راهنمای جامع و کاربردی برای اجرای طراحی مینیمال در هر خانه‌ای

۲۱ مهر ۱۳۹۹ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۸ دقیقه
طراحی مینیمال در دکوراسیون خانه

طراحی مینیمالیستی یکی از مهمترین جنبش‌های طراحی در قرن ۲۰ و اوایل قرن ۲۱ است. این سبک طراحی شاید محبوب‌ترین یا پر زرق‌و‌برق‌ترین نباشد، اما مسلماً بیشتر از هر گرایش هنری دیگری، در شاخه‌های مختلف نفوذ کرده است؛ از رابط‌های کاربری تا طراحی‌های سخت افزاری، ماشین‌ها، فیلم‌ها و بازی‌ها، طراحی وب و طراحی‌های بصری و صدالبته، طراحی دکوراسیون منازل، همگی تحت تأثیر سبک طراحی مینیمال قرار گرفته‌اند.

در این مطلب قصد داریم درباره مینیمالیسم و تاریخچه‌ی آن بگوییم و به شما روش‌هایی آسان برای طراحی مینیمال منزل‌تان آموزش دهیم.

طراحی مینیمالیستی یعنی چه؟

مینیمالیسم یک روند طراحی است که از دهه ۱۹۶۰ میلادی آغاز شده و تا به امروز در طراحی‌های شرکت‌های بزرگ مانند اپل و در کار طراحان بزرگ گرافیک، معماری و هنرهای تجسمی، ادامه پیدا کرده است.

طراحی مینیمالیستی، طرحی است که فقط در عناصر اساسی آن خلاصه شده است.

این سبک تأثیر عمیقی از طراحی سنتی ژاپنی گرفته است. فلسفه‌ی ذن، که ارزش‌گذاری آن بر سادگی به عنوان راهی برای دستیابی به آزادی استوار است، در معماری ژاپن نمود گسترده دارد و از قرن هجدهم به بعد، در فرهنگ غرب نفوذ کرد و تأثیرگذار شد.

اصول زیبایی‌شناسی ژاپنی به دنبال زیبایی ذاتی در اشیا است و به حالت طبیعی آن‌ها بدون هیچ دستکاری‌ای ارزش می‌بخشد. وابی-سابی که به معنی یافتن ارزش در اشکال ساده‌ی طبیعت است، یکی از شاخصه‌های مهم در جنبش مینیمالیسم است. اصل دیگری که به MA (پوچی) معروف است، بر ایجاد فضاهای باز و بزرگ برای ایجاد یک فضای خالی و پوچ تأکید دارد که باعث تأمل در فرم‌های پایه می‌شود. این مفهوم، یکی از مفاهیم کلیدی در معماری معاصر مینیمالیسم است.

آخر اینکه، اصل Seijaku (سکون) در طراحی ژاپنی، وضعیت بدست آمده از طریق مراقبه را به طراحی تبدیل می‌کند. در اینجا زیبایی‌شناسی برای ایجاد آرامش، هماهنگی و تعادل استفاده می‌شود. با نگاه به طراحی مینیمال هم به راحتی می‌توانید درک کنید که چطور سادگی در طراحی برای دستیابی به همین اهداف، مورد توجه قرار می‌گیرد.

اولین معمار غربی که مینیمالیسم را در طراحی‌های خود به اجرا درآورد، «لودویگ میس فن در روهه» معمار آلمانی- آمریکایی بود که با شعار «کمتر، بیشتر است.» (.Less is more)، پایه‌گذار این سبک در معماری غرب شد.

همه چیز درباره‌ی طراحی مینیمال در منزل

طراحی مینیمال

طراحی داخلی مینیمال روشی بی‌عیب و نقص در ایجاد یک خانه گرم، زیبا و مدرن است که ارزش سرمایه‌گذاری دارد و به لطف اصول زیبایی‌شناسی و علمی‌ای که در آن رعایت می‌شود، هرگز از مد نمی‌افتد و تکراری نمی‌شود.

اصل اساسی در طراحی مینیمالیستی منزل، «سادگی» است. فضا را آزاد نگه دارید، اشیا را کم کنید و با رویکرد «کمتر، بیشتر است.» و «هر چیز به مکان و دلیل نیاز دارد.» زندگی کنید.

ساده فکر کردن، خطوط تمیز و مدرن، پالت رنگی مختصر با کنتراست‌های کم را در نظر بگیرید و در عین حال از ایجاد لایه‌های گرم و دعوت‌کننده و راحت غافل نشوید چون به هرحال اینجا خانه‌ی شماست و محلی است برای راحتی و آرامش.

چرا سبک مینیمالیسم محبوب است؟

  • ایده‌های طراحی مینیمالیستی، برای بزرگ‌تر نشان دادن فضاهای کوچک عالی هستند.
  • تزیینات و اصول مینیمالیستی اگر به خوبی اجرا شوند، تقریباً هرگز از مد نمی‌افتند.
  • از آنجایی که طراحی داخلی مینیمالیستی درباره‌ی «زیبایی در سادگی» است، در هزینه‌های خرید مبلمان زیاد و متنوع صرفه‌جویی می‌کند.
  • برخلاف سایر سبک‌های طراحی که اصول گیج‌کننده و پیچیده‌تری برای ترکیب عناصر به صورت زیبا و خلاقانه دارند، اصول ساده‌ی طراحی مینیمالیستی بسیار آسان و در دسترس برای همه است و ترکیب اجزای آن برای رسیدن به یک کلیت زیبا، کار پیچیده و دشواری نیست.

چطور می‌شود طراحی مینیمال انجام داد؟

برای اجرای طراحی مینیمال، اصول اولیه و ساده‌ای وجود دارند که با کمک آن‌ها می‌توانید طراحی خانه‌تان را به سمت مینیمال شدن پیش ببرید.

  • از آنجا که طراحی مینیمال در مورد زیبایی ساده و بی‌پرده است، به جای اینکه جزییات معماری خانه‌تان را با وسایل مختلف پنهان کنید، آن‌‌ها را با طراحی در اطراف‌شان برجسته کنید.
  • زیبایی و سادگی از نیازهای طراحی مینیمال هستند و هیچکدام در اولویت با دیگری قرار ندارد. بنابراین هنگامی که می‌خواهید وسیله‌ای را به مبلمان خانه اضافه کنید باید نیاز به آن را علاوه بر هماهنگی با سایر عناصر خانه، توجیه کنید.
  • کمتر، بیشتر است را تمرین کنید و با آن زندگی کنید چون این نکته‌ی اساسی طراحی مینیمال است و به شما کمک می‌کند که بر این سبک طراحی در خانه و حتی ابعاد دیگر زندگی‌تان مسلط شوید.

رنگ‌ها

رنگ‌های طراحی مینیمال

از گوشه‌ای دنج و راحت در یک اتاق خواب مینیمال گرفته تا راهروهای خانه، بر سه درجه از یک رنگ در هر اتاق تمرکز کنید که فقط یکی دو پرده روشن یا تیره‌تر از یکدیگر هستند. این کار باعث یکنواختی و هارمونی در خانه می‌شود و از شلوغی و آشفتگی رنگی جلوگیری می‌کند.

با در نظر گرفتن یک پالت رنگی محدود، شما در مسیر طراحی یک خانه مینیمالیستی مدرن قرار می‌گیرید. رنگ‌های خنثی مانند سفید، کرم، سیاه و خاکستری، رنگ‌های پایه و رایج در طراحی مینیمال هستند.

مبلمان

مبلمان طراحی مینیمال

یک فضای مینیمالیستی مسحورکننده با مجموعه‌ای فکر شده و متعادل از مبلمان ایجاد کنید که هیچ‌کس دوست نداشته باشد آنجا را ترک کند. در اجرای دکوراسیون مینیمال خانه‌تان، به دنبال باکیفیت‌ترین وسایل باشید تا بتوانید از بودجه‌تان استفاده‌ی بهینه کنید. وسایل نامرغوب چه از نظر طراحی و چه ساخت، تأثیر منفی در کل دکوراسیون می‌گذارد، چون همانطور که گفتیم در طراحی مینیمال به علت کم بودن اجزای دکوراسیون، هر قطعه از مبلمان می‌تواند توجه زیادی را به خود جلب کند.

در خرید مبلمان، از وسایل مد روز که بعد از مدت کوتاهی خسته‌کننده و قدیمی می‌شوند فاصله بگیرید و به دنبال وسایلی با طراحی کلاسیک باشید که از پس امتحان زمان به خوبی برآمده‌اند و همچنان زیبایی و کاربردی بودن‌شان را حفظ کرده‌اند. توجه داشته باشید که هر قطعه که خریداری می‌کنید، باید در کنار وسایل دیگر، بهترین همخوانی و تناسب را در قالب مینیمالیسم داشته باشد.

بافت

طراحی مینیمال

هر خانه مینیمالیستی مدرن باید مجموعه‌ای از منسوجات و پارچه‌ها رابرای ایجاد تنوع بصری و همچنین حس صمیمیت و گرما، در خود داشته باشد. در تصویر بالا می‌بینید که در یک اتاق خواب مینیمال، یک پتوی خال‌خالی و یک روبالشتی راه‌راه چطور در عین سادگی به فضا حس راحتی و صمیمیت تزریق کرده‌اند.

برای اینکه بتوانید تسلط کافی بر طراحی داخلی مینیمالیستی داشته باشید، بر بروی یک طیف اصلی از رنگ‌های مکمل تمرکز کنید و برای هیجان انگیز‌تر کردن آن به سراغ بافت‌هایی مانند خز یا پارچه‌های بافته شده بروید. در طراحی مینیمال وقتی پای پترن و نقش و نگار وسط می‌آید، طراحی‌های گرافیکی ساده با رنگ‌های مختصر و فضای منفی کافی، انتخاب‌های امنی هستند تا تزیین ملایم و سبکی برای فضا باشند.

اکسسوری

طراحی مینیمال

مانند هر سبک دیگر طراحی، هر خانه‌ی مینیمالیستی مدرن باید اکسسوری‌های منحصربه‌فرد خود باشد تا سلیقه‌ی شخصی شما را در اتاق‌های خانه بازتاب دهد و در نهایت، خانه‌تان هویت خاص خود را داشته باشد.

برای اینکه طراحی داخلی مینیمالیستی را به درستی انجام دهید، از تاکتیک «کمتر، بیشتر است.» استفاده کنید و به طور مرتب اکسسوری‌ها را تغییر دهید و جابه‌جا کنید تا اثر سنگین و ساکن یکنواختی در فضا را بین ببرید. یکی از محبوب‌ترین اکسسوری‌ها در فضاهای مینیمال، گلدان‌های بزرگ و سبز هستند که مانند یک اثر هنری بی‌نقص، تمرکز در فضا را به خود جلب می‌کنند.

طراحی مینیمال در اتاق‌های مختلف خانه

طراحی هر یک از فضاهای خانه به سبک طراحی مینیمال، اصول خاص خودش را دارد که دانستن آن‌ها می‌تواند کار شما را ساده و نتیجه‌ی نهایی را ایدئال و حرفه‌ای کند. در اینجا می‌خواهیم در مورد مهمترین بخش‌های خانه و نکات طراحی آن‌ها صحبت کنیم.

آشپزخانه

آشپزخانه در طراحی مینیمال

از آنجا که هیچ خانه‌ی مینیمالی بدون یک آشپزخانه مدرن و پیشرفته کامل نخواهد بود، پیشنهاد می‌کنیم بخش عمده‌ای از بودجه‌تان را به طراحی این بخش از خانه اختصاص دهید.

برای مبتدیان، ایده‌ی سادگی در مینیمالیسم باعث می‌شود که به سمت تجهیزات نامرغوب و ضعیف بروند که در نهایت، ترکیب ایدئالی در دکوراسیون و در کنار سایر اجزا نخواهند داشت؛ بنابراین باید مطمئن باشید که بهترین کابینت و تجهیزات موجود را متناسب با بودجه، تهیه می‌کنید. در نهایت هنگامی که به نتیجه‌ی قابل قبولی در طراحی آشپزخانه به سبک مینیمال رسیدید، می‌توانید با اضافه کردن اجزای دکوری و تزیینی، قدرت و عمق بیشتری به فضا بدهید.

برای روشن و مطبوع نگه داشتن همه چیز (همانطور که قبلا اشاره کردیم)، یک پالت رنگی ساده، مثلاً سیاه و سفید با رنگ‌هایی نقطه‌ای که می‌تواند رنگ وسایل کوچک و ظروف باشد را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

فضای غذاخوری

غذاخوری در طراحی مینیمال

طراحی مینیمال مانند هر سبک دیگر طراحی، با سلیقه‌ی شما کار می‌کند و می‌تواند اختصاصی باشد، با این حال همیشه اصل کمتر و متناسب از هر چیزی در آن مورد توجه قرار می‌گیرد. در تصویر بالا، طراحی مینیمالیستی این اتاق ناهارخوری در عین حال که روحیه‌ای آرام و سبک دارد، با انتخاب دو تابلوی ساده‌ی گرافیکی و اضافه کردن چند گلدان، کاملاً شخصی‌سازی شده و منحصربه‌فرد است.

مسیری مشابه با این تصویر را طی کنید و در عین حال که وسایل اصلی مانند میز ناهارخوری و بوفه را ساده و استاندارد نگه‌ می‌دارید، با جای دادن عناصر هوشمندانه و دکوراتیو، روحیه و سلیقه‌تان را برجسته کنید. این به شما این امکان را می‌دهد که بدون اینکه ریسک زیادی کنید، برای رسیدن به یک فضای غذا‌خوری ایدئال، وسایل تزیینی مختلف را وارد آن کنید و با جابه‌جایی و تغییر آن‌ها، هر بار دکوراسیون اتاق را نو کنید.

اتاق نشیمن

اتاق نشیمن در طراحی مینیمال

با داشتن یک اتاق نشیمن که از طراحی مینیمالیستی و تزیینات کاملاً ماهرانه همراه با مبلمان مناسب بهره می‌برد، احساسی از لوکس بودن، در عین راحتی را ایجاد کنید. برای داشتن حداکثر رویکرد در طراحی داخلی مینیمال، مبلمان ضروری را حفظ کنید و از خرید وسایل اضافی و هزینه‌بر برای پر کردن اتاق نشمین صرف نظر کنید.

نکته‌ی کلیدی اصلی برای ایجاد یک اتاق نشیمن مینیمالیستی، در نقاط بدون دکوراسیون در اتاق، مانند فضای میان پرده و پشت مبل‌هاست. در سبک‌های طراحی دیگر، ممکن است که هدف استفاده‌ی کامل از هر نقطه باشد؛ اما وقتی صحبت از طراحی مینیمال می‌شود، زیبایی واقعی در گوشه‌های خالی‌ای است که در تعامل با وسایل دیگر، چشم را در سراسر اتاق به حرکت درمی‌آورند.

اتاق خواب

اتاق خواب در طراحی مینیمال

با رعایت تقارن، خطوط صاف و تمیز، سایه‌های ساده و وسایل خواب مدرن، یک اتاق خواب با طراحی حرفه‌ای مینیمالیستی ایجاد کنید. باید بدانید اینکه به این سبک طراحی، مینیمال گفته می‌شود به این معنی نیست که باید فضا را خالی از احساس و سرد طراحی کنید.

سرگرم دکوراسیون شوید و سعی کنید با انواع عناصر غیرمنتظره که اغلب با طراحی داخلی مینیمال همگونی ندارند، آزمون و خطا کنید تا در نهایت به نتیجه‌ی نهایی و مورد قبول خودتان برسید. مثلاً در نمونه‌ی بالا مجموعه‌ای از خطوط موازی و اشکال مستطیلی با رنگ‌های خنثی که با یکدیگر ترکیب شده‌اند و در این میان عناصر گرافیکی با خطوط شکسته و رنگ‌های زنده، به فضا حس سرزندگی و تحرک داده‌اند.

منابع: Decor Aid, My Modern Mat

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه