فضانوردان چینی اقامت خود در ایستگاه فضایی را با اتصال به وای‌فای آغاز کردند

۲۵ مهر ۱۴۰۰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
فضانوردان مأموریت شن‌ژو 13 چین

فضانوردان دومین مأموریت سرنشین‌دار چین برای تکمیل ایستگاه فضایی تیان‌گونگ طی اقامتی ۶ ماهه وارد این آزمایشگاه مداری شدند و در نخستین اقدام دستگاه‌های خود را به وای‌فای ایستگاه متصل کردند.

آژانس فضایی مأموریت‌های سرنشین‌دار چین (CMSA) اعلام کرد که سه فضانورد سوار بر فضاپیمای «شنژو ۱۳» (Shenzhou-13) بامداد امروز وارد ماژول اصلی ایستگاه فضایی این کشور شدند.

فضاپیمای شنژو ۱۳ شب گذشته از پایگاه فضایی «جیکوان» (Jiuquan) به فضا پرتاب شد پس از حدود ۸ ساعت، در یک عملیات خودکار ساعت ۰۶:۵۶ امروز به وقت محلی پکن (۰۲:۲۶ به وقت تهران) با موفقیت به «تیان‌هه» (Tianhe) به‌عنوان ماژول اصلی ایستگاه فضایی چین پیوست.

در این پرواز «ژای ژیگانگ» (Zhai Zhigang) به‌عنوان فرمانده، «وانگ یاپینگ» (Wang Yaping) و «یه گوانگفو» (Ye Guangfu) به‌عنوان ساکنان جدید ایستگاه فضایی چین حضور داشتند. این دومین مأموریت سرنشن‌دار چین به آزمایشگاه مداری خود محسوب می‌شود و طی آن برای نخستین بار یک فضانورد زن به ماژول تیان‌هه وارد شد.

درست مانند دیگر افراد هنگام ورود به خانه‌ی جدید، نخستین کار فضانوردان چینی پس از ورود به ایستگاه، بررسی محل خواب خود و اتصال به وای‌فای بود. این سه فضانورد سپس هدفون‌های بی‌سیم را برای ارتباط با پایگاه زمینی راه‌اندازی و استفاده کردند.

«یانگ لیوی» (Yang Liwei) مدیر دفتر مهندسی فضایی مأموریت‌های سرنشین‌دار چین گفت: «پس از گفت‌وگوی کوتاهی که ایمنی آن‌ها را به مرکز کنترل زمینی گزارش می‌دهد، خدمه به‌زودی نخستین ناهار خود را در خانه‌ی جدید می‌خورند.»

آغاز فعالیت خدمه‌ی مأموریت شنژو 13 در ایستگاه فضایی چین

آغاز فعالیت خدمه‌ی مأموریت شنژو ۱۳ در ایستگاه فضایی چین
Credit: CCTV

در حالی که فضاپیمای شنژو ۱۳ در پایین هسته‌ی اصلی تیان‌هه متصل شده است، فضاپیماهای باری «تیان‌ژو ۲» (Tianzhou-2) و «تیان‌ژو ۳» (Tianzhou-3) هم به اطراف ماژول متصل هستند.

به گفته‌ی توسعه‌دهندگان فضاپیمای شنژو از آکادمی فناوری فضایی چین (CAST)، آن‌ها یک مسیر ملاقات جدید و حالت پرواز مدور را برای انجام عملیات اتصال سریع در جهت شعاعی طراحی کرده‌اند. در عین حال که این اتصال یک والس فضایی زیبا محسوب می‌شد، پیچیدگی بسیاری نسبت به اتصال عادی جلو-عقب در مأموریت‌های شنژو ۱۲ و تیان‌ژو ۲ و ۳ داشت.

آکادمی فناوری فضایی چین خاطرنشان کرد: «در روش اتصال جلو-عقبی، یک نقطه تعلیق ۲۰۰ متری برای فضاپیما وجود دارد که باعث می‌شود حتی در زمانی که موتورها کار نمی‌کنند، جهت‌گیری پایداری در مدار داشته باشد. اما ملاقات شعاعی چنین نقطه‌ی توقفی در میانه‌ی راه ندارد و نیاز به پایش پیوسته‌ی جهت‌گیری و موقعیت مداری دارد.»

برای چنین مانوری فضاپیما باید با مجموعه‌ای از مانورها از حالت پرواز افقی به عمودی تغییر جهت دهد و با وجود چالش‌های نوری زیاد هنگام این مانورها، بتواند در لحظه‌ی مشخصی نقطه‌ی هدف را برای اتصال ببیند. به گفته‌ی چین موفقیت این روش جدید، توانایی گسترده‌ی پهلوگیری فضاپیماهای چین را نشان می‌دهد.

فضانوردان مأموریت شنژو-۱۳ به مدت ۶ ماه در ایستگاه فضایی چین اقامت خواهند داشت و آوریل ۲۰۲۲ به زمین بازمی‌گردند. این زمان دو برابر مدت اقامت خدمه‌ی مأموریت شنژو ۱۲ است. این مأموریت یکی از ۱۱ مأموریتی است که برای تکمیل ایستگاه فضایی «تیان‌گونگ» (Tiangong) چین انجام می‌شود. طی اقامت ۶ ماهه، فضانوردان دو تا سه راهپیمایی فضایی انجام خواهند داد و بدین ترتیب وانگ یاپینگ نخستین زن چینی لقب می‌گیرد که در یک فعالیت برون‌ایستگاهی مشارکت خواهد کرد.

عکس کاور: فضانوردان دومین مأموریت سرنشین‌دار چین به ماژول مرکزی تیان‌هه ایستگاه فضایی چین
Credit: CMSA

منبع: Global Times

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه