۱۴ اپلیکیشن‌ کاربردی برای پایش و مدیریت احساسات

۲۶ خرداد ۱۴۰۰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۰ دقیقه
پایش احساسات

برنامه‌های پایش احساسات به شما کمک می‌کنند تا وضعیت روحی خود را در بلند مدت رصد و مدیریت کنید و با چگونگی تأثیر عوامل خارجی مانند رژیم غذایی یا سبک زندگی بر احساسات‌تان آشنا شوید. برخی از این اپلیکیشن‌ها کاملاً رایگان هستند، در حالی که برخی دیگر قابل ارتقا بوده و یا نیاز به خرید اشتراک دارند.

رصد احساسات می‌تواند به شما در ارزیابی پیشرفت فرایند روان‌درمانی یا بررسی تأثیرات مصرف داروها نیز کمک کند. علاوه بر این، درک زمان و چگونگی تغییرات خلقی می‌تواند به شما کمک کند تا الگوهای مهمی را در رفتار خود کشف کرده و با تکرار یا اجتناب از آن‌ها وضعیت خلقی خود را بهتر مدیریت کنید.

در این مقاله از دیجی‌کالا مگ، ما بهترین اپلیکیشن‌های پایش احساسات و خلق و خو را به شما معرفی می‌کنیم و شما را با امکانات و قابلیت‌های بالقوه آن‌ها آشنا می‌کنیم. با ما همراه باشید.

پایش احساسات چه مزایایی دارد؟

پایش و رصد احساسات و خلق و خوی مزایای بسیاری را به همراه دارد. به عنوان مثال، این کار می‌تواند به شما کمک کند تا:

  • عواملی که روحیه‌ی شما را خراب می‌کنند را شناسایی کنید.
  • عواملی که شما را به آسیب زدن به خود و رفتارهای منفی ترغیب می‌کنند شناسایی کنید.
  • استراتژی‌هایی برای مدیریت احساسات و خلق و خوی پایین و انگیزه‌های مضر ایجاد کنید.
  • میزان تأثیر دارو یا درمان را کنترل کنید.

تحقیقات نشان می‌دهد که برنامه‌های پایش احساسات روشی مفید و ایمن برای کمک به افراد برای مدیریت افکار خودآزاری و تدوین راهبُرد برای جلوگیری از این رفتارها است.

در ادامه برخی از بهترین برنامه‌های پایش و مدیریت احساسات معرفی شده‌ و امکانات هر کدام از آن‌ها شرح داده شده است. در صورت تمایل به استفاده از این اپلیکیشن‌ها می‌توانید از لینکی که بعد از معرفی هر کدام قرار داده شده، آن اپلیکیشن را دانلود و نصب نمایید.

۱. اپلیکیشن MyTherapy

اپلیکیشن پایش احساسات

هدف اپلیکیشن MyTherapy شناسایی دقیق فعالیت‌هایی است که به بهبود روحیه‌ی شما کمک می‌کنند. شما می‌تواند روحیه‌ی خود را در کنار سایر فعالیت‌های روزمره‌تان مانند ورزش، غذا خوردن، خوابیدن و یا مصرف دارو ثبت کنید.

بر مبنای این اطلاعات ورودی، شما می‌توانید چگونگی ارتباط اقدامات مختلف خودتان را با وضعیت احساسی و روحیه‌تان کشف کنید. به عنوان مثال، شما می‌توانید ارتباط بین ورزش و احساس خوب پس از آن را به سادگی در این برنامه تشخیص بدهید.

اپلیکیشن MyTherapy  را می‌توانید به صورت رایگان از App Store یا Google Play دریافت کنید.

۲. اپلیکیشن Breathe2Relax

اپلیکیشن Breathe2Relax

اپلیکیشن Breathe2Relax دارای یک رابط کاربری ساده است که به شما اجازه می‌دهد اطلاعات مرتبط با روحیه و احساسات خود را در آن وارد کنید. با استفاده از این اطلاعات، برنامه راهکارهایی را برای مدیریت اضطراب و افسردگی برای شما فراهم می‌کند. سپس شما می‌توانید راهکار ارائه شده و مداخله را ارزیابی کرده و برای دفعه‌ی بعدی که روحیه‌تان خوب نبود، بازخوردهای شخصی‌سازی‌شده دریافت کنید.

اپلیکیشن Breathe2Relax را می‌توانید به صورت رایگان از App Store یا Google Play دریافت کنید.

۳. اپلیکیشن MoodKit

اپلیکیشن MoodKit

اپلیکیشن MoodKit امکان پایش روحیه و احساسات را برای شما فراهم می‌کند، اما در کنار این امکان، بر اساس اصول درمان شناختی رفتاری (CBT) به شما بازخوردهای کاربردی ارائه می‌دهد. این برنامه وضعیت خلق‌وخوی شما را در نمودارهای یک هفته‌ای یا یک ماهه به تصویر می‌کشد و به شما در شناسایی اقدامات مؤثر در مدیریت روحیه‌تان، کمک می‌کند. امکان ثبت ژورنال روزمره نیز در این برنامه وجود دارد.

اپلیکیشن MoodKit با پرداخت هزینه‌ای اندک از فروشگاه App Store قابل دسترس است.

۴. اپلیکیشن MoodTracker

اپلیکیشن رصد احساسات

اپلیکیشن MoodTracker امکان پایش احساسات و همچنین توانایی رصد سایر اقدامات بهداشتی را برای شما فراهم می‌کند. این برنامه به مرور زمان تغییرات را بر روی یک نمودار ترسیم می‌کند و سپس شما می‌توانید از داده‌های حاصل شده برای ایجاد تغییرات پایدار در سبک زندگی خود استفاده کنید.

شما همچنین می‌توانید نمودارهای خود را با متخصصان حوزه‌ی سلامت به اشتراک بگذارید یا با ارائه‌ی آن‌ها در یک انجمن آنلاین، پشتیبانی بیشتری دریافت کنید.

اپلیکیشن MoodTracker یک نسخه‌ی رایگان دارد، اما در صورت تمایل می‌توانید برای استفاده از امکانات تکمیلی‌تر با پرداخت هزینه، نسخه‌ی کامل آن را دریافت کنید. این یک برنامه یک اپلیکیشن تحت وب است، به این معنی که قابل دانلود و نصب نیست. در عوض، شما به صورت آنلاین وارد حساب کاربری خود می‌شود و از امکانات این اپلیکیشن استفاده می‌کنید.

۵. اپلیکیشن Daylio

اپلیکیشن Daylio

اپلیکیشن Daylio امکاناتی فراتر از سطح پایش احساسات ارائه داده و به شما اجازه می‌دهد که افکار روزمره خود را ثبت کرده یا یک ژورنال خصوصی درست کنید. شما همچنین می‌توانید به صورت روزانه فعالیت‌های خود را ثبت کرده و سپس نحوه‌ی تأثیر این فعالیت‌ها را بر روحیه و احساسات خود در طول زمان پیگیری کنید. اپلیکیشن Daylio همچنین امکان ارائه بازخوردهای شخصی‌سازی شده، نمودار تغییرات احساسی و گزارش‌های آماری را برای کمک به شما در شناسایی فعالیت‌ها و تغییرات مؤثر در سبک زندگی را برای شما فراهم می‌کند.

اپلیکیشن Daylio را می‌توانید به صورت رایگان از App Store یا Google Play دریافت کنید.

۶. اپلیکیشن Moody Month

اپلیکیشن Moody Month

اپلیکیشن Moody Month به شما کمک می‌کند تا وضعیت نوسانات هورمونی ماهانه و روحیه خود را در طول دوره‌ی قاعدگی پیگیری کنید. انجام این کار می‌تواند به شما کمک کند تا تأثیر نوسانات هورمونی و تغییرات لحاظ شده در سبک زندگی بر روحیه‌ی خود را بهتر درک کنید. این برنامه همچنین می‌تواند به پایش زمان و الگوهای مرتبط با باروری کمک می‌کند.

دانلود Moody Month از فروشگاه App Store رایگان است.

۷. اپلیکیشن Mood Log

ردیابی احساسات

اپلیکیشن Mood Log با استفاده از امکان پایش روحیه بر اساس سیستم کدگذاری رنگی، به شما کمک می‌کند تا تغییرات روحیه خود را در گذر زمان کنترل کنید، تغییرات مربوط به سبک زندگی را ردیابی کرده و ارتباط بین تغییرات سبک زندگی و وضعیت روحی خود را کشف کنید. این برنامه به شما این امکان را می‌دهد تا تغییرات خلقی خود را در قالب نمودار یا تقویم مشاهده کنید.

اپلیکیشن Mood Log در قالب یک نسخه‌ی رایگان و یک نسخه‌ی قابل خرید با امکانات اضافی ارائه شده است. شما می‌توانید این برنامه را از Google Play دریافت کنید.

۸. اپلیکیشن CBT Thought Diary

اپلیکیشن CBT Thought Diary

درمان شناختی رفتاری یا (CBT) روی شناسایی افکار و احساسات خودکار و کمک به شما برای کنترل الگوهای تفکر منفی متمرکز است. اپلیکیشن CBT Thought Diary شما را تشویق می‌کند تا وضعیت روحی خود را پایش کرده، رویدادهای زندگی خود را ثبت کنید و افکار منفی را با افکار سالم‌تر جایگزین کنید.

اپلیکیشن CBT Thought Diary را می‌توانید به صورت رایگان از App Store یا Google Play دریافت کنید.

۹. اپلیکیشن iMoodJournal

اپلیکیشن iMoodJournal

برای افرادی که احساس می‌کنند ثبت اطلاعات مربوط به روحیه‌شان به صورت روزمره کاری دشوار و وقت‌گیر است، اپلیکیشن iMoodJournal می‌تواند گزینه‌ی خوبی باشد. رابط کاربری ساده این برنامه به شما این امکان را می‌دهد تا از بین حالات خلقی از پیش تعریف شده، وضعیت روحی مورد نظر خود را انتخاب کرده و سپس بر اساس داده‌های وارد شده توسط شما نمودارهای زیادی به صورت خودکار در طول زمان ایجاد می‌شود که نگرش خوبی از تغییرات احساسی‌تان برای شما فراهم می‌کند. همچنین اگر تمایل دارید که جزییات دقیق‌تری را در مورد عواطف و احساساتتان مورد پایش قرار دهید، می‌توانید یادداشت و عکس‌های شخصی خود را به وضعیت روحی ثبت شده اضافه کنید.

اپلیکیشن iMoodJournal را می‌توانید به صورت رایگان از App Store یا Google Play دریافت کنید.

۱۰. اپلیکیشن Therapy Buddy

اپلیکیشن Therapy Buddy

افرادی که تحت روان‌درمانی قرار می‌گیرند، گاهی اوقات احساس می‌کنند که نمی‌دانند در جلسات درمانی خود درباره چه چیزی باید صحبت کنند، اما بعد از ترک جلسه آن‌ها بسیاری از نگرانی‌ها و مسائل خلقی خود را به خاطر می‌آورند. اپلیکیشن Therapy Buddy به شما اجازه می‌دهد تا به مرور زمان احساسات خود را پایش کنید، برای جلسه‌ی بعدی روان درمانی خود یادداشت‌برداری کنید و اطلاعات خلقی خود را با درمانگرتان به اشتراک بگذارند.

اپلیکیشن Therapy Buddyرا می‌توانید به صورت رایگان از App Store یا Google Play دریافت کنید.

۱۱. اپلیکیشن RealifeChange

RealifeChange

اپلیکیشن RealifeChange امکاناتی فراتر از سطح رصد و پایش احساسات به شما ارائه می‌دهد. این برنامه در واقع هم یک مربی مهارت‌های زندگی است، هم یک ژورنال حرفه‌ای. اپلیکیشن RealifeChange احساسات و روحیه‌ی شما را در گذر زمان رصد می‌کند، سپس بر اساس اطلاعات ورودی به شما بازخوردهای شخصی ارائه می‌دهد. شما می‌توانید نحوه‌ی عملکرد این بازخوردها و نکات آموزشی را با توجه به شرایطتان به طور کامل شخصی‌سازی کنید تا حداکثر بهره را از آن‌ها ببرید.

اپلیکیشن RealifeChange دارای یک نسخه‌ی رایگان و یک نسخه‌ی پولی با ویژگی‌های اضافی است که هر دو در فروشگاه App Store موجود است.

۱۲. اپلیکیشن Worry Watch

اپلیکیشن Worry Watch

افرادی که با اضطراب دست و پنجه نرم می‌کنند ممکن است غرق در افکاری بشوند که قادر به کنترل آن‌ها نیستند. اپلیکیشن Worry Watch این افکار و احساسات را برای شما رصد می‌کند، سپس آن‌ها را بر اساس اصول درمان شناختی رفتاری طبقه‌بندی می‌کند. این پایش احساسات و افکار می‌تواند به شما کمک کند افکاری را که باعث اضطراب شما می‌شوند، شناسایی کنید. وقتی این افکار را شناسایی کردید، می‌توانید تغییرات سالم را با هدف رسیدن به سلامت روان شروع کنید.

شما می توانید اپلیکیشن Worry Watch را با پرداخت هزینه‌ای اندک از فروشگاه App Store دریافت کنید.

۱۳. اپلیکیشن MoodMission

اپلیکیشن MoodMission

با استفاده از تحقیقات صورت گرفته در حوزه‌ی سلامت روان، اپلیکیشن MoodMission در درجه‌ی اول برای افراد مبتلا به اضطراب و افسردگی طراحی شده است. شما می‌توانید وضعیت روحی خود را به صورت روزمره رصد کرده و همچنین داده‌هایی در مورد سبک زندگی و سلامتی‌تان نیز به آن اضافه کنید. این برنامه بازخوردهایی کاربردی و مبتنی بر شواهد را به شما ارائه می‌دهد که می‌تواند به شما در یافتن راه‌هایی برای کنترل مؤثرتر اضطراب، افسردگی و سایر اختلالات خلقی کمک کند.

اپلیکیشن MoodMission یک نسخه‌ی رایگان و یک نسخه‌ی پولی با ویژگی‌های اضافی دارد که می‌توانید آن‌ها را از App Store یا Google Play دریافت کنید.

۱۴. اپلیکیشن eMoods Bipolar Mood Tracker

eMoods

اگرچه طراحان این برنامه را برای افراد مبتلا به اختلال دو قطبی طراحی کرده‌اند، اما اپلیکیشن eMoods برای هر کسی که می‌خواهد وضعیت روحیه و احساسات خود را پیگیری کند مناسب است. این برنامه به شما این امکان را می‌دهد تا با گذشت زمان نوسانات خلقی و احساسی خود را پایش کرده و به دنبال ایجاد تغییراتی مثبت در سبک زندگی، فعالیت‌های روزمره و یا حتی مراجعه به درمانگر باشید.

اپلیکیشن eMoods را می‌توانید به صورت رایگان از App Store یا Google Play دریافت کنید.

چشم‌انداز

برخی از مطالعات صورت گرفته نشان می‌دهد که برنامه‌های پایش احساسات می‌توانند به مرور باعث بهبود وضعیت سلامت روان کاربران شوند. به عنوان مثال، یک آزمایش کنترل شده تصادفی که در سال ۲۰۱۸ صورت گرفت، نشان داد که اپلیکیشن‌های MoodKit و MoodMission علائم مرتبط با افسردگی را به مقدار قابل ملاحظه‌ای کاهش می‌دهند.

با این حال، رصد وضعیت خلقی هیچ وقت نمی‌تواند جایگزین کامل مراقبت‌های تخصصی حوزه سلامت روان بشود. اگر شما متوجه این مسأله شدید که پایش احساسات به شما در کنترل بهتر روحیه‌تان کمک نمی‌کند، دریافت کمک تخصصی از یک درمانگر یا روان‌پزشک ممکن است برای شما لازم باشد. از آنجا که اختلالات روانی عمدتاً جزو بیماری‌های پزشکی محسوب می‌شوند، یک اپلیکیشن، حتی در بهترین حالت فقط می‌تواند یک ابزار مفید باشد نه یک درمان قطعی.

چه موقع باید به پزشک مراجعه کنید؟

هر کس گه گاهی حالات روحی بدی را تجربه می‌کند. با این حال، وقتی خلق‌وخوی پایین و روحیه‌ی بد بر توانایی‌های شما تأثیر بگذارد و زندگی روزمره‌ی شما را با اخلال مواجه کند، زمان آن فرا رسیده که به روان‌پزشک یا روان‌درمانگر مراجعه کنید. به طور مشخص اگر علائم زیر را تجربه می‌کنید، نشان دهنده‌ی آن است که نیاز به دریافت کمک تخصصی دارید:

  • حالات روحی بد را بیشتر از حالات خوب تجربه می‌کنید.
  • عدم بهبودی پس از ایجاد تغییر در سبک زندگی
  • احساسات منفی را حتی پس از مصرف دارو تجربه می‌کنید.
  • ایجاد علائم جدید با دارو
  • داشتن افکار خودکشی یا خودزنی

نکته‌ی پایانی

برنامه‌های پایش احساسات و رصد خلق و خوی می‌توانند به شما کمک کنند تا الگوهایی را که می‌تواند شما را به سمت برخی از رفتارها یا احساسات ناخوشایند سوق می‌دهد، شناسایی کنید.

برای برخی از افراد، این برنامه‌ها به راحتی پیوند و ارتباط بین سبک زندگی و وضعیت روحی‌شان را مشخص می‌کنند. برای برخی دیگر، این برنامه می‌تواند اولین قدم در جهت تشخیص دقیق وضعیت سلامت روانشان باشد.

برای بهره‌مندی بیشتر از برنامه‌های پایش خلق و خو، شما همچنین می‌توانید داده‌های حاصل از این اپلیکیشن‌ها را با یک متخصص سلامت روان قابل اعتماد به اشتراک بگذارند.

این مطلب فقط جنبه‌ی آموزش و اطلاع‌رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه‌های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه‌ی رفع مسؤولیت دیجی‌کالا مگ را بخوانید.

منبع: Medical News Today

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه