مهمترین مراقبتهای بعد از تزریق ژل لب

تزریق ژل یک روش ایمن برای افزایش حجم و فرمدهی لبها است. اگرچه این روش در دستهی اقدامات غیرجراحی و کمخطر قرار میگیرد، اما دستیابی به نتیجهی طبیعی، زیبا و ماندگار فقط به مهارت پزشک بستگی ندارد بلکه مراقبتهای بعد از تزریق ژل لب و حتی آمادگیهای قبل از آن هم روی کیفیت نهایی کار تاثیر میگذارد. در این مقاله از دیجیکالا مگ به بررسی نکات مهمی که باید پیش از تزریق ژل بدانید و همچنین توصیههای ضروری پس از آن میپردازیم. اگر تصمیم دارید با این روش ظاهر لبهای خود را زیبا کنید، تا پایان مطلب با ما همراه باشید.
مراقبت های قبل از تزریق ژل لب
مراقبت های بعد از تزریق ژل لب
مراقبتهای قبل از تزریق ژل لب
اینکه بدانید فیلر چیست و به چه مراقبتهایی بعد از تزریق نیاز دارد، به تنهایی نمیتواند به شما در رسیدن به نتیجهی دلخواه کمک کند. چرا که مراقبت از لبها فقط به بعد از تزریق محدود نمیشود و کارهایی که از چند روز قبل انجام میدهید هم میتوانند تاثیر زیادی بر نتیجهی نهایی داشته باشند. در ادامه نکات مهم را از یک هفته قبل تا روز تزریق ژل بررسی میکنیم.
یک هفته پیش از تزریق ژل لب
- از سه تا پنج روز قبل از تزریق ژل مصرف داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAIDs) مثل ایبوپروفن و ناپروکسن را متوقف کنید. این داروها میتوانند خون را رقیق کنند و باعث افزایش کبودی شوند. اگر در این مدت به مسکن نیاز داشتید، میتوانید از استامینوفن استفاده کنید.
- از مصرف داروهای رقیقکنندهی خون مثل آسپرین بپرهیزید. فقط توجه داشته باشید که هرگز داروهایی که توسط پزشک برای شما تجویزشدهاند را نباید خودسرانه قطع کنید.
- از مصرف مکملهای حاوی ویتامین E، جینکوبیلوبا، سیر، جینسینگ، زنجبیل، گل راعی و امگا 3 مثل کپسول روغن ماهی، روغن بذر کتان و دانهی چیا بپرهیزید.
- از مصرف چای سبز خودداری کنید. نوشیدن چای سیاه و دمنوشهای گیاهی مشکلی ندارند.
- از یک هفته قبل از تزریق ژل تا یک هفته بعد از آن صورتتان را با سولاریوم برنزه نکنید یا حمام آفتاب نگیرید. همچنین از حجمدهنده لب خانگی استفاده نکنید.
48 ساعت پیش از تزریق ژل لب
- از نوشیدن مقادیر زیاد قهوه بپرهیزید. چرا که میتواند بدن را دهیدراته کند و احتمال تورم و کبودی را افزایش دهد.
- استفاده از محصولات ضدپیری حاوی ترتینوئین، رتینول، رتینوئید، گلیکولیک اسید یا سایر مواد لایهبردار را متوقف کنید.
- از اصلاح یا اپیلاسیون خودداری کرده و در ناحیهی اطراف لب از موچین یا کرم موبر استفاده نکنید.
روز تزریق ژل
- صورت خود را بشویید و بدون استفاده از رژ لب مایع صورتی یا سایر محصولات آرایشی به کلینیک مراجعه کنید.
- قبل از مراجعه حتما چیزی بخورید و بنوشید. افت قند خون در طول تزریق ممکن است باعث حالت تهوع یا سرگیجه شود.
- بروز هر گونه تغییر در وضعیت سلامتی یا داروهای مصرفی خود را به پزشک اطلاع دهید.

مراقبتهای روز تزریق ژل لب
توصیههای کلی قبل از تزریق ژل لب
- با پزشک در مورد مراقبتهای بعد از تزریق ژل لب و نکاتی که باید قبل از انجام این کار بدانید صحبت کنید.
- از 2 هفته قبل تا 2 هفته پس از تزریق ژل واکسن نزنید.
- حتما فهرست داروها و مکملهایی که در حال حاضر مصرف میکنید (بهخصوص داروهای رقیقکنندهی خون و تضعیفکنندهی سیستم ایمنی) را در اختیار پزشک قرار دهید.
- اگر دچار بیماری خاصی مانند آلرژی یا بیماری خودایمنی هستید، حتما موضوع را به پزشک اطلاع دهید. چون ممکن است کاندیدای مناسبی برای تزریق ژل لب نباشید.
- ابتلا به هر گونه عفونت فعال (مانند عفونت دندان، عفونت گوش، سینوزیت یا عفونت ادراری) را به پزشک اطلاع دهید.
- تزریق ژل ممکن است باعث فعال شدن تبخال شود. اگر مستعد تبخال یا عفونتهای ویروس هرپس سیمپلکس هستید، این موضوع را با پزشک در میان بگذارید تا در صورت لزوم برایتان دارو تجویز کند.
- به پزشک اطلاع دهید که در گذشته کدام جراحیها یا درمانهای زیبایی را انجام دادهاید.
- بدنتان را قبل و بعد از تزریق ژل به خوبی هیدراته کنید. قانون کلی این است که روزانه حدود 2 لیتر آب بنوشید تا بهترین نتیجه را از تزریق ژل لب بگیرید.
- اگر سیگار میکشید بهتر است آن را قبل از تزریق ژل ترک کنید. چون سیگار باعث خشکی پوست میشود و این موضوع میتواند روند بهبودی را تحت تاثیر قرار دهد.
برای تغییر فرم لبها راهکارهای دیگری به غیر از تزریق ژل هم وجود دارد که یکی از آنها سانترال لب است. اگر میخواهید دربارهی این روش اطلاعات بیشتری کسب کنید، مقالهی «سانترال لب چیست» را بخوانید.
مراقبتهای بعد از تزریق ژل لب
بعد از تزریق ژل احتمالا کمی احساس درد و تورم دارید و با قرمزی یا کبودی لبهای خود مواجه میشوید. خوشبختانه، این علائم گذرا هستند و طی چند روز از بین میروند. با این حال، با رعایت نکات زیر میتوانید روند بهبودی را تسریع کنید:
1. از کمپرس سرد استفاده کنید
در 48 ساعت اول پس از تزریق، کمپرس سرد را چند بار در روز روی لبهایتان قرار دهید تا به کاهش ورم، کبودی و سایر عوارض جانبی کمک کند. فقط به یاد داشته باشید که آن را داخل یک حوله یا پارچهی نرم بپیچید و به طور مستقیم روی پوست نگذارید.
2. استامینوفن بخورید
پس از تزریق ژل لب میتوانید برای کاهش درد و ناراحتی از استامینوفن استفاده کنید. برخلاف داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی، استامینوفن خون را رقیق نمیکند و باعث افزایش کبودی لبها نمیشود.
3. از ورزش سنگین خودداری کنید
یکی از سوالات رایج در مورد مراقبتهای بعد از تزریق ژل لب، زمان شروع ورزش است. در پاسخ به این سوال باید بگوییم که متخصصان معمولا توصیه میکنند ورزشهای سنگین و شدید را تا 48 ساعت بعد از تزریق ژل به تعویق بیندازید. چون میتوانند ضربان قلب را بالا ببرند، خونرسانی به محل تزریق ژل را افزایش دهند و ورم یا کبودی را تشدید کنند.
4. روی صورت خود نخوابید
بعد از تزریق ژل باید از هر فعالیتی که روی صورت فشار مستقیم وارد میکند (مانند خوابیدن روی آن) خودداری کنید. این کار برای جلوگیری از جابهجایی ژل اهمیت زیادی دارد و لازم است تا هفت روز رعایت شود. علاوه بر این توصیه میشود سر خود را هنگام خواب بالاتر از بدن قرار دهید تا ورم سریعتر کاهش پیدا کند.

روش درست خوابیدن بعد از تزریق ژل لب
5. از بوسیدن دیگر خودداری کنید
بوسیدن هم مانند خوابیدن روی صورت ممکن است باعث جابهجایی ژل لب شود و روی نتیجهی نهایی تاثیر بگذارد. از اینرو باید حداقل تا 24 ساعت پس از تزریق ژل از انجام آن خودداری کنید.
6. آرایش نکنید
آرایش نکردن یکی از مهمترین نکات مربوط به مراقبتهای بعد از تزریق ژل لب است. متخصصان توصیه میکنند حداقل تا 24 ساعت پس از تزریق ژل از رژ لب مایع نارنجی یا سایر محصولات آرایشی روی لبهای خود استفاده نکنید. آرایش نه تنها باکتریها را به محل تزریق منتقل میکند، بلکه ممکن است به طور ناخواسته به لبها فشار وارد کند و روی نتیجه تاثیر بگذارد.
7. آب فراوان بنوشید
هیدراته نگه داشتن بدن به تسریع روند بهبودی کمک میکند. بنابراین بعد از تزریق ژل لب همیشه یک بطری آب همراه خود داشته باشید و در طول روز مرتب مایعات بنوشید. البته بهتر است این عادت خوب را بعد از بهبودی هم ادامه دهید.
8. از نی استفاده نکنید
استفاده از نی هم یکی از نکات مربوط به مراقبت های بعد از تزریق ژل لب است که احتمال دارد توسط بعضی از افراد نادیده گرفته شود. فشار و حرکتی که هنگام استفاده از نی ایجاد میشود میتواند به تغییر شکل ژل منجر شود. بنابراین تا 48 ساعت بعد از تزریق ژل باید از نوشیدن مایعات با نی خودداری کنید.
9. غذای خیلی داغ یا خیلی سرد نخورید
بلافاصله پس از تزریق ژل از خوردن غذاهایی که دمای آنها خیلی بالا یا خیلی پایین است خودداری کنند. چون این غذاها ممکن است باعث سرمازدگی یا سوختگی لبها شوند. علاوه بر این، اگر تزریق ژل باعث بیحس شدن لبهای شما شده است، باید تا زمان رفع کامل بیحسی از خوردن و نوشیدن اجتناب کنید.
10. مصرف نمک را محدود کنید
مصرف نمک را تا حد امکان در 48 ساعت اول پس از تزریق کاهش دهید. نمک هم باعث تحریک لبها میشود و هم ورم آنها را افزایش میدهد. در این مدت بهتر است به جای خوردن غذاهای شور روی مصرف غذاهای سالم مثل میوه و سبزی تمرکز کنید که هم به هیدراته نگه داشتن بدن کمک میکنند و هم باعث تسریع روند بهبودی میشوند.
11. سیگار نکشید
اجتناب از سیگار یکی از مهمترین مواردی است که میتوان در فهرست مراقبت های قبل و بعد از تزریق ژل لب قرار داد. سیگار کشیدن نه تنها روند بهبودی را مختل میکند بلکه ممکن است باعث تغییر شکل ژل شود. اگر تصمیم دارید ژل لب تزریق کنید، سیگار را از یک هفته قبل کنار بگذارید.

ترک سیگار قبل و بعد از تزریق ژل لب
12. با هواپیما سفر نکنید
ممکن است لازم باشد تا یک هفته بعد از تزریق ژل از سفر هوایی خودداری کنید. چون فشار هوای داخل هواپیما میتواند ورم و کبودی را افزایش دهد و هوای خشک داخل کابین ممکن است پوست لبهای شما را دهیدراته کند و روی نتیجهی کار تاثیر بگذارد.
13. از محیطهای گرم دوری کنید
گرما باعث گشاد شدن عروق خونی میشود و ورم را تشدید میکند. بر اساس راهنمای مراقبتهای بعد از تزریق ژل لب باید حداقل تا 48 ساعت از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم آفتاب یا رفتن به محیطهای گرم مانند سونا و حمام داغ خودداری کنید.
14. از انجام سایر درمانهای زیبایی بپرهیزید
در صورت تزریق ژل لب باید فیشیال، پیلینگ شیمیایی، وکس، میکرونیدلینگ، لیزر و… را تا 2 هفته به تعویق بیندازید. همچنین قبل از تزریق ژل باید به پزشک خود بگویید که برای انجام کدام درمانهای زیبایی در آینده برنامهریزی کردهاید.
15. از دریافت خدمات دندانپزشکی بپرهیزید
این توصیه علاوه بر مراقبتهای بعد از تزریق ژل لب شامل آمادگیهای قبل از آن هم میشود. به طور کلی، برای کاهش احتمال بروز عفونت لازم است از 2 هفته قبل تا 2 هفته بعد از تزریق ژل از مراجعه به دندانپزشکی خودداری کنید.
16. صبور باشید
ممکن است وسوسه شوید ظاهر جدید لبهایتان را بلافاصله بعد از تزریق ژل بررسی کنید. اما به دلیل تورم و کبودی بهتر است یک هفته صبر کنید. بیشتر افراد میتوانند نتیجهی نهایی را بعد از هفت روز مشاهده کنند. اما گاهیاوقات ممکن است یک ماه طول بکشد تا ژل کاملا تثبیت شود.
17. مراقبت عوارض احتمالی باشید
با مراقبتهای قبل و بعد از تزریق ژل لب میتوانید احتمال بروز علائم آزاردهنده را به حداقل برسانید. با این حال، ممکن است با مشکلات زیر مواجه شوید:
- کبودی
- تورم
- قرمزی
- احساس سفتی
- خارش
علائم فوق معمولا یک تا 14 روز طول میکشند. بنابراین بهتر است قبل از رویدادهای مهم مثل عروسی یا تولد، زمان کافی برای بهبودی خود در نظر بگیرید.
احتمال بروز عوارض جانبی شدید بعد از تزریق ژل لب نادر است. اما مهم است که به نشانههای غیرعادی زیر توجه داشته باشید:
- درد شدید
- رنگ پریدگی لبها یا پوست اطراف آنها
- بنفش شدن پوست اطراف لبها
علائم فوق ممکن است نشانهی انسداد عروق باشند. اگر یکی از آنها را تجربه کردید، فورا با پزشک یا مرکز درمانی تماس بگیرید.
تزریق فیلر ممکن است باعث آنافیلاکسی (واکنش آلرژیک شدید) شود که تهدید کنندهی حیات است و به درمان فوری نیاز دارد. این واکنش با تنگی نفس، خسخس سینه، سرفه، مشکل در بلع، تورم زبان، پلکها یا لبها، گرفتگی صدا، درد شکم، حالت تهوع یا اسهال مشخص میشود. در صورت مشاهده هر یک از این علائم فورا به نزدیکترین اورژانس مراجعه کنید یا با تلفن 115 تماس بگیرید تا آمبولانس اعزام شود.
منابع: drkarenoneill, health.clevelandclinic, byrdie, healthline