سامسونگ گلکسی S21 فن ادیشن در برابر گلکسی S20 فن ادیشن

۲۰ دی ۱۴۰۰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲۰ دقیقه
مقایسه‌ی گلکسی S21 فن ادیشن با S20 فن ادیشن

در این مطلب به مقایسه‌ی گلکسی S21 فن ادیشن با مدل سال گذشته یعنی گلکسی S20 فن ادیشن می‌پردازیم تا ببینیم آیا نماینده‌ی جدید شرکت کره‌ای ارزش خرید دارد یا خیر.

سامسونگ سال گذشته در راستای فروش خوب گوشی‌های گلکسی S10 و نوت ۱۰ لایت تصمیم گرفت یک گوشی دیگر با همان ماهیت اما با نامی متفاوت رونمایی کند. در نتیجه گلکسی S20 فن ادیشن متولد شد. محصولی که توانست خاطره‌ی بد پردازنده‌ی اگزینوس ۹۹۰ را با قیمت فوق‌العاده مناسب اما قدرت سخت‌افزاری بالای خود را از ذهن‌ها پاک کند و به یکی از پرفروش‌ترین گوشی‌های تاریخ سامسونگ تبدیل شود.

این گوشی با عملکرد خوب خود سامسونگ را مجاب کرد جانشین آن را هم تحت عنوان گلکسی S21 فن ادیشن راهی بازار کند. اما در حالی که کل سال ۲۰۲۱ را منتظر این گوشی بودیم، عواملی نظیر کمبود تراشه‌ی پرچم‌دار، شیوع ویروس کرونا و بیماری‌های جهش‌یافته‌ی مرتبط با آن و تعطیلی شرکت‌های مونتاژ، ترافیک بالای محصولات شرکت کره‌ای و مواردی از این دست باعث شدند هر بار تاریخ رونمایی از این گوشی به تعویق بیفتد.

بالاخره چند روز قبل و در جریان نمایشگاه CES 2022 شاهد رونمایی از این محصول بودیم که البته به شخصه فکر می‌کنم زمان خیلی درستی هم نبود. در حالی که پرچم‌داران شرکت کره‌ای تا یک ماه دیگر رسما وارد بازار می‌شوند و گلکسی S21 فن ادیشن هم از لحاظ فناوری، یک نسل عقب‌تر از آن‌هاست، بزرگ‌ترین رقیبی که این گوشی در بازار پیدا می‌کند، نه گوشی‌های ساخت شرکت‌هایی نظیر وان‌پلاس، شیائومی، بلکه پرچم‌دار مدل استاندارد خود سامسونگ است که اگر خبرها درست باشد با قیمتی نزدیک به آن راهی بازار می‌شود (حدود ۱۰۰ دلار بیشتر).

طبیعتا کاربران وقتی ببینند محصولی با تراشه‌ی قدرتمندتر، دوربین‌های پیشرفته‌تر، قابلیت‌های جذاب‌تر و… برای خرید در دسترس قرار دارد چرا باید برای گوشی هزینه کند که در واقع برای نسل گذشته است؟ با این حال در این مطلب قصد نداریم به این موضوع بپردازیم. هدف مقایسه‌ی گلکسی S21 فن ادیشن با گلکسی S20 فن ادیشن است تا ببینیم عملکرد شرکت کره‌ای در طول یک سال چگونه بوده است و آیا واقعا این گوشی ارزش خرید دارد بیشتری نسبت به مدل سال گذشته دارد یا خیر. چه چیزی جدید شده است و چه چیزی مثل همان نسل گذشته باقی مانده؟ و پرسش‌هایی مثل این که به تمامی آن‌ها پاسخ خواهیم داد.

طبیعتا به خاطر بهره‌مندی از تراشه‌ی جدیدتر، نمایشگر بهبودیافته، دوربین‌های بهتر و قابلیت‌هایی از این دست، انتظار می‌رود تجربه‌ی کاربری اندکی متفاوت باشد. حال تا چه اندازه این تفاو‌ت‌ها قرار است روی ارزش خرید تأثیرگذار باشند، در این مقاله به بررسی این موضوع می‌پردازیم.

پیش از اینکه به بررسی این دو گوشی بپردازیم بهتر است نگاهی داشته باشیم به مشخصات آن‌ها روی کاغذ تا ببینیم باید چه انتظاری از نماینده‌های قدرتمند اما مقرون‌به‌صرفه‌ی سامسونگ داشته باشیم.

نام گوشی گلکسی S20 فن ادیشن گلکسی S21 فن ادیشن
اندازه‌ی نمایشگر ۶٫۵ اینچ ۶٫۴ اینچ
وضوح و چگالی نمایشگر ۱۰۸۰ × ۲۴۰۰ پیکسل – تراکم پیکسلی ۴۰۷ پیکسل بر هر اینچ ۱۰۸۰ × ۲۴۰۰ پیکسل – تراکم پیکسلی ۴۱۱ پیکسل بر هر اینچ
فناوری‌های نمایشگر سوپرامولد – رفرش‌ریت ۱۲۰ هرتز، +HDR10 Dynamic AMOLED 2X – رفرش‌ریت ۱۲۰ هرتز، +HDR10
پوشش محافظ گوریلاگلس ۳ گوریلاگلس ویکتوس
وزن ۱۹۰ گرم ۱۷۰ گرم
ابعاد ۸٫۴ × ۷۴٫۵ × ۱۵۹٫۸ میلی‌متر ۷٫۹ × ۷۴٫۵ × ۱۵۵٫۷ میلی‌متر
استاندارد مقاومتی IP68 (مقاوم در برابر نفوذ آب به عمق ۱٫۵ متر تا ۳۰ دقیقه) IP68 (مقاوم در برابر نفوذ آب به عمق ۱٫۵ متر تا ۳۰ دقیقه)
پردازنده اسنپدراگون ۸۶۵ / اگزینوس ۹۹۰ اسنپدراگون ۸۸۸ / اگزینوس ۲۱۰۰
تراشه‌ی گرافیکی آدرنو ۶۵۰ / Mali-G77 MP11 آدرنو ۶۶۰ / Mali-G78 MP14
ترکیب رم و حافظه‌ی داخلی ۶/۱۲۸ – ۸/۱۲۸ – ۸/۲۵۶ گیگابایت با پشتیبانی از کارت حافظه‌ی جانبی ۶/۱۲۸ – ۸/۱۲۸ – ۸/۲۵۶ گیگابایت بدون پشتیبانی از کارت حافظه‌ی جانبی
سیستم‌عامل / رابط کاربری اندروید ۱۰ / One UI 2.5 اندروید ۱۲ / One UI 4.0
دوربین اصلی ۱۲ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/1.8 ۱۲ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/1.8
دوربین فوق عریض ۱۲ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.2 – زاویه‌ی دید ۱۲۳ درجه ۱۲ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.2 – زاویه‌ی دید ۱۲۳ درجه
دوربین تله‌فوتو ۸ مگاپیکسلی با قابلیت زوم ۳ برابری اپتیکال ۸ مگاپیکسلی با قابلیت زوم ۳ برابری اپتیکال
دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسلی ۳۲ مگاپیکسلی
ظرفیت باتری ۴۵۰۰ میلی‌آمپر ساعت ۴۵۰۰ میلی‌آمپر ساعت
حداکثر سرعت شارژر ۲۵ واتی ۲۵ واتی
شارژر همراه محصول ۱۵ واتی ندارد
درگاه شارژ USB-C USB-C
شارژ بی‌سیم دارد – با سرعت ۱۵ وات دارد – با سرعت ۱۵ وات
شارژ معکوس دارد – با سرعت ۴٫۵ وات دارد – با سرعت ۴٫۵ وات

نگاه کلی به تفاوت‌های گلکسی S21 فن ادیشن با گلکسی S20 فن ادیشن

  • ساختار پلاستیکی مشابه، طراحی متفاوت ماژول دوربین
  • نمایشگر کوچک‌تر
  • تراشه‌ی اسنپدراگون ۸۸۸
  • حذف درگاه کارت حافظه‌ی MicroSD
  • بهره‌مندی از دوربین‌های بهتر
  • قیمت پایه‌ی ۷۰۰ دلار

حالا اما با جزئیات بیشتری می‌پردازیم به تفاوت‌های دو محصول تا بهتر بتوانیم تفاوت‌ها و شباهت‌ها را درک کنیم.

طراحی و نمایشگر

نام گوشی گلکسی S20 فن ادیشن گلکسی S21 فن ادیشن
اندازه‌ی نمایشگر ۶٫۵ اینچ ۶٫۴ اینچ
وضوح و چگالی نمایشگر ۱۰۸۰ × ۲۴۰۰ پیکسل – تراکم پیکسلی ۴۰۷ پیکسل بر هر اینچ ۱۰۸۰ × ۲۴۰۰ پیکسل – تراکم پیکسلی ۴۱۱ پیکسل بر هر اینچ
فناوری‌های نمایشگر سوپرامولد – رفرش‌ریت ۱۲۰ هرتز، +HDR10 Dynamic AMOLED 2X – رفرش‌ریت ۱۲۰ هرتز، +HDR10
پوشش محافظ گوریلاگلس ۳ گوریلاگلس ویکتوس
وزن ۱۹۰ گرم ۱۷۰ گرم
ابعاد ۸٫۴ × ۷۴٫۵ × ۱۵۹٫۸ میلی‌متر ۷٫۹ × ۷۴٫۵ × ۱۵۵٫۷ میلی‌متر
استاندارد مقاومتی IP68 (مقاوم در برابر نفوذ آب به عمق ۱٫۵ متر تا ۳۰ دقیقه) IP68 (مقاوم در برابر نفوذ آب به عمق ۱٫۵ متر تا ۳۰ دقیقه)

در همان نگاه اول به وضوح مشخص است که چه‌چیزی دو گوشی را از لحاظ ظاهری از یکدیگر متمایز می‌کند؛ ماژول دوربین. هر کدام از این گوشی‌ها شبیه به پرچم‌داران متناسب با خود طراحی و راهی بازار شدند. با نگاهی به گلکسی S20 فن ادیشن به‌خوبی می‌توانید شباهت زیاد آن با گوشی‌های سری گلکسی S20 را متوجه شوید و همین حس را با نگاهی به گلکسی S21 فن ادیشن و مقایسه‌ی آن با پرچم‌داران سری S21 هم خواهید داشت.

ماژول دوربین کهکشانی جدید سامسونگ با بدنه ادغام شده و ظاهری زیبا و جذاب به آن بخشیده است. در حالی که روی پنل پشتی گلکسی S20 فن ادیشن شاهد یک ماژول مجزا با دوربین‌هایی روی آن هستیم. اما جز این یک مورد، دو گوشی تقریبا می‌توانیم بگوییم تفاوت معناداری نسبت به یکدیگر ندارند و یکسان هستند.

البته از لحاظ اندازه، گلکسی S21 فن ادیشن اندکی کوچک‌تر و جمع و جورتر است اما این‌طور نیست که کاربران متوجه این موضوع شوند چون تفاوت بسیار نامحسوس است اما همین تفاوت نامحسوس باعث شده وزن گلکسی جدید به ۱۷۰ گرم برسد در حالی که نماینده‌ی سال گذشته‌ی شرکت کره‌ای ۱۹۰ گرم وزن داشت.

از لحاظ کیفیت ساخت دو گوشی کاملا وضعیت برابری دارند. جنس پنل پشتی هر دو محصول از جنس پلاستیک است اما فلز آلومینیوم در ساخت فریم آن‌ها به کار گرفته شده تا آن حس و حال در دست داشتن یک گوشی بالارده تا حدودی به کاربر القا شود. هر دو محصول هم از استاندارد ضد آب IP68 بهره می‌برند تا بدین ترتیب در برابر نفوذ آب و گرد و غبار مقاومت خوبی از خود به نمایش بگذارند. خبری از جک هدفون در هیچ یک از این دو گوشی نیست که این روزها چنین چیزی کاملا عادی به نظر می‌رسد.

اندازه‌ی نمایشگر گلکسی S21 فن ادیشن ۶٫۴ اینچ است در حالی که مدل سال گذشته با نمایشگری ۶٫۵ اینچی راهی بازار شد. هر دو نمایشگر تقریبا از یک فناوری مشابه بهره می‌برند؛ پنل از نوع AMOLED با قابلیت نمایش رنگ‌ها با دقت و کیفیت بسیار بالا، زاویه‌ی دید عالی و وضوح +FHD با پشتیبانی از استاندارد HDR. در واقع هرآنچه که از یک نمایشگر خوب و باکیفیت در حد و اندازه‌های هزینه‌ای که پرداخت می‌کنید انتظار دارید، دو نماینده‌ی سامسونگ آن را برطرف می‌کنند.

DELTA E GRAYSCALE (کمتر بهتر) DELTA E RGBCMY (کمتر بهتر) گاما دمای رنگ کمترین میزان روشنایی (کمتر بهتر) بیشینه‌ی روشنایی (بیشتر بهتر)
۳٫۳ (خوب) ۱٫۴۳ (عالی) ۲ ۶۳۱۷ (عالی) ۱٫۶ ۷۳۸ گلکسی S21 فن ادیشن
۵٫۷۱ (متوسط) ۲٫۷۹ (خوب) ۲٫۱۲ ۶۹۱۲ (عالی) ۱٫۶ ۷۴۲ گلکسی S20 فن ادیشن
گلکسی S21 فن ادیشن در مقابل S20 فن ادیشن گلکسی S21 فن ادیشن در مقابل S20 فن ادیشن
  • گلکسی S21 فن ادیشن در مقابل S20 فن ادیشن
  • گلکسی S21 فن ادیشن در مقابل S20 فن ادیشن

همان‌طور که مشاهده می‌کنید، تقریبا عملکرد دو نمایشگر مشابه است اما پنل به کار رفته در گلکسی S21 فن ادیشن به لطف فناوری‌های جدیدتری که سامسونگ در آن استفاده کرد اندکی دقت بالاتری در نمایش رنگ‌ها به نسبت مدل سال گذشته دارد که البته کاربران در انجام کارهای مختلف اصلا متوجه چنین تفاوت‌هایی نمی‌شوند اما حقیقت این است که S21 فن ادیشن عملکرد بهتری در مجموع در این زمینه دارد.

یک نکته‌ی مهم دیگر این است که رفرش ریت نمایشگر در هر دو گوشی به ۱۲۰ هرتز می‌رسد تا کاربر بهترین تجریه را در انجام کارهای مختلف داشته باشد. البته تفاوت بین دو گوشی در این زمینه این است که گلکسی S20 فن ادیشن از رفرش‌ریت ثابت بهره می‌برد. یعنی یا روی ۶۰ هرتز قرار می‌گیرد یا روی ۱۲۰ هرتز. بنابراین مصرف انرژی در آن اندکی بالاتر است. اما گلکسی S21 فن ادیشن ظاهرا از قابلیتی بهره می‌برد که به نمایشگر آن این احازه را می‌دهد تا در زمان‌هایی که نیازی نیست، رفرش‌ریت را کاهش دهد.

در نهایت در بررسی پنل جلو می‌رسیم به دوربین سلفی که به صورت یک حفره‌ی کوچک در مرکز نمایشگر تعبیه شده است. هر دو دوربین هم از قابلیت تشخیص چهره بر اساس تصویر بهره می‌برد که البته نمی‌توان از لحاظ امنیتی آن را هم‌سطح با حسگر اثرانگشتی دانست که چند اینچ پایین‌تر در زیر نمایشگر هر دو محصول پنهان شده است. این حسگر از نوع اپتیکال است و عملکرد خوبی هم دارد. اگرچه سریع‌ترین و بهترین نمونه‌ی موجود را شاهد نیستیم و اتفاقا گاهی اوقات عملکرد کند آن اعصاب شما را بهم می‌ریزد اما به صورت کلی می‌توان عملکرد دو گوشی را در این بخش رضایت‌بخش ارزیابی کرد.

باتری و شارژر

نام گوشی گلکسی S20 فن ادیشن گلکسی S21 فن ادیشن
ظرفیت باتری ۴۵۰۰ میلی‌آمپر ساعت ۴۵۰۰ میلی‌آمپر ساعت
حداکثر سرعت شارژر ۲۵ واتی ۲۵ واتی
شارژر همراه محصول ۱۵ واتی ندارد
درگاه شارژ USB-C USB-C
شارژ بی‌سیم دارد – با سرعت ۱۵ وات دارد – با سرعت ۱۵ وات
شارژ معکوس دارد – با سرعت ۴٫۵ وات دارد – با سرعت ۴٫۵ وات

خوشبختانه از لحاظ اندازه‌ی باتری برخلاف تصمیمی که سامسونگ در رابطه با گوشی‌های سری گلکسی S22 اتخاذ کرد (کاهش ظرفیت باتری)، اندازه‌ی باتری گلکسی S21 فن ادیشن را به نسبت قبل کاهش نداد تا بدین ترتیب باز هم شاهد استفاده از همان باتری ۴۵۰۰ میلی‌آمپر ساعتی باشیم. اما همه‌چیز ظرفیت باتری نیست و عوامل بسیار زیادی وجود دارند که می‌توانند در میزان نگه‌داری شارژ باتری تأثیرگذار باشند. یکی از همین عوامل پردازنده است.

گلکسی S21 فن ادیشن به صورت کلی در نگه‌داری شارژ عملکرد بهتری دارد که به لطف دو نکته‌ای که در بالا به آن اشاره کردیم، چنین نتیجه‌ای حاصل شد؛ پردازنده‌ی بهتر و کم‌مصرف‌تر، نمایشگر با رفرش‌ریت تطبیق‌پذیر. تأثیر این دو فاکتور را هم در گوشی‌های سری آیفون ۱۳ و گلکسی S21 اولترا دیدیم که چطور با همان باتری توانستند عملکرد فوق‌العاده بهتری در نگه‌داری شارژ از خود به نمایش بگذارند. البته تفاوت این دو گوشی با وجود برتری‌های یادشده خیلی فاحش نیست.

متأسفانه گلکسی S21 فن ادیشن به خاطر اینکه به‌تازگی رونمایی شده هنوز به صورت کامل مورد بررسی قرار نگرفته است؛ یعنی به عملکرد آن در بخش‌هایی نظیر بازی، وب‌گردی، تماشای ویدیو و… دسترسی نداریم اما امتیاز آن در بخش تماشای ویدیو که تست بسیار مهمی هم به حساب می‌آید توسط وب‌سایت منبع درج شده است که با توجه به آن، برتری به شکل محسوسی با گلکسی S21 فن ادیشن است. در این تست نماینده‌ی قدیمی شرکت کره‌ای توانست ۹ ساعت و ۹ دقیقه دوام بیاورد اما کهکشانی جدید بعد از ۷ ساعت و ۲۰ دقیقه خاموش شد. این‌طور که به نظر می‌رسد، چون گلکسی S20 فن ادیشن بیش از یک سال است که در بازار وجود دارد و انواع و اقسام آپدیت‌های بهینه‌ساز را دریافت کرده، عملکرد پایدارتری در زمینه‌ی نگه‌داری شارژ دارد. گلکسی S21 فن ادیشن با اندروید ۱۲ عرضه شده است و قطعا باید بعد از حداقل یک آپدیت در راستای بهینه‌سازی گوشی، عملکرد آن در این زمینه بررسی شود.

از لحاظ سرعت شارژ هم باید بگوییم گلکسی S20 فن ادیشن حداقل از شارژر درون جعبه بهره می‌برد که سرعت آن به ۱۵ وات می‌رسید در حالی که این گوشی از فناوری شارژ سریع ۲۵ واتی هم پشتیبانی می‌کرد. اما در گلکسی S21 فن ادیشن خبری از شارژر نیست و کاربر بعد از خرید گوشی باید برای خرید آداپتور هم به صورت جداگانه هزینه کند. اما هر دو گوشی از شارژ سریع ۲۵ واتی سیمی و ۱۵ واتی بی‌سیم پشتیبانی می‌کنند.

با در نظر گرفتن سرعت شارژر ۲۵ واتی، هر دو گوشی در صورتی که از ۰ تا ۱۰۰ بخواهیم آن‌ها را شارژ کنیم حدود یک ساعت و نیم زمان نیاز دارند در صورتی که اگر کاربری تمایل به شارژ آن‌ها با شارژر بی‌سیم داشته باشد باید حدود یک ساعت بیشتر از زمان داده شده منتظر بماند.

دوربین‌ها

نام گوشی گلکسی S20 فن ادیشن گلکسی S21 فن ادیشن
دوربین اصلی ۱۲ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/1٫۸ – لرزشگیر اپتیکال تصویر – لنز ۲۶ میلی‌متری ۱۲ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/1٫۸ – لرزشگیر اپتیکال تصویر – لنز ۲۶ میلی‌متری
دوربین فوق عریض ۱۲ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2٫۲ – زاویه‌ی دید ۱۲۳ درجه – لنز ۱۳ میلی‌متری ۱۲ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2٫۲ – زاویه‌ی دید ۱۲۳ درجه – لنز ۱۳ میلی‌متری
دوربین تله‌فوتو ۸ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2٫۴ – لنز ۷۶ میلی‌متری با قابلیت زوم ۳ برابری اپتیکال ۸ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2٫۴ – لنز ۷۶ میلی‌متری با قابلیت زوم ۳ برابری اپتیکال
کیفیت فیلم‌برداری ۴K با سرعت ۳۰/۶۰ فریم بر ثانیه – ۱۰۸۰P با سرعت ۳۰/۶۰ فریم بر ثانیه – ۷۲۰P با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه – پشتیبانی از فناوری +HDR10 ۴K با سرعت ۳۰/۶۰ فریم بر ثانیه – ۱۰۸۰P با سرعت ۳۰/۶۰/۲۴۰ فریم بر ثانیه – ۷۲۰P با سرعت ۹۶۰ فریم بر ثانیه – پشتیبانی از فناوری +HDR10
دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2٫۲ – لنز ۲۶ میلی‌متری ۳۲ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2٫۲ – لنز ۲۶ میلی‌متری
کیفیت فیلم‌برداری دوربین سلفی ۴K با سرعت ۳۰/۶۰ فریم بر ثانیه – ۱۰۸۰P با سرعت ۳۰/۶۰ فریم بر ثانیه ۴K با سرعت ۳۰/۶۰ فریم بر ثانیه – ۱۰۸۰P با سرعت ۳۰/۶۰ فریم بر ثانیه

 

در بخش دوربین اگرچه شاهد پیشرفت هستیم اما باز هم همه‌چیز به نرم‌افزار و توانایی دو گوشی در اعمال تغییرات در این زمینه بر می‌گردد. سامسونگ چند سالی است که از لحاظ سخت‌افزاری تغییر خاص و چشمگیری در سنسورهای خود به‌وجود نمی‌آورد و این‌بار هم داستان همین است. اما هر سال به لطف همین پردازش‌های نرم‌افزاری است که در عرصه‌ی رقابت با بهترین‌ها باقی می‌ماند.

دوربین اصلی به کار رفته در گلکسی S21 فن ادیشن همچنان ۱۲ مگاپیکسلی است که هیچ تفاوتی از لحاظ نوع سنسور، اندازه‌ی پیکسل، گشودگی دیافراگم و… در آن دیده نمی‌شود. دقیقا همین تشابه را در سنسور فوق عریض و تله‌فوتو هم شاهد هستیم. حتی توانایی دو گوشی در زمینه‌ی فیلم‌برداری هم تغییری پیدا نکرده است تا فاکتور تعیین‌کننده در کیفیت تصاویر ثبت شده فقط و فقط نرم‌افزار و پردازش‌های بعد عکاسی باشد.

خوشبختانه به نمونه تصاویر ثبت شده توسط هر دو گوشی دسترسی داریم و به همین خاطر به شکل بهتری می‌توانیم در رابطه با تأثیری که پردازشگر تصویر جدید روی کیفیت آن‌ها داشته اظهار نظر کنیم. طبق بررسی‌های صورت گرفته، به نظر می‌رسد عملکرد دو گوشی در شرایط مختلف تقریبا یکسان باشد با این حال می‌توانید نمونه‌های ثبت شده را در زیر مشاهده کنید.

گلکسی S21 فن ادیشن در مقابل S20 فن ادیشن
گلکسی S21 فن ادیشن در مقابل S20 فن ادیشن
گلکسی S21 فن ادیشن در مقابل S20 فن ادیشن
گلکسی S21 فن ادیشن در مقابل S20 فن ادیشن
گلکسی S21 فن ادیشن در مقابل S20 فن ادیشن
گلکسی S21 فن ادیشن در مقابل S20 فن ادیشن
گلکسی S21 فن ادیشن در مقابل S20 فن ادیشن
گلکگلکسی S21 فن ادیشن در مقابل S20 فن ادیشنسی S21 فن ادیشن در مقابل S20 فن ادیشن
گلکسی S21 فن ادیشن در مقابل S20 فن ادیشن
گلکسی S21 فن ادیشن در مقابل S20 فن ادیشن
گلکسی S21 فن ادیشن در مقابل S20 فن ادیشن
گلکسی S21 فن ادیشن در مقابل S20 فن ادیشن
گلکسی S21 فن ادیشن در مقابل S20 فن ادیشن

با نگاهی به تصاویر کاملا می‌توان متوجه شد که عملکرد فناوری پردازش تصویر اسنپدراگون ۸۶۵ و اسنپدراگون ۸۸۸ در زمینه‌ی عکاسی و فیلم‌برداری خیلی با یکدیگر تفاوت نمی‌کند و هر دو گوشی عملکرد بسیاری خوبی از خود به نمایش گذاشتند. به‌خصوص در طول روز و در شرایطی که نور به اندازه‌ی کافی وجود داشت، دو گوشی توانستند رضایت‌بخش ظاهر شوند.

البته گوشی‌های سامسونگ معمولا به اشباع کردن رنگ‌ها عادت دارند که چنین چیزی را هم در نماینده‌های مورد بررسی شرکت شاهد بودیم. اشباع‌تر نشان دادن رنگ‌ها اگر از حد خارج شود خیلی جالب نیست اما سامسونگ توانست به‌گونه‌ای این کار را انجام دهد که هم توی ذوق نزند و هم بتواند زیبایی و جلوه‌ی خاصی داشته باشد.

زوم سه‌برابری دورب–ین تله‌فوتو هم در هر دو گوشی وجود دارد و عملکرد آن بسیار خوب است. اگر بیشتر زوم کنید، مثلا ۱۰ برابر، باز هم کیفیت تصاویر خوب است اما عملکرد گلکسی S21 فن ادیشن اندکی بهتر می‌شود و به نظر می‌رسد ثبت تصاویر در این محدوده اندکی آسان‌تر و بدون لرزش شدید انجام می‌گیرد و خود تصاویر هم اندکی شارپ‌تر و باکیفیت‌تر به نظر می‌رسند.

عملکرد دوربین سلفی اما بهتر شده است. اگرچه اندازه‌ی سنسور ثابت باقی مانده اما دیگر خبری از ایجاد جلوه‌های مصنوعی روی تصاویر نیست و رنگ‌ها هم با کیفیت بیشتر به نمایش گذاشته می‌شوند. با توجه به نمونه‌های ثبت شده، به نظر می‌رسد میزان جزئیات هم در تصویری که گلکسی S21 فن ادیشن ثبت کرد بیشتر است.

از لحاظ کیفیت ویدیو هم هر دو گوشی قابلیت یکسانی دارند. اگرچه اندازه‌ی سنسور این دو گوشی مشابه همان سنسورهای به کار رفته در پرچم‌دارهاست اما شرکت کره‌ای تصمیم گرفت کاهش قیمت این گوشی‌ها را با حذف امکان فیلم‌برداری در وضوح ۸K جبران کند. در نتیجه این دو محصول فقط می‌توانند با وضوح ۴K و با سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه به فیلم‌برداری بپردازند و اگر هم بخواهید روی سوژه‌ها در این شرایط زوم کنید، دوربین اصلی به صورت دیجیتال این کار را انجام خواهد داد. به همین خاطر در این میزان کیفیت نمی‌توانید از دوربین فوق عریض یا تله‌فوتو استفاده کنید چرا که نرخ فریم در این دو دوربین به ۳۰ فریم محدود می‌شود.

به لطف لرزشگیر خوبی که برای گلکسی S21 فن ادیشن و S20 فن ادیشن در نظر گرفته شده است، کیفیت ویدیوها هم در مجموع خوب ارزیابی می‌شود و جزئیات هم در آن‌ها به‌خوبی دیده می‌شود. در طول روز البته اندکی تفاوت بین رنگ‌های به نمایش درآمده وجود دارد اما آنقدری فاحش نیست که بخواهیم بگوییم یکی حتما از دیگری بهتر است. هرچند در نور کم، عملکرد گلکسی S21 فن ادیشن اندکی بهتر از مدل نسل گذشته یعنی S20 فن ادیشن بود.

در محیط داخل خانه که نور مصنوعی وجود دارد و بسیاری از گوشی‌ها هم در ثبت تصاویر و ضبط ویدیو با چالش مواجه می‌شوند، گلکسی S20 فن ادیشن تصاویری را ثبت کرد که جلوه‌ی نارنجی دارند در حالی که گلکسی S21 فن ادیشن توانست به درستی تمام شرایط را تشخیص داده و شرایط واقعی را به نمایش بگذارد.

عملکرد سخت‌افزاری و مدل‌های مختلف

نام گوشی گلکسی S20 فن ادیشن گلکسی S21 فن ادیشن
پردازنده اسنپدراگون ۸۶۵ / اگزینوس ۹۹۰ اسنپدراگون ۸۸۸ / اگزینوس ۲۱۰۰
توضیح تراشه‌ی اسنپدراگون ۸ هسته با چینش ۱ + ۳ +‌ ۴ – هسته‌ی اول از نوع Cortex-A77 با فرکانس ۲٫۸۴ گیگاهرتز، هسته‌ی دوم از نوع Cortex-A77 با فرکانس ۲٫۴۲ گیگاهرتز و هسته‌ی سوم از نوع Cortex-A55 با فرکانس ۱.۸ گیگاهرتز ۸ هسته با چینش ۱ + ۳ +‌ ۴ – هسته‌ی اول از نوع Cortex-X1 با فرکانس ۲٫۸۴ گیگاهرتز، هسته‌ی دوم از نوع Cortex-A78 با فرکانس ۲٫۴۲ گیگاهرتز و هسته‌ی سوم از نوع Cortex-A55 با فرکانس ۱.۸ گیگاهرتز
توضیح تراشه‌ی اگزینوس ۸ هسته با چینش ۲ + ۲ +‌ ۴ – هسته‌ی اول از نوع Mongoose M5 با فرکانس ۲٫۷۳ گیگاهرتز، هسته‌ی دوم از نوع Cortex-A76 با فرکانس ۲٫۵۰ گیگاهرتز و هسته‌ی سوم از نوع Cortex-A55 با فرکانس ۲٫۰ گیگاهرتز ۸ هسته با چینش ۱ + ۳ +‌ ۴ – هسته‌ی اول از نوع Cortex-X1 با فرکانس ۲٫۹۰ گیگاهرتز، هسته‌ی دوم از نوع Cortex-A78 با فرکانس ۲٫۸۰ گیگاهرتز و هسته‌ی سوم از نوع Cortex-A55 با فرکانس ۲٫۲ گیگاهرتز
تراشه‌ی گرافیکی آدرنو ۶۵۰ / Mali-G77 MP11 آدرنو ۶۶۰ / Mali-G78 MP14
ترکیب رم و حافظه‌ی داخلی ۶/۱۲۸ – ۸/۱۲۸ – ۸/۲۵۶ گیگابایت با پشتیبانی از کارت حافظه‌ی جانبی ۶/۱۲۸ – ۸/۱۲۸ – ۸/۲۵۶ گیگابایت بدون پشتیبانی از کارت حافظه‌ی جانبی

هر دو گوشی متناسب با سال عرضه، به جدیدترین و بهترین سخت‌افزار همان سال مجهز شدند. البته گلکسی S21 فن ادیشن باید سال گذشته راهی بازار می‌شد به همین خاطر از لحاظ سخت‌افزار یک نسل به نسبت گوشی‌هایی که امسال راهی بازار شدند عقب‌تر است. اما گلکسی S20 فن ادیشن در سال ۲۰۲۰ و با قدرتمندترین تراشه‌ی همان سال یعنی اسنپدراگون ۸۶۵ در دسترس قرار گرفت. از آن جایی که فقط یک سال از عمر این گوشی می‌گذرد، بنابراین عملکرد آن در انجام کارهای سنگین بسیار عالی است اما طبیعتا S21 فن ادیشن به لطف تراشه‌ی بسیار قدرتمند اسنپدراگون ۸۸۸ می‌تواند سریع‌تر و بهتر از پس انجام کارهای مختلف بر بیاید.

هر دو گوشی در مدل پایه از ۶ گیگابایت حافظه‌ی رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه‌ی داخلی بهره می‌برند اما دو مدل دیگر هم از آن‌ها در دسترس قرار دارد که از ۸ گیگابایت حافظه‌ی رم و ۱۲۸/۲۵۶ گیگابایت حافظه‌ی داخلی بهره می‌برند. فناوری حافظه در هر دو گوشی UFS 3.1 است تا بدین ترتیب کارها با بالاترین سرعت ممکن به انجام برسند.

طبق بررسی‌های صورت گرفته، عملکرد دو گوشی در بنچمارک گیک‌بنچ در بخش تک و چند هسته‌ای نشان می‌دهد که S21 فن ادیشن در بخش نخست یعنی تک‌هسته‌ای توانست با کسب ۸۷۲ امتیاز مدل نسل گذشته را با ۷۸۴ امتیاز پشت سر بگذارد این در حالی است که S20 فن ادیشن در بخش چند هسته‌ای جبران کرد و با امتیاز ۳۲۱۶، این گوشی را با امتیاز ۲۸۶۵ پشت سر گذاشت.

در تست Jetstream هم عملکرد S20 فن ادیشن بسیار بهتر بود که نشان می‌دهد گلکسی S21 فن ادیشن با یک مشکل جدی دست و پنجه نرم می‌کند. طبق بررسی‌های وب‌سایت منبع، ظاهرا این گوشی در انجام کارهای سنگین به‌خصوص بازی به شدت داغ می‌کند و به همین خاطر با افت عملکرد محسوسی مواجه می‌شود. به همین خاطر عملکرد آن در مقایسه با نماینده‌ی سال گذشته‌ی شرکت کره‌ای ضعیف‌تر بود. حال باید دید سامسونگ تا چه اندازه می‌تواند این مشکل را با آپدیت نرم‌افزاری حل کند.

البته گلکسی S20 فن ادیشن در مدل مجهز به اگزینوس ۹۹۰ هم بسیار داغ می‌کند و تقریبا بسیاری از کاربران مشکل این‌چنینی را گزارش داده‌اند. اما محصولی که در این مقایسه بررسی شد مدل ۵G یعنی دل مجهز به اسنپدراگون ۸۶۵ بود. گلکسی S21 فن ادیشن هم طبق خبرهای اخیر در مدلی مجهز به پردازنده‌ی اگزینوس ۲۱۰۰ به فروش خواهد رسید اما فعلا خود سامسونگ چیز خاصی در رابطه با آن نگفته است. هرچند اسنپدراگون ۸۸۸ از همه لحاظ بهتر از اگزینوس ۲۱۰۰ است.

نرم‌افزار

یکی از مزیت‌های خرید گوشی جدید (یک نسل جدیدتر) این است که کاربران از حداقل یک سال آپدیت نرم‌افزاری بهره‌مند خواهند شد. از طرفی خود گوشی‌ها هم در همان سال عرضه با یک اندروید بالاتر راهی بازار می‌شوند. در نتیجه اکنون گلکسی S21 فن ادیشن با اندروید ۱۲ به‌عنوان سیستم‌عامل پیش‌فرض راهی بازار شد در حالی که گلکسی S20 فن ادیشن با اندروید ۱۰ در دسترس قرار گرفت.

این تمام ماجرا نیست. طبق سیاست جدید سامسونگ،‌ گوشی‌های این شرکت (از گلکسی A51 به بالا) به مدت سه‌سال از لحاظ نرم‌افزاری پشتیبانی می‌شوند و تا چهار سال هم آپدیت امنیتی دریافت می‌کنند. با در نظر گرفتن این مورد، گلکسی S20 فن ادیشن با دریافت اندروید ۱۳ به کار خود پایان خواهد داد در حالی که S21 فن ادیشن باید به‌عنوان آخرین آپدیت نرم‌افزاری خود، اندروید ۱۵ را دریافت کند. سیاست سامسونگ به هر شکلی هم تغییر کند باز هم این فاصله‌ی دوساله بین دو گوشی حفظ خواهد شد.

نتیجه

می‌رسیم به بخش نهایی مقایسه یعنی ارزش خرید گلکسی S21 فن ادیشن و S20 فن ادیشن. کهکشانی قدیمی‌تر شرکت کره‌ای در سال ۲۰۲۰ با قیمت پایه‌ی ۷۰۰ دلار راهی بازار شد که تفاوت آن با ارزان‌قیمت‌ترین پرچم‌دار سری گلکسی S20 حدود ۳۰۰ دلار بود. اما گلکسی S21 در شرایطی با همان قیمت حوالی ۷۰۰ دلار در دسترس قرار خواهد گرفت که ارزان‌ترین پرچم‌دار سری S22 قرار است با قیمت ۸۰۰ دلار راهی بازار شود و این کار باعث می‌شود کاربر از خود بپرسد اصلا S21 فن ادیشن ارزش خرید دارد؟

قطعا کسی که بخواهد یک گوشی قدرتمند خریداری کند منتظر می‌ماند تا گلکسی S22 را با فناوری‌های پیشرفته‌تر، پردازنده‌ی بهتر، دوربین قدرتمندتر و… خریداری کند. شارژر هم که درون جعبه‌ی هیچ کدام از آن‌ها وجود ندارد بنابراین توجیه خاصی ندارد کاربری بخواهد عجله کرده و گلکسی S21 فن ادیشن را به‌عنوان انتخاب اول خود برای سال ۲۰۲۲ انتخاب کند.

البته در مقایسه با گلکسی S20 فن ادیشن چرا. ارزش خرید S21 فن ادیشن اندکی بیشتر به نظر می‌رسد. از بهبود شکل ظاهری گرفته تا دوربین‌هایی با عملکرد بهتر (اندکی بهتر)، رفرش‌ریت تطبیق‌پذیر، سخت‌افزار قدرتمند و نرم‌افزار به‌روزتر، نماینده‌ی جدید دست بالا را دارد. البته اگر مشکل داغ شدن بیش از حد جدی نباشد، تمام این موارد ارزش خرید گوشی جدید را بالاتر می‌برد در غیر این صورت به شخصه فکر می‌کنم خرید آن خیلی منطقی نخواهد بود.

حال باید دید با ورود گلکسی S21 فن ادیشن به بازار،‌ قیمت مدل سال گذشته تا چه اندازه کاهش پیدا می‌کند. اگر هر دو گوشی بالاتر از ۱۰ و کمتر از ۱۵ میلیون تومان در بازار کشور ما قیمت‌گذاری شوند، طبیعتا انتخاب اکثر کاربران گلکسی S21 فن ادیشن خواهد بود که منطقی‌تر هم به نظر می‌رسد. اما اگر اختلاف قیمت فاحشی بین آن‌ها وجود داشت، شاید بهتر باشد اندکی در انتخاب تامل کنید. شاید گلکسی S22 با قیمت مناسبی در دسترس قرار بگیرد و ارزش خرید بیشتری داشته باشد.

شما چه فکری می‌کنید؟ گلکسی S21 فن ادیشن با ارتقاهای جزئی خود توانسته نظر مثبت شما را جلب کند یا فکر می‌کنید با وجود پرچم‌داران جدید، ارزش خرید ندارد؟ برخی‌ها حتی فکر می‌کنند گلکسی S20 فن ادیشن همچنان می‌تواند یک انتخاب منطقی باشد. آیا شما هم با این موضوع موافق هستید؟

منبع: PhoneArena

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

یک دیدگاه
  1. محمد

    سلام
    یه چیز هست که فکر کنم اشتباه درج کردید
    اونم اینه که این گوشی نرخ نوسازیش ثابته نه متغیر (High refresh rate نه Adaptive )

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه