تلسکوپ فضایی جیمز وب هم‌اکنون کجاست؟

۶ دی ۱۴۰۰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱ دقیقه
طرحی گرافیکی از جیمز وب تا شده در مسیر فضایی

در حالی که تلسکوپ فضایی جیمز وب ساعاتی پیش با موفقیت پرتاب شد، راه دشواری را پیش رو دارد. این سفر با مخاطرات زیادی همراه است و به دلیل همین نگرانی‌ها ناسا این امکان را فراهم کرده تا هر لحظه امکان پایش آن برای همه فراهم باشد.

تلسکوپ فضایی جیمز وب امروز ۲۵ دسامبر (۴ دی) در ساعت ۰۷:۲۰ منطقه‌ی زمانی شرقی (۱۵:۵۰ به وقت تهران) توسط موشک آریان ۵ و از مرکز فضایی گویان فرانسه در آمریکای جنوبی پرتاب شد تا یک کریسمس تماشایی را رقم بزند.

حالا این تلسکوپ نسل بعدی در سفر به نقطه‌ی لاگرانژی ۲ زمین-خورشید قرار دارد و با سرعت پیش می‌رود. وب هم‌اکنون در فاز ساحلی مأموریت قرار دارد و به‌درستی نسبت به خورشید جهت‌گیری می‌کند.

شش چرخ واکنش‌دهنده‌ی سیستم کنترل جهت فضاپیما روشن شده‌اند و مسؤول حفظ جهت درست در فضا هستند تا آفتابگیر عظیم آن که به اندازه‌ی زمین تنیس است و طی چند مرحله در هفته‌های آینده باز خواهد شد، تلسکوپ را ار تابش نور و گرمای خورشید محافظت کند. در ادامه‌ی مسیر این مجموعه چالش‌های دشوار دیگری را هم برای استقرار پیش رو دارد که گام‌به‌گام توسط تیم زمینی کنترل و هدایت می‌شوند.

روی زمین، علاوه بر تیم مأموریت چشم‌های نگران بسیاری به دنبال موفقیت این پروژه‌ی عظیم و ارزشمند برای بشریت هستند. به همین دلیل هم ناسا تصمیم گرفته در وب‌سایت اختصاصی پروژه‌ی جیمز وب، بخشی را به اطلاعات این فضاپیما در طول مسیر اختصاص دهد.

بخشی از داده‌های مأموریت در وب‌سایت تلسکوپ جیمز وب

بخشی از داده‌های مأموریت در وب‌سایت تلسکوپ جیمز وب
Credit: NASA

در صفحه‌ی مخصوصی که برای این منظور طراحی شده است، اطلاعات بسیاری گنجانده شده است. اطلاعاتی ازجمله سرعت فضاپیما، فاصله‌ی آن از زمین، فاصله تا نقطه‌ی لاگرانژی ۲ و درصد مسافت طی شده از جمله مواردی هستند که در این صفحه قابل مشاهده‌اند.

برای دسترسی آسان‌تر همه‌ی کاربران جهان، امکان نمایش اطلاعات در هر دو سیستم یکاهای SI و انگلیسی وجود دارد. علاوه بر اطلاعات عددی، مسافت طی شده توسط وب روی یک نمودار خطی گرافیکی هم به‌نمایش درآمده است و در ادامه‌ی مأموریت اطلاعاتی مانند دما هم در این صفحه گنجانده می‌شود.

عکس کاور: طرحی گرافیکی از تلسکوپ فضایی جیمز وب در سفر فضایی خود پیش از باز شدن
Credit: NASA

منبع: NASA

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

۵ دیدگاه
  1. ایرج سالاری

    Brawo Nasa & vtem
    وتشکرویژه از ناشران خوش ذوق ایرانی که درامر کسب اطلاعات ارزشمند جهان.. وجهان پیرامون انسان که بسیارپیچیده وناشناخته اما مجذوب کننده برای کاربران است دراین راستاقبول زحمت کرده و علاقه مندان را از گزارشات ودانش خود یاری میسازندو فراموشمان نمیکنند!!
    تشکرویژه وخاص تقدیم عزیزان ایرانی وخارجی!

  2. Anahita

    ممنون بابت نشر اخبار بروز نجوم و اخترفیزیک. امیدوارم درباره کشفیات این تلسکوپ بیشتر و بیشتر میشنویم که قطعا همینطورم میشه👌🏻

  3. ممد

    عالی ممنون👌🏼💙

  4. حسین

    آقای نیک رو خیلی داری زحمت میکشی که اطلاعات لحظه ای رو خیلی دقیق به اطلاع عموم میزارین خسته نباشید خدا حفظ تون کنه.

  5. فاطمه

    ممنون از شما

    بابت پوشش لحظه به لحظه ی این خبر

    اطلاعات عالی و به روز هستند👌

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه