‌ها برای پوست شما نامناسب هستند.

قوی بودن شوینده‌ی صورت همیشه خوب نیست. پاک‌کننده‌ای را انتخاب کنید که به پوست شما احساس تمیزی بدهد، اما آن را بیش از حد خشک نکند.

۲. کثیف بودن صورت باعث آکنه نمی‌شود

اهمیت شستن صورت جوش دار کثیف

اگر مستعد آکنه هستید، مهم است که بدانید بروز این مشکل به این معنی نیست که شما از پوست‌تان مراقبت نمی‌کنید. افراد مستعد آکنه به تحریک ناشی از باکتری مولد آکنه حساس‌تر هستند. هورمون‌ها هم در ایجاد آکنه نقش دارند. آکنه توسط عواملی مانند باکتری‌ها و هورمون‌ها ایجاد می‌شود، نه کثیف بودن صورت. با این حال، باید صبح و شب صورت‌تان را با استفاده از یک شوینده‌ی ملایم بشویید تا کثیفی و چربی را از بین ببرید.

۳. زیاده‌روی در شستن صورت جوش‌دار مشکلات پوستی را تشدید می‌کند

از آنجا که شستن صورت بقایای محصولات آرایشی، آلودگی‌ها و باکتری‌ها را از بین می‌برد، افراد مبتلا به آکنه فکر می‌کنند که زیاد انجام دادن این کار به کاهش مشکل آن‌ها کمک می‌کند. اما واقعیت این است که محکم شستن یا شستن بیش از حد صورت هم می‌تواند به‌اندازه‌ی تمیز نکردن آن مضر باشد.

با زیاد شستن صورت تمام روغن‌های مفیدی که پوست برای سالم ماندن نیاز دارد را نابود می‌کنید و اسید منتل (acid mantle) را از بین می‌برید. اسید منتل لایه‌ی محافظ روی پوست است که از عرق، روغن و باکتری‌های خوب تشکیل شده است. پوست سالم به پوشش اسیدی مناسب نیاز دارد.

علاوه بر این، بسیاری از شوینده‌ها (به‌ویژه آن‌هایی که دارای مواد ضدآکنه هستند، مانند اسید سالیسیلیک یا بنزوئیل پراکسید) به‌شدت روغن را از روی پوست حذف می‌کنند. بنابراین وقتی بیش از حد از آن‌ها استفاده می‌کنید، ممکن است به‌طور ناخواسته روغن‌های مفید برای پوست را از بین ببرید.

علائم شست‌وشوی بیش از حد صورت یا شستن آن با یک روش خشن و تهاجمی عبارت‌اند از: پوسته پوسته شدن، خشکی بیش از حد، افزایش تولید چربی، قرمزی، سفت شدن و حساسیت. یکی از مهم‌ترین نشانه‌ها این است که علیرغم چرب بودن صورت، علائمی مثل پوسته پوسته شدن، خشکی و سفت شدن پوست را تجربه می‌کنید.

۴. شستن صورت جوش‌دار به‌تنهایی کافی نیست

درمان جوش صورت

بهترین کاری که می‌توانید برای درمان آکنه انجام دهید این است که سلامت سد پوستی را در اولویت قرار دهید و با ملایمت با پوست خود رفتار کنید.

خوب مراقبت کردن از پوست به معنی از بین بردن آلودگی‌ها، چربی اضافی و آرایش است. این کار می‌تواند به جلوگیری از بسته شدن منافذ پوست کمک کند. از یک شوینده‌ی ملایم که برای پوست‌های مستعد آکنه طراحی شده است استفاده کنید و و از اسکراب یا لایه‌برداری خشن که باعث تحریک پوست و تشدید آکنه می‌شود بپرهیزید.

شستن صورت جوش‌دار به میزان ۲ بار در روز، اولین قدم برای درمان آکنه است. دومین قدم این است که از محصولات درمان آکنه به‌طور روتین استفاده کنید. برای آکنه‌ی خفیف می‌توانید ابتدا به‌سراغ محصولات بدون نسخه بروید. مؤثرترین محصولات حاوی اسید سالیسیلیک و بنزوئیل پراکسید هستند. سعی کنید به‌مدت چند هفته به‌طور منظم از آن‌ها استفاده کنید. اسکراب صورت هم ممکن است کمک‌کننده باشد، اما اسکراب‌های خشن پوست شما را تحریک و جوش‌ها را بدتر می‌کنند.

آکنه‌ی شدید معمولا با محصولات بدون نسخه که در داروخانه‌ها و فروشگاه‌های آنلاین به فروش می‌رسند، برطرف نمی‌شود. در این شرایط باید به متخصص پوست مراجعه کنید تا گزینه‌های قوی‌تر و نیازمند نسخه را برایتان تجویز کند. این گزینه‌های درمانی عبارتند از: دیفرین، رتین-آ (ترتینوئین) و تازوراک (تازاروتن).

به یاد داشته باشید که تمام داروهای ضدآکنه، چه بدون نسخه و چه با نسخه، وقتی روی پوست تمیز و کاملا خشک استفاده می‌شوند، بهترین اثر را دارند.

کلام پایانی

زیاده‌روی در شستن صورت جوش‌دار و استفاده از شوینده‌های نامناسب مشکلات پوستی شما را بدتر می‌کند. ۲ بار در روز تمیز کردن صورت برای اکثر افراد کافی است، مگر اینکه به‌شدت عرق کرده باشید. حتما محصولی را انتخاب کنید که پوست شما را تحریک نکند. همچنین مراقب باشید هنگام شست‌وشو، از مالش زیاد پوست خودداری کنید. این کار می‌تواند روغن‌های سالم را از بین ببرد، پوست را خشک کند و باعث تشدید آکنه شود.

این مطلب صرفا جنبه‌ی آموزش و اطلاع‌رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه‌های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه‌ی رفع مسؤولیت دیجی‌کالا مگ را بخوانید.

منابع: realsimple, verywellhealth

سوالات متداول
چگونه می‌توان از بروز آکنه جلوگیری کرد؟
از لمس کردن صورت خود در طول روز خودداری کنید، هر بار که با یک محصول ضدآکنه صورت‌تان را می‌شویید مرطوب‌کننده بزنید، هر هفته روبالشی خود را عوض کنید، رژیم غذایی سالم داشته باشید، به‌طور منظم ورزش کنید و تا حد امکان استرس خود را کنترل کنید.
چرا باید صبح صورتم را بشویم؟
چه آکنه داشته باشید و چه نداشته باشید، باکتری‌ها در طول شب روی پوست شما جمع می‌شوند. بنابراین، مهم نیست که شب قبل چقدر پوست‌تان را تمیز کرده باشید. صبح روز بعد هم باید صورت خود را بشویید.
روتین پوستی
برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه