چرا گوشی‌های رول شونده اهمیت زیادی دارند؟

۲۰ بهمن ۱۳۹۹ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۵ دقیقه
رول شونده

تکامل نمایشگر گوشی‌های هوشمند بسیار جالب توجه بوده است. در ابتدا گوشی‌ها با نمایشگرهای تخت راهی بازار شدند که هنوز هم استفاده می‌شوند. سپس نمایشگرهای خمیده به بسیاری از گوشی‌ها، به‌خصوص پرچم‌داران، راه پیدا کرد. بعد از ارائه‌ی چندین گوشی تاشو، حالا به زودی شاهد معرفی چندین گوشی رول شونده خواهیم بود.

در ابتدا به جدیدترین پیشرفت‌های به دست آمده در این حوزه می‌پردازیم و سپس این سؤال را مطرح می‌کنیم که آیا گوشی‌های رول شونده می‌توانند حوزه‌ی تکنولوژی را متحول کنند و کدام‌یک از آن‌ها زودتر عرضه خواهند شد؟

دوران هیجان‌انگیز برای بازار موبایل؟

رول شونده

آیا جذابیت بازار موبایل برای شما افزایش پیدا کرده یا اینکه احساس خاصی نسبت به این پیشرفت‌ها ندارید؟ فارغ از نظر ما درباره‌ی گوشی‌های رول شونده، به نظر می‌رسد این گوشی‌ها ماندنی خواهند بود. برای برخی کاربران، نمایشگرهای رول شونده یکی دیگر از فناوری‌های نوآورانه محسوب می‌شود ولی برای برخی دیگر، این نوع نمایشگرها تکاملی نسبت به گوشی‌های تاشو هستند.

مزایای نمایشگرهای رول شونده نسبت به نمایشگرهای تاشو

اگر فرض کنیم نمایشگرهای رول شونده به همان اندازه‌ی نمایشگرهای تاشو بادوام هستند و تراکم پیکسل و روشنایی مشابهی را ارائه می‌دهند، یک مزیت مهم دارند که آن چیزی نیست جز فضا. این نوع نمایشگرها فضای بسیار کمتری را اشغال می‌کنند و در ضمن این گوشی‌ها سبک‌تر هستند.

رول شونده

با وجود اینکه شرکت‌هایی مانند سامسونگ ضخامت گوشی‌های تاشو خود را کاهش داده‌اند، اما در هر صورت این گوشی‌ها در حالت بسته ضخامت زیادی دارند و وزن بالای آن‌ها را هم نمی‌توان کتمان کرد. اما با استفاده از نمایشگرهای رول شونده، این گوشی‌ها ضخامت بسیار کمتری خواهند داشت.

یکی دیگر از مهم‌ترین مشکلات گوشی‌های تاشو، مقدار فشاری است که نمایشگر باید متحمل شود. اما از آنجایی که نمایشگرهای رول شونده فشار کمتری را دریافت می‌کنند، دوام بالاتری خواهند داشت و در ضمن هیچ‌گونه چین‌خوردگی در سطح آن دیده نمی‌شود.

رول شونده

یکی دیگر از مزایای نمایشگرهای رول شونده امکان تنظیم اندازه‌ی نمایشگر با توجه به نیاز کاربران است. گوشی‌های تاشو فقط در دو حالت باز و بسته انجام وظیفه می‌کنند و این موضوع نمایشگر آن‌ها را به دو اندازه‌ی مشخص محدود کرده است. اما نمایشگر رول شونده چنین محدودیتی را ندارد و به کاربران این امکان را می‌دهد که اندازه‌ی آن را کم و زیاد کند.

این گوشی‌های رول شونده در ضمن دست شرکت‌ها را برای تعبیه‌ی دوربین‌ها بازتر می‌کنند. گوشی‌های تاشو در این زمینه به دلیل محدودیت‌هایی که دارند و البته لولای موجود در بدنه، محدودیت‌های زیادی را برای تعبیه‌ی دوربین‌ها ایجاد می‌کنند.

رول شونده

با وجود تمام این نکات، باید بگوییم که تکنولوژی نمایشگرهای رول شونده هنوز در مراحل ابتدایی قرار دارد و بدون شک تا چند سال دیگر این نوع گوشی‌ها قیمت بسیار بالایی خواهند داشت. علاوه بر این، این نوع نمایشگرها نمی‌توانند از شیشه بهره ببرند و با نمایشگرهای پلاستیکی سروکار خواهیم داشت. این موضوع منجر به کاهش دوام آن‌ها می‌شود و در معرض خط و خش‌های بیشتری قرار می‌گیرند.

گوشی‌های رول شونده‌ی در دست توسعه

در حال حاضر شرکت‌های زیادی مشغول تلاش در این حوزه هستند و مدام اخبار، پتنت‌ها و تصاویر جدیدی منتشر می‌شود. در بین این همه اخبار مختلف، در ادامه به گوشی‌های رول شونده‌ای می‌پردازیم که احتمالا در آینده‌ی نه‌چندان دور عرضه خواهند شد.

اول از هر چیزی باید بگوییم که گویا LG تنها شرکتی است که قصد دارد در سال ۲۰۲۱ اولین گوشی رول شونده را راهی بازار کند. باقی شرکت‌هایی که در این لیست به آن‌ها اشاره می‌کنیم، مشغول توسعه‌ی این نوع گوشی‌ها هستند و به نظر نمی‌رسد هنوز آمادگی تولید انبوه این گوشی‌ها را داشته باشند.

LG Rollable

رول شونده

شرکت LG طی چند سال گذشته در نمایشگر CES به نوعی از فناوری نمایشگرهای رول شونده‌ی خود رونمایی کرده است. سال گذشته هم شایعه‌هایی مربوط به گوشی رول شونده LG آغاز شد و این شرکت اولین تلویزیون مبتنی بر این فناوری را راهی بازار کرد.

این شرکت کره‌ای در کل به نوآوری علاقه‌ی زیادی دارد و به‌عنوان مثال می‌توانیم به گوشی Wing هم اشاره کنیم. طی ماه‌های گذشته هم گزارش‌های زیادی درباره‌ی گوشی رول شونده‌ی LG منتشر شده و این شرکت حتی یک تیزر در این رابطه منتشر کرده است. اما هنوز درباره‌ی جزئیات آن نکات ناگفته‌ی زیادی باقی مانده و فقط به نظر می‌رسد LG به همراه شرکت چینی BOE مشغول آماده‌سازی این محصول برای ۲۰۲۱ هستند.

TCL

گوشی رول‌شونده‌ TCL

TCL اولین شرکتی بود که با انتشار اخبار مربوط به گوشی رول شونده‌ی خود سروصدای زیادی راه انداخت. سال گذشته این شرکت از چند گوشی مفهومی با نمایشگرهای انعطاف‌پذیر رونمایی کرد که یکی از آن‌ها مبتنی بر نمایشگر رول شونده بود.

در تصاویر و تیزر کوتاه منتشر شده از طرف این شرکت، شاهد یک گوشی با نمایشگر ۶٫۷۵ اینچی هستیم که به لطف موتورهای داخلی موجود در بدنه، اندازه‌ی نمایشگر به ۷٫۸ اینچ افزایش پیدا می‌کند. این شرکت هنوز هیچ خبری درباره‌ی تاریخ عرضه‌ی این گوشی به بازار اعلام نکرده است. در نهایت باید ببینیم طی ماه‌های آینده آیا شرکت TCL خبر جدیدی درباره‌ی این گوشی منتشر می‌کند یا نه.

سامسونگ

سامسونگ همچنان بزرگترین شرکت سازنده‌ی گوشی‌های هوشمند در جهان است و از جمله اولین شرکت‌هایی بود که گوشی تاشو خود را راهی بازار کرد. این شرکت در سال ۲۰۱۶ ویدیویی از یک نمایشگر رول شونده منتشر کرد که در ادامه می‌توانید آن را مشاهده کنید.

همچنین می‌توانیم به شایعه‌هایی اشاره کنیم که طبق آن‌ها سامسونگ قصد دارد در سال ۲۰۲۲ از اولین گوشی رول شونده خود رونمایی کند. همچنین اوایل ۲۰۲۰ گزارشی مبنی بر نشان دادن نمایشگر رول شونده سامسونگ به تعدادی از شرکای این شرکت در نمایشگاه CES منتشر شد. در ضمن در این گزارش آمده که گوشی موردنظر دو یا سه سال بعد عرضه خواهد شد و به همین خاطر در سال ۲۰۲۱ نباید انتظار معرفی گوشی رول شونده سامسونگ را داشته باشیم.

شیائومی

گوشی رول‌شونده‌ شیائومی

سایت Let’s Go Digital که پتنت‌های ثبت شده از طرف شرکت‌ها را بررسی می‌کند، ماه‌ها قبل رندری از یک گوشی رول شونده منتشر کرد که بر مبنای یکی از پتنت‌های شیائومی طراحی شده است.

طراحی این گوشی یادآور می میکس آلفا است که نمایشگر آن به غیر از پنل جلویی، لبه‌ی بدنه و بخش بزرگی از پنل پشتی را هم پوشانده است. با توجه به امکان استفاده از پنل پشتی، کاربران برای ثبت عکس‌های سلفی می‌توانند از دوربین‌های اصلی بهره ببرند. در ضمن طبق طرح‌های منتشر شده، شیائومی یک مکانیسم برای افزایش دوام نمایشگر رول شونده طراحی کرده است. با این حال، هنوز گزارش موثقی در مورد ساخت گوشی رول شونده از طرف شیائومی منتشر نشده است.

اوپو ایکس ۲۰۲۱

اوپو ایکس 2021

شرکت چینی اوپو از جمله شرکت‌هایی است که علاقه‌ی زیادی به نوآوری دارد. این شرکت مدتی قبل از گوشی مفهومی مبتنی بر نمایشگر رول شونده رونمایی کرد. اوپو برای طراحی این گوشی از ۱۲۲ پتنت ثبت شده بهره برده و نمایشگر آن از اندازه‌ی ۶٫۷ اینچ به ۷٫۴ اینچ می‌رسد. همچنین بین این دو اندازه هم می‌تواند قرار بگیرد.

در لبه‌ی بدنه این گوشی یک دکمه تعبیه شده که با فشردن آن، نمایشگر کوچک و بزرگ می‌شود. اوپو اعلام کرده که آن‌ها مشغول یافتن راهکارهایی برای افزایش دوام این گوشی هستند و هنوز معلوم نیست چه زمانی به دست مشتریان می‌رسد. علاوه بر این، تولید انبوه این گوشی‌ها چالش‌های دیگری را ایجاد می‌کند ولی روی هم رفته به نظر می‌رسد این شرکت دیر یا زود اولین گوشی رول شونده‌ی خود را راهی بازار خواهد کرد.

منبع: NextPit

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه