پاراگ آگراوال؛ مدیرعامل جدید توییتر کیست؟

۱۳ آذر ۱۴۰۰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۶ دقیقه

«پاراگ آگراوال»، وارث تاج و تخت «جک دورسی» در توییتر نام و نشان چندانی در دنیای فناوری ندارد اما باید خود را برای مواجهه با چالش‌های بزرگی آماده کند که می‌توانند او را با خود به زیر بکشند.

آگراوال که از سال ۲۰۱۷ مدیر ارشد فناوری توییتر است، برای عموم و حتی بسیاری از علاقمندان دنیای فناوری ناشناخته است. حتی برخی از کارکنان رده بالای توییتر هم گفته‌اند که از انتخاب او به عنوان مدیرعامل جدید شگفت‌زده شده‌اند اما در پشت صحنه‌ این مهندس هندی یکی از کهنه‌سربازان توییتر است و در بسیاری از نوآوری‌های استراتژیک و پروژه‌های عمده شرکت نقش دست راست جک دورسی را ایفا کرده است.

جک دورسی در سال ۲۰۱۴ و زمانی که هنوز رئیس هیئت مدیره توییتر بود، برای توسعه سیستم‌های هوش مصنوعی و یادگیری ماشین در شرکت دنبال نیرویی بود که توانایی فنی و مدیریتی برای هدایت این پروژه را داشته باشد. جستجوهای او در توییتر به یکی از مهندسان زبردست شرکت به نام پاراگ آگراوال ختم شد که چند سال قبل از هندوستان به آمریکا مهاجرت کرده بود.

نتیجه کار آنقدر برای دورسی راضی کننده بود که چند سال بعد و زمانی که مدیرعامل شد، برای ایجاد تغییرات اساسی در زیر ساخت توییتر دوباره سراغ آگراوال رفت. آگراوال چنان پروژه‌ها را تمیز و شسته و رفته پیش می‌برد که دورسی روز به روز بیشتر به مهارت او ایمان می‌آورد.

سال ۲۰۱۹ و زمانی که دورسی از قصد خود برای تغییر زیرساخت‌های توییتر به فناوری‌های غیرمتمرکز نظیر بلاکچین پرده برداشت، دوباره روی کمک آگراوال حساب باز کرده بود. مسیری که این دو از سال ۲۰۱۴ شروع کرده بودند، در نهایت منجر به این شد که جک دورسی از هدایت توییتر کناره‌گیری کرده و هیئت مدیره را برای انتخاب آگراوال به عنوان جانشین خود قانع کرد. حالا آگراوال ۳۷ ساله که یک دهه پیش از هندوستان به آمریکا مهاجرت کرده بود، جوانترین مدیرعامل در فهرست ۵۰۰ شرکت برتر دنیاست.

دورسی آنقدر به توانایی‌های این کهنه سرباز مطمئن است که در توییتی اعلام کرد انتخاب آگراوال به اتفاق آرا توسط هیئت مدیره صورت گرفته و نتیجه جستجوی سخت‌گیرانه و طولانی آنها برای پیدا کردن جانشینی شایسته بوده است: «او از مدت‌ها قبل انتخاب اصلی من بوده چون از شرکت و نیازهای آن شناختی عمیق دارد.»

خود آگراوال هم در یادداشتی برای کارکنان روی شناختش از مجموعه و ارتباط نزدیک با پرسنل تأکید کرده است. او با اشاره به یک دهه تجربه‌اش در توییتر گفته زمانی که به شرکت پیوسته تعداد کارکنانش حتی به ۱۰۰۰ نفر هم نمی‌رسید.

آگراوال در توییتر هم به داشتن تجربیات مشابه با کارکنان و درک نیازها و اولویت‌های آنها اشاره کرده: «من بالا و پایین‌ها، چالش‌ها و موانع و بردها و اشتباهات زیادی را دیده‌ام اما همیشه ورای این موارد به تأثیر شگفت‌انگیز توییتر، پیشرفت مداوم و فرصت‌های جذاب پیش رویمان چشم داشته‌ام».

پاراگ آگراوال نخستین شهروند هندی نیست که سکان هدایت یکی از غول‌های فناوری آمریکا را در دست می‌گیرد. آگراوال جوان پا جای پای بزرگانی چون نادلا مدیرعامل مایکروسافت، پیچای مدیرعامل گوگل، ناراین مدیرعامل ادوبی و کریشنا مدیرعامل IBM گذاشته است.

برای بسیاری انتخاب آگراوال به این سمت تجسم رویای آمریکایی محسوب می‌شود. «پاتریک کولیسن»، مدیرعامل استرایپ در توییتی با تبریک به آگراوال به همین نکته اشاره کرده: «تماشای موفقیت هندی‌ها در صنعت فناوری دنیا فوق العاده و یادآور فرصتی است که آمریکا برای مهاجران فراهم می‌کند.»

پاراگ آگراوال ۲۱ می ۱۹۸۴ در راجستان هند متولد شد و خانواده‌اش بعدا به مومبای مهاجرت کردند. پدرش یکی از مدیران ارشد وزارت انرژی اتمی هند و مادرش معلم بود. آگراوال از همان کودکی هوش بالایی داشت و در سال ۲۰۰۱ مدال طلای المپیاد بین‌المللی فیزیک را بدست آورد.

او در یکی از سخت‌ترین آزمون‌های تحصیلی هند توانست با کسب رتبه بالا وارد یکی از بهترین دانشگاه‌های کشور به نام «موسسه فناوری هند» شود و رشته علوم کامپیوتر را انتخاب کرد. او در سال ۲۰۰۵ به آمریکا مهاجرت کرد و برای ادامه تحصیل در مقطع دکترا وارد دانشگاه استنفورد شد.

پاراگ آگراوال در این دانشگاه به گروهی تحقیقاتی پیوست که روی دیتابیس‌های خاصی کار می‌کردند که به کامپیوترها اجازه ذخیره و بازیابی مقدار عظیمی از داده را می‌داد. «جنیفر ویدم»، مدیر آزمایشگاه می‌گوید حتی بین دانشجویان نخبه‌ی استنفورد که از سراسر دنیا گرد هم آمده بودند، پاراگ به خاطر توانایی بالا در محاسبات ریاضی و تئوری‌های زیر بنایی علوم کامپیوتر معروف بود.

تخصص آگراوال در دیتابیس او را به گزینه‌ای عالی برای توییتر بدل می‌کرد چرا که این شرکت با حجم بالایی از داده‌ها سر و کار داشت که در هر ساعت از سمت میلیون‌ها کاربر در نقاط مختلف دنیا به سمت سرورهای آنها سرازیر می‌شد.

آگراوال ابتدا برای کارآموزی به شرکت‌های AT&T، مایکروسافت و یاهو رفت اما در سال ۲۰۱۱ و پیش از اخذ Ph.D به عنوان مهندس نرم‌افزار به توییتر پیوست و به سرعت به یکی از اعضای کلیدی تیم مهندسی بدل شد که روی فناوری‌های تبلیغاتی شرکت نظارت می‌کرد.

گروه آگراوال از اولین تیم‌های توییتر بود که به استفاده گسترده از هوش مصنوعی و یادگیری ماشین روی آورد و به لطف همین فناوری امکان نمایش تبلیغات هدفمند برای کاربران را فراهم کرده و درآمد سرشاری را از آن شرکت کرد.

نمایش این توانایی‌ها باعث شد پاراگ به عضویت تیم T.A.G توییتر درآید؛ گروهی متشکل از بهترین مهندسان که مسئولیت بازبینی و بهبود پروژه‌‌های شرکت را بر عهده دارند. یکی از مهمترین پروژه‌هایی که تحت نظر آگراوال پیاده شد ایجاد «تایم‌لاین» توییتر بود که توییت‌های مرتبط را برای کاربر به نمایش درمی‌آورد.

آگراوال در سال ۲۰۱۷ و زمانی که دورسی مدیرعامل شده بود، به عنوان مدیر ارشد فناوری توییتر انتخاب شد اما این مهندس زبردست حتی در این سمت هم زیاد در رسانه‌ها و مراسم‌ها آفتابی نمی‌شد و بیشتر در پشت صحنه سرگرم بازسازی زیرساخت فنی بود که در سال‌های گذشته مثل یک کلاف سردرگم شده بود.

او با حل مشکلات زیرساختی و بهره گیری از فناوری‌های هوش مصنوعی و محاسبات ابری گوگل و آمازون شرکت را به سمت معرفی محصولات و سرویس‌های جدید سوق داد. همانطور که گفتیم دورسی در سال ۲۰۱۹ پروژه توسعه شبکه اجتماعی غیر متمرکز به نام «بلواسکای» که کنترل آن در دست کاربران باشد را راه‌اندازی کرد و هدایت آن را به پاراگ آگراوال سپرد. هدف از این پروژه استفاده از فناوری‌هایی نظیر بلاکچین است که کنترل محتوا را بیشتر به کاربران سپرده و زیرساختی قدرتمند و سریع را برای مدیریت اطلاعات نادرست و گمراه کننده فراهم می‌سازد.

یکی از دیگر از پروژه‌های بزرگی که آگراوال در آن نقش داشته یکپارچه‌سازی رمزارزها در پلتفرم توییتر است که به کاربران اجازه می‌دهد به صفحات مورد علاقه‌شان کمک هزینه‌‌هایی را در قالب رمزارز اهدا کنند. در واقع تاکید آگراوال روی توسعه محصولات جدید یکی از نکات مثبت این مهندس هندی است که به مذاق برخی مدیران ارشد این شبکه هم خوش می‌آید چرا که به باور آنها توییتر در این زمینه بسیار کند عمل کرده است.

آگراوال برای هدایت پروژه‌های گسترده توییتر حقوق سالیانه یک میلیون دلاری را به علاوه مزایا و سهام پاداش دریافت خواهد کرد که بسته به عملکرد وی می‌تواند به ۱۲.۵ میلیون دلار هم برسد. این پاداش شاید چشمگیر به نظر برسد اما آگراوال در مسیر پیش روی خود با چالش‌های بسیار گسترده‌ای مواجه است که از فشار سیاستمداران برای کنترل محتوا تا موضع‌گیری‌های سیاستمداران و سوءاستفاده ترول‌ها برای انتشار اطلاعات نادرست و نفرت‌پراکنی در توییتر را شامل می‌شود. باید دید این مهندس زبردست با کمک فناوری‌های هوشمند بر این چالش‌ها غلبه خواهد کرد یا امواج سهمگین او را با خود به زیر خواهند کشید.

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه