موتور جدید وارپ چگونه سفر با سرعت بیشتر از نور را ممکن می‌سازد؟ (زیرنویس فارسی)

۲۴ اسفند ۱۴۰۱

طبق نظریه‌ی نسبیت عام آلبرت اینشتین، حرکت با سرعت بیشتر از نور ممکن نیست اما اگر به جای سفر در فضا، خود بافت فضا فشرده شود و بتوان دو نقطه‌ی آن را به هم نزدیک‌تر کرد، چطور؟ این همان چیزی است که ایده‌ی موتور وارپ بر پایه‌ی آن شکل گرفته است و حالا دانشمندان به راه‌هایی تازه برای عملی کردن آن رسیده‌اند.

نور در خلأ با سرعت ۲۲۹ میلیون و ۷۹۲ هزار و ۴۵۸ متر بر ثانیه حرکت می‌کند و این مبنای تمام اندازه‌گیری‌های استاندارد دیگر است. در یک اتاق تاریک که چراغ روشن می‌کنید، اصلا متوجه حرکت نور نمی‌شوید چون به سرعت تمام اتاق را پر می‌کند اما اگر در مقیاس‌های کیهانی نگاه کنید، سرعت نور برای حرکت از یک نقطه به نقطه‌ی دیگر باز هم بسیار کم است.

بر همین اساس هم یکایی به نام «سال نوری» (Light Year) تعریف می‌شود که برابر با مسافت پیموده شده توسط نور در یک سال یا حدود ۹.۴۶ در ۱۰ به توان ۹ کیلومتر است. مسافتی که شاید دستیابی به آن غیرممکن به‌نظر برسد اما بشریت به حرکت و فراتر رفتن از مرزها نیاز دارد.

به همین دلیل هم دانشمندان همواره به دنبال راه‌هایی برای سفر فضایی سریع‌تر بوده‌اند. اما در این زمینه با چالش‌های بسیاری روبه‌رو هستند؛ از تأمین سوخت گرفته تا سرعت اندکی سفر با فضاپیماهای فعلی در مقایسه با ابعاد کیهانی. اما به جز روش‌های آزموده شده، پژوهشگران ایده‌های دیگری را هم برای سفر فضایی مطرح کرده‌اند.

یکی از نوآورانه‌ترین طرح‌ها «موتور وارپ» (Warp Drive) نام دارد که در آن به جای حرکت در فضا-زمان، بافت فضا-زمان را فشرده می‌کنند تا دو نقطه‌ی آن به هم نزدیک‌تر شود. اما همین ایده هم برای عملی شدن دارای محدودیت‌هایی بوده است.

اما چند سالی است که برخی پژوهشگران راهکارهایی تازه‌ای را برای فراتر رفتن از این محدودیت‌ها پیشنهاد داده‌اند. راهکارهایی که حالا به‌نظر ممکن‌تر از همیشه هستند تا روزی رؤیای سفر با سرعت بیشتر از نور را محقق کنند. موضوعی که Smart Life در این ویدیو به آن پرداخته است.

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

۹ دیدگاه
  1. یاسر . م . درگز

    سلام دوستان عزیز سرعت نور در خلأ یک ثابت جهانی و دقیقاً برابر با ۲۹۹٬۷۹۲٬۴۵۸ متر بر ثانیه است. بعنوان مثال نور خورشید به‌طور میانگین ۸ دقیقه و ۲۰ ثانیه طول می‌کشد تا به زمین برسد. چون فاصله خورشید تا زمین حدود ۱۴۹ میلیون کیلومتر هستش. در متن یا زیر نویس اعداد بزرگ معمولا این اشتباه ها زیاد پیش میاد حتی در فیلم ها و اخبار و برنامه های مستند و علمی هم به علت ناآشنایی دوبلورها یا مترجمین اعداد و ارقام علمی اشتباه نوشته یا بیان میشن. یکیش هم همین سرعت نور که اشتباه زیر نویس شده.

  2. رضا دیده ور

    کل کائنات اطراف ما داخل سیاهچاله ای قرار دارند که جرم بیرونی آن یا باصطلاح ماده سیاه از اجرام داخلی(ماده متعارف) آن بسیار بیشتر است،این جرم بحدیست که حتی فوتون های نور را بمحض ساطع شدن بسوی خود در خط مستقیم جذب میکند.دلیل باز شدنرتوهای نور از هم در طی مسیر خود(مثل بزرگ شدن دایره شعاع نور چراغ قوه روی دیوار با افزایش فاصله دیوار و چراغ)کروی بودن سیاهچاله محیط بر جهان ماست.این سیاهچاله حتی میتواند از دید ناظر بیرونی به اندازه یک توپ فوتبال باشد اما بدلیل جرم بسیار زیاد خود فضای عظیمی را بدرون خود کشیده که تمام کهکشانهای ما داخل آن جای گرفته اند.بیگ بنگ هم آخرین بلعیدن مواد دراین سیاهچاله محیط برماست.

  3. حافظ

    درود… باورش سخته که جسمی که وزن وجرم داشته باشه سرعتش بیشتر از نور برسه انهم درخلا

  4. امبر

    یه جای زیرنویس غلطه. «میگه دانشمندان همچین منبع انرژی ای ندیدن، چه برسه به اینکه ایجادش کرده باشن.» نه اینکه «ایجاد کردن »

    1. ممنون از توجه شما دوست گرامی. درباره‌ی این جمله، ترجمه واژه به واژه نیست و کلی‌تر مطرح شد تا مفهوم «دستیابی به توسعه‌ی تئوری این ماده» و «اصلاحات انجام شده پس از آن» درست برداشت شود.

  5. فریدون

    آقا محسن
    دوست عزیزمان درست گفتند
    سرعت نور در خلاء ۲۹۹ میلیون کیلومتر بر ثانیه هست
    سرعت نور در محیط های دیگه کمتر میشه نه بیشتر

  6. محسن

    داداش درست نوشته . نور توی خلا ۲۲۹ میلیون کیلومتر برثانیه سرعتشه. اون ۳۰۰ هزار کیلومتر بر ثانیه واسه فضای عادیه .

  7. رضا

    ممنون, جالب بود
    فقط توی زیرنویس و متن به اشتباه نوشته شده ۲۲۹ به جای ۲۹۹ میلیون متر بر ثانیه یا مقدار رندش که همون ۳۰۰ هزار کیلومتر بر ثانیه س.

    1. درود بر شما و ممنون برای توجهتان. بله. ایراد تایپی هست که اصلاح می‌کنیم.

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه