اَبَرموشک ناسا بر سکوی پرتاب قرار گرفت

۲۸ اسفند ۱۴۰۰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
سامانه‌ی پرتاب فضایی در سکوی پرتاب مرکز فضایی کندی ناسا

سامانه‌ی پرتاب فضایی ناسا به‌عنوان قدرتمندترین موشک تاریخ برای آزمایش پیش از آغاز مأموریت فضایی آرتمیس ۱، به سکوی پرتاب منتقل شد.

روز پنج‌شنبه ساعت ۱۷:۴۷ منطقه‌ی زمانی شرقی (۰۱:۱۷ بامداد جمعه ۲۷ اسفند) موشک غول‌پیکر جدید ناسا، سامانه‌ی پرتاب فضایی، از ساختمان مونتاژ بیرون آمد و یک سفر آهسته‌ی ۱۱ ساعته را به سمت سکوی پرتاب اصلی خود در مرکز فضایی کندی در فلوریدا آغاز کرد.

این یک لحظه‌ی بزرگ برای ناسا بود، زیرا بیش از یک دهه را صرف توسعه‌ی این موشک عظیم کرده است تا بتواند از آن برای فرستادن بار و انسان به اعماق فضا استفاده کند. «سامانه‌ی پرتاب فضایی» (Space Launch System) قدرتمندترین موشکی محسوب می‌شود که تا کنون ساخته شده است.

انتقال SLS به سکوی پرتاب
انتقال SLS به سکوی پرتاب
سامانه‌ی پرتاب فضایی در سکوی پرتاب مرکز فضایی کندی ناسا
انتقال SLS به سکوی پرتاب

جابه‌جایی مجموعه‌ی سامانه‌ی پرتاب فضایی ۲.۵ میلیون کیلوگرمی و فضاپیمای ۲۳ تنی اوریون به سکوی پرتاب ۳۹B مرکز فضایی کندی، با سرعت ۱.۳ کیلومتر بر ساعت انجام شد. این گام مهم، آغازگر برنامه‌های هیجان‌انگیز پیشِ روست. این موشک در ماه آوریل تحت آزمایشی که با عنوان «تمرین لباس خیس» (Wet Dress Rehearsal) شناخته می‌شود، تمام عملیات و مراحلی را که در یک پرتاب واقعی انجام می‌شود، ازجمله پر کردن مخازن با سوخت، تجربه خواهد کرد.

سامانه‌ی پرتاب فضایی در سکوی پرتاب مرکز فضایی کندی ناسا

انتقال SLS به سکوی پرتاب
Credi: The Verge

اگر این کار به‌خوبی پیش برود، موشک به ساختمان مونتاژ وسایل نقلیه‌ی ناسا که مجموعه‌ی SLS و اوریون در آن کنار هم قرار گرفته‌اند، بازگردانده می‌شود. سپس با انجام چند آزمایش دیگر، موشک برای نخستین پرواز خود تحت مأموریتی که  آرتمیس ۱ نام گرفته و قرار است تابستان انجام شود، دوباره به سکوی پرتاب منتقل خواهد شد.

آرتمیس ۱ مأموریتی بدون سرنشین است که قرار است برای بررسی شرایط سفرهای انسانی به مدار ماه رفته و بازگردد. علاوه بر آزمایش‌های علمی گسترده‌ای که در این سفر به‌کار گرفته خواهد شد، ناسا اعلام کرده که مردم می‌توانند نام خود را همراه این مأموریت به مدار ماه بفرستند.

انتقال SLS به سکوی پرتاب
سامانه‌ی پرتاب فضایی در سکوی پرتاب مرکز فضایی کندی ناسا

با انجام تمرین لباس خیس اعضای تیم مأموریت ارزیابی خواهند کرد که این آزمایش چقدر طبق برنامه‌ریزی بود و آیا نیاز است پیش از پرتاب تغییراتی در پرتابگر انجام شود؟ این اطلاعات همچنین کمک خواهد کرد تا زمان‌بندی نهایی مراحل بعدی و در نهایت پرتاب را تعیین کنند.

«بیل نلسون» (Bill Nelson) مدیر ناسا درباره‌ی این مرحله گفت: «در این سکوهای پرتاب، افراد قابل توجه به چیزهای غیرقابل تصویری دست می‌یابند. امروز نسل جدید، نه نسل آپولو، بلکه نسل آرتمیس، در حال آماده شدن برای رسیدن به مرزهای تازه‌ای است. این نسل فضانوردان را به ماه بازمی‌گرداند و این بار ما نخستین زن و نخستین فرد رنگین‌پوست را برای انجام کاوش‌های علمی پیشگامانه روی ماه فرود خواهیم آورد.»

عکس کاور: سامانه‌ی پرتاب فضایی در سکوی پرتاب مرکز فضایی کندی ناسا
Credit: NASA/Joel Kowsky

منابع: The Verge, Space

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

۱۱ دیدگاه
  1. Avatar مهرداد

    این کافر ها باز دارن چیکار میکنن

  2. Avatar محسن

    یک سوال همیشه ذهنم را مشغول کرده ، از روی سکو موشکی شلیک میشود حتمی محاسبات دقیقی برای فرود روی کرات دیگر مثلا ماه انجام شده مثلا ساعت ، درجه و …… تا اینجا درست ، حالا فرض کنیم نیروی جاذبه ماه یک پنجاهم زمین باشه ، آپولوهایی که رفتند ماه نشستند چگونه به زمین برگشتند ؟ فرقی نمیکنه همون مدارگرد ماه با چه نیرو و چه گرا ؟
    اگر به این آسونی برگشتند چرا اینقدر سخت میروند ؟
    فعلا چیزی که ما شاهدیم تا ایستگاه فضایی با سایوز میرن و برگشتنی به زمین میخورند و …..

    1. Avatar محسن

      نیروی جاذبه ماه یک ششم زمین باشه

    2. Avatar امیر

      ببینید با توجه به نداشتن جو و جاذبه کم ماه از روی اون بلند شدن ۱۰ ها برابر اسون تر از از زمین بلند شونه مهم دفتنه از زمینه برگشت اسون تر خواهد بود

  3. Avatar Milad

    دیگه باورمون شد که انسان هنوز قدم روی ماه نگذاشته است

  4. Avatar شمس

    به نظر میرسه که تخیلی بودن داستان سفر انسان به ماه توسط آپولو در ۵۰ سال پیش صحت داشته باشه، چون هنوز تردید دارند که این غول بی شاخ و دم آرتمیس بتونه انسانو ببره اونجا، تا چه برسه به اون آپولوی با تکنولولوژی اون زمان.

    1. به شرایط و هزینه‌هایی که برای این پروژه‌ها شده توجه کنید. در زمان آپولو تمام هدف یک کشور روی سفر به ماه متمرکز شده بود اما در حال حاضر ناسا حتی کمبود بودجه داره. و از طرفی قراره میزان ریسک در پروازهای آرتمیس در حداقل ممکن و نزدیک به صفر باشه تا تراژدی‌هایی مثل آپولو ۱ پیش نیاد.

  5. Avatar محمد مهدیپور

    مرسی آمریکا مرسی

  6. Avatar ROOH

    مگر فضاپیمای استارشیپ قویترین و بزرگترین موشک جهان نیست؟!

    1. مجموعه‌ی فضاپیمای استارشیپ سوار بر بوستر قدرتمند سوپر هوی در آینده (و در زمان خودش) قدرتمندترین موشک خواهد بود، اما هنوز این مجموعه کامل ساخته نشده و فقط آزمایش‌های محدودی با پیشرانش بسیار کم‌تر انجام شده، اما SLS قدرتمندترین موشک موجود و ساخته شده تا کنون هست.

  7. Avatar سامی

    امیدوارم ارتمیس ۳ تو سال ۲۰۲۵ موفق بشه و انسان بتونه به ماه بره ، حالا یا برگرده ، ارتمیس ۱ و ۲ هم برای ازمایش تکنولوژی که نیم قرن قبل داشتیم ارزشمنده ،، چی بگیم واقعا شک جایزه گرچه نمیخام بولی برای زمین تخت گرایی و اینجور چیزا باشه

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه