طرح نخستین شهر مریخی با ۲۵۰ هزار نفر شهروند را ببینید

۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه
شهر مریخی نووآ

در حالی که ساخته‌های رباتیک دست بشر مریخ را برای یافتن نشانه‌های حیات باستانی و بررسی و آزمون شرایط حیات کاوش می‌کنند، برنامه‌های سکونت انسان روی مریخ هم ابعاد تازه‌تری به خود می‌گیرد. در این زمینه به‌تازگی یک شرکت با نام «آبیبو» (ABIBOO) از طرح خود برای ساخت نخستین شهر مریخی رونمایی کرده است.

شرکت معماری «آبیبو» طراحی کاملی از برنامه‌ی خود برای ساخت اولین شهر مریخی انجام داده است. نخستین شهرک بزرگ مریخی که «شهر نووآ» (Nüwa City) نامیده می‌شود، می‌تواند ۲۵۰ هزار نفر را در خود جای دهد و در امتداد و درون یک صخره‌ی عظیم ساخته خواهد شد. جایی که مردم بدون قرارگیری در معرض خطر تابش مرگبار کیهانی، به نور خورشید دسترسی خواهند داشت.

طبق اعلام شرکت آبیبو ساخت‌وساز این شهر مریخی می‌تواند تا سال ۲۰۵۴ آغاز شود و اولین مهاجران بالقوه‌ی آن احتمالا تا سال ۲۱۰۰ به آن نقل مکان خواهند کرد. این‌طور که در رندرهای این شهر دیده می‌شود، فضای داخلی اتاق‌های لوکس نووآ را نشان می‌دهد و فارغ از اینکه آیا هدف قرار دادن سال ۲۱۰۰ واقع‌گرایانه است یا خیر، بسیار تماشایی هستند.

شهری مریخی نووآ

به گفته‌ی آبیبو این شرکت تمهیدات لازم را برای چگونگی فعالیت مستقل یک شهر مریخی و تأمین نیازهای خود در نظر دارد. قرار داشتن در کنار یک صخره باعث می‌شود تا مهاجران در خانه‌های شخصی زندگی کنند و بخش‌های دیگر شهر برای کشاورزی، دامپروری و تأمین انرژی مانند استفاده از آرایه‌های خورشیدی، استفاده شود.

هدف این است که یک تمدن پایدار در سطح مریخ ساخته شود و بتواند بدون نیاز به حمل‌ونقل پیوسته با زمین به حیات خود ادامه دهد. با این وجود هنوز برنامه‌ی دقیقی برای چگونگی عملی شدن این ایده وجود ندارد. قطعا ادامه‌ی مسیر دشوار خواهد بود. فشار جو در مریخ ۱ درصد فشار زمین، دما بسیار سرد و تابش پرتوهای کیهانی بالاست به گونه‌ای که هر پوست بدون محافظی در معرض آن قرار بگیرد خواهد سوخت.

«آلفردو مونوز» (Alfredo Muñoz) بنیان‌گذار استودیوی معماری آبیبو گفت: «ما مجبور شدیم تا بسیاری از تحقیقات را بر اساس محاسبه و کار با دانشمندان انجام دهیم تا بفهمیم که در مریخ با چه شرایطی روبه‌رو خواهیم شد. روشن است که باید با چالش‌هایی روربه‌رو شویم که کاملا مختص شرایط مریخ است و یکی از آن‌ها فعالیت در گرانش تنها یک سوم گرانش زمین است.»

با وجود این چالش‌ها اما خوشبختانه کربن دی‌اکسید و آب در سطح مریخ وجود دارد. مونوز افزود: «آب یکی از مزیت‌های بزرگی است که در مریخ داریم و کمک می‌کند تا بتوانیم مواد مناسب برای ساخت‌وساز را به‌دست آوریم. اساسا با آب و کربن دی‌اکسید می‌توانیم کربن بسازیم و با کربن می‌توانیم فولاد تولید کنیم.»

شهری مریخی نووآ

علاوه بر این، تلاش‌هایی مانند تولید اکسیژن از جو مریخ که برای نخستین‌بار توسط ابزار ماکسی مریخ‌نورد پشتکار انجام شد، امیدها به حضور پایدار در مریخ را افزایش داده است. طرح آبیبو این است که فقط از مواد تهیه شده از مریخ برای ساخت نخستین شهرک مریخی استفاده کند. پروژه‌ی شهر جدید نووآ در مریخ بخشی از یک برنامه‌ی علمی بزرگتر است که توسط انجمن مریخ (Mars Society) و با همکاری شبکه‌ی سانت (SONet) که یک تیم بین‌المللی از دانشمندان و دانشگاهیان است، سازمان‌دهی می‌شود.

مونوز توضیح داد: «آنچه که با حرکت در مسیر توسعه‌ی یک شهر کاملا پایدار در مریخ می‌آموزیم، ایده‌ها و بینش خوبی درباره‌ی کارهایی که می‌توانیم به صورت متفاوت در زمین انجام دهیم برای ما به ارمغان می‌آورد.»

شهری مریخی نووآ

بسیاری از مردم علاقه‌ی زیادی به حضور پایدار انسانی در مریخ دارند. از «کارل ساگان» (Carl Sagan) گرفته تا «رابرت زوبرین» (Robert Zubrin) و از علاقه‌مندن مریخ گرفته تا «ایلان ماسک» (Elon Musk) مدیرعامل اسپیس‌ایکس، این علاقه بسیار شدید است.

در حالی که به ‌نظر می‌رسد برخی از تخمین‌های ایلان ماسک خیلی بلندپروازانه باشد، اما این اتفاق نظر در حال افزایش است که هر شهر آینده در مریخ در نهایت باید خودکفا باشد. در غیر این صورت مردم ساکن در سیاره‌ی سرخ هرگز مستقل از زمین نخواهند بود.

عکس‌ها و ویدیو: طرح شهر مریخی نووآ به‌عنوان نخستین شهر با توسعه‌ی پایدار در سیاره‌ی سرخ

Credit: ABIBOO

منبع: Interesting Engineering

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

۷ دیدگاه
  1. Avatar مهدی

    بحث اکتشافات.سوالی ک هیچ وقت انسان ب جواب قطعی نرسید.ک ما چگونه ب وجود امده ایم؟برای فهمیدن این سوال باید کرات دیگر فتح بشه و پایگاه داشته باشه انسان تا بتونه ازونجا ب کرات دیگر بره و زمین شناسیو فسیل شناسیو علم رو بررسی کنه

  2. Avatar اصفهانی

    برا ما که نتونسیم رو زمینم یک خونه داشته باشیم صدتا مریخا بزرگتر اون دوزارم نمی ارزد .

  3. Avatar علی

    این گستره حضور انسان است. فتح کره ات دیگر

  4. Avatar حسین

    من متوجه نمیشم که چرا بشر باید میلیاردها دلار هزینه کنه که بره تو مریخ بی آب علف زندگی کنه

    آیا بهتر نیست این سرمایه گذاری هنگفت همینجا برای بهتر زندگی کردن انجام بشه؟

    1. Avatar PARSASAFAVI

      برای این که مریخ یه جای جدیده و هر روز خورشید در حال بزرگ شدنه و زمین سیاره ای گداذه ای میشه و زمین از پایه خرابه ولی مریخ چون هنوز تازه هست میتونیم وسایل جدید و پیشرفته توش بسازیم و اونوقت کشور عقب افتاده ای پیش نمیاد و میشه کشور مریخ و مریخ از اول پیشرفته درست میشه.

    2. Avatar مهربد

      تقدیر همه تمدن‌هایی که می‌خواهند پیشرفت کنند، مهاجرت و فتح سرزمین‌های جدید هست. در همه تاریخ بشری این یک اصل مسلم بوده. از مهاجرت آریایی‌ها در ۲۰۰۰ ق.م بگیرید تا کشف قاره آمریکا و مهاجرت اروپایی‌ها به آن و بعد هم کشف قاره استرالیا و….
      بشریت برای رشد حتما باید از سیاره مادری خود خارج شود و این عالم بی انتها را تسخیر کند. ماه و مریخ اولین قدمها هستند. در حکم همان اولین مهاجرت انسانهای هوشمند از قاره آفریقا در ۱۰۰۰۰۰ سال پیش و گسترده شدن بر روی زمین هست.
      منابع زمین محدود هست و عالم و سیارات دیگر منبع بی انتها برای انرژی و ساخت و سازهای جدید هست.
      اگر انسان در زمین بماند، افزایش جمعیت و فشاری که منابع محدود زمین وارد می‌شود، قطعا باعث نابودی تمدن بشری می‌شود.
      همین الان هم که جمعیت زمین حدود ۸ میلیارد نفر هست، رقابت برای تامین منابع مورد نیاز باعث بسیاری از جنگهای امروزی هست. این موضوع در کنار آلودگی اقلیمی بخاطر پسماندهای کارخانجاتی که در حال تولید مواد لازم برای زندگی و خصوصا انرژی مورد نیاز هستند، همه و همه نشان می‌دهد که زمین بیشتر از این ظرفیت و گنجایش رشد برای بشریت ندارد.

  5. Avatar farham

    فیلم های تخیلی درحال تعبیر شدن!
    زمین دیگر جای زندگی نیست!
    بیماری، گرمایش زمین، از بین بردن طبیعت و…
    لعنت

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه