ماسک: ربات‌های انسان‌نما احتمالاً تا ۲۰۵۰ در هر خانه‌ای حضور خواهند داشت

۳۱ فروردین ۱۴۰۱ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه

ربات‌های دستیار انسان نما می‌توانند مرحله‌ی دیگری از فناوری روز دنیا را به انسان‌ها یادآور شوند. ایلان ماسک در مصاحبه‌ای که توسط کانال یوتیوب TED منتشر شده توضیح می‌دهد که چگونه فناوری سیستم رانندگی تمام اتوماتیک تسلا را وارد صنعت ربات‌ها خواهد کرد و خانه‌های مردم در آینده‌ی نه چندان دور شاهد حضور ربات‌های انسان نما خواهد بود. او بر این باور است که این مقوله تا سال ۲۰۵۰ عملی خواهد شد و بهینه‌سازی هوش مصنوعی مهم‌ترین عاملی است که جلوی پیشرفت سریع این حوزه از فناوری را می‌گیرد.

مدیرعامل شرکت تسلا طی یک مصاحبه‌ی همه جانبه ضمن اشاره به مسئولیت‌های خود در شرکت‌های SpaceX و Neuralink بیان کرد که اکثر مردم در فضای مجازی به ثروت فراوان وی واکنش‌های منفی زیادی نشان می‌دهند. وی در ادامه گفت: «این مقوله زمان زیادی برد تا بفهمم که برای حل مشکلات سیستم‌های رانندگی اتوماتیک، باید چالش‌های دنیای واقعی حوزه‌ی هوش مصنوعی را برطرف کنید و هنگامی که مشکلات هوش مصنوعی اتومبیل‌ها را که در واقع رباتی با چهار چرخ هستند، را برطرف کردید، شما قادر خواهید بود تا از این سیستم روی رباتی با دست و پا هم استفاده کنید.»

طی این مصاحبه ماسک به شرکت‌هایی نظیر بوستون داینامیکس اشاره می‌کند که با ساخت ربات‌های انسان نمای معقول و متقاعد کننده می‌تواند حرف‌های زیادی برای زدن در این حوزه داشته باشد. اما وی معتقد است که تا رسیدن به ربات‌هایی که با کمک هوش مصنوعی بتوانند در کارهای روزمره به ما کمک کنند فاصله داریم. او در رابطه با این موضوع می‌گوید: «در حال حاضر ما آن هوش مصنوعی معقولی که به ربات‌ها اجازه حرکت در جهان واقعی و انجام کارهای مفید بدون ارائه‌ی دستورالعمل‌های مستقیم را بدهد، نداریم. اما شرکت تسلا در این دو مقوله بسیار خوب عمل می‌کند. بدین ترتیب تنها کاری که لازم است در این زمینه انجام دهیم، طراحی و ساخت حسگرها و سنسورهای تخصصی لازم برای ربات‌های انسان‌نما است. مردم نمی‌دانند که پروژه‌ی ربات‌های انسان نما بسیار بزرگ‌تر از اتومبیل‌ها لقب خواهد گرفت.»

در همین راستا، ماسک هشدار می‌دهد که جهان باید سخت تلاش کند تا از وقوع سناریوهای ویران‌شهری جلوگیری نماید. مدیرعامل شرکت SpaceX و تسلا قبلاً اعلام کرده بود که بخشی از هدف تأسیس شرکت Neuralink کاهش خطر هوش مصنوعی بوده است. او در این مصاحبه توضیح داد که بهره‌گیری از یک تراشه رام بومی که به‌راحتی قابل به‌روزرسانی نباشد می‌تواند قابلیت‌های امنیتی ربات‌ها را در سطح بالایی نگه دارد. او همچنین بر این عقیده است که باید یک سازمان نظارتی (رگولاتوری) برای هوش مصنوعی وجود داشته باشد.

ایلان ماسک در ادامه‌ی توضیحات خود به این موضوع اشاره کرده که ربات‌های انسان نما در ابتدا برای انجام کارهای خطرناک و یا کارهای خسته‌کننده‌ای که هیچ‌کس مایل به انجامشان نیست مورد استفاده قرار می‌گیرند. اما با پیشرفت‌های احتمالی و بسیار سریع در این مقوله، می‌توانیم شاهد حضور ربات‌های پرستار، آشپز و دستیارهای خانگی در اکثر خانه‌ها باشیم. وقتی از او در مورد زمان احتمالی این ربات‌ها سوال پرسیده شد، وی اعلام کرد که احتمالاً امسال نمونه‌ی اولیه‌ی این ربات‌ها را خواهیم دید و سال آینده شاهد نمونه‌ی پیشرفته‌تر آن‌ها خواهیم بود. همچنین وی معتقد است تا دو سال آینده اخبار بیشتری در این باره منتشر می‌شود.

مدیرعامل تسلا در مصاحبه‌ی خود هزینه‌ی خرید ربات‌های انسان نما را کمتر از هزینه‌ی خرید خودروها می‌داند. وی می‌گوید که دربدو ورود ممکن است قیمت این ربات‌ها بسیار بالا باشد، اما با افزایش تولید و کاهش هزینه‌ها می‌توان قیمت آن‌ها را پایین آورد و در نرخ تقریباً ثابتی قرار داد. باید خاطر نشان کنیم که ماسک آگوست سال گذشته ربات انسان‌نمای خود با نام «آپتیموس» را به کاربران معرفی کرد. در سال قبل یکی از اعضای داخلی شرکت تسلا، به این موضوع اشاره کرد که این ربات‌ها استانداردهای مورد انتظار ایلان ماسک را ندارند و باید روی آن‌ها کار بیشتری صورت بگیرد. باید دید در روزها و ماه‌ها آینده چه اخباری در مورد منتشر خواهد شد.

منبع: Interestingengineering

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه