ناسا پنجره‌ی پرتاب نخستین سفر بازگشت به ماه را تعیین کرد

۱۲ تیر ۱۴۰۱ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
بازگشت سامانه‌ی پرتاب فضایی و کپسول اوریون سوار بر آن، به ساختمان مونتاژ

پس از آزمایش نسبتا موفقیت‌آمیز سامانه‌ی پرتاب فضایی که برای سفر به ماه آماده می‌شود، اکنون ناسا پنجره‌ی احتمالی پرتاب موشک آرتمیس ۱ را اعلام کرده است.

موشک «سامانه‌ی پرتاب فضایی» (SLS) قرار است تجهیزات استقرار و در نهایت انسان را پس از چندین دهه به سطح ماه بازگرداند. در هفته‌های گذشته بود که «تمرین لباس خیس» (Wet Dress Rehearsal) نخستین مأموریت این مجموعه با موفقیت نسبی پایان یافت و به همین دلیل ناسا زمان دقیق‌تری را برای پرتاب مأموریت «آرتمیس ۱» (Artemis 1) تعیین کرد.

به‌نظر می‌رسد که ناسا کاملا در پیشبرد مأموریت ماه آرتمیس ۱ جدی است. «جیم فری» (Jim Free) مدیر برنامه‌ی توسعه‌ی سیستم‌های اکتشافی این آژانس، در مصاحبه‌ای با Ars Technica خاطرنشان کرد که این هفته ناسا در حال کار بر یک پنجره‌ی پرتاب از ۲۳ آگوست تا ۶ سپتامبر (۱ تا ۱۵ شهریور) برای آرتمیس ۱ است.

او درباره‌ی قطعی بودن پرتاب آرتمیس ۱ افزود: «با توجه به پیشرفت باورنکردنی که هفته‌ی گذشته داشتیم، منطقی نیست که اکنون پرتاب را هدف قرار ندهیم.»

ناسا پیش از این اعلام کرده بود که به دنبال آزمایش سوخت‌رسانی موفقیت آمیز، اولین پنجره‌ی پرتابی که می‌تواند آرتمیس ۱ را به فضا بفرستد بین ۲۶ جولای و ۱۰ آگوست (۴ تا ۱۹ مرداد) خواهد بود. اما به جای آن، این آژانس اکنون دومین پنجره‌ی پرتاب مورد نظر خود را انتخاب کرده است.

پیش از آغاز پرواز، تکنسین‌های مأموریت باید آماده‌سازی نهایی موشک SLS را انجام دهند که از جمله شامل تعویض بخش آب‌بندی می‌شود که در آزمایش ۲۰ ژوئن (۳۰ خرداد) منجر به نشت هیدروژن شد. ناسا از ابتدای جولای بازگرداندن SLS به ساختمان مونتاژ وسایل نقلیه‌ی مرکز فضایی کندی را آغاز کرد.

سرانجام بامداد امروز این مجموعه‌ی عظیم با موفقیت به ساختمان مونتاژ بازگشت. جایی که کارکنان روی پرتابگر کار خواهند کرد و آن را برای نخستین مأموریت عملیاتی خود آماده می‌کنند. فری افزود: «فکر نمی‌کنم نیاز به تلاش گسترده‌ای برای رسیدن به پرتاب باشد. قطعا کمی کار فشرده خواهد بود اما قرار نیست خارج از برنامه پیش برویم و کار احمقانه‌ای انجام دهیم!»

هنگامی که مأموریت آرتمیس ۱ سرانجام در مسیر دستیابی به ماه قرار بگیرد، یک ماژول انسانی «اوریون» (Orion) را در سفری بدون سرنشین به دور ماه می‌فرستد تا چگونگی تأثیر این پرواز را بر بدن انسان بررسی کند. آرتمیس ۲ در آینده چهار فضانورد را به مدار ماه خواهد برد و در نهایت فرود دوباره‌ی بشر در نیمه دوم دهه‌ی جاری صورت خواهد گرفت.

عکس کاور: بازگشت سامانه‌ی پرتاب فضایی و کپسول اوریون سوار بر آن، به ساختمان مونتاژ
Credit: NASA Space Flight

منابع: Engadget

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه