چگونه روی ساعت هوشمند اندرویدی اپلیکیشن نصب کنیم؟

۴ بهمن ۱۴۰۱ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۱ دقیقه
ساعت هوشمند نصب اپلیکیشن

اگر به دنبال این هستید که در ساعت هوشمند گلکسی واچ خود یا هر ساعت هوشمند دیگری که به سیستم‌عامل Wear OS گوگل مجهز شده اپلیکیشن سایدلود کنید (نصب اپلیکیشن از منبعی غیر از فروشگاه اصلی ساعت)، در این مطلب همراه ما باشید.

اگر از ساعت‌های هوشمند سامسونگ از سری گلکسی واچ ۴ به بعد یا سایر ساعت‌های مجهز به سیستم‌عامل Wear OS گوگل استفاده می‌کنید، به احتمال زیاد برایتان پیش آمده که بخواهید یک اپلیکیشن را روی آن نصب کنید اما این اپلیکیشن در جایی غیر از پلی استور در دسترس باشد. در نتیجه شما مجبور خواهید شد آن اپلیکیشن را روی ساعت هوشمند خود سایدلود کنید. به این معنا که از منابعی غیر از فروشگاه در نظر گرفته شده برای سیستم‌عامل، یک اپلیکیشن را روی ساعت خود نصب کنید. این قابلیت مدت‌هاست که در دستگاه‌های اندوریدی در دسترس قرار دارد و خوشبختانه در ساعت‌های هوشمند مبتنی بر این سیستم‌عامل هم انجام چنین کاری ممکن است.


چگونه در ساعت هوشمند مبتنی بر اندروید اپلیکیشن سایدلود کنیم؟

ساعت هوشمند نصب اپلیکیشن

برای نصب اپلیکیشن روی ساعت هوشمند اندرویدی کافی است یک اپلیکیشن با نام Easy Fire را که به صورت رایگان هم برای کاربران در دسترس قرار دارد دانلود کنید. این اپلیکشن هم نسخه‌ای برای تلویزیون‌های مبتنی بر اندروید و هم ساعت‌های هوشمند اندرویدی دارد و می‌توان با استفاده از آن اپلیکیشن‌های شخص ثالث متنوعی را روی این دو دستگاه نصب کرد؛ اپ‌هایی که در پلی استور موجود نیستند یا به هر دلیلی دسترسی به آن‌ها در این فروشگاه بزرگ امکان‌پذیر نیست.

قطعا یک سری اپلیکیشن‌های جذاب در پلی استور وجود دارند که به شما اجازه می‌دهند فعالیت‌های روزانه‌ی خود را به بهترین شکل ممکن پایش کنید و به صورت حرفه‌ای به انجام تمرین‌های گوناگون بپردازید و از تأثیر آن‌ها روی سلامت خود آگاهی کامل داشته باشید. اما بر کسی پوشیده نیست که یک سری از اپلیکیشن‌های حرفه‌ای هم در خارج از پلی استور قرار دارند و می‌توانید با استفاده از آن‌ها، از تمام قابلیت‌های ساعت هوشمند خود بهره ببرید.

توجه داشته باشید در این مطلب از گلکسی واچ ۴ سامسونگ به عنوان نمونه استفاده شده و اسکرین‌شات‌های ثبت شده هم مربوط به این ساعت هستند اما رویه‌ی نصب اپلیکیشن در سایر ساعت های هوشمند مجهز به سیستم‌عامل Wear OS تقریبا یکسان است. اپلیکیشن Easy Fire Tools را از طریق لینک زیر دانلود و نصب کنید.

دانلود اپلیکیشن Easy Fire Tools

چگونه با استفاده از قابلیت ADB Debugging از طریق Easy Fire Tools روی ساعت‌های هوشمند خود اپلیکیشن سایدلود کنیم؟

در این آموزش قصد داریم با استفاده از قابلیت ADB debugging یا همان Android Debug Bridge، روی ساعت گلکسی واچ ۴ که از سیستم‌عامل Wear OS بهره می‌برد، اپلیکیشن سایدلود کنیم. نخستین کاری که باید انجام دهید این است که از طریق لینک بالا، اپلیکیشن Easy Fire Tools را روی گوشی هوشمند خود که ساعت‌تان به آن متصل است وصل کنید. برای انجام این کار مراحل زیر را دنبال کنید.

  • اطمینان حاصل کنید ساعت هوشمند و گوشی هوشمندتان به یک شبکه‌ی وای‌فای مشابه متصل شده‌اند.
  • روی ساعت هوشمند خود، به سمت بالا سوایپ کنید تا به منوی برنامه‌ها دسترسی پیدا کنید.

ساعت هوشمند نصب اپلیکیشن

  • به تنظیمات رفته و در قسمت About watch (درباره‌ی ساعت)، روی Software info (اطلاعات نرم‌افزار) کلیک کنید.
  • روی گزینه‌ی Software version (نسخه‌ی نرم‌افزار)، چهار بار لمس کنید.
  • با این کار، گزینه‌های توسعه‌دهنده (Developer options) روی گوشی شما فعال می‌شود.
  • گزینه‌های توسعه‌دهنده هم در همان صفحه‌ی تنظیمات، آخرین گزینه است.
  • روی گزینه‌های توسعه‌دهنده کلیک کرده و به سمت پایین اسکرول کنید و گزینه‌های Debug over Wi-Fi و ADB Debugging و در نهایت Wireless debugging را فعال کنید.‍

ساعت هوشمند نصب اپلیکیشن

  • آدرس IP درج شده زیر Debug over Wi-Fi را یادداشت کرده و نگه دارید.
  • اپلیکیشن Easy Fire Tools را روی گوشی باز کرده و روی گزینه‌ی Agree کلیک کنید.
  • حالا به منوی سمت چپ اسکرول کنید. روی منوی همبرگری بالا-چپ کلیک کرده و به تنظیمات رفته و روی گزینه‌ی IP Address (آدرس آی‌پی) کلیک کنید.
  • حالا آدرس IP را که در زیر بخش Debug over Wi-Fi یادداشت کرده‌اید، در این بخش وارد کنید. البته توحه داشته باشید فقط آدرس IP تا قبل از ۵۵۵۵: را باید در کادر مربوطه وارد کنید.
  • روی OK کلیک کنید.
  • حالا روی آیکون اتصال در سمت راست بالای صفحه کلیک کنید.
  • حالا به شما یک پیغام نشان داده می‌شود مبنی بر اینکه آیا اجازه می‌دهید عملیات عیب‌زدایی (Debugging) روی ساعت شما صورت بگیرد یا خیر.

ساعت هوشمند نصب اپلیکیشن

  • روی OK کلیک کنید.
  • حالا باید روی گوشی هوشمند خود یک پیغام دریافت کنید که در این صورت کافی است روی گزینه‌ی Continue کلیک کنید.
  • آیکون اتصال اکنون باید به رنگ سبز دربیاید.
  • در اپلیکیشن Easy Fire Tools که روی گوشی نصب شده است، دو تب مجزا را باید مشاهده کنید؛ Installed Apps و Custom APK file.
  • حالا اگر قصد دارید اپ‌های روی گوشی خود را روی ساعت هوشمندتان نصب کنید، کافی است روی اپ‌های لیست شده در زیر بخش Installed Apps کلیک کنید.
  • روی Yes کلیک کنید تا فرایند نصب اپلیکیشن روی ساعت آغاز شود.

سایدلود اپلیکیشن‌ها روی ساعت‌های هوشمند از طریق Custom APK Files

برای نصب اپ‌های سفارشی و مد نظر خودتان هم باید روی گزینه‌ی دوم یعنی Custom APK file کلیک کنید. حالا این کار چگونه صورت می‌گیرد؟ در روش نخست، شما فقط می‌توانید یک سری از اپ‌های مد نظر برای ساعت خود را در ابتدا روی گوشی نصب کرده و سپس روی ساعت سایدلود کنید. اما گاهی اوقات یک سری اپ‌ها را می‌خواهید مستقیما روی ساعت هوشمند خود نصب کنید. برای انجام این کار باید مراحل زیر را دنبال کنید:

  • در گوشی هوشمند خود، فایل apk اپلیکیشنی را که می‌خواهید روی ساعت هوشمند نصب کنید دانلود کنید.
  • به تنظیمات رفته و در قسمت Biometrics and security (بخش مربوط به فعال کردن اثر انگشت و تشخیص چهره)، روی گزینه‌ی Install unknown apps کلیک کنید.
  • در این بخش گزینه‌ی نصب فایل APK کلیک کرده و آن را فعال کنید.
  • در مرحله‌ی بعد باید اپلیکیشن Easy Fire Tools را اجرا کرده و روی دومین گزینه یعنی Custom APK Files کلیک کنید.
  • روی گزینه‌ی Select File کلیک کرده و سپس روی فایل apk که مربوط به اپلیکیشن مورد نظر شماست کلیک کنید.
  • روی گزینه‌ی Install کلیک کنید تا فرایند نصب آغاز شود.

با این دو روش که در بالا به آن اشاره شده، فرایند سایدلود اپلیکیشن های شخص ثالث روی گوشی به ساده‌ترین شکل ممکن صورت می‌گیرد. تنها نکته‌ای که شاید باعث محدود شدن انجام این کار شود این است که شاید حافظه‌ی داخلی ساعت هوشمند شما این اجازه را ندهد که هر اپلیکیشنی را که می‌خواهید روی آن نصب کنید. اگر از این بابت خیال‌تان آسوده است، می‌توانید از اپ‌های بسیار فوق‌العاده‌ای که برای ساعت‌های هوشمند اندرویدی طراحی شده استفاده کرده و لذت ببرید. توجه داشته باشید اپلیکیشن‌ها را از منابع مطمئن دانلود کنید.


بهترین اپلیکیشن‌هایی که می‌توانید روی ساعت هوشمند مبتنی بر Wear OS نصب کنید

اپلیکشین‌های زیادی هستند که می‌توانید از طریق پلی استور به آن‌ها دسترسی داشته باشید اما با این حال اپ‌های خوبی هم وجود دارند که نمی‌توان از این طریق آن‌ها را روی ساعت نصب کرد. اما پرسشی که به وجود می‌آید این است که چه اپ‌هایی بهترین و بیشترین کارایی را دارند و می‌توان از آن‌ها برای داشتن تجربه‌ای بهتر روی ساعت هوشمند بهره برد؟ در ادامه فقط به نام این اپلیکیشن‌ها و کاربرد آن‌ها به صورت خلاصه اشاره خواهیم کرد.

  • Facer: اپلیکیشنی جذاب با بیش از ۱۵ هزار واچ‌فیس مختلف و زیبا از برندهایی نظیر تتریس، گارفیلد، استار ترک و… . حتی می‌توانید یک سری طرح‌های اوریجینالی که سازندگان واچ‌فیس طراحی می‌کنند هم برای زیباتر کردن شکل ظاهری ساعت هوشمند خود استفاده کنید. جالب‌تر اینکه امکان طراحی واچ‌فیس مورد نظر خود را هم خواهید داشت تا ساعت‌تان مطابق سلیقه‌ی خودتان درآید.
  • Unified Remote: از این اپلیکیشن می‌توانید برای کنترل کردن اپلیکیشن‌ها از راه دور استفاده کنید. این اپلیکیشن از لحاظ فنی یک اپ مخصوص گوشی است اما می‌توانید آن را به صورت یک افزونه در ساعت هوشمند خود هم داشته باشید. با این اپلیکیشین می‌توان اپ‌هایی نظیر VLC (پخش‌کننده)، اسپاتیفای، گوگل کروم، یوتیوب و بسیاری از اپ‌های دیگر را کنترل کنید. این اپلیکیشن هنگام کنترل اپ‌های یادشده به شکل ماوس در می‌آید و حتی با ویندوز، مک و لینوکس هم سازگاری دارد تا بتوانید ارائه‌های خود نظیر پاپرپوینت را هم کنترل کنید. این اپلیکیشن رایگان است اما نسخه‌ی پولی آن هم در دسترس قرار دارد.
  • Calculator: از اهمیت وجود ماشین حساب روی هر گجت هوشمندی نمی‌توان گذشت. اپلیکیشن ماشین حساب به صورت پیش‌فرض در ساعت‌های اندرویدی وجود ندارد (معمولا) اما خوشبختانه با استفاده از این اپلبکیشن دیگر نگرانی نخواهید داشت. این اپلیکیشن همچنین به قابلیت‌هایی نظیر محاسبات مربوط به مثلثات، فاکتورگیری، لگاریتم و… مجهز شده تا یک اپلیکیشن همه فن‌حریف از لحاظ محاسبات ریاضی باشد.
  • Audio Recorder: ضبط‌کننده‌ی صدا هم مثل ماشین حساب اهمیت زیادی دارد. بسیاری از ساعت‌های اندرویدی یک اپلیکیشن ضبط صدا درون خود دارند اما در غیر این صورت می‌توانید از این اپلیکیشن استفاده کنید تا صداهای اطراف را در هر شرایطی که می‌خواهید با استفاده از میکروفون داخلی ساعت ضبط کرده و حتی برای خود یادآور تنظیم کنید. این اپلیکیشن حتی یک اپ همراه برای گوشی‌های هوشمند هم دارد تا کنترل آن به شکل ساده‌تری صورت بگیرد.
  • Strava: یک اپلیکیشن فوق‌العاده حرفه‌ای که برای ردیابی فعالیت‌های ورزشی مختلف اعم از شنا، دوچرخه سواری، پیاده‌روی، دویدن و… مورد استفاده قرار می‌گیرد، Strava است. این اپلیکشین به شما امکان اندازه‌گیری مسافت، سرعت شنا، سرعت دوچرخه‌سواری، میزان ارتفاع و کالری‌های سوزانده شده را اعلام می‌کند. همچنین با ثبت و اشتراک‌گذاری مسافت طی شده توسط شما، دیگران را از مسافتی که باید طی کنند آگاه می‌کند.
  • Seven- 7 Minute Workout: اگر جز افراد پر مشغله هستید و نمی‌توانید به باشگاه‌های ورزشی بروید و تمرین‌های سخت و طولانی انجام دهید، Seven- 7 Minute Workout اینجاست که به شما کمک کند. با استفاده از این اپلیکیشن شما می‌توانید تمرین‌های خوبی را که فقط ۷ دقیقه‌ای هستند انجام دهید و سالم بمانید. این اپلیکشین برنامه‌ی تمرینی هم دارد که به شما در داشتن یک زندگی سالم و سلامت کمک می‌کند.
  • Google Fit: یک اپلیکیشن بسیار حرفه‌ای و عالی دیگر برای رسیدن به سلامت بدن، گوگل فیت نام دارد. این اپلیکیشن که در پلتفرم‌های دیگر هم می‌توان به آن دسترسی داشت، فعالیت‌های قلب را پایش کرده و یک معیار برای سلامت جسم است را در اختیارتان قرار می‌دهد. این اپلیکیشن توسط گوگل و با همکاری سازمان سلامت جهانی و انجمن قلب آمریکا طراحی شده و در نتیجه معیارهای آن فوق‌العاده دقیق و مفید هستند.
  • Cardiogram: کاردیوگرام همانطور که از نامش پیداست، یک اپلیکیشن عالی برای پایش وضعیت قلب، پایش وضعیت خواب، پایش میزان استرس و فعالیت‌های قلبی و عروقی است. این اپلیکیشن به کاربران کمک می‌کند تا اطلاعات جامعی را از بابت تقریبا نمام حرکات فیزیکی کاربران در اختیار آن‌ها قرار دهد و در نتیجه یک اپلیکیشن بسیار ضروری برای این منظور به حساب می‌آید.
  • Google Maps: از قابلیت‌های این اپلیکیشن تقریبا می‌توانیم بگوییم همگی آگاه هستند. تقریبا می‌توان گفت هیچ اپلیکیشن دیگری وجود ندارد که بتواند از طریق کارایی با گوگل مپس رقابت کند. خوشبختانه این اپلیکیشن هم مثل تمام خدمات و سرویس‌های گوگل برای محصولات متنوع این شرکت در دسترس قرار دارد و می‌توانید با استفاده از آن بدون نیاز به گوشی هوشمند درون ساعت خود مسیریابی کرده و بهترین راه را برای رسیدن به مقصد انتخاب کنید.
  • WearCodes: یک اپلیکیشن بسیار ضروری و کارآمد که می‌توانید با استفاده از آن، تمام اطلاعات مهم خود از قبیب نام مخاطبین، آدرس یک وب‌سایت، مشخصات بلیط، آدرس وای‌فای، کد ملی، اطلاعات شخصی و… را به صورت یک کد QR از گوشی خود به ساعت منتقل و در آنجا ذخیره کنید. این اپلیکیشن رایگان است اما نسخه‌ی پولی آن با امکانات متعدد هم با قیمت نسبتا پایینی در دسترس قرار دارد.
  • Lefty: اپلیکیشنی که مخصوص چپ‌دست‌هاست که به آن‌ها کمک می‌کند ساعت هوشمند خود را روی دست چپ ببندند و بدون مشکل با آن کار کنند. این اپلیکیشن تمام رابط کاربری ساعت را از چپ به راست وارونه می‌کند تا دیگر مشکلی از بابت کار با آن با دست چپ نداشته باشید. تنها مشکل این برنامه این است که مصرف باتری را به شکل قابل توجهی افزایش می‌دهد که اگر با این موضوع می‌توانید کنار بیایید، به راحتی امکان کار با ساعت هوشمند خود با دست چپ را خواهید داشت.
  • Keep Notes: اگر اپلیکیشنی برای یادداشت‌برداری با امکان افزودن یادآور، امکان نوت‌برداری صوتی و تایپی یا نقاشی با امکان اتصال به اپ گوشی می‌خواهید، Keep Notes بهترین انتخاب خواهد بود. این اپلیکیشن به شما کمک می‌کند در هر لحظه و هرجا، از اتفاقات مهم به شکل‌های مختلف نوت برداری و آن‌ها را درون ساعت ذخیره کنید. این اپلیکیشن درون گوشی هم در دسترس قرار دارد که مدیریت نوت‌ها را بسیار ساده‌تر می‌کند.
  • Compass Level: به لطف سنسورهای حرکتی تعبیه شده درون ساعت، می‌توانید از این اپلیکیشن به عنوان یک تراز دیجیتال یا قطب‌نمای دیجیتالی استفاده کنید. کافی است آن را روی یک سطح صاف قرار داده تا به شما میزان صافی آن را اعلام کند. این اپلیکیشن همچنین قطب‌نمای دیجیتالی هم محسوب می‌شود و می‌تواند‍ در مسیریابی به شما کمک زیادی کند.
  • Pixtocam: دید دوربین گوشی را از طریق ساعت هوشمند به نمایش می‌گذارد تا کنترل آن راحت‌تر شود. امکان عکاسی و فیلم‌برداری، زوم، فلش و… هم وجود دارد. این اپلیکیشن با قیمت ۲ دلار در دسترس قرار دارد.

توجه: اگر امکان دانلود این اپلیکیشن‌ها از طریق گوگل‌پلی وجود ندارد، می‌توانید نام آن‌ها را در اینترنت جست‌و‌جو کرده و از طریق وب‌سایت‌های معتبر نظیر APK Mirror، فایل نصبی آن‌ها را دانلود و روی گوشی ذخیره کنید. حالا با استفاده از روش‌های گفته شده در بالا می‌توانید این اپلیکیشن ها را روی ساعت هوشمند خود سایدلود کنید.


تعداد اپلیکیشن‌های خوب فراوان است اما با استفاده از این چند اپلیکیشن و نصب آن‌ها روی ساعت هوشمند قطعا تجربه‌ی لذت‌بخش و خوبی از کار با محصول اندرویدی خود در زمینه‌های مختلف خواهید داشت.

منبع: Make Use Of ،Techwiser

سوالات متداول درباره سایدلود اپلیکیشن روی ساعت هوشمند اندرویدی
آیا این روش‌ها در تمام ساعت‌های هوشمند اندرویدی کار می‌کنند؟
مادامی که ساعت هوشمند شما از سیستم‌عامل Wear OS بهره می‌برد، نباید مشکلی وجود داشته باشد. فقط دسترسی به منوهای مختلف از ساعتی به ساعت دیگر شاید متفاوت باشد.
با نصب اپلیکیشن‌های شخص ثالث، ساعت با مشکل مواجه نخواهد شد؟
مادامی که از وب‌سایت‌های معتبر اپلیکیشن دانلود کنید، مشکل خاصی برای ساعت هوشمند شما به وجود نخواهد آمد.
اگر امکان دانلود اپلیکیشن‌ها از طریق پلی استور وجود نداشته باشد چه کاری باید انجام داد؟
اگر امکان دانلود آن‌ها از طریق پلی استور فراهم نبود، می‌توانید آن‌ها را از اینترنت و منبعی معتبر دانلود و سپس روی ساعت نصب کنید.
برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه