اسنپدراگون W5 پلاس نسل ۱ نوید عمر باتری طولانی‌ ساعت‌های هوشمند را می‌دهد

۲۹ تیر ۱۴۰۱ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه
اسنپدراگون W5 پلاس نسل 1

کوالکام جدیدترین تراشه‌های خود برای گجت‌های پوشیدنی را معرفی کرد که با نام‌های اسنپدراگون W5 نسل یک و W5 پلاس نسل یک روانه بازار خواهند شد. تراشه‌ی اسنپدراگون W5 پلاس نسل ۱، پیشرفت بزرگی برای ساعت‌های هوشمند با سیستم‌عامل Wear OS از نظر عملکرد و کارایی تلقی می‌شود و کوالکام ادعاهای زیادی در مورد عمر باتری طولانی آن دارد.

تراشه‌ی اسنپدراگون W5 پلاس نسل ۱، با فرآیند ساخت ۴ نانومتری تولید می‌شود و همین مقوله، آن را به یک چیپست بسیار کارآمدتر در مقایسه با آنچه که کوالکام در چند سال گذشته عرضه کرده، تبدیل می‌کند. برای یادآوری بد نیست اشاره کنیم که تراشه‌ی اسنپدراگون Wear 2100 و ۳۱۰۰ هر دو با لیتوگرافی ۲۸ نانومتری ساخته شدند. این در حالی است که تراشه‌ی اسنپدراگون Wear 4100 با فرآیند ساخت ۱۲ نانومتری تولید شده است.

اسنپدراگون W5 پلاس نسل 1

با این اوصاف، کوالکام می‌گوید که اسنپدراگون W5 پلاس نسل ۱ نسبت به پلتفرم اسنپدراگون +Wear 4100 بین ۳۰ تا ۶۰ درصد انرژی کمتری مصرف می‌کند. در این رابطه، بزرگ‌ترین بهبود را در بخش نوتیفیکشن‌های پس‌زمینه شاهد هستیم که در حدود ۵۷ درصد نسبت به قبل انرژی کمتری مصرف می‌کند و همچنین تماس‌های VoLTE، که بزرگ‌ترین منبع تخلیه باتری ساعت‌‌های هوشمند است، با کاهش ۳۴ درصدی مصرف انرژی در این تراشه جدید همراه شده است.

باید اشاره کنیم که تراشه اسنپدراگون +W5 نسل ۱ از چهار هسته Cortex-A53 و یک هسته کم‌مصرف Cortex M55 با فرکانس ۲۵۰ مگاهرتز بهره می‌برد. همچنین کوالکام برای این تراشه از پردازشگر گرافیکی A702 با فرکانس ۱ گیگاهرتز استفاده کرده که پیشرفت چشمگیری را نسبت به نسل قبلی‌اش به شمار می‌آید. این پردازنده‌ی جدید از حافظه‌ی رم LPDRR4 با فرکانس ۲۱۳۳ گیگاهرتز پشتیبانی می‌کند و به واحد یادگیری ماشینی جدید U55 نیز مجهز شده است.

تخمین عمر باتری تراشه‌ی اسنپدراگون W5 پلاس نسل ۱

کوالکام در این زمینه و برای نشان دادن تأثیر این تراشه بر روی عمر باتری گجت‌های پوشیدنی، آزمایشات متعددی با ساعت‌ها و باتری‌های با ظرفیت مختلف انجام داده که در ادامه به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت.

در اولین آزمایش، کوالکام یک ساعت هوشمند مدرن را با باتری ۳۰۰ میلی‌آمپر ساعتی در نظر گرفته است. پس از انجام تست‌های مختلف روی این ساعت هوشمند، میزان عمر باتری این گجت پوشیدنی با تراشه‌ی اسنپدراگون +Wear 4100 حدود ۲۸ ساعت تخمین زده شده، اما با تراشه‌ی جدید اسنپدراگون W5 پلاس نسل ۱، این رقم به ۴۳ ساعت افزایش یافته است.

دلیل استفاده از باتری ۳۰۰ میلی‌آمپر ساعتی در این آزمایش این بود که به طور کلی، میانگین ظرفیت باتری اکثر ساعت‌های هوشمند همین مقدار است. به عنوان مثال، ساعت هوشمند فسیل Gen 6 با باتری ۳۰۰ میلی آمپر ساعتی، عمر باتری ۲۴ ساعته دارد. طبق آماری که شرکت کوالکام منتشر کرده، این گجت پوشیدنی مجهز به اسنپدراگون W5 پلاس نسل ۱ در حدود ۴۰ ساعت عمر باتری را به کاربران ارائه خواهد کرد و این دقیقاً همان چیزی است که ما از یک تراشه‌ی با لیتوگرافی ۴ نانومتری انتظار داریم. برای مقایسه باید اشاره کنیم که گلکسی واچ ۴ دارای عمر باتری ۴۰ ساعته با تراشه‌ی ۵ نانومتری اگزینوس است.

کوالکام همچنین در آزمایش بعدی ادعا می‌کند که اگر این تراشه‌ی جدید به عنوان قلب تپنده یک ساعت هوشمند ۴G با باتری ۴۵۰ میلی‌آمپر ساعتی در نظر گرفته شود، عمر باتری این ساعت دو روزه و تقریباً ۵۴ ساعته خواهد بود. این در حالی است که تراشه‌ی اسنپدراگون +Wear 4100 با همین ظرفیت باتری می‌تواند تنها ۳۶ ساعت شارژدهی به کاربران ارائه دهد.

در نهایت کوالکام آزمایشی را با یک ساعت هوشمند ورزشی ۴G مجهز به باتری ۶۰۰ میلی‌آمپر ساعتی انجام داده است. طبق این گزارش، این ساعت مجهز به تراشه‌ی اسنپدراگون +Wear 4100 عمر باتری ۴۸ ساعته دارد. اما این در حالی است که ساعت هوشمند مجهز به تراشه‌ی جدید اسنپدراگون W5 پلاس نسل ۱ تا ۷۲ ساعت شارژدهی به کاربران ارائه می‌دهد. اگر ادعاهای کوالکام صحت داشته باشد، این حجم از شارژدهی بسیار فوق‌العاده است و تا به حال در هیچ ساعت هوشمند با سیستم‌عامل Wear OS دیده نشده است.

اسنپدراگون W5 پلاس نسل 1

با این حال، تنها ساعت هوشمندی که احتمال می‌دهیم به این حجم از شارژدهی نزدیک شود، گلکسی واچ ۵ پرو است که هنوز عرضه نشده است اما انتظار می‌رود که با باتری ۵۷۲ میلی‌آمپر ساعتی روانه‌ی بازار گجت‌های پوشیدنی شود. باید دید در روزهای آینده چه خبرهای دیگری در مورد این تراشه جدید منتشر خواهد شد.

منبع: ۹To5Mac

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه