میکرونیدلینگ چیست و چه کاربردها و عوارضی دارد؟

۹ آذر ۱۴۰۱ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۷ دقیقه
درمان مشکلات پوستی

بدون شک، نمی‌توانید هیچ کسی را پیدا کنید که از ظاهر زیبای خود لذت نبرد. زیبایی به عوامل زیادی بستگی دارد که یکی از آن‌ها سلامت پوست و ویژگی‌های ظاهری آن است. از این‌رو، روزبه‌روز به تعداد کسانی که می‌خواهند با روش‌های مختلف مشکلات پوستی خود را برطرف کنند و پوستی بی‌عیب و نقص و زیبا داشته باشند، افزوده می‌شود. میکرونیدلینگ یکی از این روش‌ها است که توانسته توجه‌ی افراد زیادی را به سمت خود جلب کند.

میکرونیدلینگ روشی است که از آن برای جوانسازی پوست و درمان مشکلاتی مثل چین و چروک، جای زخم، جای جوش، ترک‌های پوستی و ریزش مو استفاده می‌شود. برای اینکه با میکرونیدلینگ، نحوه‌ی عملکرد و خطرات آن آشنا شوید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

میکرونیدلینگ چیست؟

میکرونیدلینگ یک روش کم‌تهاجمی است که با تحریک تولید کلاژن باعث درمان مشکلات پوستی می‌شود. در این روش که به‌عنوان «درمان القای کلاژن» شناخته می‌شود، با استفاده از سوزن‌های بسیار ریز و استریل، سوراخ‌هایی در لایه‌ی میانی پوست (درم) ایجاد می‌شود که کمی خونریزی می‌کنند. وجود این زخم‌های کوچک باعث می‌شود که بدن کلاژن و الاستین بیشتری بسازد که این امر در نهایت به افزایش استحکام پوست و جوانسازی آن منجر می‌شود.

به گفته‌ی انجمن پوست آمریکا (AAD)، پس از میکرونیدلینگ فرآیند ترمیم پوست می‌تواند به کاهش جای زخم‌ها و لکه‌های تیره و همچنین بهبود خاصیت ارتجاعی پوست کمک کند. همچنین بعضی از تحقیقات نشان داده‌اند که این روش ممکن است باعث رشد مو در افراد مبتلا به آلوپسی (طاسی) شود.

اگر از سلامت خوبی برخوردار هستید و مشکلات پوستی خاصی دارید که به درمان‌های خانگی یا سایر روش‌ها مانند لایه‌برداری شیمیایی پاسخ نداده‌اند، ممکن است کاندیدای ایدئالی برای میکرونیدلینگ باشید. گاهی اوقات، میکرونیدلینگ آخرین راهکاری است که قبل از انجام روش‌های تهاجمی‌تر به افراد پیشنهاد می‌شود.

متخصص پوست می‌تواند به شما در تصمیم‌گیری برای انجام میکرونیدلینگ کمک کند. با این حال، به یاد داشته باشید که ممکن است چند ماه طول بکشد که اثربخشی این روش را ببینید. به‌علاوه، احتمالاً برای دستیابی به نتیجه‌ی دلخواه به چند جلسه درمان نیاز خواهید داشت.

آیا میکرونیدلینگ با میکرودرم ابریژن متفاوت است؟

میکرونیدلینگ برای لک صورت

میکرونیدلینگ و میکرودرم ابریژن هر دو ظاهر و بافت پوست را بهبود می‌بخشند. اما در میکرودرم ابریژن از سوزن استفاده نمی‌شود، بلکه با استفاده از نوعی کریستال بسیار ظریف سطح پوست لایه‌برداری می‌شود. عمق نفوذ میکرونیدلینگ بیشتر از میکرودرم ابریژن است، بنابراین برای رفع جای جوش انتخاب مناسب‌تری محسوب می‌شود.

از دستگاه میکرونیدلینگ برای کدام نواحی بدن استفاده می‌شود؟

اکثر افراد از میکرونیدلینگ برای لک صورت و سایر مشکلات مرتبط با صورت استفاده می‌کنند، اما با این روش می‌توان ترک‌های پوستی و جای زخم را در سایر نواحی بدن هم درمان کرد.

منظور از میکرونیدلینگ ابرو و مو چیست؟

بعضی از پزشکان از میکرونیدلینگ برای پرپشت کردن ابروها استفاده می‌کنند. در این روش، ایجاد حفره‌های ریز روی پوست باعث افزایش جریان خون در ناحیه‌ی مورد نظر شده و رشد ابروها را تحریک می‌کند.

میکرونیدلینگ در درمان آلوپسی و ریزش مو هم کاربرد دارد. بعضی از افراد معتقدند که این روش به‌طور مستقیم رشد مو را تحریک می‌کند یا باعث آزاد شدن فاکتورهایی می‌شود که روی رشد مو تأثیر دارند. همچنین به جذب موادی که برای درمان ریزش مو استفاده می‌شوند کمک می‌کند، مانند ماینوکسیدیل، استروئید موضعی و پلاسمای غنی از پلاکت (PRP).

کاربردهای میکرونیدلینگ

این روزها، میکرونیدلینگ به‌دلیل مزایای بی‌شمار محبوبیت زیادی پیدا کرده است. گفته می‌شود که میکرونیدلینگ در مدت زمانی کوتاهی پوست را جوانسازی می‌کند و امکان تنظیم آن بر اساس نیازهای فردی وجود دارد. از مزایای این روش می‎توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • از بین بردن جای زخم و جای جوش
  • کاهش خطوط ریز و چین و چروک
  • کوچک کردن منافذ باز پوست
  • کاهش هیپرپیگمانتاسیون یا لکه‌های تیره
  • بهبود خاصیت ارتجاعی پوست
  • کاهش ترک‌های پوستی
  • تقویت رشد مو در افراد مبتلا به آلوپسی

خطرات و عوارض میکرونیدلینگ

مراقبت های بعد از میکرونیدلینگ

مانند تمام روش‌هایی که برای زیبایی استفاده می‌شوند، میکرونیدلینگ هم خطرات خاص خود را دارد. شایع‌ترین عارضه‌ی جانبی این روش، تحریک جزئی پوست بلافاصله پس از اتمام کار است. همچنین ممکن است برای چند روز پوست‌تان قرمز باشد. با این حال در صورت مشاهده‌ی عوارض جانبی شدیدتر باید با پزشک تماس بگیرید. این عوارض عبارتند از:

  • خونریزی که بیش از ۲۴ ساعت طول بکشد
  • تاول
  • عفونت
  • تورمی که بیش از یک هفته طول بکشد

افرادی که یکی از موارد زیر در مورد آن‌ها صدق می‌کند، کاندیدای مناسبی برای میکرونیدلینگ نیستند:

  • ابتلا به بعضی از بیماری‌های پوستی مانند پسوریازیس یا اگزما
  • ابتلا به اختلالات خونی یا مصرف داروهای ضدانعقاد خون (داروهایی که از لخته شدن خون جلوگیری می‌کنند)
  • درمان سرطان با شیمی‌درمانی و پرتودرمانی
  • داشتن زخم‌های باز یا آکنه‌ی فعال
  • ابتلا به عفونت فعال پوستی
  • ابتلا به اسکار کلوئید (گوشت اضافه در جای زخم)

افراد باردار باید قبل از درمان با متخصص زنان مشورت کنند.

نحوه‌‌ی آماده شدن برای میکرونیدلینگ

قبل از میکرونیدلینگ باید با متخصص پوست مشورت کنید. پزشک پوست را معاینه کرده و تاریخچه‌ی سلامتی‌ شما را بررسی می‌کند. همچنین ممکن است از ناحیه‌ی مورد نظر عکس بگیرد تا بتوانید پوست خود را قبل و بعد از میکرونیدلینگ با هم مقایسه کنید. این زمان فرصت خوبی است که سؤالات خود را از پزشک بپرسید، از جمله:

  • آیا این روش خطرات یا عوارض خاصی دارد؟
  • آیا باعث درد می‌شود؟
  • چقدر طول می‌کشد که نتیجه‌ی این روش را ببینم؟
  • آیا به بیش از یک جلسه درمان نیاز دارم؟

حدود یک ماه قبل از درمان، ممکن است پزشک از شما بخواهد که کرم ویتامین A یا C را روی پوست خود بمالید. این کرم‌ها می‌توانند به شروع فرآیند تولید کلاژن کمک کنند.

علاوه بر این، ممکن است لازم باشد استفاده از بعضی داروها مثل ایبوپروفن، داروهای درمان آکنه (مانند آکوتان) و لایه‌بردارها را مدت‌ها قبل از انجام میکرونیدلینگ متوقف کنید. همچنین توصیه می‌شود از موادی که می‌توانند حساسیت پوست را افزایش دهند، استفاده نکنید.

نحوه‌ی انجام میکرونیدلینگ

جوانسازی پوست با میکرونیدلینگ

پس از تمیز کردن پوست، پزشک برای کاهش درد از کرم یا پماد بی‌حس‌کننده مانند ژل لیدوکائین استفاده می‌کند. معمولاً این کار ۳۰ تا ۴۵ دقیقه قبل از میکرونیدلینگ انجام می‌شود تا ماده‌ی بی‌حس‌کننده اثر کند.

در مرحله‌ی بعد، پزشک از یک غلتک دستی یا یک ابزار الکتریکی به‌شکل قلم برای ایجاد زخم در پوست استفاده می‌کند. برای این کار غلتکی که دارای سوزن‌های ریز است، به‌آرامی روی پوست چرخانده می‌شود. اگر از دستگاه‌ی الکتریکی استفاده شود، سوزن‌ها برای سوراخ کردن پوست به سمت بالا و پایین حرکت می‌کنند. پزشک می‌تواند طول سوزن‌های دستگاه‌ی الکتریکی را تغییر دهد. سوزن‌های بلندتر به عمق پوست می‌روند و به درمان زخم‌های عمیق کمک می‌کنند. طول سوزن می‌تواند از ۰/۵ تا ۲ میلی‌متر متغیر باشد.

پس از شروع میکرونیدلینگ ممکن است در صورت خود احساس گرما داشته باشید. اگر سوزن‌ها در نزدیکی نواحی استخوانی مانند استخوان گونه قرار بگیرند، بعضی از افراد احساس ناراحتی می‌کنند. همچنین احتمال دارد میکرونیدلینگ عمیق به کمی خونریزی منجر شود.

روش میکرونیدلینگ بسته به وسعت ناحیه‌ی تحت درمان می‌تواند از ۱۵ دقیقه تا چند ساعت طول بکشد.

مراقبت‌های بعد از میکرونیدلینگ

میکرونیدلینگ به اندازه‌ی جراحی پلاستیک تهاجمی نیست و به زمان کمی برای بهبودی نیاز دارد. ممکن است در چند روز اول متوجه‌ی سوزش و قرمزی پوست خود شوید که این امر واکنش طبیعی به اثرگذاری سوزن‌ها روی پوست است.

اگر با قرمز بودن پوست‌تان مشکلی ندارید، می‌توانید پس از میکرونیدلینگ به دانشگاه یا محل کار خود برگردید. اکثر افراد می‌توانند یک روز پس از میکرونیدلینگ از محصولات آرایشی برای پنهان کردن قرمزی پوست استفاده کنند. با این حال باید تا زمانی که پوست‌تان بهبود پیدا کند، حتماً از ضدآفتاب استفاده کنید.

پس از میکرونیدلینگ، پوست شما به‌سرعت برای جوانسازی بافت جدید شروع به کار می‌کند. از نظر تئوری، شما باید در عرض چند هفته نتیجه‌ی این روش را ببینید. برای حفظ نتیجه‌ی درمان ممکن است به جلسات متعدد و شاید درمان‌های تکمیلی دیگری نیاز داشته باشید.

قیمت میکرونیدلینگ صورت و سایر نواحی بدن

جوانسازی پوست صورت

هزینه‌ی میکرونیدلینگ به عوامل مختلفی مثل تجربه‌ی پزشک، وسعت ناحیه‌ی تحت درمان و تعداد جلسات مورد نیاز بستگی دارد. گاهی اوقات، پزشکان این روش را با سایر روش‌های درمانی ترکیب می‌کنند که این امر باعث افزایش هزینه‌‌‌ها می‌شود.

هزینه‌ی میکرونیدلینگ نسبت به لیزردرمانی بسیار کمتر است و این روش ممکن است برای بعضی از افراد گزینه‌ی بهتری باشد. لیزردرمانی به‌دلیل استفاده از گرما می‌تواند روی رنگدانه‌ی پوست تأثیر بگذارد. به همین دلیل معمولاً افرادی که پوست تیره‌تری دارند، میکرونیدلینگ را به لیزردرمانی ترجیح می‌دهند.

کلام پایانی

به‌طور کلی، میکرونیدلینگ یک روش کم‌تهاجمی، ایمن و مؤثر است که می‌تواند ظاهر پوست را بهبود ببخشد، چین و چروک‌ها را کاهش دهد، جای زخم و ترک‌های پوستی را از بین ببرد و به جوانسازی پوست کمک کند. اگر از ظاهر پوست خود ناراضی هستید، در مورد اثربخش بودن این روش برای رفع مشکلات پوستی خود با پزشک مشورت کنید.

این مطلب صرفا جنبه‌ی آموزش و اطلاع‌رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه‌های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه‌ی رفع مسؤولیت دیجی‌کالا مگ را بخوانید.

منابع: medicalnewstoday, healthline, my.clevelandclinic

روتین پوستی
برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه