سیر تکامل گوشی‌های سری پیکسل گوگل؛ از ۲۰۱۶ تا امروز

۲۷ مهر ۱۴۰۱ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۰ دقیقه
گوگل پیکسل

به بهانه‌ی ورود آخرین نسل از گوشی‌های سری پیکسل گوگل، یا همان پیکسل ۷ به بازارهای جهانی، در دیجی‌کالا مگ تصمیم گرفتیم تا نگاهی داشته باشیم به تاریخچه‌ی خانواده‌ی گوشی‌های پیکسل که اولین بار در سال ۲۰۱۶ معرفی شدند.

شاید اندروید بیش از همه پیشرفت خود را مدیون شرکت‌هایی مانند سامسونگ، اچ‌تی‌سی، ال‌جی و سونی باشد که در روزهای نخست ظهور این سیستم عامل، به گوگل اعتماد کردند و از ربات سبز او استقبال کردند. این استقبال بعدها به همکاری جدی‌تر این شرکت‌ها با گوگل منجر شد که حاصل آن گوشی‌ها و تبلت‌های سری نکسوس بودند که با همکاری برندهای خوش نام آن دوران، یعنی دو کمپانی کره‌ای سامسونگ و ال‌جی، دو شرکت تایوانی اچ‌تی‌سی و ایسوس و شرکت‌های موتورولا و هواوی تولید شدند.

اما تقریبا ۷ سال است که گوگل از زیر سایه‌ی این شرکای سخت افزاری بیرون آمده و با کنار گذاشتن برند نکسوس و معرفی برند پیکسل، خودش تولید گوشی‌ها و تبلت‌هایش را به‌ عهده گرفته است. حالا دیگر بسیاری از کاربران در هنگام خرید یک گوشی هوشمند اندرویدی، پیکسل‌ها را هم به ‌عنوان یکی از گزینه‌های اصلی خود در نظر می‌گیرند.

اگرچه سهم گوگل از بازار جهانی گوشی‌های هوشمند بسیار اندک است و این غول تکنولوژی حتی در دنیای اندروید که قلمرو خودش به شمار می‌آید، باید با سامسونگ، شیائومی و برندهای چینی دیگر مانند وان پلاس، اوپو و … رقابت کند. البته نمی‌توان به غول آمریکایی خرده گرفت؛ همه‌ی ما از قدیم گوگل را به‌عنوان یک غول نرم افزاری می‌شناخته‌ایم و حضور این کمپانی در صنعت سخت افزاری اتفاق جدیدی است و برای موفقیت به زمان بیشتری نیاز دارد.

اما فارغ از همه‌ی این بحث‌ها، گوگل تا به‌این لحظه مسیر پر فراز و نشیبی را طی کرده است که ارزش بررسی کردن دارد. همان‌طور که در ابتدای این مطلب اشاره کردیم، این شرکت به‌تازگی گوگل پیکسل ۷ را راهی بازار کرده و در این نسل روی بهبود کیفیت سخت افزار تمرکز کرده است تا بتواند سهم بیشتری از بازار را تصاحب کند. اما در ادامه با ما همراه باشید تا به معرفی ۷ نسل از گوشی‌های این سری بپردازیم:

۲۰۱۶: اولین گوشی تمام گوگلی

گوگل پیکسل

گوگل پیکسل اولین گوشی هوشمندی بود که کاملا توسط خود گوگل تولید شده بود. این گوشی که در سال ۲۰۱۶ معرفی و راهی بازار شد، به سیستم عامل اندروید ۷.۱ مجهز بود و از اهداف جدید گوگل برای دنیای اندروید پرده برداری می‌کرد: نرم افزار ساده و یک‌دست، دوربین‌های با کیفیت و فضای ابری نامحدود برای ذخیره‌ی تصاویر ثبت شده با این دوربین‌ها در گوگل فوتوز.

این عوامل کافی بود تا در آن زمان هر کاربری به خرید پیکسل ترغیب شود. پس از نسل اول پیکسل، گوگل این سیاست را همچنان ادامه داد و هر نسل از این خانواده در زمان خود یکی از بهترین تجربه‌های عکاسی با موبایل را به کاربران ارائه کرده است. رنگ‌های بی‌نظیر، افکت بوکه با دقت بالا، رنج دینامیک بالا و کنتراست بالای خیره‌کننده، مزیت‌های دوربین تک لنز پیکسل محسوب می‌شدند.

۲۰۱۷: گوگل پیکسل پاندایی

گوگل پیکسل

پیکسل ۲ و پیکسل ۲ ایکس ال در زمان معرفی در سال ۲۰۱۷ به بهترین گوشی‌های مجهز به اندروید خالص تبدیل شدند. پیکسل ۲ ایکس ال که مدل بزرگ‌تر این نسل بود در قاب پشتی به طراحی دو رنگ سیاه و سفید مجهز شده بود و به همین دلیل به او لقب پیکسل پاندایی را دادند.

خانواده‌ی پیکسل ۲ با اندروید ۸ راهی بازار شدند و اولین دستگاه‌های پیکسلی بودند که به لرزش‌گیر اپتیکال تصویر در دوربین اصلی مجهز می‌شدند. این بار گوگل حافظه‌ی داخلی نسخه‌ی پایه‌ را ۲ برابر کرده و آن را به ۶۴ گیگابایت رسانده بود که یکی از ترندهای آن زمان محسوب می‌شد.

اما ظرفیت باتری این نسل همچنان ناامید کننده بود. پیکسل ۲ به یک باتری ۲۷۰۰ میلی‌آمپر ساعتی مجهز بود، در حالی‌ که گوگل پیکسل اولیه یک باتری ۲۷۷۰ میلی آمپر ساعتی داشت. پیکسل ۲ ایکس ال هم با یک پسرفت ناامید کننده به باتری ۳۲۵۰ میلی‌آمپر ساعتی مجهز شد، در حالی که ظرفیت باتری پیکسل ایکس ال برابر ۳۴۵۰ میلی‌آمپر ساعت بود.

در بخش طراحی، به جز ترکیب سیاه و سفید نسخه‌ی ایکس ال، گوگل از دکمه‌ی پاور رنگی هم بهره گرفت تا رنگ و لعاب بیشتری به ظاهر نسل دوم ببخشد.

۲۰۱۸: نمایشگر تمام صفحه، اما ناچ نه چندان دوست داشتنی

پیکسل ۳ ایکس ال

در سال ۲۰۱۸ هم گوگل دو نسخه از پیکسل را راهی بازار کرد: پیکسل ۳ استاندارد و پیکسل ۳ ایکس ال. البته این خانواده در سال ۲۰۱۹ دو عضور دیگر را هم معرفی کرد: پیکسل ۳a که همان نسخه‌ی اقتصادی پیکسل ۳ بود و پیکسل ۳a ایکس ال که نسخه‌ی ارزان‌تر پیکسل ۳ ایکس ال بود. نسخه‌هایی که بعضی به‌خاطر قیمت پایین از آن‌ها استقبال کردند و بعضی دیگر از آن با عنوان «افتضاح» یاد کردند.

علاوه بر افتضاح نام گرفتن سری پیکسل ۳a، طراحی پیکسل ۳ ایکس ال هم یکی از عجیب‌ترین و دوست نداشتنی‌ترین طراحی‌هایی بود که در طول چند سال گذشته دیده‌ایم. بخش اعظمی از انتقادها متوجه ناچ بسیار بزرگی بود که گوگل در بالای نمایشگر این گوشی قرار داده بود. انتقادها به حدی بود که بعضی از کاربران با کنایه از این ناچ با عبارت «وان حمام» یاد می‌کردند.

اگرچه طراحی پیکسل ۲ ایکس ال پاندایی جذاب‌تر از پیکسل ۳ ایکس ال بود، اما نسل جدید بهبودهایی داشت که نباید از آن چشم‌پوشی کرد. خانواده‌ی پیکسل ۳ برای اولین بار به IP68 مجهز شدند که به‌معنی مقاومت در برابر نفوذ آب و گرد و غبار بود. همچنین، کوپرتینویی‌ها در این نسل از چیپ پرچم‌دار اسنپ دراگون ۸۴۵، اندروید ۹ و شارژ بی‌سیم استفاده کردند. اما متاسفانه، باتری این نسل همچنان ناامید کننده بود.

۲۰۱۹: گوگل پیکسل تقریبا قابل تحمل

پیکسل ۴ ایکس ال

در سال ۲۰۱۷، تقریبا اکثر تولید کنندگان گوشی‌های هوشمند به استفاده از دوربین‌های دوگانه یا سه‌گانه روی آورده بودند. اما گوگل تا سال ۲۰۱۸ از دوربین اصلی تک لنز برای پیکسل‌ها استفاده می‌کرد و در پاسخ به انتقادها می‌گفت که استفاده از لنز دوم ضروری نیست، چون یادگیری ماشینی و پردازش تصویری پیکسل‌ها به‌اندازه‌ی کافی قدرتمند هستند.

با این حال، در سال ۲۰۱۹ این شرکت هم مجبور شد به ترند بازار بپیوندد و برای اولین بار پیکسل ۴ را با دو دوربین اصلی در قاب پشتی عرضه کند. این گوشی به‌جای دوربین فوق عریض، به دوربین تله‌فوتو در کنار لنز اصلی مجهز شده بود؛ زیرا گوگل فکر می‌کرد حضور لنز تله‌فوتو مهم‌تر است. اگرچه این تصمیم گوگل تا حدی قابل دفاع است، اما بهتر بود غول آمریکایی به این هم فکر می‌کرد که می‌توان پس از ثبت یک تصویر از بزرگ‌نمایی استفاده کرد، اما نمی‌توان آن را عریض‌تر کرد.

از نظر طراحی ظاهری، امیدوار بودیم گوگل پس از آن «وان حمام» به‌سراغ طراحی بهتری برود، اما متاسفانه ناچ بزرگ نسل قبل این بار جای خود را به یک حاشیه‌ی بزرگ در بالای نمایشگر داد که ظاهر ناامید کننده‌تری داشت. نکته‌ی عجیب‌تر این بود که حاشیه‌ی بالای نمایشگر بسیار بزرگ‌تر از حاشیه‌ی پایین آن بود.

گوگل در دفاع از این طراحی عنوان کرد، به دلیل جای‌ دادن سنسورهای جدید، شامل دوربین سلفی، تابنده‌ی مادون قرمز و دریافت کننده‌ی آن و رادار از این طراحی استفاده کرده است. اگرچه سنسورهای مذکور به افزایش سرعت و کیفیت سیستم تشخیص چهره‌ی دستگاه کمک می‌کردند، اما این ویژگی‌های اضافه شده در آن زمان آنقدر ارزشمند نبودند که زیبایی دستگاه را قربانی کنند.

۲۰۲۰: یک به‌روز رسانی هوشمندانه در پیکسل‌ها

۵

اگر بخواهیم سری پیکسل ۵ را در یک کلمه توصیف کنیم، آن صفت«هوشمندانه» خواهد بود. گوگل پیکسل ۵ تلاش نمی‌کرد خود را محصولی نشان دهد که واقعا نیست. این خانواده با یک طراحی جدید مینیمالیستی و استفاده از حفره‌ی دوربین سلفی به‌جای طراحی‌های زشت و ناامید کننده‌ی دو نسل قبل، روح تازه‌ای به ظاهر سری پیکسل بخشید.

گوگل در این نسل یک دوربین فوق عریض را هم به مجموعه‌ی دوربین اصلی اضافه کرد، ویژگی‌های غیرکاربردی رادار را حذف کرد، ظرفیت حافظه‌ی رم را افزایش داد، از یک باتری با ظرفیت بالای ۴۸۰۰ میلی‌آمپر ساعت بهره گرفت، اسکنر اثر انگشت را به قاب پشتی منتقل کرد، ویژگی شارژ معکوس را به‌ خانواده‌ی پیکسل اضافه کرد و از همه مهم‌تر، قیمت را کاهش داد.

از جهات مختلف، می‌توان پیکسل ۵ و نسخه‌ی بزرگ‌ترش را محصولات موفقی نامید که راه را برای خریداران معمولی هم باز کردند و این بار دیگر گیک‌ها و خوره‌های فناوری نبودند که به سراغ گوشی‌های گوگل می‌آمدند. به علاوه، گوگل در سال ۲۰۲۰ از پیکسل ۴a رونمایی کرد که از بیشتر ویژگی‌های پیکسل ۵ برخوردار بود، اما تقریبا نصف آن قیمت داشت.

با این اوصاف، طبیعی بود که پیکسل ۴a اقتصادی با ویژگی‌های یک پرچم‌دار توجه بیشتری را به خود جلب کند، اگرچه در این گوشی اثری از دوربین فوق عریض و باتری قدرتمند نبود. گوشی‌های گوگل به‌خاطر سخت افزارشان شناخته نمی‌شدند، پس جای تعجب نداشت که مدل ارزان‌تر بتواند تمام ویژگی‌های نرم افزاری گوگل را در خود جای دهد و محبوب‌تر شود.

۲۰۲۱: باور به برند گوگل پیکسل‌

پیکسل ۶

اگرچه گوشی‌های پیکسل‌ در این سال‌ها با دوربین بی‌نظیر و ویژگی‌های خاص گوگلی خود یک انتخاب عالی محسوب می‌شدند، اما سخت می‌شد آن‌ها را به دیگران پبشنهاد کرد. برای کاربران عادی، در هنگام خرید گوشی معیارهایی مثل اعتماد و ارزش دستگاه در مقابل قیمت آن، نسبت به امکانات و ویژگی‌های متنوع اهمیت بیشتری دارد. این دقیقا همان نقطه ضعف خانواده‌ی پیکسل بود که به دلیل سخت افزار ضعیف، طراحی‌های عجیب و عدم بهبودهای قابل قبول نتوانستند انتظارات این طیف از کاربران را برآورده کنند.

سری گوگل پیکسل بیشتر کاربران مشتاق دنیای تکنولوژی را هدف قرار گرفته و فروش پایین آن‌ها هم گواه همین موضوع است. در سال گذشته‌ی میلادی، گوگل سعی کرد با معرفی پیکسل ۶ این شرایط را تغییر دهد. این بار گوشی‌های نسل ششم نه تنها تغییرات زیادی را در طراحی تجربه کردند (که تا حد زیادی از طراحی نکسوس ۶P ساخته شده توسط هواوی الهام گرفته بود)، بلکه با قیمت ۵۹۹ دلار و ویژگی‌های جذاب بخش دوربین، مانند Magic Eraser برای حذف سوژه‌های اضافی از تصویر پس از ثبت آن، حالت Motion و Face Unblur برای رفع تاری چهره‌ها توانست ثابت کند ارزش خرید بالایی هم دارد.

گوگل در هنگام معرفی از پیکسل ۶، گوگل وعده داد تا ۳ سال به‌روز رسانی‌های عمده‌ی سیستم عامل و تا ۵ سال به‌روز رسانی‌های امنیتی را برای این سری عرضه کند. این نسل برای اولین بار از چیپ‌های جدید Tensor که ساخت خود گوگل بود استفاده کرد و در کنار آن به ویژگی‌هایی مانند عملکرد دوربین بهبودیافته، انبوهی از ویژگی‌های نرم افزاری و شار‌ژ سریع با سرعت بالاتر مجهز شد. همچنین، در کنار تغییرات سخت افزاری و ظاهری، رابط کاربری این گوشی هم دست‌خوش تغییرات عمده‌ای شد که نظرات بسیار مثبتی را به خود جلب کردند.

۲۰۲۲: بوی بهبود به مشام می‌رسد

پیکسل ۷

با موفقت تجاری پیکسل ۶ که به‌لطف طراحی جدید، ویژگی‌های جذاب و قیمت عالی محقق شده بود، مشخص شد که تلاش‌های گوگل برای تحول در سری پیکسل جواب داده است و حالا در سال ۲۰۲۲، این کمپانی انتظار دارد بتواند تعداد بیشتری پیکسل ۷ و پیکسل ۷ پرو بفروشد.

پیکسل ۷ و برادر بزرگ‌ترش به طراحی جدیدی در قاب پشتی مجهز شده‌اند که سنسورهای دوربین اصلی را در نوار جداگانه‌ای قرار داده و بدنه‌ی آن‌ها با رنگ‌های متنوع پاستلی (که به نوعی امضای گوگل محسوب می‌شوند) پوشیده شده که ظاهر زیبا و متفاوتی نسبت به سایر گوشی‌های هوشمند بازار به آن‌ها بخشیده است. این نکته را هم نباید از قلم انداخت که قیمت پایه‌ی پیکسل ۷ مانند نسل قبل همچنان ۵۹۹ دلار است.

دوربین فوق عریض پیکسل ۷ پرو می‌تواند کار یک لنز ماکرو را هم انجام دهد و لنز تله‌فوتوی ۵x آن هم قابلیت زوم ۳۰ برابری هیبریدی را دارد. نسل جدید چیپ تنسور G2 با عملکرد بهبود یافته و مصرف بهینه‌ی انرژی، در کنار ویژگی‌هایی مانند ترجمه‌ی زنده، تبدیل گفتار به متن، دستیار صوتی گوگل و … این گوشی را به یک پرچم‌دار مدعی تبدیل کرده‌اند.

در کنار این نسل، گوگل چند محصول دیگر از خانواده‌ی پیکسل را هم معرفی کرد که از جمله‌ی آن‌ها می‌توان به ساعت هوشمند پیکسل واچ، ایربادهای پیکسل بادز پرو و تبلت پیکسل رونمایی کرد.

آینده‌ی گوشی‌های پیکسل گوگل

سفر گوگل در دنیای گوشی‌های هوشمند فراز و نشیب‌های بسیاری داشته، اما از زمان معرفی پیکسل ۶، ظاهرا سری گوشی‌های گوگل پیکسل به یک هویت مستقل و شناخته شده‌تر رسیده اند. با معرفی هر نسل از پیکسل‌ها، می‌توانیم بهترین‌های اندروید را ببینیم و در حالی که دستگاه‌های پیکسل در گذشته مشکلات زیادی را پشت سر گذاشته‌اند، دلایل زیادی وجود دارند که به آینده‌ی این سری و بلوغ آن در نسل‌های بعدی امیدوار باشیم.

منبع: Make Use Of

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه